צהריים טובים אורח/ת
עכשיו בכלוב

אחת ולתמיד, שמישהו יסביר לי בוגדים

סנטוריון
לפני חודש • 24 בספט׳ 2024
סנטוריון • 24 בספט׳ 2024
פרלין כתב/ה:
השאלה אם זה עלול להיות סוף העולם.
כלומר, יכול להיות שבשביל שני הבוגדים זה ענייני כמו אכילת שווארמה, אבל עבור בני הזוג זה לא.

ודאי שזה לא נתפס ככה אצל בני הזוג, אבל זאת לא הייתה השאלה.

השאלה הייתה כיצד *אני* מתרץ זאת לעצמי, ואיך אני, הבוגד, תופס את זה.
Floating
Floating • 24 בספט׳ 2024
כבר כתבו לך שלל סיבות מאוד הגיוניות למה בני אדם בוגדים.

אוסיף רק שברמה הביולוגית בני האדם, כמו רובם המוחלט של בעלי החיים בטבע, הם לא יצור מונוגמי, אלא רב מונוגמי. אנחנו בנויים כך שנהיה עם פרטנר אחד למשך תקופת זמן מסויימת, נביא איתו צאצאים - ונמשיך הלאה לפרטנר הבא.

ברמה האבולוציונית אנו מתאהבים כדי להתמקד בבן/בת זוג ספציפיים ולאפשר הזדווגות, המוח מפריש הרבה חומרים כימיים שיוצרים את ההרגשה של ״התאהבות״. ככל שהזמן עובר המוח מפריש פחות ופחות מאותם הורמונים באינטראקציה עם אותו בן זוג והזוגיות תהיה פחות מרגשת.

לעומת זאת - עם פרטנר חדש - רמות ההורמונים שהמוח מפריש הן שוב גבוהות מאוד וזו בעצם הסיבה העיקרית שמישהו ירצה לבגוד (כשאתה מוסיף לצד זה את כל הסיבות שמנו לפני ללמה לא נרצה לפרק מערכת יחסים קיימת).
FootJunky
FootJunky • 24 בספט׳ 2024
זה נובע מחוסר "כישרון" של בני הזוג להיות... בני זוג.
לא אצל כל אחד ואחת השריר הזה מפותח.
הרבה זוגות מתחילים, עם הזמן, לחיות אחד ליד השני, במקום אחד עם השני,
הם לא יודעים לתחזק את הזוגיות, לרענן את האינטימיות ולשמור על הניצוץ.
הם מוצאים את עצמם יותר מידי "בולעים את הרוק" ו"נושמים עמוק" במחיצת הבנזוג,
הגעגועים לאינטימיות, לקירבה, לתשוקה, להתרגשות מתגברים
וזו התוצאה. בגידות.
זה לא נוגד אהבה, אגב. אפשר לאהוב מאוד, אבל עדיין שמערכת היחסים תהיה מקולקלת.

זה שונה לגמרי ממערכת של יחסים פתוחים בהסכמה. פתיחה בהסכמה מצביעה בדר"כ על תקשורת טובה, על ביטחון של בני הזוג אחד בשני, ועל פרגון הדדי.
זה נעשה רוב הפעמים ממקום בריא, לא ממקום מקולקל.
כרוב קייל
כרוב קייל • 24 בספט׳ 2024
התיאוריה שלי שאני לא בטוחה אם היא מבוססת מחקרית אבל אני יכולה לבדוק אם יהיה לי כוח.
יש גברים שהולכים לנשים בשביל סטטוס מסוים. הם לא נמצאים בקשר עם מישהי שהם אוהבים או מתחברים אליה והקשר מלחתכילה נוצר כי הגבר רואה את האישה בתור סוג של תכשיט, סוג של סמל סטטוס. אז כמו שהם צריכים אישור מהחברה של "איזה תותח אתה שאתה יוצא עם כוסית", הם צריכים אישור של "איזה תותח אתה שאתה ממקבל/ מעמיס".
לדעתי.
הוא​(שולט)
הוא​(שולט) • 24 בספט׳ 2024
נרד מהמונח בגידה זה צדקני ולאנשים שהתנסו חודש במערכת זוגית עם אוגר זה מתרשם אגואיסטי.
גם לא לאפשר לפרטנר אהוב צורך מהותי זו "בגידה" .

