צהריים טובים אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

אז מי אמור לשלם בדייט?

NobleSavage
לפני 4 חודשים • 12 בספט׳ 2025
NobleSavage • 12 בספט׳ 2025
Sirene כתב/ה:

כשיוצאים ל 2-3 דייטים ראשונים בשבוע,

דאמ.
דייט זאת חוויה בלתי נסבלת בפני עצמה, אבל 2-3 כאלה בשבוע זה כבר סוג חדש של עינוי.
למה שמישהו יעשה את זה לעצמו?
Sirene​(נשלטת)
Sirene​(נשלטת) • 12 בספט׳ 2025
אני זוכרת שדווקא דיי הייתי נהנית מדייט ראשון. רק כל העניין של להתכונן (שכנראה הרבה יותר מעניין בעבור אישה) - לבחור מה ללבוש, הצבעים של האיפור, אילו תכשיטים לענוד וכו'. וגם להכיר אדם חדש זה תמיד מעניין (ולרוב הייתי בוחרת לצאת עם אנשים מעניינים).

אבל בדרך כלל לא הייתי מגיעה לשלוש דייטים בשבוע בעצמי, כי אני אינטרוברטית וזו קצת יותר מידיי פעילות חברתית בעבורי. בטוחה שיש כאלו שעושים את זה כשהם אקטיבית מחפשים זוגיות.
B מסייברת​(שולטת)חשבון מאומת
B מסייברת​(שולטת)חשבון מאומת
B מסייברת​(שולטת)חשבון מאומת • 12 בספט׳ 2025
לא חושבת שזה עניין של מי אמור לשלם
זה נראה לי יותר עניין של האם יש חיבור ואם רוצים להמשיך
או אם היה לי כיף ובא לי לפרגן או לא
בכללי,
אני בעד שכל אחד ישלם על עצמו
ככה אין את העניין הזה של "זה יהיה כבד על הצד השני?", "כמה צריך להחזיר?"
או לא יודעת, זה אחרת אצל כל אחד ואחת חח

ונכון שגברים נשאלו על זה
אבל העניין של ה"פרס" או "מגיע לי",
אם זה משהו שעובר בראש של מישהו,
אז זה כבר לא מגיע לו
עצוב שזה עדיין קורה
הסייבר הטוב בחייך​(מתחלף)
עצה פשוטה, דייט ראשון בית קפה קינוח קטן, או פאב בירה וציפס, יוצא עד 100₪ ואני די בטוח שאף אחד לא יתבאס.
עם זאת אני אוסיף,
לנשים, אם את מלכתכילה לא בקטע שלו - אל תצאי, במסעדה אל תתפרעי בגלל שאת מצפה שהוא ישלם, אם בסוף הדייט את לא בקטע שלו - תציאי חצי חצי.
לגברים, גם אם שילמת זה לא אומר שהיא חייבת לך - הגישה הזאת תפתור לך הרבה עצבים.
זאלופון​(שולט)
זאלופון​(שולט) • 12 בספט׳ 2025
בשביל מה כל המשחקים האלה?

ברירת המחדל שלי היא לשלם על מי שאיתי. אם היא תציע לשלם, כנראה שאתן לה, כי אניח שזה באמת מה שהיא רוצה ולא שהיא בוחנת אותי, ובעיקר כי זה פשוט לא משנה לי. לא מדובר בסכומים שישנו משהו בחשבון הבנק שלי, כך או אחרת.

מיותר לציין שתשלום על הקפה או היין שלה לא מקנה שום זכות או הבטחה "לעלות לקפה". אם מישהו רוצה לקבל סקס ודאי בתמורה לכסף שלו, יש מנגנון ייעודי לזה.
דיפ​(נשלט)
דיפ​(נשלט) • 12 בספט׳ 2025
רק אם היא מזמינה שניצלים וצ'יפס ב80 שקל
BeingFeminine
BeingFeminine • 12 בספט׳ 2025
הגבר משלם ומספיק עם פמיניזם רעיל ולחפש שוויון מגדרי איפה שהטבע בנה אותנו אחרת.
אני רוצה גבר שהוא אלפא, מגן, secure
ומה משדר ביטחון יותר מכסף?

