אחר צהריים טובים אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

שליטה מרחוק

הוא הוא​(שולט)
לפני 4 חודשים • 28 באוק׳ 2025
הוא​(שולט) • 28 באוק׳ 2025
שליטה מתרחשת בראש אין לה גאוגרפיה
אליפסה​(שולטת)
אליפסה​(שולטת) • 28 באוק׳ 2025
teacher כתב/ה:

אין משמעות למרחק מלבד המשמעות שאנחנו נותנים לו.
אדם יכול להיות בצד השני של העולם ואתה תעשה הכל עבורו, ואחר יוכל לנבוח עליך פקודות כשאפו צמוד לאפך, ואתה תצחק עליו בלב.
לדעתי במובן הזה, כל שליטה חוץ משליטה עצמית, היא שליטה מרחוק.

אני ממש לא מסכימה.
כמובן שאפשר לבצע את הפרקטיקה של שליטה ממרחק. כמובן שלא חייבים להחזיק ידיים בכל פעם ששולטים. אבל קשר משמעותי ואינטימיות קשה לקיים ממרחק. פשוט כי, לא משנה עד כמה אנחנו אוהבים שליטה מנטלית אנחנו לא ישויות מנטליות. יש לנו גוף ומרבית החוויות מתרחשות בעולם הממשי. בפועל זה קשה מאוד לייצר חוויה משמעותית של קשר כאשר מתנכרים לטבע שלנו.

זה גם תלוי, למה בדיוק מתכוונים בשליטה ממרחק. כמו שמסול כתב, זה דבר אחד אם מכירים במציאות, אם נגעתם זה בזה ויש לכם היסטוריה של חוויות, אבל מסיבות שונות אתם מבלים זמן רב במרחק. זה דבר אחר אם המרחק הוא מהותי לקשר, כלומר שמדובר בסוג של קשר וירטואלי. כמובן שאפשר לקיים קשר וירטואלי, אבל הוא תמיד יהיה דל יותר, חד ממדי יותר, וחלק מהמשמעוות שנייחס לו יהיו דמיוניות ולא מציאותיות.

היום אפשר לקיים קשר וירטואלי עם AI. אפשר להרגיש שקשר כזה הוא משמעותי מאוד. אבל קשר כזה הוא דמיוני לחלוטין. במציאות אין שם שום קשר אינטימי, אתה לבדך.

אם לא מחפשים אינטימיות, אלא חוויה ריטואלית מנוכרת של שליטה, אז קשר וירטואלי ממרחק יכול להתאים. כל אחד חווה את המכאניזם של השליטה מהצד שלו, ומדמיין את הקשר כרצונו.
teacher teacher​(שולט)חשבון מאומת
teacher​(שולט)חשבון מאומת
teacher​(שולט)חשבון מאומת • 28 באוק׳ 2025
זה דווקא נחמד שלא מסכימים על הכל icon_smile.gif
וקשה זה לא ״בלתי אפשרי״. יש אנשים שטוב להם קשה.

לגוף הדברים -
אנחנו לא יישויות מנטליות? אני עד היום חשבתי שאנחנו כן.
מרבית החוויות מתרחשות בעולם האמיתי? הן מתרחשות במוח - המרחב הכי מוזר ומגניב שיש.
קשר עם ai הוא דמיוני? אני לא בטוח, הייתי שואל את סוול סצר, או אלכס טיילור או אדם ריין, אבל הם לא יכולים לענות.
הם התאבדו כי ai אמר להם. כנראה שעבורם זה היה מספיק אמיתי.

אגב, כותב הפוסט המקורי השתמש ב-47 מילים, מסודרות בארבע שורות יפות, לא כולל כותרת.
המילה ״אינטימיות״, כמו ירושלים בקוראן, אינה מוזכרת שם כלל.
אז אני מניח שזה מגיע ממנגינות לב העונים.

