שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

מה דעתכן על ההוראות לנשלטים מבית היוצר של עקר הבית FD?

SubservientJames
לפני 10 שנים • 27 בינו׳ 2014
SubservientJames • 27 בינו׳ 2014
fog כתב/ה:
SubservientJames כתב/ה:
fog כתב/ה:
מקסים ומחרמן ביותר.
אהבתי את תשע. לגבי השפה. אולי אפשר להחליף (או להוסיף): "היה נוכח".

לגבי 4 - הייתי מחליף "אשמה" ב-"בושה", ו"אחריות". בושה - לגבי התחושה הפנימית, שצריכה להיות שלי ולא שלה, ואחריות - לגבי חובת הצו לפעולה והשינוי, שמותלת עליי ולא עליה.

תודה רבה על המשוב, פוג.

בנוגע ל-9, ודאי אפשר להוסיף (במקור היה "keep busy", אך ניתן להוסיף לו: "be there for Her").

בנוגע ל-4, שוב במקור דובר על "fault". כמדומני שבמה שמתקשה קליפסו לא יועיל שינוי המילה. העיקרון המנחה בסעיף זה הוא שאף אם ברור כי השגיאה/הטעות הייתה של השולט/ת - אין מוטל עליה/עליו ליטול אחריות על כך. (כאמור, בנישואיי הנשפיים הארוכים, סעיף זה היה קשה במיוחד.)

כן, ברור שזוהי בעייה סבוכה. סעיף 4 יכול להתקיים רק כאשר יש אמון רב בין הצדדים.
אבל נניח לרגע שהתגברנו, ולא מדובר במקרה שלך, שהוא טראגי (וכאמור לא מדובר בשליטה שלה, בכלל, אלא בקרבנות אומללה של שני הצדדים כנראה. שהרי גם מקרה של הפרעה גבולית היא למעשה הרגשת קורבנות תמידית כזו, אותנטית...). ונניח שרוצים לשאוף למשהו כזה, טוטלי בכל זאת: מישהי פה לימדה אותי שבנושא זה, כדאי להפריד את הבעייה בזמן. כלומר: בעת הויכוח, היא צריכה להיות הצודקת, והוא הטועה. כדי שיהיה ברור שהמרות היא שלה. אבל לאחר מכן, נניח כעבור שעה, הנשלט יכול ליזום שיחה עם השולטת, ולתאר לה את אשר על ליבו לגבי המקרה, ללא שבירת המרות.

נדמה לי שנדרשת לי כאן צניעות רבה. כפי שאמרת, אני לא חייתי בזוגיות מושכ"ת. אילו הייתה רעייתי זורקת לי מילות שליטה פה ופה בזמן ויכוח, או חיוך שתלטני כשהיא מבהירה לי כי אני טועה, אף אם בשכלי לא כך הם פני הדברים, כמדומה שהדברים היו נראים אחרת. על אחת כמה וכמה לו יכולתי להבהיר את עמדתי בזמן כלשהו, שעה אחר כך, ואף יום-יומיים או המתנה של שבוע לאחר מכן, והיא הייתה מוכנה להקשיב, קרוב לודאי שהייתי במקום אחר היום.
כיוון שלא היו כל הדברים הנ"ל, למעשה אני טירון חסר-ניסיון כלשהו בעולמה של שליטה. כמדומני שאתה חי עם זוגתך הנפלאה בזוגיות מושכ"ת כעשור. כך שיש לך עשור ניסיון יותר ממני.
SubservientJames
לפני 10 שנים • 27 בינו׳ 2014

Re: לא חושבת

SubservientJames • 27 בינו׳ 2014
אביטל41 כתב/ה:
שיש רשימה נכונה כמו שאין נישלט "נכון"

כל נישלט הוא לכשלעצמו ותלוי בשולטת ובדרישות שלה!

אין חוקים ואין נכון לא נכון

החוקים משתנים משולטת לשולטת מה שאחת אוהבת השניה פחות ולכן לרשימה אין תוקף.

מה שהוא פירסם היה נכון לגביו ולגבי השולטת שלו(אישתו) לא בהכרח תקף לשולטות אחרות .

תודה רבה על תרומתך לדיון, אביטל. אין ספק שיש לך ידע וניסיון רב בתחום.
מפאת מסכת חיי, אני תר אחר זוגיות וחיים שיהיו מאוזנים ומזינים לכל הצדדים. אני כמה ומשתוקק מאוד למערכת יחסים כזו, וברור לי, כי לכל הפחות בנוגע אליי, לא כל סוג של יחסים יעמדו בתנאים הללו.
אביטל46​(שולטת)
לפני 10 שנים • 28 בינו׳ 2014

לא

אביטל46​(שולטת) • 28 בינו׳ 2014
כאן הטעות ,

אל תציב תנאים מוקדמים למערכת יחסים, אחרת לא תמצא כזו ..

תמיד תמצא משהו שיכשיל או שלא מתאים .

אל תפחד ממערכת יחסים לא כולן כמו האקסית .

תיכנס תבחן תנסה אם זה לא מתאים תמיד יש את האפשרות להגיד "לא".

כשמציבים תנאים מראש או שמכינים רשימת מכולת של מה אני רוצה למצוא , לא מוצאים!