|
|
לפני 3 שבועות •
6 בינו׳ 2026
לפני 3 שבועות •
6 בינו׳ 2026
StreetCat(שולטת) • 6 בינו׳ 2026
פישוטו כתב/ה: לדעתי הרבה מהשולטים והשולטות גם לא יודעים לזהות אוטיזם.
בעיקר שולטות, כי רוב הגברים שפונים אליהן מתנהגים באותה שבלונה של נחיתות מזויפת וריצוי יתר, אבל זה כבר דיון ליום אחר. ולנושא, אני חושב שזה מאוד יהיר וחסר אחריות מצד של שולט לקחת אחריות על אדם על הרצף האוטיסטי תחת חסותו. אני מניח שזה משתנה אם לאדם יש כלים לתקשר ולגשת אל האוטיסט, ונוצר שם חיבור הדדי ובריא. או שפשוט מזהה ומנצל את אחד המנגנונים שגורמים לאוטיסטים לציית לו. גם עוד לפני שנכנסים ליחסי שליטה. יש כמות די גדולה של אנשים על הרצף בקהילה הבדסמית. משהו פה מושך אותם, ואני לא תמיד בטוח שזה הבדסמ. לפעמים זה מרגיש לי שהרבה אנשים (לא רק אוטיסטים) מגיעים לפה כי הם הרגישו דחויים או לא קשורים בחברה הונילית הנורמטיבית. היכולת החברתיות שלהם חלשות והחורים האפלים באינטרנט האלה הם מקום להתחיל מחדש. יש משהו בקהילות החשוכות והדיסקרטיות שנורא מקבל וסלחני אל השונה. אוטיסטים מתקבלים בחיבוק והמון אנשים ששים לעזור להם להשתלב. אני לא בטוח שזה עושה להם טובה. גם הבקשה והדרישה ל - "הצבת גבולות ברורים וחפירה על תקשורת פתוחה וברורה מראש ולאורך הקשר" - היא משהו שיכול למשוך אוטוסטים לא כי הם בדסמים, אלא כי זו מסגרת שנראית להם מהצד נוחה ומתאימה להם. ואז במציאות הם עלולים להתקשות למצוא את המקום שלהם בפועל. כי מעבר לתקשורת שהיא חשובה וחופרים עליה בכל פינה - יש את האקטים והמציאות הקינקית בדסמית שהיא לא נועדה עבור מי שלא בעניין. וזה עלול לגרום לכך שהם מצד אחד מאוד רוצים לקחת חלק ולהיות בקהילה, ומצד שני לא באמת מתחברים לבדסמ אלא רק לאשליית המסגרת שהוא נותן בקשר. וכן, זו אשלייה כי בפועל המסגרת לא שונה מהותית מקשר זוגי רגיל, שאם יש בו בעיות אחת הפעולות לתיקון היא שיפור התקשורת (לא בהכרח פתיחות, אלא שינוי לתקשורת בריאה יותר עבור אותו הזוג) זה לא אומר שכל האוטיסטים כאלה, יש בהחלט כאלה שהם בדסמים וקינקים וכו'. אלא שבדסמ נראה לחלק מהם מהצד כמו משהו רלוונטי עבורם כשזה לא המצב. |
|
|
|
|
לפני 3 שבועות •
6 בינו׳ 2026
לפני 3 שבועות •
6 בינו׳ 2026
כחש(נשלטת) • 6 בינו׳ 2026
אני פחות מתחברת להכללה הזאת. לקבוע שמישהו על הרצף הוא אוטומטית טרף קל שלא כשיר להסכמה זו גישה שפריטי מאצ׳ מבטלת את העולם המיני והרצונות של אנשים שלמים.
