בוקר טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

רבי עקיבא ורחל

teacher teacher​(שולט)חשבון מאומת
teacher​(שולט)חשבון מאומת
לפני 10 חודשים • 11 במאי 2025
teacher​(שולט)חשבון מאומת • 11 במאי 2025
תחת כנפיך כתב/ה:
Bluecollar כתב/ה:
Master Bruce כתב/ה:
אני באמת מצטער לבאס, כי אני מאמין לך שהשקעת זמן ומאמץ, אבל זה לא שיר טוב.

אם אתה רוצה אני יכול לפרט, כאן או בפרטי, אבל בקצרה אני רק אגיד שמרגישים כאן מאד את המגרעות של הבינה המלאכותית בתחום.

אני סקרנית לשמוע על איך מזהים בינה מלאכותית

אמממ... אין לי בעיה שתבקר פה..

ו.. המשקלים וכו. הם לא שלמים. זה שיר שעדיין לא מסוים לגמרי

אפילו עכשיו אתה מדבר על "משקלים".
אתה חושב שהמשקלים הם הבעיה?!
אז עדיין לא הבנת.
Master Bruce Master Bruce​{©}
Master Bruce​{©} • 11 במאי 2025
הבעיה היא לא המשקלים או החריזה או המחסור בשימוש באמצעים ספרותיים כאלו או אחרים (כלומר, כן, כל אלו בעיות אמיתיות, אבל הן לא ה-בעיה).

הבעיה היא שאין כאן שום דבר שבאמת פותח חלון לנפש האמן. אין כאן שום אמירה של ממש. אין כאן רגש, אין כאן משחק עם שפה, אין כאן... שום דבר שמרגיש כאילו באמת לב אנושי עמד מאחוריו. אין כאן שום דבר שאני יכול לקרוא לו אמנות.

עם כל הכבוד ל AI ככלי, הוא כלי טכני לחלוטין (ומאד מוגבל גם ככזה, אבל נעזוב את זה בצד), והוא לא מסוגל להתחיל ולנסות אפילו להבין את נבכי הנפש האנושית. נסיון שהוא עצמו, כמאבק אינסופי, עומד במרכז היצירה הספרותית עוד מלפני שבני האדם התחילו לפתח שפה כתובה. (ולפי הערכות לא בלתי סבירות, עוד מלפני המצאת השפה המדוברת)

אין תחליף בדברים האלו לכתיבה אנושית, כזו שמתלבטת אלף פעם אם להשתמש במילה אחת או אחרת, שכותבת ומוחקת שוב ושוב את אותה השורה עד שהיא שלמה עם מה שהיא מביעה, כזו שמרגישים ממנה את הזיעה והתסכול מצד אחד, ואת הסיפוק והאושר מהצד השני.

כלי הכתיבה הוא לא העט או מכונת הכתיבה או ה המחשב או ה AI. כלי הכתיבה הוא הלב. וכאן לא רואים אותו.
תחת כנפיך תחת כנפיך
תחת כנפיך • 11 במאי 2025
Master Bruce כתב/ה:
הבעיה היא לא המשקלים או החריזה או המחסור בשימוש באמצעים ספרותיים כאלו או אחרים (כלומר, כן, כל אלו בעיות אמיתיות, אבל הן לא ה-בעיה).

הבעיה היא שאין כאן שום דבר שבאמת פותח חלון לנפש האמן. אין כאן שום אמירה של ממש. אין כאן רגש, אין כאן משחק עם שפה, אין כאן... שום דבר שמרגיש כאילו באמת לב אנושי עמד מאחוריו. אין כאן שום דבר שאני יכול לקרוא לו אמנות.

עם כל הכבוד ל AI ככלי, הוא כלי טכני לחלוטין (ומאד מוגבל גם ככזה, אבל נעזוב את זה בצד), והוא לא מסוגל להתחיל ולנסות אפילו להבין את נבכי הנפש האנושית. נסיון שהוא עצמו, כמאבק אינסופי, עומד במרכז היצירה הספרותית עוד מלפני שבני האדם התחילו לפתח שפה כתובה. (ולפי הערכות לא בלתי סבירות, עוד מלפני המצאת השפה המדוברת)

אין תחליף בדברים האלו לכתיבה אנושית, כזו שמתלבטת אלף פעם אם להשתמש במילה אחת או אחרת, שכותבת ומוחקת שוב ושוב את אותה השורה עד שהיא שלמה עם מה שהיא מביעה, כזו שמרגישים ממנה את הזיעה והתסכול מצד אחד, ואת הסיפוק והאושר מהצד השני.

כלי הכתיבה הוא לא העט או מכונת הכתיבה או ה המחשב או ה AI. כלי הכתיבה הוא הלב. וכאן לא רואים אותו.

כל אחד והטעם שלו.

לדעתי השיר שלי יותר אישי מהשיר הידוע על רבי עקיבא

רבי עקיבא איש צנוע
היה רועה בין הרועים
את עדרי כלבא שבוע
עד שנתו הארבעים

ראתה אותו רחל
בתו של כלבא שבוע
ראתה אותו רחל
והוא מעולה וצנוע

אמרה לו רחל בחשאי
קח אותי לאישה
בתנאי שתקדיש זמנך
ללימוד התורה הקדושה
ועל כך נאמר, אפשר להביא סוס לשוקת אבל אי אפשר להכריח אותו לשתות.
תחת כנפיך תחת כנפיך
תחת כנפיך • 11 במאי 2025
Master Bruce כתב/ה:
ועל כך נאמר, אפשר להביא סוס לשוקת אבל אי אפשר להכריח אותו לשתות.

ממש מצטער שלא הסכמתי איתך
אני ממש ממש מתתנצלל..

בוא נגיד. מעניין איזה שירה אתה קורא?
אין לך מה להתנצל. גם לא בצורה סרקאסטית.
כתבתי את דעתי.

מכאן תעשה עם זה מה שבא לך.
תחת כנפיך תחת כנפיך
תחת כנפיך • 11 במאי 2025
Master Bruce כתב/ה:
כתבתי את דעתי.

אני מסכים שצריך נשמה בשיר.
רק לא הסכמתי שירדת לסוף דעתי בשיר.
תודה על התגובה
Black Lotus Black Lotus​(מתחלפת)​{זאלופון}
תחת כנפיך כתב/ה:
Master Bruce כתב/ה:

כל אחד והטעם שלו.

לדעתי השיר שלי יותר אישי מהשיר הידוע על רבי עקיבא

רבי עקיבא איש צנוע
היה רועה בין הרועים
את עדרי כלבא שבוע
עד שנתו הארבעים

ראתה אותו רחל
בתו של כלבא שבוע
ראתה אותו רחל
והוא מעולה וצנוע

אמרה לו רחל בחשאי
קח אותי לאישה
בתנאי שתקדיש זמנך
ללימוד התורה הקדושה

זה ששיר ידוע לא הופך אותו בהכרח לטוב.
סווריןן סווריןן
סווריןן • 11 במאי 2025
תחת כנפיך כתב/ה:
Master Bruce כתב/ה:
כתבתי את דעתי.

תודה על התגובה

הביקורת שלו אינה עניין של טעם טוב מול טעם פחות טוב. הוא טען שפשוט לא כתבת שיר.
תחת כנפיך תחת כנפיך
תחת כנפיך • 11 במאי 2025
סווריןן כתב/ה:
תחת כנפיך כתב/ה:
Master Bruce כתב/ה:
כתבתי את דעתי.

תודה על התגובה

הביקורת שלו אינה עניין של טעם טוב מול טעם פחות טוב. הוא טען שפשוט לא כתבת שיר.

תודה