![]() |
![]()
לפני 4 שבועות •
3 במרץ 2025
Re: סקס- רובוטים ובדסמ, אפשרי בכלל?
לפני 4 שבועות •
3 במרץ 2025
QT • 3 במרץ 2025
איה74 כתב/ה: הרי רובוטים לסקס כדבר שבשיגרה הם רק עניין של זמן.
אבל לאור שלושת החוקים של אסימוב, האם יכולים להיות רק רובוטים סאביים? האם רובוט שולט/ת יכול להתקיים? בואי קודם נפריד בין הדברים, מין עם רובוטים/מכונות קורה כבר היום, זה ממש לא חדש, כנל לגבי מערכות יחסים עם רובוטים שבהן זה ברור אצל מי נמצא הכוח (האדם יכול לכבות/לנתק את המכונה בכל רגע שיחפוץ אם היא לא פועלת לטעמו). עכשיו לגבי השליטה, להבין למה הרובוט יהיה סאב זה די ברור - הוא תחת חסותו של ה"בעלים" שלו- האדם, אומנם יכול להיות מצב שבו האדם דורש מהרובוט שישלוט בו אבל אז זה כמו שליטה בתשלום למשל, שה"סאב" הוא בעצם השולט בסיטואציה בכך שהוא יצר אותה בכוחו (כוח כלכלי במקרה הזה) ולפיו יישק דבר (גם אם הדבר הזה הוא כפות הרגליים של ה"שולטת"). כשאת אומרת רובט "שולט" את בעצם מתארת מצב/עולם שבו רובוט עם בינה מלאכותית יקח בעלות על אדם בצורה אוטונומית לגמרי ויפעל בצורה עצמונית גם בניגוד לרצון האדם, כלומר מצב שבו לא האדם תכנת את הרובוט להיות "שולט" אלא הרובוט עצמו החליט על דעת עצמו לשלוט באדם באופן בדסמי/מיני, ולדעתי זה פחות סביר מהסיבה הפשוטה שבדסמ ומיניות הם דחפים אנושיים לגמרי, וקרוב לודאי שלמכונה או בינה מלאכותית אין את הרצון/דחפים האלה או הצורך במה שהם נותנים לאדם. לגבי החוקים של אסימוב, אני מסכימה עם מה שכתבו פה שאומנם אין הרבה הבדל בין מד"ב להשערות עתידיות לא מבוססות אבל זה בעצם העניין, אין שוב ביסוס לחוקים האלה או עדות ליישום שלהם בפועל, יש פה שאיפה אנושית לשליטה שנובעת מפחד ברור שיהיה פה מין שיעלה על המין האנושי ואם ירצה ויהיה יכול גם לפגוע בו. זאת אנקדוטה נחמדה אבל ממש לא משהו לסמוך או להתבסס עליו לדעתי. |
1
|
mister z(שולט) |
![]()
לפני 4 שבועות •
3 במרץ 2025
Re: סקס- רובוטים ובדסמ, אפשרי בכלל?
לפני 4 שבועות •
3 במרץ 2025
mister z(שולט) • 3 במרץ 2025
איה74 כתב/ה: הרי רובוטים לסקס כדבר שבשיגרה הם רק עניין של זמן.
אבל לאור שלושת החוקים של אסימוב, האם יכולים להיות רק רובוטים סאביים? האם רובוט שולט/ת יכול להתקיים? ראשית לא ברור אם באמת בובות סקס רובוטיות יהיו מיינסטרים מהסיבה שלמרות שהטכנולוגיה מתקדמת כל עוד זה מוצר מלאכותי אנחנו נופלים ל"עמק המוזרות" שנית לגבי רובוטים נשלטים איפה הכיף להכאיב למחשב? מה התענוג בלכפות את רצוני על מי שאין לה רצון חופשי? לדעתי לפחות בעיקר בעתיד הנראה לעין זה ישאר אביזר אוננות שולי |
0
|
![]() |
![]()
לפני 4 שבועות •
3 במרץ 2025
לפני 4 שבועות •
3 במרץ 2025
רז78{מלאך שחור} • 3 במרץ 2025
רק אתרום לדיון ששלושת חוקי הרובוטיקה (או שלושת חוקי אסימוב) אינם נשמרים ע"י רוב החברות המפתחות AI (ויש מאות חברות כאלה).
בתאוריה כן, במציאות לא, לכן בחודשים הקרובים מתוכננת ועדה גדולה אליה בתקווה ויגיעו כל הנציגים של חברות המפתחות AI וזאת לראות כיצד אפשר להגן על האנושות מפני AI בפיתוחי AGI ו ASI. ואלו כל הועדות הממשלתיות (או לפחות עד ינואר 2024) בנושא למי שזה מעניין: https://fs.knesset.gov.il/globaldocs/MMM/112cc8e4-8136-ee11-815a-005056aac6c3/2_112cc8e4-8136-ee11-815a-005056aac6c3_11_20368.pdf |
1
|
![]() |
![]()
לפני 4 שבועות •
3 במרץ 2025
לפני 4 שבועות •
3 במרץ 2025
StreetCat(שולטת) • 3 במרץ 2025
איה74 כתב/ה: אני אחדד את השאלה שלי, כי אולי זה לא ברור.
