סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

משחק מחשב חדש המדמה אונס

אליפסה​(שולטת)
לפני 11 חודשים • 13 באפר׳ 2025
אליפסה​(שולטת) • 13 באפר׳ 2025
התגובה הראשונה שלי היא שזה נורא, שזה מזין משהו רקוב וחולני.

אבל אני לא בטוחה שאני יודעת להסביר למה.

קודם כל, ברור שאי אפשר לאנוס דמות במשחק מחשב. cnc הרבה יותר קרוב לאונס מאשר פנטזיה ממוחשבת. וזה מה שהמשחק הזה הוא בעצם, פנטזיה גרפית.

כמו כן, אם אני צופה בסדרה כמו "דקסטר" שמציגה רוצח סדרתי כדמות כריזמטית ומעוררת השראה, יש לי זכות לדבר? אולי אונס מרגיש לי הרבה יותר רקוב מרצח. אבל לא בטוחה שזה באמת כך.

ואולי קצת מפריע לי שהמשחק אינו פמיניסטי (לא באמת מכירה אותו, אבל כך אני מבינה). אם היה מוד שבו נשים יכולות לאנוס גברים, אולי זה היה פחות מרתיע.

בכל מקרה, גם ללא נימוק, הייתי שמחה יותר אם בעולם שבו אני חיה המשחק הזה לא היה.
Master Bruce Master Bruce​{©}
Master Bruce​{©} • 13 באפר׳ 2025
כרוב קייל כתב/ה:
Master Bruce כתב/ה:
נו באמת
לא עברנו את העידן של "משחקי מחשב גורמים לאלימות"?

יש מלא משחקים שבהם רוצחים אנשים חפים מפשע
במשחקים המקוריים של gta הייתם מרוויחים יותר נקודות ככל שההיתם דורסים יותר אנשים
במורטל קומבט אחרי שמביסים מישהו אפשר לרצוח אותו בצורה גרפית ו"נכונה אנטומית" בצורה שמתאימה לסרטי אימה
יש המון משחקים שבהם משחקים ראשי ארגון פשע / סוחרי סמים/ ודברים בסגנון הזה
הז'אנר הכי נפוץ של משחקים הוא משחקי יריות

ואני באמת יכול להמשיך עם זה עד אינסוף.

אנחנו יודעים שעבור רוב מוחלט של האנשים משחקים אלימים דווקא *מורידים* את הסיכוי לאלימות בחיים האמיתיים, שכן הם מהווים מפלט בטוח. ב30 שנה האחרונות לא יצא אפילו מחקר רציני אחד שמראה שמשחקים אלימים תורמים לסיכוי לאלימות במציאות.

אז חלאס. כן, יש משחקים שבהם אפשר לאנוס.

האם זה הסגנון שלי? לא. אותי זה לא מעניין, כי זה לא הקינק שלי.

אבל לחשוב שזה אוי ואבוי שיש את המשחקים האלו זו מחשבה ילדותית שלא מסתדרת עם המציאות.

יש הבדל בין האקט האלים של רצח במשחק מחשב, לאונס שבמשחק הספציפי הזה. גם רצח של דמויות במשחק מחשב מגיע בשביל להשיג מטרה, כמו בדוגמאות שנתת, להשיג מטבעות, או לגבור על יריב או וואטאבר. לעומת המשחק הזה שלאנוס זאת המטרה. אתה מבין את ההבדל?

מבין את ההבדל, לא מסכים שהוא משמעותי.
אגב במורטל קומבט אין שום "מטרה" בלבצע Fatality. לא מקבלים בתמורה יותר נקודות או שום דבר כזה. זה נטו בשביל לתת לשחקנים את התחושה של לבצע רצח ברוטאלי ואכזרי. זה לגמרי רשות ולא מקבלים בתמורה שום דבר. ובכל זאת לא נמצא מעולם שום קשר בין לשחק מורטל קומבט לביצוע פשעים אלימים (ודווקא לא מעט מחקרים ניסו למצוא קשר שכזה. הוא פשוט לא קיים)
VirginForever​(קינקי)
VirginForever​(קינקי) • 13 באפר׳ 2025
בגדול נשמע משחק משעמם אם כל מה שיש בו זה רק לאנוס. לפחות במשחקים נורמטיבים יש עוד הרבה אלמנטים אחרים (משימות, נשקים מגניבים, נסיעה במכוניות, עולם פתוח וכו'). אנימציות הריגה ברוטאליות זה אחד הדברים שאני הכי אוהב במשחקי מחשב. אני לא משחק מורטל קומבט אבל כמה דוגמאות למשחקים עם הריגות ממש ברוטאליות:

