אחר צהריים טובים אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

אפס כאב, מקסימום שליטה?

פישוטו
לפני 4 חודשים • 2 בספט׳ 2025
פישוטו • 2 בספט׳ 2025
קיפוד על הזקן כתב/ה:

אני אנסה לדייק...
כשאני מדבר על בלי כאב והשפלה אני לא טוען לחיובי בלבד בסגנון אילוף כלבים, אלא למסגרת לא אברסיבית שמייצרת אי ודאות בטוחה.
כלומר כן יש כוח וסמכות, יש אובדן פריבילגיה או דחיית הסיפוק... אבל אין בושה ואין פגיעה.
אותו אדג’ינג / ניתוק חושים / הגבלת תנועה יכולים להיות חוויה של החזקה ולא של השפלה, תלוי בהסכמות, בשפה, ובאופן "הענשה".

לשאלה “איך היא מרגישה כשאני עוצר פתאום כי היא לא התנהגה כמו שציפיתי”, מבחינתי זה לא “היא לא התנהגה כמו שצריך” אלא כלל שהוסכם מראש, עם תוצאה ידועה מראש.
העוצר הוא סימון של מסגרת, לא הבעת אכזבה או עונש משפיל.

אני מסכים מאוד למחירים שציינת בשימוש עקבי באמצעים אברסיביים...
מרחק רגשי, צורך בהסלמה, שחיקה.
בדיוק מזה אני מנסה להימנע... ולא כי “אסור כאב”, אלא כי אין חובה בו כדי לבנות היררכיה יציבה (שוב, לעניות דעתי).

שים לב ששאלתי אותך איך לדעתך היא מרגישה וענית איך אתה חושב ומכוון שהיא תרגיש. השניים האלה לא תמיד אותו דבר.

לטענתי אי אפשר לברוח מהכאב וההשפלה בסיטואציות שתיארת.
הן מובנות בכל העברת כח מהסוג הזה.
גם כשיש בחירה ורצון של הנשלטת להיות שם, לסור למרותך, לחכות למוצא פיך.

פה אנחנו לדעתי לא מסכימים. אני מושב שהשיטות שלך קשורות קשר ישיר בכאב והשפלה.
שהן מפעילות מנגנונים של אילוף והתניה.
נשלטת שמחפשת יחס כזה או שזקוקה להשפלה ולכאב, או שמחפשת את העטיפה והמרות ואז מקבלת עליה את ההשפלה והכאב שבנחיתות הזאת.

בשביל לנתק את ההשפלה והכאב האלה לגמרי צריך לעבור איזשהו תהליך. קודם כל מול עצמך כנשלט ואחר כך בתוך הדינמיקה.

אני לא חושב שאפשר לשים את התחושות האלה בצד במערכת שליטה.
לכן גם אם תתכוון להיות רך יכול להיות שתשפיל וגם אם הנשלטת התמסרה מרצון נלהב היא עלולה לחוות כאב מנטלי בכל שלב (מהפיזי אכן יותר קל להימנע. למרות שאם תרצה אהיה קטנוני ואטען שגם בהגבלת תנועה ומניעת גמירות אפשר להגיע לאי נוחות וכאב פיזי 😁).
Bluecollar​(שולטת)
Bluecollar​(שולטת) • 2 בספט׳ 2025
פישוטו כתב/ה:
קיפוד על הזקן כתב/ה:

אני אנסה לדייק...
כשאני מדבר על בלי כאב והשפלה אני לא טוען לחיובי בלבד בסגנון אילוף כלבים, אלא למסגרת לא אברסיבית שמייצרת אי ודאות בטוחה.
כלומר כן יש כוח וסמכות, יש אובדן פריבילגיה או דחיית הסיפוק... אבל אין בושה ואין פגיעה.
אותו אדג’ינג / ניתוק חושים / הגבלת תנועה יכולים להיות חוויה של החזקה ולא של השפלה, תלוי בהסכמות, בשפה, ובאופן "הענשה".

לשאלה “איך היא מרגישה כשאני עוצר פתאום כי היא לא התנהגה כמו שציפיתי”, מבחינתי זה לא “היא לא התנהגה כמו שצריך” אלא כלל שהוסכם מראש, עם תוצאה ידועה מראש.
העוצר הוא סימון של מסגרת, לא הבעת אכזבה או עונש משפיל.

אני מסכים מאוד למחירים שציינת בשימוש עקבי באמצעים אברסיביים...
מרחק רגשי, צורך בהסלמה, שחיקה.
בדיוק מזה אני מנסה להימנע... ולא כי “אסור כאב”, אלא כי אין חובה בו כדי לבנות היררכיה יציבה (שוב, לעניות דעתי).

