בוקר טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

עזה

devil's baby​(נשלטת)
לפני 5 חודשים • 4 באוג׳ 2025
devil's baby​(נשלטת) • 4 באוג׳ 2025
בגדול כן
ובקטן כדאי

אבל כבר איבדנו יותר מדי יקרים ואהובים על המלחמה הזאת
תחת כנפיך
תחת כנפיך • 4 באוג׳ 2025
לשחרר כמה חמאסנקים שהם רוצים לעזה.
בלי להפסיק את הלחימה
ולהציע הגירה לירדן לכל מי שרוצה.
ואחר כך לכבוש את עזה.
Lokii
Lokii • 4 באוג׳ 2025
לא הייתי רוצה לחיות עם שכנים כאלה.
זאלופון​(שולט)
לפני 5 חודשים • 5 באוג׳ 2025

Re: עזה

זאלופון​(שולט) • 5 באוג׳ 2025
פותחת מוסך כתב/ה:
נכון להיום, בלי להתייחס עד כמה שניתן לעבר, האם לדעתכם נכון לכבוש את עזה? המדיה מציגה שיקולים שונים ואף מנוגדים. מתחילת המלחמה אני קוראת להחזרת החטופים, גם אם התנאי הוא הסכם הזוי. קודם כל שיחזרו, אח"כ נכנס בהם בראבקום, גם ככה רוב העולם נגדנו.
במצב הנוכחי אני בסימן שאלה. עושה רושם שלא משנה מה יקרה במישור המדיני אין עם מי לשאת ולתת. עזה היא קן צרעות וחמאס משתמש באזרחים לצרכיו. חיי אחינו החטופינו וחיילנו הגיבורים מהווים בהחלט שיקול דעת, השאלה אם יש ברירה?

אין אפשרות "קודם להחזיר את החטופים ואחר כך להכנס בהם". חמאס לא טיפש. אחד מתנאיו לכל עסקה הוא מתן ערבויות במועצת הביטחון לאי חידוש הלחימה. לגוף הזה, בניגוד לגופים אחרים של האו"ם, יש שיניים. חידוש הלחימה במקרה כזה יוביל לסנקציות קשות על ישראל, שעלולות לכלול גם אמברגו נשק, כאשר גם ארה"ב תהיה מחויבת לכך.
עסקה פירושה שעזה משוקמת - וחמאס יחד איתה; שחמאס נותר בשלטון. שישראל נסוגה מכל השטחים, כולל ציר פילדלפי וציר מורג והפרימטר; שאלפי רוצחים משתחררים; ושאין לנו אפשרות לפעול בחופשיות כמו בלבנון או לשוב ללחימה מתי שנוח לנו. שוב, חמאס לא טיפש, הוא יודע בדיוק מה הוא רוצה וגם שם הצליחו לחשוב על הטריק הגאוני של קודם עסקה ואז לגמור אותם. הוא לא יאפשר זאת.

לכן אם רוצים סיכוי כלשהו להכריע את חמאס, אין מנוס מכיבוש מלא של הרצועה, גם במחיר סיכון חיי החטופים. השיטה שבה נהגנו עד עכשיו לא הובילה ולא תוביל להכרעה וגם לא לשחרור חטופים נוספים. המשכה יגרום רק למוות נוסף של חיילים ולהרעת מצבנו בזירה הבינלאומית. אם אין כוונה לכבוש את הרצועה, מוטב כבר לסיים את המלחמה ללא הסכם כניעה מביש.
פרלין​(נשלטת)​{ש}
פרלין​(נשלטת)​{ש} • 5 באוג׳ 2025
האמת שלא נראה לי שזה באמת על השולחן בין כה וכה.
נעזוב רגע את האם זה מוסרי לשלוט על עם אחר…
- זה יעלה המון. גם בחיי אדם, אבל גם בכסף. גם לחברה הישראלית אין אינסוף כסף, בעיקר כשהמגזר היצרני הולך ומצטמצם. תחשבי כמה כסף ילך על הדבר הזה וכמה כסף שוב לא יילך לרווחה, פיתוח, חינוך.
- ההתנתקות לא קרתה באוויר ריק. היינו בעזה, זה היה חרא. חיילים נהרגו ונחטפו, היו פיגועים רצחניים.
- מה התוכנית לאוכלוסייה? שיחזרו לעבוד בישראל? איך הם אמורים לכלכל את עצמם?
סווריןן
סווריןן • 5 באוג׳ 2025
בישראל 2025 כנראה שאסור להשתמש בשפה מוסרית אלא רק בשפת כדאיות, אז כך: צריך להמשיך להילחם בחמאס תוך הבנה שלא נהיה העם היחיד שהצליח להשאיר רגל על הצוואר של חמישה מיליון אנשים. בטח לא כשהחימוש שלנו כולו אמריקאי וכמעט רבע מהאוכלוסיה המצביעה מסרבת לשרת בצבא. מצבא שידע להביס את איראן תוך שבועיים אפשר לצפות לפתח יכולת להפריד בין האוייב הג'יהדיסטי שאיתו יש להמשיך להילחם, לבין היתר. נדמה לי שזה גם הקו של הרמטכל הנוכחי. נציגי עליונות יהודית בממשלה מקדמים כיבוש מתוך אג'נדה שאינה קשורה לכדאיות, חטופים, וכיוב'. מבחינתם, כבר מזמן היינו מספחים גם את יו"ש מבלי להעניק זכויות שוות לשלושה מיליון פלסטינים שגרים שם. הם יתמכו בכיבוש הרצועה לא בגלל השביעי באוקטובר.
m53
m53
m53 • 5 באוג׳ 2025
כמי ששייך למועדון ה 40+.