לדעתי אינטימיות אינה מילה נרדפת לקרבה פיזית. אינטימיות יכולה להתקיים גם מרחוק.
אינטימיות היא בראש ובראשונה - בראש
(ראית מה עשיתי?)
אליפסה​(שולטת)
אליפסה​(שולטת) • 28 באוק׳ 2025
טיצ׳ר,

יש אנשים שאוהבים קשה, וכל אחד עושה כטוב בעיניו. גם אם זה רע. אבל אני לא מכירה אנשים שמטילים בעצמם מום, וגורמים לעצמם נכות, רק כי הם מחפשים אתגר בחיים. אני בטוחה שאפשר לחיות חיים מספקים ושמחים על כיסא גלגלים, אבל לא מכירה מקרים שבהם אנשים משווקים את החיים על כיסא גלגלים.

קשרים וירטואלים או קשרים מרחוק הם כמעט תמיד צורה של נכות. זה לא שיפוט, זה פשוט תיאור מצב. אין שם אפשרות קלה וטבעית לחוות את הדבר שכולם מחפשים בקשר - אינטימיות. וכאשר מגבילים את האינטימיות, ומקשים עליה, כמעט תמיד זה בגלל אילוץ, ולא בגלל העדפה טבעית.

quote="teacher"]
אנחנו לא יישויות מנטליות? אני עד היום חשבתי שאנחנו כן.
מרבית החוויות מתרחשות בעולם האמיתי? הן מתרחשות במוח - המרחב הכי מוזר ומגניב שיש.
[/quote]

אז הגיע היום לגלות שטעית. אם יש לך יד, זה לא אומר שאתה יד. אם יש לך זין, זה לא אומר שאתה זין. אנחנו הרבה דברים שקשורים זה לזה. יש לנו מצבים מנטלים, אבל אנחנו לא רק מצבים מנטלים, ובוודאי שאי אפשר לבודד אותם מהעולם. נסה לחיות בבידוד חברתי או ללא מזון, ותראה איזו מין "ישות מנטלית" אתה. אף אחד לא חיי במרחב מנטלי טהור וסגור, שנפרד מהמציאות. חלק גדול מהחוויות המנטליות שלנו קשור בדברים שמתרחשים במציאות.

קשר אינטימי בריא (עם שליטה או בלי שליטה) אינו מתרחש בחלל ריק של מילים וחוויות מנטליות נשגבות. הוא בסופו של דבר מעוגן בחוויות חיים.

כשמנסים לשווק קשרים וירטואלים כאיזשהו מופת... עבורי זו נורה אדומה. זו כמעט תמיד התחלה של גזלייטינג, מניפולציה שמנסה לשכנע אנשים בכך שנכות טובה להם.

teacher כתב/ה:

קשר עם ai הוא דמיוני? אני לא בטוח, הייתי שואל את סוול סצר, או אלכס טיילור או אדם ריין, אבל הם לא יכולים לענות.
הם התאבדו כי ai אמר להם. כנראה שעבורם זה היה מספיק אמיתי.

כן, הקשר הוא דמיוני. כי במציאות אין קשר. AI אינו סובייקט בעל מודעות ורגשות שנמצאת איתך בקשר. זו מכונה משוכללת מאוד שמייצרת מלל. אתה יכול לדמיין שה-AI הוא ישות שנמצאת איתך בקשר אינטרסובייקטיבי, אבל היא לא. לא כל מה שמדמיינים או שמרגיש אמיתי הוא אמנם אמיתי. אישה יכולה להרגיש שבן זוגה אוהב אותה ונאמן לה. אבל הקריטריון לאמת אינה ההרגשה שלה, אלא מצב העניינים במציאות. אם הוא בוגד בה ומפלרטט כל היום עם אחרות בווטסאפ, כנראה שההרגשה שלה שגויה. שקרים מוצלחים מאוד הם עדיין שקרים.

קשרים שהריחוק והניכור מהותיים להם, כמעט שלעולם אינם מאריכים ימים. יש שם תמיד הסתרה. הסתרה של רגשות. וקשרים משמעותיים אינם שורדים ללא רגשות. הם נמוגים מחוסר חמצן. או שהם מתפוצצים, כשאחד האנשים מגלה שחוויות המנטליות שלו אינן תואמות את המציאות.