אני חושבת שאם היינו חוזרים להגדרות של הDSM4, כנראה שהיינו מדברים כאן על אספרגר ומדברים על אחוז מסוים מסך האנשים שמאופיינים עם אוטיזם. רוב האנשים על הרצף שמגיעים למרחבים האלו הם בתפקוד גבוה עד גבוה מאוד, לעיתים קרובות עם מנת משכל מעל הממוצע. הבעיה היא לא חוסר אינטליגנציה, אלא האפיון שבו האנליטיות משבשת את יכולת עיבוד הניואנסים החברתיים. זה בדיוק המקום שבו הם הופכים לחשופים יותר למניפולציות וניצול, גם אם הם הכי חכמים בחדר. אז בעיניי, הכל זו שאלה של אחריות. אני תמיד אומרת שהאחריות בבדסמ היא הדדית, אבל במקרה הזה, המשקולת עוברת יותר לצד של השולט. ברגע ששולט הבין שמי שמולו על הרצף, נשאלת השאלה מה הוא עושה עם המידע הזה. האם הוא משתמש באנליטיות ובקושי לקרוא דגלים אדומים כדי לצוד ולנצל? אם כן, הוא תולעת עלובה ומגעילה שמחליאה אותי. אבל.. אם הוא לוקח את המידע הזה כדי לבנות תקשורת הרבה יותר מפורשת, ברורה ונטולת משחקים.. אז זה סבבה, אני לא רואה בעיה עם זה. בדסמ בנוי על חוקים וגבולות ברורים ועבור אנשים על הרצף זה יכול להיות דווקא מרחב בטוח ומדהים, בתנאי שמי שמולם הוא אדם עם יושרה. שולט אמיתי מה שנקרא ולא תולעת נואשת ועלובה. |
|
|
|
|
לפני 3 שבועות •
6 בינו׳ 2026
לפני 3 שבועות •
6 בינו׳ 2026
כחש כתב/ה: אני פחות מתחברת להכללה הזאת. לקבוע שמישהו על הרצף הוא אוטומטית טרף קל שלא כשיר להסכמה זו גישה שפריטי מאצ׳ מבטלת את העולם המיני והרצונות של אנשים שלמים.
אני חושבת שאם היינו חוזרים להגדרות של הDSM4, כנראה שהיינו מדברים כאן על אספרגר ומדברים על אחוז מסוים מסך האנשים שמאופיינים עם אוטיזם. רוב האנשים על הרצף שמגיעים למרחבים האלו הם בתפקוד גבוה עד גבוה מאוד, לעיתים קרובות עם מנת משכל מעל הממוצע. הבעיה היא לא חוסר אינטליגנציה, אלא האפיון שבו האנליטיות משבשת את יכולת עיבוד הניואנסים החברתיים. זה בדיוק המקום שבו הם הופכים לחשופים יותר למניפולציות וניצול, גם אם הם הכי חכמים בחדר. אז בעיניי, הכל זו שאלה של אחריות. אני תמיד אומרת שהאחריות בבדסמ היא הדדית, אבל במקרה הזה, המשקולת עוברת יותר לצד של השולט. ברגע ששולט הבין שמי שמולו על הרצף, נשאלת השאלה מה הוא עושה עם המידע הזה. האם הוא משתמש באנליטיות ובקושי לקרוא דגלים אדומים כדי לצוד ולנצל? אם כן, הוא תולעת עלובה ומגעילה שמחליאה אותי. אבל.. אם הוא לוקח את המידע הזה כדי לבנות תקשורת הרבה יותר מפורשת, ברורה ונטולת משחקים.. אז זה סבבה, אני לא רואה בעיה עם זה. בדסמ בנוי על חוקים וגבולות ברורים ועבור אנשים על הרצף זה יכול להיות דווקא מרחב בטוח ומדהים, בתנאי שמי שמולם הוא אדם עם יושרה. שולט אמיתי מה שנקרא ולא תולעת נואשת ועלובה. ואם הם על הצד השולט ולא הצד הנשלט? איפה האחריות במקרה כזה? ומה אם השולט לא יודע להתנהל עם אדם על הרצף? הוא "תולעת נואשת" רק כי בחר להתרחק או התנהג בצורה לא תקינה כי אין לו את הכלים והידע? בעיני בניית תקשורת היא הדדית, ולא אחריות של צד אחד. במהלך סשן - כן, יש אחריות גבוהה יותר על השולט. מחוץ לו - אחריות הדדית. ואם אדם יודע שהוא על הרצף האוטיסטי והאופן בו הוא מעבד נתונים ומגיב לסיטואציות שונה ואחר, האחריות עליו אינה פחותה מאדם אחר - למצוא קשר רלוונטי עבורו שייטב איתו ולא יפגע בו. למה להסיר או להקטין אחריות של בנאדם רק כי הוא אוטוסיט? ואם הסרנו או הקטנו - האם יש מקום לאנשים שלא יכולים לקחת אחריות על עצמם בתוך הבדסמ? איזה הסכמה הם יכולים לתת? |
