סוררת בשקט(אחרת) |
לפני 9 שנים •
4 במרץ 2015
לפני 9 שנים •
4 במרץ 2015
סוררת בשקט(אחרת) • 4 במרץ 2015
המלט כתב/ה: סוררת בשקט כתב/ה: kaly כתב/ה: דוחה.
איזו תגובה בוגרת, מלאת סבלנות וקבלה. רואים שאת בעלת אופקים רחבים ואהבת אדם. ג'יזס, איך אנשים באתר בית של סטיות מרשים לעצמם... אני בטוח שתסכימי לרעיון שמותר לאדם לחשוב שהתמונות הללו דוחות. אם כך, מה הבעייה בדיוק? שהיא בחרה להביע את דעתה? תשמע, תראה. אותי לימדו שלא אומרים איכס על אוכל של מישהו אחר. וגם אם נתעלם מרעשי רקע ילדותיים של אנשים שלא מבינים הבדל בין להביע דעה לבין להעליב מגזר שלם, (שתציץ באלבומים של כלוב, אולי תבין איזה אחוז מאוכלוסיה מהוות נשים שמנות, ואלה רק הקומץ שהיה להן אומץ לפרסם את תמונתן), וגם אם נניח שדיברה על דעתה על האמנות המוצגת שם ולא על המוצגים שם, זאת לא הבעת דעה. נ.ב.1 יש בי מספיק סבלנות ותבונה לקבל דעות שונות משלי. אך לא פוגענות. לא עלבונות. לא סקילה של אוכלוסיות חלשות יותר. וכן, שמנים הם אוכלוסיה חלשה, וכבר הוכח מדעית כי השמנה (מהסוג שמוצג שם) זו מחלה ואחת הקשות לריפוי. הרי לא היית צוחק על חולה סכרת או מעליב נכה. לצערי, בכל יום חונים בחניות של נכים, דוחפים זקנים, מקללים נותני שירות ומעליבים שמנים. מבחינתי, זו אותה גברת עם השוקולד. |
|
kaly |
לפני 9 שנים •
5 במרץ 2015
לפני 9 שנים •
5 במרץ 2015
kaly • 5 במרץ 2015
אבל זה לא אוכל ואת לא יכולה להשליך התנהלות של אחד על האחר.
זה מיצג אומנותי- שדוחה בעיניי, דוחה!!! סובייקטיביות אל תבואי ללמד ולהרצות על אוכלוסיית הכלוב, משום שקודם כל, אני מכירה קצת יותר ממך( לפחות לאורך השנים) את באי הכלוב ומעולם לא שמתי דעתי על מבנה גופן. ובטח שלא העלבתי מעולם אדם על מבנה גופו. ואם בחרת לקחת את התגובה הראשונית שלי ולהשליך אותה כאילו אמרתי את זה עליך או על חבר רעותיך- אז זו קצת בעיה שלך.... |
|
המלט |
לפני 9 שנים •
5 במרץ 2015
לפני 9 שנים •
5 במרץ 2015
המלט • 5 במרץ 2015
סוררת בשקט כתב/ה: המלט כתב/ה: סוררת בשקט כתב/ה: kaly כתב/ה: דוחה.