שים לב ששאלתי אותך איך לדעתך היא מרגישה וענית איך אתה חושב ומכוון שהיא תרגיש. השניים האלה לא תמיד אותו דבר.

לטענתי אי אפשר לברוח מהכאב וההשפלה בסיטואציות שתיארת.
הן מובנות בכל העברת כח מהסוג הזה.
גם כשיש בחירה ורצון של הנשלטת להיות שם, לסור למרותך, לחכות למוצא פיך.

פה אנחנו לדעתי לא מסכימים. אני מושב שהשיטות שלך קשורות קשר ישיר בכאב והשפלה.
שהן מפעילות מנגנונים של אילוף והתניה.
נשלטת שמחפשת יחס כזה או שזקוקה להשפלה ולכאב, או שמחפשת את העטיפה והמרות ואז מקבלת עליה את ההשפלה והכאב שבנחיתות הזאת.

בשביל לנתק את ההשפלה והכאב האלה לגמרי צריך לעבור איזשהו תהליך. קודם כל מול עצמך כנשלט ואחר כך בתוך הדינמיקה.

אני לא חושב שאפשר לשים את התחושות האלה בצד במערכת שליטה.
לכן גם אם תתכוון להיות רך יכול להיות שתשפיל וגם אם הנשלטת התמסרה מרצון נלהב היא עלולה לחוות כאב מנטלי בכל שלב (מהפיזי אכן יותר קל להימנע. למרות שאם תרצה אהיה קטנוני ואטען שגם בהגבלת תנועה ומניעת גמירות אפשר להגיע לאי נוחות וכאב פיזי 😁).

שליטה היא לא רק אצבעות שנשלחות למוח ומנווטות את הנשלטת לפי רצונך. היא לא רק אילוף והתניות.
שליטה לפעמים צורך להיות למטה מול צורך להיות למעלה. צורך לשחרר צורך להרגיש חי ועוד. .
מה היא יכולה לחוש בסיטואציה?
היא יכולה לחוש אכזבה, היא יכולה לחוש ציפיה, היא יכולה להרגיש אכזבה מעצמה או כמיהה בלתי ממומשת, היא יכולה להרגיש מנותקת מדאגות, היא יכולה לחוש נוכחת ולהרגיש את הגוף שלה, היא יכולה להרגיש עצבנית ולרצות לחבוט בקיר.
זה לא הכרח שהיא תחוש השפלה.

לא בטוח שזה הצורך שלה או הדינמיקה ביניהם
פישוטו
פישוטו • 2 בספט׳ 2025
Bluecollar כתב/ה:

שליטה היא לא רק אצבעות שנשלחות למוח ומנווטות את הנשלטת לפי רצונך. היא לא רק אילוף והתניות.
שליטה לפעמים צורך להיות למטה מול צורך להיות למעלה. צורך לשחרר צורך להרגיש חי ועוד. .
היא יכולה לחוש אכזבה, היא יכולה לחוש ציפיה, היא יכולה להרגיש אכזבה מעצמה או כמיהה בלתי ממומשת, היא יכולה להרגיש מנותקת מדאגות, היא יכולה לחוש נוכחת ולהרגיש את הגוף שלה, היא יכולה להרגיש עצבנית ולרצות לחבוט בקיר.

נכון, שליטה היא לא רק אצבעות שנשלחות למוח. אם זה היה המצב פותח הפוסט לא היה צריך לשאול שאלות. הוא פשוט היה 'שולח אצבעות' לפי הנוסחה ומנתק את ההשפלה והכאב מכל סיטואציה.

בגלל ששליטה היא לא רק אצבעות במוח העליתי את הנקודה שהעליתי.
שאי אפשר להעלים ולהתעלם מתחושות כאב והשפלה שעולות במסגרת שליטה.

ואגב גם בציפיה, גם באכזבה, גם בכמיהה ואפילו אחרי הניתוק החיובי שתיארת תחושות כאב והשפלה יכולות לצוץ וללוות.

זה היופי בבדסמ, הוא מתעסק בנושאים מורכבים. העונג עלול להשפיל, הכאב עלול לענג.
לרדת על הברכיים זה לא משהו טבעי ורציונלי, גם לא למסור אורזמות לאדם אחר וגם לא לציית ולבטל את עצמך או עוד מגוון דברים שנשלטים עושים בשביל שולטים.
אי אפשר להתעלם לגמרי ממטען שלילי שאקטים כאלה יכולים לנשוא בהם, לא משנה כמה הם מסעירים מרגשים ונכונים בדינמיקה.
אי אפשר לקיים מערכת בדסמית שמכילה בתוכה רק רגשות חיוביים, זו פנטזיה לא ריאלית ומאוד רחוקה משליטה. ההפך היא רק נמנעת מבעיות ומראה על ההפך משליטה.
Bluecollar​(שולטת)
פישוטו כתב/ה:
Bluecollar כתב/ה:

נכון, שליטה היא לא רק אצבעות שנשלחות למוח. אם זה היה המצב פותח הפוסט לא היה צריך לשאול שאלות. הוא פשוט היה 'שולח אצבעות' לפי הנוסחה ומנתק את ההשפלה והכאב מכל סיטואציה.