|
|
|
|
לפני 3 שבועות •
6 בינו׳ 2026
לפני 3 שבועות •
6 בינו׳ 2026
כחש(נשלטת) • 6 בינו׳ 2026
StreetCat כתב/ה: ואם הם על הצד השולט ולא הצד הנשלט? איפה האחריות במקרה כזה? ומה אם השולט לא יודע להתנהל עם אדם על הרצף? הוא "תולעת נואשת" רק כי בחר להתרחק או התנהג בצורה לא תקינה כי אין לו את הכלים והידע? בעיני בניית תקשורת היא הדדית, ולא אחריות של צד אחד. במהלך סשן - כן, יש אחריות גבוהה יותר על השולט. מחוץ לו - אחריות הדדית. ואם אדם יודע שהוא על הרצף האוטיסטי והאופן בו הוא מעבד נתונים ומגיב לסיטואציות שונה ואחר, האחריות עליו אינה פחותה מאדם אחר - למצוא קשר רלוונטי עבורו שייטב איתו ולא יפגע בו. למה להסיר או להקטין אחריות של בנאדם רק כי הוא אוטוסיט? ואם הסרנו או הקטנו - האם יש מקום לאנשים שלא יכולים לקחת אחריות על עצמם בתוך הבדסמ? איזה הסכמה הם יכולים לתת? נראה לי שיש פה בלבול מסוים לגבי מה זה אומר להיות על הרצף בתפקוד גבוה. אף אחד לא ביקש להסיר אחריות, להפך. כשמדברים על ASD בתפקוד גבוה (כי כבר לא משתמשים במונח אספרגר, וחבל), מדברים על אנשים שהם לעיתים קרובות (הרבה יותר) אינטליגנטיים מהממוצע. הם לחלוטין אחראים על עצמם, הם נותנים הסכמה מלאה והם יכולים להיות שולטים או נשלטים מדהימים. הבעיה היא לא ביכולת שלהם לקחת אחריות, אלא *בשפה* שבה המציאות מתנהלת. אדם על הרצף מעבד נתונים בצורה אנליטית וישירה. הוא לא תמיד יבין ציניות, מניפולציה רגשית או רמזים שבין השורות, דברים ששולטים (תולעים) לחלוטין ינסו להשתמש בהם כדי לייצר תלות. בתולעת עלובה אני לא מתכוונת לשולט שאין לו כלים או למישהו שבחר להתרחק כי זה לא מתאים לו. לא רק שזו זכותו המלאה, בעיניי זו אפילו התנהלות אחראית. התכוונתי למי שמזהה את הלקונה הזאת בעיבוד הנתונים ומשתמש בה במודע כדי לערבב את הצד השני. הוא מנצל במודע פרצה לרצונות ולצרכים שלו. בסוף, בניית תקשורת היא אכן הדדית, אבל תקשורת הוגנת דורשת ששני הצדדים ידברו באותה שפה. אם שולט *יודע* שמי שמולו על הרצף, האחריות שלו היא לוודא שהתקשורת היא אקסטרא ברורה וישירה. פשוט להיות בן אדם שמבין עם מי הוא עומד בסיטואציה. |
|
|
|
|
לפני 3 שבועות •
6 בינו׳ 2026
לפני 3 שבועות •
6 בינו׳ 2026
כחש כתב/ה: StreetCat כתב/ה: ואם הם על הצד השולט ולא הצד הנשלט? איפה האחריות במקרה כזה? ומה אם השולט לא יודע להתנהל עם אדם על הרצף? הוא "תולעת נואשת" רק כי בחר להתרחק או התנהג בצורה לא תקינה כי אין לו את הכלים והידע? בעיני בניית תקשורת היא הדדית, ולא אחריות של צד אחד. במהלך סשן - כן, יש אחריות גבוהה יותר על השולט. מחוץ לו - אחריות הדדית. ואם אדם יודע שהוא על הרצף האוטיסטי והאופן בו הוא מעבד נתונים ומגיב לסיטואציות שונה ואחר, האחריות עליו אינה פחותה מאדם אחר - למצוא קשר רלוונטי עבורו שייטב איתו ולא יפגע בו. למה להסיר או להקטין אחריות של בנאדם רק כי הוא אוטוסיט? ואם הסרנו או הקטנו - האם יש מקום לאנשים שלא יכולים לקחת אחריות על עצמם בתוך הבדסמ? איזה הסכמה הם יכולים לתת? נראה לי שיש פה בלבול מסוים לגבי