רובוטים למין יהיו. זה רק עניין של זמן, הטכנולוגיה כמעט שם. אבל ההגיון שלי אומר שבהנתן החוקים שאסור לפגוע בבני אדם, לא יהיו רובוטים שולטים, מה שכמובן מבאס אותי מאד מאד. אני טועה? יהיו רובוטים- שולטים? שוב, החוקים האלו לא רלוונטים למציאות. זה שסופר החליט על רשימת חוקים לא הופך זאת למציאות. בפועל, יש רובוטים בשירות צבאי, ובשימוש לפגיעה בבני אדם ואם את חותכת בנאדם לצורך רפואי? את פוגעת בו או מרפאת? כי זה כבר בשימוש בניתוחים כיום. אז זה לא כזה פשוט ושחור לבן של "אסימוב אמר שאסור לפגוע" |
0
|
![]() |
![]()
לפני 4 שבועות •
3 במרץ 2025
לפני 4 שבועות •
3 במרץ 2025
הוא(שולט) • 3 במרץ 2025
אני רק מדמיין באג ברובוט בעיצומה של חניקה
|
2
|
![]() |
![]()
לפני 4 שבועות •
3 במרץ 2025
Re: אבל הם פוגעים באנשים.
לפני 4 שבועות •
3 במרץ 2025
bondman(נשלט){FLR} • 3 במרץ 2025
איה74 כתב/ה: bondman כתב/ה: לדעתי,
בהתחשב בכך שהרבה פעמים המדע הבדיוני חוזה את העתיד. אז לפי Westworld, רובוטים שולטים ושולטות יהיו בהחלט. ז"א לא עומדים בחוקים. והסכנה ברורה. בהחלט. וזאת עוד לדעתי סכנה קטנה מתוך מגוון סכנות ה AI שעומדות ליפול עלינו. |
1
|
![]() |
![]()
לפני 4 שבועות •
3 במרץ 2025
לפני 4 שבועות •
3 במרץ 2025
bondman(נשלט){FLR} • 3 במרץ 2025
בתור איש תוכנה.
על תסמכו על המתכנת. חחחחחח |
2
|
![]() |
![]()
לפני 4 שבועות •
3 במרץ 2025
לפני 4 שבועות •
3 במרץ 2025
teacher(שולט) • 3 במרץ 2025
הוא כתב/ה: אני רק מדמיין באג ברובוט בעיצומה של חניקה טוב, את החלק הזה צלחנו מזמן. קיימות מערכות מחשב קריטיות, החל מבתי חולים ועד צבאות וכל מה שבאמצע.
ולגבי החוק הראשון, אין מה לצפות לפשטות פה. אדם נשלט נהנה מזה ששולטים בו. אין כאן פגיעה. גם הצלפה למטרות הנאה אינה פגיעה. זו פגיעה רק אם זה לא בהסכמה. ממש כמו אצלנו. הבעיה, כפי שאני רואה אותה, היא עצמאות המחשבה והיעילות של הרובוט. כפי שכתבו לפני, העיסוק ב-BDSM הוא אנושי ולא יעניין את הבינה המלאכותית. אבל מה יקרה כשהבינה תרצה לעורר בך מוטיבציה לביצוע פעולה כלשהי ותחליט ש-BDSM הוא אמצעי השכנוע היעיל ביותר? אם ברור לכולם שהאלגוריתמים של הרשתות החברתיות כבר עוסקים בהנעה לפעולה ומניפולציה, כמה רחוקה באמת הקפיצה לשימוש בכל אמצעי קיים? |
1
|
![]() |
![]()
לפני 3 שבועות •
4 במרץ 2025
לפני 3 שבועות •
4 במרץ 2025
Pseudosophical • 4 במרץ 2025
|
0
|
![]() |
![]()
לפני 3 שבועות •
4 במרץ 2025
לפני 3 שבועות •
4 במרץ 2025
bondman(נשלט){FLR} • 4 במרץ 2025
teacher כתב/ה: הוא כתב/ה: אני רק מדמיין באג ברובוט בעיצומה של חניקה טוב, את החלק הזה צלחנו מזמן. קיימות מערכות מחשב קריטיות, החל מבתי חולים ועד צבאות וכל מה שבאמצע.
ולגבי החוק הראשון, אין מה לצפות לפשטות פה. אדם נשלט נהנה מזה ששולטים בו. אין כאן פגיעה. גם הצלפה למטרות הנאה אינה פגיעה. זו פגיעה רק אם זה לא בהסכמה. ממש כמו אצלנו. הבעיה, כפי שאני רואה אותה, היא עצמאות המחשבה והיעילות של הרובוט. כפי שכתבו לפני, העיסוק ב-BDSM הוא אנושי ולא יעניין את הבינה המלאכותית. אבל מה יקרה כשהבינה תרצה לעורר בך מוטיבציה לביצוע פעולה כלשהי ותחליט ש-BDSM הוא אמצעי השכנוע היעיל ביותר? אם ברור לכולם שהאלגוריתמים של הרשתות החברתיות כבר עוסקים בהנעה לפעולה ומניפולציה, כמה רחוקה באמת הקפיצה לשימוש בכל אמצעי קיים? כבר היום האלוגריתם של מטא ( פייסבוק /אינסטגרם ) יודע לזהות נטיה מינית לפי צפיה בדפים לייקים כו. אנחנו כבר שם. |
0
|