Middle Earth Shadow Of War
Far Cry New Dawn
The Witcher 3
The Surge 2

לגבי הלגיטימציה שבזה, אני לא רואה הבדל בין הריגה לבין אונס.
mads mads
mads • 13 באפר׳ 2025
Master Bruce כתב/ה:
נו באמת
לא עברנו את העידן של "משחקי מחשב גורמים לאלימות"?

יש מלא משחקים שבהם רוצחים אנשים חפים מפשע
במשחקים המקוריים של gta הייתם מרוויחים יותר נקודות ככל שההיתם דורסים יותר אנשים
במורטל קומבט אחרי שמביסים מישהו אפשר לרצוח אותו בצורה גרפית ו"נכונה אנטומית" בצורה שמתאימה לסרטי אימה
יש המון משחקים שבהם משחקים ראשי ארגון פשע / סוחרי סמים/ ודברים בסגנון הזה
הז'אנר הכי נפוץ של משחקים הוא משחקי יריות

ואני באמת יכול להמשיך עם זה עד אינסוף.

אנחנו יודעים שעבור רוב מוחלט של האנשים משחקים אלימים דווקא *מורידים* את הסיכוי לאלימות בחיים האמיתיים, שכן הם מהווים מפלט בטוח. ב30 שנה האחרונות לא יצא אפילו מחקר רציני אחד שמראה שמשחקים אלימים תורמים לסיכוי לאלימות במציאות.

אז חלאס. כן, יש משחקים שבהם אפשר לאנוס.

האם זה הסגנון שלי? לא. אותי זה לא מעניין, כי זה לא הקינק שלי.

אבל לחשוב שזה אוי ואבוי שיש את המשחקים האלו זו מחשבה ילדותית שלא מסתדרת עם המציאות.

אם אתה חושב שאין מחקרים רציניים בנושא אתם טועה ואני לא מבין למה אתה סתם אומר דברים
1. https://www.apa.org/news/press/releases/2000/04/video-games
2. https://www.center4research.org/violent-video-games-can-increase-aggression/
3. https://yvpc.sph.umich.edu/video-games-influence-violent-behavior/
4. https://www.psychiatrictimes.com/view/violence-crime-and-violent-video-games-there-correlation
ויש עוד הרבה.
בגדול, התפיסה היא שמשחקים אלימים מעלים אגרסיות בעיקר אצל נוער, אבל לא הראו קשר ישיר לעליה בפשיעה, וגורמים לDesensitization לאלימות.

אבל אלימות ואונס נתפסים שונה במשחקיי במחשב, ובאונס הההשפעה יותר גדולה
יש מחקרים שמראים שחשיפה לאונס במשחקי מחשב יכולים להגברים התנהגויות כמו האשמת קורבן, והפחתת האחריות מהתוקף, זה עוזר לחזק סטריאופים שליליים לגבי נשים שמוצגות כאובייקט או פרס ומוריד את האמפתיה כלפי קורבנות במציאות, הם יכולים להוביל לסובלנות מוגברת כלפי הטרדות מיניות ועוד עוד.
כרוב קייל כרוב קיילחשבון מאומת
כרוב קיילחשבון מאומת
כרוב קיילחשבון מאומת • 13 באפר׳ 2025
אליפסה כתב/ה:
התגובה הראשונה שלי היא שזה נורא, שזה מזין משהו רקוב וחולני.

אבל אני לא בטוחה שאני יודעת להסביר למה.