איזו תגובה בוגרת, מלאת סבלנות וקבלה. רואים שאת בעלת אופקים רחבים ואהבת אדם. ג'יזס, איך אנשים באתר בית של סטיות מרשים לעצמם... אני בטוח שתסכימי לרעיון שמותר לאדם לחשוב שהתמונות הללו דוחות. אם כך, מה הבעייה בדיוק? שהיא בחרה להביע את דעתה? תשמע, תראה. אותי לימדו שלא אומרים איכס על אוכל של מישהו אחר. וגם אם נתעלם מרעשי רקע ילדותיים של אנשים שלא מבינים הבדל בין להביע דעה לבין להעליב מגזר שלם, (שתציץ באלבומים של כלוב, אולי תבין איזה אחוז מאוכלוסיה מהוות נשים שמנות, ואלה רק הקומץ שהיה להן אומץ לפרסם את תמונתן), וגם אם נניח שדיברה על דעתה על האמנות המוצגת שם ולא על המוצגים שם, זאת לא הבעת דעה. נ.ב.1 יש בי מספיק סבלנות ותבונה לקבל דעות שונות משלי. אך לא פוגענות. לא עלבונות. לא סקילה של אוכלוסיות חלשות יותר. וכן, שמנים הם אוכלוסיה חלשה, וכבר הוכח מדעית כי השמנה (מהסוג שמוצג שם) זו מחלה ואחת הקשות לריפוי. הרי לא היית צוחק על חולה סכרת או מעליב נכה. לצערי, בכל יום חונים בחניות של נכים, דוחפים זקנים, מקללים נותני שירות ומעליבים שמנים. מבחינתי, זו אותה גברת עם השוקולד. את לא כל כך ממוקדת. אם מדובר במיצג אמנותי, אז אין שום טיעון קביל נגד הבעת הדעה ״דוחה״. כל מי שמפרסם את אמנותו, מוכרח להביא בחשבון שמישהו יגיד ״דוחה״, ולא יהיה בכך משום ״העלבת מגזר שלם״ ולא כלום. במקרה זה טענותייך לא באמת רלבנטיות. יש כאלה שחושבים שתמונות של פיקאסו הן דוחות. זה לא אומר שהם שונאים את כל הציירים, או את כל הספרדים. לעומת זאת, אם מדובר סתם בתמונות של נשים שמנות, אז אולי אפשר להיעלב מכך, אבל גם במקרה הזה אני לא מצאתי בהערה של kaly עלבון המופנה ל״מגזר שלם״, אלא הערה ממוקדת כלפי אותן תמונות שהוצגו. זה שזה הופך להיות אישי זה בעייה של מי שזה הופך להיות אישי עבורו. |
|
שוסי |
לפני 9 שנים •
5 במרץ 2015
לפני 9 שנים •
5 במרץ 2015
שוסי • 5 במרץ 2015
סוררת,את קצת סותרת את עצמך.
אם השמנה היא מחלה,אז בעצם הגופים המוצגים בתמונה אינם מאסטרפיס,אלא פשוט נכים. שנית,אני בספק רב אם רוב האוכלוסיה השמנה תסכים להגדרה שלך שהם נכים. |
|
בכוח המוח(שולטת) |
לפני 9 שנים •
5 במרץ 2015
לפני 9 שנים •
5 במרץ 2015
בכוח המוח(שולטת) • 5 במרץ 2015
kaly כתב/ה: דוחה.
מה בעצם דוחה בעינייך? הרעיון? הביצוע? הנשים עצמן? משהו אחר? |
|
kaly |
לפני 9 שנים •
5 במרץ 2015
לפני 9 שנים •
5 במרץ 2015
kaly • 5 במרץ 2015
בכוח המוח כתב/ה: kaly כתב/ה: דוחה.
מה בעצם דוחה בעינייך? הרעיון? הביצוע? הנשים עצמן? משהו אחר? למה אפ אחד אחר כאן לא מגיב לעצם הפוסט? הועלתה כאן יצירת אומנות . הבעתי את דעתי ועכשיו אתם. אם הייתי מגיבה "חביב" , יפה מאוד וכו'.... גם אז הייתה נעשית התעמקות בתגובה שלי? כל נושא הגופ- מאוד רגיש אצלי.מאוד.והוא אישי.והוא שלי. וזו דעתי על התמונות. |
|
בכוח המוח(שולטת) |
לפני 9 שנים •
6 במרץ 2015
לפני 9 שנים •
6 במרץ 2015
בכוח המוח(שולטת) • 6 במרץ 2015
kaly כתב/ה: בכוח המוח כתב/ה: kaly כתב/ה: דוחה.