כבשנו ב 1956, כבשנו ב 1967, אריק שרון טיהר אותה בצורה מעולה, ואותו ארי'ק שרון, החליט על פינויה. והקמנו ישובים שלו היו קיימים שם ב 7.10, הטבח שארע באותו יום היה נראה פיקניק לעומת מה שהיה קורה. והדמים הרבים ששלמנו על אותה שליטה כבר נשכחו. נראה לי שכבר שכחנו מה היה בלבנון, ושם עוד הייתה לנו עזרה מצד הנוצרים.

לאחרי הכיבוש יבוא הסיפוח, ועוד 20 שנה יחליטו לתת להם תעודות זהות כחולות ( ראו ירושלים והרמה) ואז , אנו באים?

צריך לדעת מתי להפסיק.
ve-ra
ve-ra • 5 באוג׳ 2025
אם השרשור הזה עובר את השני עמודים, זה מאוד יאכזב
השוקע
השוקע • 5 באוג׳ 2025
ve-ra כתב/ה:
אם השרשור הזה עובר את השני עמודים, זה מאוד יאכזב

אלא אם כן, hear me out, זה יהפוך לשיחה על הקשר בין הנטיות הבדסמיות של מקבלי ההחלטות והעמדה שלהם לגבי כיבוש עזה
Master Bruce​{©}
Master Bruce​{©} • 5 באוג׳ 2025
אנחנו כבר שנתיים "נכנסים בהם בכל הכח". אנחנו כבר שנתיים כובשים את עזה. זה לא שיש איזה שהוא איום חדש באמירה לכבוש את עזה ששונה ממה שאנחנו עושים כבר שנתיים.

בינתיים אין לישראל טיפה של תכנית ולו הקטנה ביותר מה לעשות ביום שאחרי. תשאל את הממשלה מי הם רוצים שינהל את האוכלוסיה האזרחית הפלסטינית בעוד 5 שנים מהיום, ואין לאף אחד תשובה. אף אחד לא רוצה שישראל תנהל את השטח ותאסרח כל האוכלוסיה הזו, ואנחנו מסרבים אקטיבית לכל הצעה אחרת. לבן גביר וחבורתו יש חלומות על גירוש ("הגירה מרצון") בלי לחשוב על הפרט הקטן הזה שאין שום מדינה בעולם שמוכנה לקבל אליה את האוכלוסיה העזתית (מבלי לדבר על זה שמדובר בפשע מלחמה). אפילו הדיבור על מחנה ריכוז ("עיר הומניטרית") בסופו של דבר נפל.

אז בלי תכנית ליום שאחרי, הממשלה שלנו עושה את הדבר היחיד שהיא יכולה: מונעת מהיום שאחרי מלהגיע. מחליטה לא להחליט. כי אין לה מה להחליט. כל עוד המלחמה ממשיכה, לא חייבים לדבר על איך היא תגמר.

בינתיים יש לנו ראש ממשלה שיש נגדו צו מעצר בינלאומי, מדינות אירופה הולכות להכיר במדינת פלסטין בצורה שלא מתואמת עם ישראל, והחרם הכלכלי, תרבותי, חברתי, וצבאי נגד ישראל רק מתחזק, ואנחנו כפסע מלאבד את התמיכה של בעלות הברית האחרונות שלנו.

אז תסלחו לי. השאלה היא לא "לכבוש את עזה" או "לא לכבוש את עזה". עזה כבר כבושה. השאלה היחידה היא "מה התכנית ליום שאחרי".