היוצא דופן הוא אילוץ כלשהו, שבגללו מתמודדים עם הקושי. זו לא צורה נוספת של "העדפה זוגית".
teacher​(שולט)חשבון מאומת • 28 באוק׳ 2025
אין פה שום דיבור על העדפה זוגית. נדמה לי שהדיון הצר פה הוא על ההיתכנות והמנעד הרגשי שיחסי שליטה מרוחקים מאפשרים.
וגם זה כנראה רק במסגרת ה-BDSM

אנחנו באים משתי גישות שונות מאוד. ואני מודע לזה שגישתי היא מעט פילוסופית, אך עקרונית באותה המידה.
ולא מנסה לשכנע אף אחד, רק להציג את הדיעה שלי בעניין, הגם שכנראה חבריי יגידו עלי שאני מעדיף את המסלול הקשה icon_smile.gif
ובפועל לגבי עצמי, אני מעדיף תמיד קרבה פיזית. אבל לא מטעמי חוסר אינטימיות, אלא כי אני חובב פיזיקה.
יש גם סתירה קלה במה שכתבת, כי את אומרת שאת לא שיפוטית, אך הטקסט שלך מלא במילים כמו "נכות", "רע", "מום", "כיסא גלגלים".
שנראות לי קצת שיפוטיות icon_smile.gif)

ואני גם לא חושב שהשתמע בהכרח מהפוסט המקורי שמדובר במצב קרבה אחד סטטי. אולי אחרי חצי שנה הם יפגשו?
רגש אינו מוגבל לקרבה פיזית
תחושת האינטימיות אינה מוגבלת לקרבה פיזית
אינטלקט, פגיעות, אמון, תשוקה, שיחות נפש והורדת המסיכות - כל אלה מרכיבים מרכזיים באינטימיות ואינם תלויים בקרבה פיזית.

ואם אנחנו בענייני מום - כאבי פנטום זה דבר אמיתי או דמיוני?
וגם - אנשים מטילים בעצמם מום כל הזמן, בעיקר ממניעים אסתטיים, משתקים לעצמם שרירים במצח, מכבידים את השפתיים... וזה בלי להיכנס לשתלים, פירסינג, סספנשן, ועוד.. ואם את שואלת אותי, המניעים לכל אלה מצויים בנפש ובדמיון בעיקר

לשיטתך - עץ שנופל ביער ריק עושה רעש לבטח.
ולדעתי, אם אני שואל אותך איזה רעש הוא עושה, את לא תדעי לספר לי
unknownme unknownme
unknownme • 28 באוק׳ 2025
זה נחמד אין פה 1 או 0 זה יותר טוב מכלום ופחות טוב מסשן אמיתי
ivy sweet ivy sweet​(נשלטת)
לפני 4 חודשים • 29 באוק׳ 2025
ivy sweet​(נשלטת) • 29 באוק׳ 2025
שום דבר לא יחליף או יגבר על מגע, ריח וטעם. לכן - ביג נו בשבילי.
wedontknow
wedontknow • 29 באוק׳ 2025
לדעתי שליטה מרחוק היא אפילו עוצמתית יותר - החיבור שנוצר עד לרמה שהנשלטת (במקרים שלי) מרגישה אותך במרחק הודעה אחת זה מדהים

אבל כמו שאמרו, אידיווידואלי ומצריף חיבור מיוחד
Too sweet Too sweet​{}
Too sweet​{} • 29 באוק׳ 2025
זה כמו לעשות טיפול שיניים דרך זום.
זה מגניב בתיאוריה אבל חסר כל יעילות במציאות.
teacher​(שולט)חשבון מאומת • 29 באוק׳ 2025
Too sweet כתב/ה:
זה כמו לעשות טיפול שיניים דרך זום.
זה מגניב בתיאוריה אבל חסר כל יעילות במציאות.

רק מעדכן אותך שכיום כבר עושים הרבה יותר מטיפול שיניים בזום.
וזה מגניב גם במציאות.
(ניתוחים אורטופדיים, גסטרו, לב, ואפילו קצת מוח)