בגלל ששליטה היא לא רק אצבעות במוח העליתי את הנקודה שהעליתי.
שאי אפשר להעלים ולהתעלם מתחושות כאב והשפלה שעולות במסגרת שליטה.

ואגב גם בציפיה, גם באכזבה, גם בכמיהה ואפילו אחרי הניתוק החיובי שתיארת תחושות כאב והשפלה יכולות לצוץ וללוות.

זה היופי בבדסמ, הוא מתעסק בנושאים מורכבים. העונג עלול להשפיל, הכאב עלול לענג.
לרדת על הברכיים זה לא משהו טבעי ורציונלי, גם לא למסור אורזמות לאדם אחר וגם לא לציית ולבטל את עצמך או עוד מגוון דברים שנשלטים עושים בשביל שולטים.
אי אפשר להתעלם לגמרי ממטען שלילי שאקטים כאלה יכולים לנשוא בהם, לא משנה כמה הם מסעירים מרגשים ונכונים בדינמיקה.
אי אפשר לקיים מערכת בדסמית שמכילה בתוכה רק רגשות חיוביים, זו פנטזיה לא ריאלית ומאוד רחוקה משליטה. ההפך היא רק נמנעת מבעיות ומראה על ההפך משליטה.

מסכימה וצודק.
למעשה כל מערכת יחסים והחיים הם לא רק רגשות חיובים ומניעה של כאב

תוספת:
ואולי דווקא בשיחה אחר כך אפשר לדייק ולהבין מה משפיל ומה לא.
שואלת את עצמי/אתכם
קיפוד על הזקן
קיפוד על הזקן • 2 בספט׳ 2025
נראה שלא הצלחתי לדייק את עצמי.

בלי כאב והשפלה = בלי שימוש מכוון בכאב פיזי כמו דריכה, הצלפות (מעבר לספאנק) או בהשפלה מילולית. כן, BDSM תמיד עובד עם רגשות מורכבים, ויכולה לעלות בושה וכאב רגשי גם במה שאני מתאר.
ואני מסכים איתך לגמרי שאין דינמיקה סטרילית... השאלה היא באיזה כלים בוחרים להחזיק את זה.
פישוטו
פישוטו • 2 בספט׳ 2025
קיפוד על הזקן כתב/ה:
נראה שלא הצלחתי לדייק את עצמי.

בלי כאב והשפלה = בלי שימוש מכוון בכאב פיזי כמו דריכה, הצלפות (מעבר לספאנק) או בהשפלה מילולית. כן, BDSM תמיד עובד עם רגשות מורכבים, ויכולה לעלות בושה וכאב רגשי גם במה שאני מתאר.
ואני מסכים איתך לגמרי שאין דינמיקה סטרילית... השאלה היא באיזה כלים בוחרים להחזיק את זה.

אז כן אפשר להימנע מהכלים הספציפיים שתיארת.
אבל כלים כמו שאתה יודע נועדו כדי להגשים מטרה.
המטרה בוחרת ומעצבת את הכלי ולא הכלי את המטרה.

ואתה גם צריך לבחור, האם המטרה שלך היא פיזית - להגביל תנועה, לשלוט בגמירות, כל קינק אחר שלא תרצה להגשים.
ואז הנשלטת היא הכלי שצריך להתאים למטרה הזו.

או שהמטרה היא איך הנשלטת מתנהגת, מגיבה ומתנהלת מולך. שם זה כבר תלוי נשלטת והשולט שאתה לדעת מה הכלים שיובילו אתכם לשם.
ואם כלי אחד הוא בגבולות (כאב פיזי למשל), למצוא מה יכול להחליף אותו ולענות לכם על אותו הצורך.
Bluecollar​(שולטת)
מה שאני מנסה להגיד ששליטה זה לא רק חיפוש אחרי השפלה או כאב. ואם זה מגיע, על אף שהצורך הוא שונה, קורה ופעם אחרת זה יהיה מדויק יותר.
ויש מצב שדווקא משום ששני האנשים לא רוצים לחוות את זה, החוויה תתפס אחרת ותנווט אחרת.
נכון, זה לא סביבה נטולת רגשות שליליים. נכון אי אפשר לשלוט בכל.

אבל באפטר קר אפשר לדבר ולדייק ולהגיד זה היה משפיל ואני לא רוצה להשפיל. אז בואי נעבד...

