MD(שולט) |
לפני 20 שנים •
8 ביוני 2004
לפני 20 שנים •
8 ביוני 2004
MD(שולט) • 8 ביוני 2004
אני לא מסכים עם הגדרה סגורה של המושג תלות; אני התכוונתי למשהו שהוא דווקא בונה ולא הרסני; אז נכון שאפשר לבחור בפרשנות פשטנית משהו שרואה את התלות כרעה חולה, אבל אני מציע נקודת התבוננות שונה ... אם אנחנו מכניסים לעניין אלמנטים שכוללים נניח אכן אהבה חזקה שמגיע ממקומות עמוקים, טוטאליות אמון הקשבה ועוד .. התלות לא חייבת להישאר מושג נגטיבי, אלא משהו שדווקא יכול לתת הרבה מאוד כוח לשני הצדדים ... ידיעה ברורה ונחרצת ללא שום משחקים שהאדם שאיתך יילך איתך עד קצה העולם, שלעולם הוא יתמוך ויבין ויאמר גם את הדברים הקשים והכואבים, אז נכון שלעיתים יש משהו שאפשר לקרוא לו נניח חנק, פחד מנטישה וכו' וכו'... אבל כשזה בא ממקום אמיתי, בריא ונכון - למה לא בעצם ..... הרי חלק מהותי מעולם הבדסמי הוא היכולת לתת את עצמך גוף ונפש בידיו של מישהו אחר; העניין הוא באמת איך לאזן בין הדברים - בין הרצונות שלך להגשמה, לאושר וכו' וכו' לבין היכולת לחיות במערכת זוגית כלשהי וודאי בדסמית שבה הדברים מוקצנים עוד יותר. בקיצור, אני מאמין שכשבן אדם - ולא משנה עם הוא וניל, דום או סאב - מרגיש ויודע (וגם גם פועל כך) שהוא מספיק חזק, אין שום פסול ברצון להמשיך לחוות, לשמר ולהעצים את הרגע או את התהליך או בכלל החיבור עם האדם שלצידך
|
|
אנפת לילה |
לפני 20 שנים •
8 ביוני 2004
שמישהו בבקשה יסביר לי
לפני 20 שנים •
8 ביוני 2004
אנפת לילה • 8 ביוני 2004
איך תלות היא דבר בריא????
אנשים שגדלים על ברכי שירים כמו "בלעדייך אני חצי בנאדם , בלעדייך אני בעצם כלום" ועוד רבים ומזעזעים מהסוג, לומדים לחשוב שזו אהבה. בטעות. טעות גדולה. אל תתבלבלו ... ידיעה ברורה ונחרצת ללא שום משחקים שהאדם שאיתך יילך איתך עד קצה העולם, שלעולם הוא יתמוך ויבין ויאמר גם את הדברים הקשים והכואבים, אז נכון שלעיתים יש משהו שאפשר לקרוא לו נניח חנק, פחד מנטישה וכו' וכו'... אבל כשזה בא ממקום אמיתי, בריא ונכון - למה לא בעצם ..... באמת אתה חושב שאתה יכול לדעת על מישהו שילך איתך עד קצה העולם? לתמיד? באמת באמת ? תמיכה הבנה ודברים לא פשוטים אפשר לשמוע גם מחבר טוב שאתה לא תלוי בו. אפילו רצוי , כי אין כל מיני משקעים ורגשות מעורבים. חנק, פחד נטישה - אתה יכול להגדיר אותם באיזשהו מקרה כדבר טוב? ושוב , מה בריא ונכון פה ? |
|
MD(שולט) |
לפני 20 שנים •
8 ביוני 2004
לפני 20 שנים •
8 ביוני 2004
MD(שולט) • 8 ביוני 2004
אני לא מדבר על בריא או לא בריא; אנחנו חושבים בצורה שונה - גם זה קורה.........; ואגב, טיפה מעליב וילדותי לחשוב שאני או מישהו כאן "גדל על ברכי אני חצי בנאדם..."