רוצה גבר שמראה לי במעשים שהוא מעוניין בי.
ההשקעה שלו בי מתבטאת בניואנסים מההתחלה (למשל, אם הוא מציע לאסוף אותי לפני הדייט או לא) ובעיניי זה הטון לדינמיקה של הקשר.
אישה באנרגיה זכרית תילחם לשלם לצאת ״שווה״ ו״לא חייבת״. לעומת אישה באנרגיה נקבית בריאה שיודעת להגיב בהערכה כנה ותודה.
גבר אלפא בריא שמעוניין באישה מולו, ישלם בלי לחשוב פעמיים.

בוטום ליין יש לי כסף משלי, אני לא מחפשת לשונרר בירות מאנשים.
לא מבזבזת את הזמן שלי על דייטים עם גברים רנדומליים, רואה מי מולי עוד לפני ההחלטה להיפגש ומרגישה את ההתאמה (עד כמה שאפשר דרך מסך), ככה שאין בי כוונה להשלות מישהו, גם אם הוא שילם ולא בא לי המשך איתו.
בסוף מה שאני רוצה זה למצוא את האלפא שלי ואיזה מן אלפא אני אמצא אם כל פעם אדחוף בכוח את האשראי שלי לשלם?

מגיע חשבון לשולחן
מציעה לשלם (ומתכוונת לזה)
99% מהדייטים שלי הם שילמו
לפעמים לא הספקתי להציע כי הוא כבר אמר למלצרית תוסיפי 15% ושלף כרטיס. וזה נעים. נחמד. כיף. מקום בטוח.
Fuck You
Fuck You • 12 בספט׳ 2025
זאלופון כתב/ה:
בשביל מה כל המשחקים האלה?

ברירת המחדל שלי היא לשלם על מי שאיתי. אם היא תציע לשלם, כנראה שאתן לה, כי אניח שזה באמת מה שהיא רוצה ולא שהיא בוחנת אותי, ובעיקר כי זה פשוט לא משנה לי. לא מדובר בסכומים שישנו משהו בחשבון הבנק שלי, כך או אחרת.

מיותר לציין שתשלום על הקפה או היין שלה לא מקנה שום זכות או הבטחה "לעלות לקפה". אם מישהו רוצה לקבל סקס ודאי בתמורה לכסף שלו, יש מנגנון ייעודי לזה.

בשביל מה אתה שואל אבל בכל מקרה עונה על זה ?! 🤦🏻‍♀️
שולט בך בכבוד
שולט בך בכבוד • 12 בספט׳ 2025
כחש כתב/ה:
גבר לא ״אמור״ לשלם עליי כשאנחנו יוצאים, אבל מעולם לא מצאתי את עצמי בדייט ולא אמצא את עצמי עם גבר שמבקש לשלם חצי חצי.
תמיד הצעתי לשלם, כשידעתי שלא יהיה לזה המשך אף התעקשתי (ממש התעקשתי) ומאה אחוז מהמקרים סורבתי אז לא יודעת לומר מה הייתה התגובה שלי אם היה נאמר לי חצי חצי. מניחה שהייתי אומרת: אין בעיה, מוסיפה את הטיפ וכתוצאה מזה הגבריות שלו הייתה יורדת בעיניי.

קצת לא הבנתי את זה, איך זה מסתדר שגבר לא אמור לשלם עלייך אבל את גם לא את היית עם גבר שלא שילם ולא תהיי עם גבר שמבקש לשלם חצי חצי? זה נשמע שאת כן מצפה שהוא ישלם, אז הוא אמור לשלם כי אחרת הגבריות שלו יורדת מבחינתך.
StreetCat​(שולטת)חשבון מאומת
StreetCat​(שולטת)חשבון מאומת
לפני 4 חודשים • 13 בספט׳ 2025
StreetCat​(שולטת)חשבון מאומת • 13 בספט׳ 2025
דעתי היא שכל החישובים האלו נשמעים כ"כ מתישים...