נדיר שבזוגיות יסופקו כל הצרכים תמיד יהיה פער בתיאבון והטעם המיני שהוא צורך מהותי אז ניתן לשאול אם אתה אוהב אותה
והיא צריכה בדסמ או יותר מין איך זה לא לאפשר לה? זוגיות לאורך זמן היא דינאמית הצרכים משתנים ויש לא מעט משברים בדרך שמאתגר ליצלוח יחד ללא קשר לאהבה או תקשורת
היכולת של אדם לצאת מאזורי נוחות לכיוון פרטנר שני על מנת לספק עבורו צורך כנראה מגבלת

ואז מגיעים לענין המוסכמות כמו שלסטור או לירוק על פרטנר זה בלתי נתפס ולא נורמטיבי כך המושג מין מחוץ לנישואים השתרש ככזה שלילי סוטה נכלולי.

מונוגמיה אינה דרך הטבע למרבית הגברים יש צורך לריבוי נשים מסיבות ביולוגיות גנטיות.

יש מושג שנקרא הרעבה מינית מה שמאפיין לא מעט זוגיות מונוגמית .
אחרי תקופה מסוימת אתה תגלה במפתיע שהפרטנרית שלך היא א- מינית או שלך יש ירידה בליבידו
בגלל מחלה או דכאון : האם תיזום ותאפשר לה להזדיין אם אחרים? האם תרצה/תסכים שהא-מינית תרעיב אותך? האם תפרד מיד? האם תמשיך לעשות ביד? זה בגלל החרוז.
https://youtu.be/Ep2MAx95m20?si=sBmrAORmptuQHC5l

אל תדון כבר נאמר
החיים הרבה יותר מרכבים מהמוסכמה וזה מדוסקס באתר
של אנשים נון קונפורמיסטים לא נורמטיבים שמדברים על "בגידה"

נערך לאחרונה על-ידי * בתאריך שלישי ספט' 24, 2024 11:38 am, סך-הכל נערך פעם אחת
השוקע
השוקע • 24 בספט׳ 2024
התגובה שמעלי.

כמו כן, בבקשה לשנן:

זוגיות זו קונסטרוקציה.

מונוגמיה זו קונסטרוקציה.

פולי זו קונסטרוקציה.

בגידה זו קונסטרוקציה.

רומנטיקה זו קונסטרוקציה.
הוא​(שולט)

מהמסגריה המקומית?

הוא​(שולט) • 24 בספט׳ 2024
השוקע כתב/ה:
התגובה שמעלי.

כמו כן, בבקשה לשנן:

זוגיות זו קונסטרוקציה.

מונוגמיה זו קונסטרוקציה.

פולי זו קונסטרוקציה.

בגידה זו קונסטרוקציה.

רומנטיקה זו קונסטרוקציה.

לא הבנתי מה בעצם אתה אומר ואיך זה מתקשר
השוקע

Re: מהמסגריה המקומית?

השוקע • 24 בספט׳ 2024
חיזקתי את דבריך

הוא כתב/ה:
השוקע כתב/ה:
התגובה שמעלי.

כמו כן, בבקשה לשנן:

זוגיות זו קונסטרוקציה.

מונוגמיה זו קונסטרוקציה.

פולי זו קונסטרוקציה.

בגידה זו קונסטרוקציה.

רומנטיקה זו קונסטרוקציה.