מה בעצם דוחה בעינייך? הרעיון? הביצוע? הנשים עצמן? משהו אחר? למה אפ אחד אחר כאן לא מגיב לעצם הפוסט? הועלתה כאן יצירת אומנות . הבעתי את דעתי ועכשיו אתם. אם הייתי מגיבה "חביב" , יפה מאוד וכו'.... גם אז הייתה נעשית התעמקות בתגובה שלי? כל נושא הגופ- מאוד רגיש אצלי.מאוד.והוא אישי.והוא שלי. וזו דעתי על התמונות. אני באמת שואלת מסקרנות, קאלי. כי באמת שהשתמשת במילה מאוד חזקה. הרבה יותר טעונה מ"נחמד". לכן ניסיתי להבין מה האמירה הזו בעצם אומרת. כשהמילה דוחה מתייחסת למיצג או לאומנות זה דבר אחד, וכשהיא מתייחסת למראה של אדם במיצג זה דבר שני, כי אז כבר אין קשר ישיר לאומנות אלא לתחושה שנובעת מהמראה. (אם כי העלאת התחושות האלה בצופה יכולות להיות חלק מהאמנות במקרים מסויימים). הקשר בין מראה ללגיטימציה לדחות אדם על סמך מראהו, הוא משהו שלחלק מאיתנו הוא צורם. מישהו יכול להראות למשל לא אסתטי בעיננו, אבל הוא לא דוחה אותנו, מגעיל או מבחיל אותנו. הוא פשוט לא מושך אותנו, נניח. אני לא אומרת שזה מקור התגובה שלך, אבל אני מסבירה למה זה צורם - אדם שנגעלים ונדחים ממנו יחיה בתחושה קשה מאוד, מתנצלת על קיומו, תחושה שלא תאפשר לו להאמין באמת ובתמים שמגיע לו להרגיש אהוב ונעטף, אלא דחוי ומורחק. בכל אחד מאיתנו, כך אני מאמינה, חי חלק שחושש שהוא דחוי. מכל מיני סיבות, ולכן כל ההתעסקות בתחושות דחיה מעלה בנו אמוציות מסוגים שונים. |
|
Mary Jane |
לפני 9 שנים •
6 במרץ 2015
לפני 9 שנים •
6 במרץ 2015
Mary Jane • 6 במרץ 2015
לדעתי בסיטואציות כאלו אפשר וראוי לכבוש את הרגש ולא להקיא כל מה שעולה על הדעת ללא עכבות. כי בסופו של יום, לומר "דוחה" זו אמרה שלא מקדמת את העולם בכלום, פרט לאיתות והבהרה לאנשים שנראים בצורה מסוימת שהם לא עונים על טעמך ומעוררים בך סלידה. סתם, פשוט סתם "דיעה" ריקה ופוגענית, בעוד העבודות שהוצגו מטרתן להביא לקבלה ואהבה עצמית, וזה דווקא יפה - שבנות ובני אדם יאהבו את עצמם כפי שהם ויחגגו את החיים.
|
|
kaly |
לפני 9 שנים •
6 במרץ 2015
לפני 9 שנים •
6 במרץ 2015
kaly • 6 במרץ 2015
אני יכולה להבין את הרגישות, באמת.
לא אהבתי את המיצג- זו התגובה שלי, לא אחזור בי. אני לא אפגע אם מישהו יראה אותי ויגיד שאני דוחה. טעם זה עניין נרכש וסובייקטיבי, הן למראה גופ, הן לאומנות ועוד. כבר רשמתי למעלה ואחזור שוב- לא התכוונתי לפגוע בתגובתי במגזר שלם של בנות שזהו מבנה גופן. פתחתי תמונות - וזו הייתה התגובה שלי. זהו. למה עלי להצטדק?? נניח (תיאורטית) לצורך הדיון שאני חושבת שהמבנה גופ הגדול מימדים הזה- דוחה אותי. עדיין אין שום סיבה להתנצל על דעתי ועל טעמי. אם מישהי תבחר לקחת את הדעה שלי ולחשוב שאני חושבת שהיא אדם דוחה על בסיס החיצוניות שלה- זו כבר בעייה שלה, לא שלי. כבר ציינתי שעניין המשקל ומבנה הגופ, הוא נורא רגיש לי ואישי. לא רוצה להכנס לזה. NEXT לתגובות הבאות בנושא בבקשה |
|