אני מעוניין לשחק ברגשות אחרים...ולקחת את זה לכיוון אחר.
זה שרגש אחר עלה לא אומר שהסשן או שני האנשים שנמצאים בו מכוונים לזה ומחפשים את זה.
קורה, קרה והכל בסדר. בעיקר אם יש תשומת לב למסרים מילוליים ולא מילולים והמון שימת לב.
פישוטו
פישוטו • 2 בספט׳ 2025
Bluecollar כתב/ה:
מה שאני מנסה להגיד ששליטה זה לא רק חיפוש אחרי השפלה או כאב. ואם זה מגיע, על אף שהצורך הוא שונה, קורה ופעם אחרת זה יהיה מדויק יותר.
ויש מצב שדווקא משום ששני האנשים לא רוצים לחוות את זה, החוויה תתפס אחרת ותנווט אחרת.

אבל באפטר קר אפשר לדבר ולדייק ולהגיד זה היה משפיל ואני לא רוצה להשפיל. אז בואי נעבד...

זה שרגש אחר עלה לא אומר שהסשן או שני האנשים שנמצאים בו מכוונים לזה ומחפשים את זה.
קורה, קרה והכל בסדר. בעיקר אם יש תשומת לב למסרים מילוליים ולא מילולים והמון שימת לב.

ברור שאפטר קייר חשוב כדי לעבד חוויה ולהשלים מה שעבר על הצד השני. ומשם מתחילה התקשורת ומשם בשולט בונה הלאה.

השאלה איך מטפלים במסרים ובתחושות האלה.
לדוגמה נשלט טוען בסוף הסשן שהרגיש מושפל, את טוענת שלא כיוונת לשם אלא רצית להסב לו עונג.

האם את משקיעה עבודה כדי שילמד להתנעג ממה שמשפיל אותו? ממשיכה להעביר אותו השפלה עד שילמד את הדרך הנכונה בעינייך בתוך התהליך שלכם? או שתשני כיוון ותענגי אותו כמו שהוא דורש ורוצה?
Bluecollar​(שולטת)
פישוטו כתב/ה:
Bluecollar כתב/ה:

ברור שאפטר קייר חשוב כדי לעבד חוויה ולהשלים מה שעבר על הצד השני. ומשם מתחילה התקשורת ומשם בשולט בונה הלאה.

השאלה איך מטפלים במסרים ובתחושות האלה.
לדוגמה נשלט טוען בסוף הסשן שהרגיש מושפל, את טוענת שלא כיוונת לשם אלא רצית להסב לו עונג.

האם את משקיעה עבודה כדי שילמד להתנעג ממה שמשפיל אותו? ממשיכה להעביר אותו השפלה עד שילמד את הדרך הנכונה בעינייך בתוך התהליך שלכם? או שתשני כיוון ותענגי אותו כמו שהוא דורש ורוצה?

זה מה שאני מנסה לטעון. אתה רואה את השליטה מתוך איך שאתה חווה אותה מתוך איך שאתה כנשלט צריך אותה. להיות מנותב, במשחקי המחשבה, בלהעביר אותך תהליך שבו אתה מתענג על מה שהשולטת רוצה. התניות, משחקי מחשבה ועוד... כלומר, כל האופציות שאתה מציע הן מתוך שליטה שהיא קצת סדיזם רגשי. לגרום לך להתענג על ההשפלה, ללמד אותך שההשפלה הזו היא מה שנכונה לך.
אבל יש דרך אחרת לשליטה שלא תהיה בשליחת אותן אצבעות למוחו של הנשלט.

אם השולט אינו מעוניין להשפיל הוא יבחר בדרך שבה הוא רוצה ומעוניין שהיא לא להשפיל. הוא ינהל סשן שמתאים לו ולמטרות שלו ולעונג שלו. הוא קובע לפי הרצון שלו מה הוא רוצה שיקרה או לא יקרה. ואם הוא לא רוצה להשפיל הוא ידאג שמה שהוא לא רוצה לא יקרה.
יכול להיות שבעיבוד הם יפרמו אץ החוט של ההשפלה ויכול להיות שלא. יכול להיות שזה היה מצב רגעי ובפעם הבאה היא תחווה שחרור ומאבק פנימי בעצמה לעשות בדיוק מה ששולט רןצה ממנה לאותו רגע בלי להרגיש מושפלת אי כואבת
פרלין​(נשלטת)​{ש}
פרלין​(נשלטת)​{ש} • 2 בספט׳ 2025
בעיניי, כל הסיפור הוא להיכנס למקום שלי. כי מה שמדליק זה הפער בכוחות בינינו. מה מותר לו ומה לי לא.
כאב זאת דרך אפקטיבית, אבל היא לא היחידה. היא פשוט מהירה יחסית… אבל אני לא מזוכיסטית ואין לי הנאה מהכאב עצמו.