לילה טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

כתבה בדה- מרקר על פינדום

פישוטו פישוטו
לפני 3 חודשים • 22 בנוב׳ 2025
פישוטו • 22 בנוב׳ 2025
shirazbar כתב/ה:
לא קראתי את הכתבה זה דורש מנוי. אבל בגדול הניצול הוא הדדי. תמיד יהיו נצלנים ותמיד יהיו מכורים. מי שמכור צריך ללכת לטיפול ולא לצפות שהנצלן יהיה רחמן ויתחשב בו.
בכל זאת, אדם בוגר שמודע למעשיו, מבין את ההשלכות ונותן לפטישים שלו לנהל אותו..

מסכים, יש תמיד נטיה למצוא אשם.
הוא זנאי ומגיע לו...
היא נצלנית והקארמה תתנקם בה...

כל סיפור כזה אפשר לסובב על השולטת הנצלנית, אפשר גם לסובב על הנשלט הפגום שדוחף לשם בעצמו.

בפועל יש אחריות לכל צד קודם כל על עצמו, בריאותו, ארנקו והנפש שלו

נערך לאחרונה על-ידי * בתאריך שבת נוב' 22, 2025 2:00 pm, סך-הכל נערך פעם אחת
Black Lotus Black Lotus​(מתחלפת)​{זאלופון}
לא מסכימה. כשולט יש לך אחריות יתרה על מי שמולך. גם אם נשלט דוחף שאעשה לו סשן שנוגע בטראומות שלו וזה ייתן לי חיזוקים מטורפים לכמה אני שולטת מדהימה שיודעת לגעת בנפש ובמקומות העמוקים, האחריות שלי היא לא לעשות את זה. בטח אם אני לא בקשר עמוק ומתמשך כי אין לי את הכלים וכי אני לא אהיה שם לדרופ.

זה אותו דבר עם מכורים. ספרו לעצמכם מה שתרצו כדי להרגיש טוב עם המצפון, אבל היכולת שלו לומר לא חלשה. ואם השולטת שמולו מתנערת בטיעון קלוש, היא דוחפת מנת סם לנרקומן.
Luna Oscura Luna Oscura​(נשלטת)​{Loki the t}
Black Lotus כתב/ה:
לא מסכימה. כשולט יש לך אחריות יתרה על מי שמולך. גם אם נשלט דוחף שאעשה לו סשן שנוגע בטראומות שלו וזה ייתן לי חיזוקים מטורפים לכמה אני שולטת מדהימה שיודעת לגעת בנפש ובמקומות העמוקים, האחריות שלי היא לא לעשות את זה. בטח אם אני לא בקשר עמוק ומתמשך כי אין לי את הכלים וכי אני לא אהיה שם לדרופ.

זה אותו דבר עם מכורים. ספרו לעצמכם מה שתרצו כדי להרגיש טוב עם המצפון, אבל היכולת שלו לומר לא חלשה. ואם השולטת שמולו מתנערת בטיעון קלוש, היא דוחפת מנת סם לנרקומן.