קודם כל, ברור שאי אפשר לאנוס דמות במשחק מחשב. cnc הרבה יותר קרוב לאונס מאשר פנטזיה ממוחשבת. וזה מה שהמשחק הזה הוא בעצם, פנטזיה גרפית.

כמו כן, אם אני צופה בסדרה כמו "דקסטר" שמציגה רוצח סדרתי כדמות כריזמטית ומעוררת השראה, יש לי זכות לדבר? אולי אונס מרגיש לי הרבה יותר רקוב מרצח. אבל לא בטוחה שזה באמת כך.

ואולי קצת מפריע לי שהמשחק אינו פמיניסטי (לא באמת מכירה אותו, אבל כך אני מבינה). אם היה מוד שבו נשים יכולות לאנוס גברים, אולי זה היה פחות מרתיע.

בכל מקרה, גם ללא נימוק, הייתי שמחה יותר אם בעולם שבו אני חיה המשחק הזה לא היה.

"מפריע לי שהמשחק לא פמיניסטי, אם היה מוד שבו נשים יכולות לאנוס גברים אולי זה היה פחות מרתיע"
ואווו כמה שזה לא פמיניזם. פמיניזם זה שוויון זכויות, two wrongs don't make right משהו כזה.
אבל פמיניזם זה ממש ממש לא זה, איזה עצוב זה לקרוא שאת חושבת שהתנועה הפמיניסטית שהיא בעד שוויון, מדברת על סוג כזה של שוויון. כי ממש ממש ממש ממש לא. ממש לא.
יש הבדל גם בין לראות סדרה כמו דקסטר לבין לשחק משחק, שבאופן אקטיבי הדמות הראשית בו שבוחרת לבצע אונס בנשים. לעומת לצפות במישהו שרוצח אנשים. האחד הרבה יותר פסיבי מהשני.
כרוב קיילחשבון מאומת
זאלופון כתב/ה:
טוב רגע, מישהו שיחק ויכול לומר אם שווה משהו?

שווה מה?
זאלופון זאלופון​(שולט)
זאלופון​(שולט) • 13 באפר׳ 2025
כרוב קייל כתב/ה:
זאלופון כתב/ה:

שווה מה?

שווה לשחק. עבור בן אדם בוגר שבלאו הכי יש לו פנטזיות אונס ויישומן על דמויות ממוחשבות הוא מהדרכים היותר בריאות להוציא אותן לפועל.
כרוב קיילחשבון מאומת
זאלופון כתב/ה:
כרוב קייל כתב/ה:
זאלופון כתב/ה:

שווה מה?

שווה לשחק. עבור בן אדם בוגר שבלאו הכי יש לו פנטזיות אונס ויישומן על דמויות ממוחשבות הוא מהדרכים היותר בריאות להוציא אותן לפועל.

אם כחלק מהפנטזיה אתה מעוניין לאנוס את אמא שלך, כנראה ש"שווה". חוץ מזה שיש הבדל, בין הפנטזיה, למימוש שלה, ובין לצפות באונס. מחרמן אותך לצפות באונס? בתור מישהי עם פנטזיית אונס, זה ממש לא אותו דבר לצפות באונס אמתי, לעומת לפנטז. גם כשהוא דיגיטלי. ויש אנשים שממשים את הפנטזיה, בדרכים בריאות מאוד דווקא, ברצון הדדי וכיף גדול.
דיפ דיפ​(נשלט)
דיפ​(נשלט) • 13 באפר׳ 2025
אותי מעניין האם לדעתכם זה שקול למשימות גרפיות אחרות במשחקים שהיו די שנויות במחלוקת,
כמו no russian בmodern warfare 2 שאתה לרגע משחק דמות שטובחת בנוסעים בשדה תעופה, או בgta 5 את המשימה שtrevor צריך לענות איזה הודי כדי להוציא ממנו מידע בשביל הCIA.
אגב, על שתי המשימות האלו אפשר לדלג.

לדעתי זה לא שקול, כי זה לא מרגיש שזו המטרה של המשחק, וזה לא מרגיש אישי כמו במשחק הזה (לפחות ממה שצפיתי ביוטיוב).