שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

האם קיימים פעילי שלום פלסטינים ?

Black Roses
לפני 20 שנים • 22 במאי 2004
Black Roses • 22 במאי 2004
בטי בום כתב/ה:

צר לי קלאוד , אבל חברון ,נצרים ותפוח הן לא חלק מאמא מולדת שלי .
אני אוותר על קברי האבות בשמחה למען החיים של הילדים פה.

בואי אני רק יזכיר לך שביבי החזיר להם את חברון ושקט היה????
אמממממ בואי נחשוב טוב טוב
לא לא היה שקט! אפילו לא לכמה ימים, לא יהיה שקט עד שלא את אני וכולנו לא נהיה כאן
ככה שלילדים פה לא יהיה שקט עד שהם לא יהיו או מתים או לא בישראל.
ThePassionMaster
ThePassionMaster • 22 במאי 2004
לא יודע מה המצע של מרץ
את יכולה לפרסם את המפה הזאת כאן ?
בטי בום​(שולטת)
בטי בום​(שולטת) • 22 במאי 2004
אין לי סורק ,
אשמח עם מישהו יעזור וישלח לינק למפה של תוכנית ביילין או של עמי איילון.
absolute zero​(נשלט)
absolute zero​(נשלט) • 22 במאי 2004
אבל מה הופך את מה שבתוך מפת ביילין או איילון למולדת בניגוד לנצרים או גוש קטיף או מעלה עמנואל ד'?

מולדת זו הגדרה פילוסופית מדי וגדולה מדי.

מהי לעזאזל ארץ מולדת?
איך יענה על זה עולה חדש מרוסיה?
ומי קובע מה בתוך המפה ומה מחוץ למפה?
ומי אמר שמי שקבע מה מחוץ למפה צודק בכך?

בטי בום, במקום להעלות מפה, אנא הסבירי מהי אמא מולדת, מי קבע מה נכלל בתוכה, על סמך מה ובאיזו רשות.

אני חושב שזו דרישה רלוונטית כלפי כל מי שהתווכח כאן.
ThePassionMaster
ThePassionMaster • 22 במאי 2004
darkslave
זה השלב הבא שרציתי להעלות, אבל הקדמת אותי.
בטי, למה בדיוק גבולות על פי ביילין או עמי איילון מגדירות את האמא מולדת שלך ?
kamor​(נשלט)
לפני 20 שנים • 23 במאי 2004
kamor​(נשלט) • 23 במאי 2004
Cloud_Lord כתב/ה:
בתשובה לשאלתך,

י
עם זאת, אל תתפלא שההמונים אינם יוצאים ומפגינים בעד השלום. הם עם תחת כיבוש, ואין להם את הלוקסוס שיש לנו של מדינה עצמאית ומשגשגת, בלי מחסומי דרכים וחייל בפתח הבית.
כאשר אתה בתנאים כל כך קשים כמו הפלשתינאים , רגשות השלום וההתפייסות אינם קיימים כמעט, כך שזה ברור שאין הפגנות שלום המוניות אצלהם.

ל

לורד ענן , הם כן יכולים לצאת בהמוניהם ולהפגין , וזה קורה אצלם יותר מאשר אצלנו . אבל לא למטרת שלום אלא למטרת הפגנת זעם וטרור .

דווקא להיפך , התנאים הקשים שלהם שכבר קיימים המון שנים , הם אלו שאמורים לעורר אותם לשינוי . ודווקא הלוקסוס שלנו אמור לגרום לנו להיות שאננים לגבי תהליך השלום . אבל משום מה , המצב הוא הפוך .

מה שאתה אומר שבעצם הפלסטיני ברחוב רואה רק את פתרון המיליטנטי . אני לא מדבר על הפגנות אהדה לישראל , אני מדבר על הפגנות למען קידום השלום .

למה אף אחד לא מסוגל לענות לי על השאלה ??

השאלה כל כך קשה שאין תשובה ?
ThePassionMaster
ThePassionMaster • 23 במאי 2004
למה אף אחד לא מסוגל לענות לך על השאלה ?
אתה מתכוון לשאלה - "האם קיימים פעילי שלום פלסטינים ?"

אם אתה באמת רוצה לשמוע תשובה, אז אנסה להבהיר.
זה לא מדוייק לשאול אם קיימים פעילי שלום פלשתינים.
הפלשתינים ואנחנו נמצאים במאבק.
אתה שואל לגבי רצון לשלום ופעילות של הצד השני לשלום. אבל אתה צריך להסתכל צעד אחד אחורה - למה יש מאבק ? אתה לא יכול לדבר על שלום או לנסות להבין אם יש בכלל עניין לדבר על פעילי שלום פלשתינים מבלי להבין מה הסיבה לחוסר השלום.

למה יש מאבק ?
תסתכל על שירשור קרוב בקשר לחינוך של הילדים פלשתינים.

"מנחה: "את דיברת על השהאדה בתור דבר יפה. לדעתך היא דבר יפה?"
ילדה א': "השהאדה היא דבר יפה מאד מאד. כל בני האדם מייחלים לשהאדה. מה יכול להיות טוב יותר מאשר להגיע לגן-עדן?"
מנחה: "מה עדיף: שלום עם זכויות מלאות לעם הפלסטיני, או שהאדה?"”
ילדה א': "שהאדה. אני אקבל את זכותי אחרי שאהיה לשהידה..."
ילדה ב': "ברור שהשהאדה היא דבר טוב, כי אנחנו לא רוצים את העולם הזה, אלא את העולם הבא. מה שיועיל לנו זה לא העולם הזה, אלא העולם הבא... ילדי פלסטין אימצו את הרעיון שזאת שהאדה, ושמוות בשהאדה הוא דבר טוב מאוד. כל ילד פלסטיני, בוא נגיד בן 12, אומר: אלוהים, הענק לי שהאדה."