מסכימה לחלוטין עם זה.
shirazbar shirazbar​(שולטת)
shirazbar​(שולטת) • 22 בנוב׳ 2025
עושה הפרדה כרגע בין גברים שמשלמים על יחס מנשים במסגרת שליטה וזה כל מה שיש ביניהם. לעומת קשר רגשי מתמשך של ניצול. וזה לא שונה משום קשר של פגיעה רגשית נפשית. בין אם יש אלימות פיזית מילולית כלכלית וכד'.
אם אדם נקלע לקשר רגשי פוגעני עליו לקבל עזרה ולצאת ממנו. כמו שציינתי תמיד יהיו אנשים נצלנים ופוגעניים.
לא קראתי את כל הכתבה אלא ממש טיפה ממנה + את התגובות כאן (הכתבה רק למנויים של דה מרקר לפי הלינק ומרפרוף בגוגל לא מצאתי לינק אחר)
העמדה שלי בנושא פינדום היא מאוד פשוטה:
כמו בכל פרקטיקה בדס"מית גם כאן תקף הציטוט "with great power comes great responsibility" (אין ספק שדוד בן היה חכם)
פינדום זאת פרקטיקה נהדרת וחיובית כאשר יש הסכמה אמיתית ששומרת על כל הצדדים המעורבים בנושא
כאשר מישהו.י נכנס.ת לחובות מטורפים ועדיין מתנהל.ת בתוך פינדום מתוך התמכרות זאת האחריות שלו.ה ושל השולט.ת לעצור את זה לפני שה יגיע לנזקים ממשיים בחיים האלו
יחד עם זאת, לשולט.ת יש אחריות (וגם אשמה בתכל'ס, בעיניי) יותר גבוהה בגלל היותו.ה השולט.ת + לא בעל.ת ההתמכרות
לשולט.ת יש הרבה יותר כוח בסיטואציה וזה נכון לכל פרקטיקה בדס"מית.
shirazbar shirazbar​(שולטת)
shirazbar​(שולטת) • 22 בנוב׳ 2025
Luna Oscura כתב/ה:
לא קראתי את כל הכתבה אלא ממש טיפה ממנה + את התגובות כאן (הכתבה רק למנויים של דה מרקר לפי הלינק ומרפרוף בגוגל לא מצאתי לינק אחר)
כמו בכל פרקטיקה בדס"מית גם כאן תקף הציטוט "with great power comes great responsibility" (אין ספק שדוד בן היה חכם)
פינדום זאת פרקטיקה נהדרת וחיובית כאשר יש הסכמה אמיתית ששומרת על כל הצדדים המעורבים בנושא
כאשר מישהו.י נכנס.ת לחובות מטורפים ועדיין מתנהל.ת בתוך פינדום מתוך התמכרות זאת האחריות שלו.ה ושל השולט.ת לעצור את זה לפני שה יגיע לנזקים ממשיים בחיים האלו
יחד עם זאת, לשולט.ת יש אחריות (וגם אשמה בתכל'ס, בעיניי) יותר גבוהה בגלל היותו.ה השולט.ת + לא בעל.ת ההתמכרות

זה בדיוק מה שאני מנסה לומר. זה לא שולטת זאת סתם אשה רעה ונצלנית. שעוטפת את הניצול" בשליטה" אין כאן קשר לבסדמ. עניין כספי נטו.
פישוטו פישוטו
פישוטו • 22 בנוב׳ 2025
Black Lotus כתב/ה:

בדיוק מה שטענתי, האחריות לא על השולטת מבחינה חוקית, היא לא עוברת על אף חוק.
אבל על מה שהיא עושה מוסרית, היא תשלם רק מול עצמה.
בעיניי גם פסול, אבל כל אחד וההחלטות שלו בחיים.

ובקשר לנשלט, אפשר להתקרבן עד מחר.
אבל זה שאתה שורף פנסיות וירושות על כוסיות באינטרנט זה קודם כל עלייך.

2 הצדדים יכול להיות שעושים עוול לשני.
אבל האחריות מתחילה מבפנים, לכן טענתי נגד הגישה שמחפשת אשם יחיד.
shirazbar כתב/ה:
Luna Oscura כתב/ה:

זה בדיוק מה שאני מנסה לומר. זה לא שולטת זאת סתם אשה רעה ונצלנית. שעוטפת את הניצול" בשליטה" אין כאן קשר לבסדמ. עניין כספי נטו.

מסכימה עם זה
ועדיין, זה כן קורה הרבה פעמים תחת מסווה של בדס"מ ותחת הגדרות כמו "שולט.ת" ו"נשלט.ת"
*מתייחסת למקרי ניצול ולא לפרקטיקה פינדום אמיתית.
Black Lotus Black Lotus​(מתחלפת)​{זאלופון}
פישוטו כתב/ה:
Black Lotus כתב/ה:

בדיוק מה שטענתי, האחריות לא על השולטת מבחינה חוקית, היא לא עוברת על אף חוק.
אבל על מה שהיא עושה מוסרית, היא תשלם רק מול עצמה.
בעיניי גם פסול, אבל כל אחד וההחלטות שלו בחיים.

ובקשר לנשלט, אפשר להתקרבן עד מחר.
אבל זה שאתה שורף פנסיות וירושות על כוסיות באינטרנט זה קודם כל עלייך.

2 הצדדים יכול להיות שעושים עוול לשני.
אבל האחריות מתחילה מבפנים, לכן טענתי נגד הגישה שמחפשת אשם יחיד.

תמיד יש אחריות לשני הצדדים. גם כשזקן נותן פרטי האשראי שלו לסקאמר וגם כשבן אדם חותם על רכישת דירה מנוכל. אבל עומק האחריות לא שווה.
רוצה לקרוא לעצמך שולט? קח אחריות ושליטה על סיטואציות ועל מי שמולך גם כשיש מולך הזדמנות קלה.