לא הבנתי מה בעצם אתה אומר ואיך זה מתקשר
Harkin​(שולט)
Harkin​(שולט) • 24 בספט׳ 2024
נהגתי לחשוב כמוך ואז פגשתי מישהי התאהבנו מעל הראש הזדיינו כמו שפנים חשבנו שמצאנו את החצי השני התחייבנו מול הרשויות, הבאנו לעולם ילדים.
אבל משהו בדרך נשבר או התקלקל. פתאום הדברים שפעם גרמו לה לצחוק גורמים לה להסתכל עליך כמו על ילד מפגר. פתאום דברים שאהבת שהיא עושה מתחילים לעלות לך על העצבים. אתם מנסים לדבר על הדברים אבל כל שיחה הופכת למריבת פיצוצים. היא מאיימת עלייך בדברים שלא חשבת שאפשר. אתה משתמש בשפה שלא ידעת שאתה מכיר. הפעם האחרונה שבה היתה מיניות היתה לפני שנים, הפעם האחרונה שבה היתה אינטימיות היתה לפני חודשים.
אתם עדיין אוהבים אחד את השניה אבל כבר לא מאוהבים אחת בשני.
התקשורת שלכם כל כך הרוסה שאי אפשר להציף צרכים ורצונות. אי אפשר להסביר שהתפתחתם כבני אדם ויש פער בין מה שהצטרכתם בעבר ומה שאתם צריכים עכשיו, ובטח לא להציף את הפעם בין מה שאתם צריכים ומה שאתם מקבלים.

אז אתה בטח אומר, אז למה לא פשוט להתגרש? אולי זה יגיע אבל כרגע הסבל והקושי מתהליך כל כך משברי גדולים משמעותית מהסבל והקושי בחיים כמו שהם עכשיו.

ועד אז, אני אקבל את מה שאני צריך כי מגיע גם לי להיות מאושר.

תגידו תירוצים, תגידו שאני מניאק, תגידו מה שתרצו. חשבתי פעם כמוכם. ואז החיים התנפצו לי בפנים.
Bluecollar​(שולטת)
Bluecollar​(שולטת) • 24 בספט׳ 2024
Harkin כתב/ה:
נהגתי לחשוב כמוך ואז פגשתי מישהי התאהבנו מעל הראש הזדיינו כמו שפנים חשבנו שמצאנו את החצי השני התחייבנו מול הרשויות, הבאנו לעולם ילדים.
אבל משהו בדרך נשבר או התקלקל. פתאום הדברים שפעם גרמו לה לצחוק גורמים לה להסתכל עליך כמו על ילד מפגר. פתאום דברים שאהבת שהיא עושה מתחילים לעלות לך על העצבים. אתם מנסים לדבר על הדברים אבל כל שיחה הופכת למריבת פיצוצים. היא מאיימת עלייך בדברים שלא חשבת שאפשר. אתה משתמש בשפה שלא ידעת שאתה מכיר. הפעם האחרונה שבה היתה מיניות היתה לפני שנים, הפעם האחרונה שבה היתה אינטימיות היתה לפני חודשים.
אתם עדיין אוהבים אחד את השניה אבל כבר לא מאוהבים אחת בשני.
התקשורת שלכם כל כך הרוסה שאי אפשר להציף צרכים ורצונות. אי אפשר להסביר שהתפתחתם כבני אדם ויש פער בין מה שהצטרכתם בעבר ומה שאתם צריכים עכשיו, ובטח לא להציף את הפעם בין מה שאתם צריכים ומה שאתם מקבלים.

אז אתה בטח אומר, אז למה לא פשוט להתגרש? אולי זה יגיע אבל כרגע הסבל והקושי מתהליך כל כך משברי גדולים משמעותית מהסבל והקושי בחיים כמו שהם עכשיו.

ועד אז, אני אקבל את מה שאני צריך כי מגיע גם לי להיות מאושר.

תגידו תירוצים, תגידו שאני מניאק, תגידו מה שתרצו. חשבתי פעם כמוכם. ואז החיים התנפצו לי בפנים.

בחרת לשאר בגלל שיקולי הפסד ורווח.
תקבל גם את ההפסד.
תהיה גבר כמונו ותבנה את החיים שלך בעשר ידיים כמו כל אחד שלא היה פחדן