|
|
DOM Perignon(שולט) |
לפני 20 שנים •
8 ביוני 2004
לפני 20 שנים •
8 ביוני 2004
DOM Perignon(שולט) • 8 ביוני 2004
אני חושב שאת ההבדל בין תלות לאהבה אפשר להבחין על ידי שני המשפטים:
1. לא יכולה בלעדיך = תלות. 2. רוצה להיות איתך = אהבה. עם כל הדמיון והקרבה בין השניים יש קו דק המפריד ביניהם. אני אישית דואג לדחוף את הנשלטת על ידי קדימה כל הזמן. מחזק אותה לעמוד איתן על שתי רגליה. בירכתי המוח קיימת הידיעה שיום אחד יכול להיות שהיא תבחר לעזוב אותי. אבל זו לא סיבה לדעתי לנסות לקשור אותה ולהפוך את הקשר לתלותי. כשולט זה אפשרי ואפילו קל, קל מדי, להפוך את הנשלטת על ידך לתלויה בך. אני חושב שהתנהגות כזו סותרת את המחוייבות שלך כשולט, המחוייב להוביל את הנשלטת על ידך למקום הכי טוב בשבילה. גם במחיר התמודדות עם "חרדת הנטישה" הפרטית שלי. אם היא תבחר לעזוב אותי. אתמודד עם הכאב הזה. אבל אין לי זכות לקשור אותה בקשר תלותי כדי לרפד ולהשקיט את החרדות שלי. DOM Perignon. |
|
אנפת לילה |
לפני 20 שנים •
8 ביוני 2004
בדיוק ככה שמפניה
לפני 20 שנים •
8 ביוני 2004
אנפת לילה • 8 ביוני 2004
DOM Perignon כתב/ה: אני חושב שאת ההבדל בין תלות לאהבה אפשר להבחין על ידי שני המשפטים:
1. לא יכולה בלעדיך = תלות. 2. רוצה להיות איתך = אהבה. עם כל הדמיון והקרבה בין השניים יש קו דק המפריד ביניהם. כשולט זה אפשרי ואפילו קל, קל מדי, להפוך את הנשלטת על ידך לתלויה בך. אני חושב שהתנהגות כזו סותרת את המחוייבות שלך כשולט, המחוייב להוביל את הנשלטת על ידך למקום הכי טוב בשבילה. גם במחיר התמודדות עם "חרדת הנטישה" הפרטית שלי. אם היא תבחר לעזוב אותי. אתמודד עם הכאב הזה. אבל אין לי זכות לקשור אותה בקשר תלותי כדי לרפד ולהשקיט את החרדות שלי. DOM Perignon. אהבתי את ההבחנה בין השניים. |
|
en1 |
לפני 20 שנים •
8 ביוני 2004
לפני 20 שנים •
8 ביוני 2004
en1 • 8 ביוני 2004
לפי דעתי הצורך במישהו אחר, הוא צורך מבורך.
כמו שברברה סטרייסנד שרה - "פיפל הו ניד פיפל אר דה לקיאסט פיפל אין דה וורלד" (תסלחו לי על התעתיק) וכמו בחיים בכלל, גם בזוגיות. אם האושר שלי תלוי בקיומו של אחר מסויים לידי, זה מובן. כמובן שלא כדאי להפוך את זה להרסני - שכל החיים שלי והאישיות שלי תלויה בו, אלא במינון נכון. ולגבי יחסי שפחות-אדונים - מנסיון ולפי מה ששמעתי, בדרך כלל השפחה עוזבת את האדון ולא להיפך. יש לי כמה מחשבות לגבי מדוע זה כך, אבל זה לשרשור אחר (לא פחות מעניין). |
|
קליבר(שולט) |
לפני 20 שנים •
8 ביוני 2004
השרשרוים האינטלגנטיים האלה.
לפני 20 שנים •
8 ביוני 2004
קליבר(שולט) • 8 ביוני 2004
ובכן .. עלולה להתפתח תלות בין האדון לנשלטת ולהפך .
אז... |
|