הכמיהה היא לא לחיי רווחה, לחופש, לשלום, לאחווה.
הכמיהה של הפלשתינים ומה שהם מעבירים כערכים לילדיהם זה מימוש רצון אללה ולהגיע לגן עדן על פי השקפתם.
המנחה שואל את הילדה אם היא מעדיפה שלום עם זכויות מלאות לעם הפלשתיני או להתאבד, היא בוחרת להתאבד - כי זה יפה יותר, נעלה יותר וטוב יותר.

"פרופ' עיסאם סיסאלם, ראש המחלקה להיסטוריה באוניברסיטה האסלאמית בעזה, ומנחה תכנית חינוכית בטלוויזיה: "אללה נותן פיצויים גדולים למי שמקריב שהידים למען הגבורה והכבוד. אנו לא מפחדים למות, ולא אוהבים את החיים. אנו אוהבים את הגבורה, הכבוד והיוקרה..."”

אנחנו לא אוהבים את החיים - כך אומר הפרופסור, שים לב, לא סתם בן אדם פשוט מין השורה - "פרופסור" והפרופסור אומר - אנחנו לא אוהבים את החיים
אתה יכול להתווכח איתו..?
אם בן אדם לא אוהב את החיים, לאיזה שלום אתה רוצה להגיע איתו ?
אנשי השמאל טוענים בתוקף שבגלל המצב הכללי הגרוע שלהם הם הגיעו למצב הזה של התאבדות ורצח יהודים.
המצב הגרוע הוא לא הגורם. הם מעדיפים למות, הם לא רוצים לחיות כפי שטוענים אצלהם. אני לא טיפש, אני יודע היטב שיש שם מספיק אנשים שכן רוצים לחיות וכל הבולשיט הזה לא עושה להם טוב.
אבל האנשים האלה, הם חסרי כח. חבל לי עליהם, צר לי שהם סובלים.
אבל יש כאן בחירה בין דאגה להם או דאגה לבני עמי. הבחירה היא חד משמעית מבחינתי.
מי ששולט שם וסוחף אחריו גם את ההמון, זו המנהיגות הצמאה לדם.
"אנו אוהבים את הגבורה, הכבוד והיוקרה" כך אומר הפרופסור ולא "אנחנו אוהבים את החיים, החופש והרווחה"

למה אין פעילי שלום פלשתינאים ? למה גם אם יש, הם מעטים וחסרי השפעה ?
בגלל שהפלשתינאים לא מחפשים את השלום.

אבל השמאל לא חושב על זה.
וגם אתה בטח לא רוצה להאמין לזה.
הסיבה לכך נעוצה בחוסר היכולת של השמאל להאמין, להבין, ולקבל שיש אנשים שיש להם סדרי עדיפויות שונים משאר בני האדם.
לכן גם העולם המערבי לא מבין את העולם הערבי. המערב מסתכל על העולם הערבי בעיניים מערביות.
וזה מה שהשמאל עושה כאן עם הפלשתינים.
אפרוח קטלני{Lilu FemDo}
אפרוח קטלני{Lilu FemDo} • 23 במאי 2004
קאמור,
האמת היא שאני די בשוק מעצמי שאני כותב את זה - אבל תקרא שוב את התגובה הראשונה של קלאוד לורד. זאת פעם ראשונה שאני מסכים איתו, ושהוא מתאר את המציאות בצורה די מדוייקת לדעתי.

קודם כל - יש פעילי שלום פלסטינים. נתחיל מסרי נוסייבה וחנאן עשראווי שפועלים בגדה, נמשיך לתנועת "פידא", למען שלום ודמוקרטיה, שפועלת בעיקר ברצועה, נמשיך לעוד 20,000 פלסטינים שתומכים ביוזמת "וואן וויס" (יוזמת השלום של ריצ'רד גיר וג'ייסון אלכסנדר) וחתומים עליה, ועוד בערך 300,000 פלסטינים שחתומים על "המפקד הלאומי" יוזמת השלום של עמי איילון וסרי נוסייבה. השאלה, בעצם, היא למה אתה לא שומע על זה?
1. כי ערפאת באמת זורק אותם לכלא. אז לא רק שחלק מהם "נעלמים" בכלא, זה גם שזה מרתיע הרבה אחרים מלהביע עמדות דומות. הכלא הפלסטיני זה לא חוויה מדהימה.
2. כי זה פחות מעניין לדווח על זה בתקשורת. תמונות של רעולי פנים צועדים עם דגם של קסאם מוכרות יותר עיתונים.
3. כי אין שיווין בינינו לבין הפלסטינים. אנחנו כובשים והם נכבשים. לכן היח הציבורי שם עוסק הרבה יותר בסיום הכיבוש, ולא בהשגת שלום כרגע. אתה בטוח לא זוכר את זה, וגם אני לא מכלי ראשון, אבל כשהבריטים שלטו כאן, הצעירים המשולהבים (שזה החלק באוכלוסיה שנוטה יותר לצאת ולהפגין מאשר גמלאים למשל) עסקו במיגור הכיבוש הבריטי, ולא בקידום זיומות שלום עם בריטניה.
כלובי
כלובי • 23 במאי 2004
פאשן במקום לשטוח שוב את האני מאמין המעוות שלך בפעם המליון מוטב שתענה לתגובות הקודמות בעניין זה בשרשורים אחרים. שמענו אותך והשטויות שלך שהערבי מעדיף למות מלחיות.
תתיחס לטענות הנגד במקום לכתוב שוב ושוב את אותן שטויות מכוערות וגזעניות.