מה זה אומר להיות על הרצף בתפקוד גבוה. אף אחד לא ביקש להסיר אחריות, להפך. כשמדברים על ASD בתפקוד גבוה (כי כבר לא משתמשים במונח אספרגר, וחבל), מדברים על אנשים שהם לעיתים קרובות (הרבה יותר) אינטליגנטיים מהממוצע. הם לחלוטין אחראים על עצמם, הם נותנים הסכמה מלאה והם יכולים להיות שולטים או נשלטים מדהימים. הבעיה היא לא ביכולת שלהם לקחת אחריות, אלא *בשפה* שבה המציאות מתנהלת. אדם על הרצף מעבד נתונים בצורה אנליטית וישירה. הוא לא תמיד יבין ציניות, מניפולציה רגשית או רמזים שבין השורות, דברים ששולטים (תולעים) לחלוטין ינסו להשתמש בהם כדי לייצר תלות. בתולעת עלובה אני לא מתכוונת לשולט שאין לו כלים או למישהו שבחר להתרחק כי זה לא מתאים לו. לא רק שזו זכותו המלאה, בעיניי זו אפילו התנהלות אחראית. התכוונתי למי שמזהה את הלקונה הזאת בעיבוד הנתונים ומשתמש בה במודע כדי לערבב את הצד השני. הוא מנצל במודע פרצה לרצונות ולצרכים שלו. בסוף, בניית תקשורת היא אכן הדדית, אבל תקשורת הוגנת דורשת ששני הצדדים ידברו באותה שפה. אם שולט *יודע* שמי שמולו על הרצף, האחריות שלו היא לוודא שהתקשורת היא אקסטרא ברורה וישירה. פשוט להיות בן אדם שמבין עם מי הוא עומד בסיטואציה. לא אמרתי מילה על רמת האינטליגנציה של האדם, היא יכולה להיות גבוה או נמוכה בלי קשר לרצף אוטיסטי כזה או אחר. גם אם יש נטייה לאנשים על הרצף להיות יותר אנליטיים, זה בכלל לא מעניין אותי. כן, יש אנשים שעושים מניפולציות וגועל על אוטיסטים ועל לא אוטיסטים. על כולם. הם לא יעשו הבחנה בין אוטיסט ללא אוטיסט אלא ינצלו כל אדם שהוא טרף קל. אבל החלק האחרון - את מטילה אחריות גבוהה יותר על צד אחד בלבד רק כי הצד השני מתקשר אחר. למה? הטיעון שלי עומד בעינו ולא השבת על החלק הזה - אם האחריות קטנה יותר, למה שהם יקחו חלק בבדסמ? הרי לילד למשל - יש לו אחריות קטנה יותר, לכן לא עושים בדסמ עם ילדים. כי האחריות והיכולת שלהם להבין את ההשלכות היא אחרת. (לא שאני משווה אוטיסט לילד, אלא רק מדגימה את נושא האחריות המופחתת) פה את אומרת מפורשות - האדם מתקשר אחרת ומבין אחרת, ולכן האחריות על צד אחד גבוהה יותר. בעיני היא לא. היא שווה. כל אחד מהצדדים צריך לקחת אחריות שווה. ואם התקשורת אינה מתאימה לו - לעצור את הקשר או לפעול לשינוי אם ניתן. יש פה בחירה הדדית בקשר מתוך הכרה בדרישות שיש בו, כמו כל קשר שהוא. גם אם התקשורת אחרת והאדם מבין אחרת, זה לא מקטין את האחריות של אף אחד מהצדדים ולא מגדיל אותה. זה שהתקשורת שונה לא אומר שצד אחד צריך לשאת *ביותר אחריות.* כי הרי אם צד אחד נושא ביותר אחריות - מה המשמעות של הסכמה במקרה כזה? |
|
|
|
|
לפני 3 שבועות •
6 בינו׳ 2026
לפני 3 שבועות •
6 בינו׳ 2026
ivy sweet(נשלטת) • 6 בינו׳ 2026
מסכימה, לא בגלל שהם אוטיסטים אלא כי אפילו לא אוטיסטים יכולים ליפול במניפולציות של שולטים.
גם האנשים הכי חדים ומנוסים. יודעת כי הייתי שם. |
|
|
|
|
לפני 3 שבועות •
6 בינו׳ 2026
לפני 3 שבועות •
6 בינו׳ 2026
פישוטו • 6 בינו׳ 2026
אגב יכול להיות פה גם ניצול מהצד הנשלט.
יש גם שולטים ושולטות על הרצף. המניפולציה לא מסתכלת על תפקידים בסוגריים. זה גרם לי לחשוב קצת מעבר לאוטיזם, על פערי כוחות. אם הנשלטת צעירה מאוד וקלה להרשמה והשולט מבוגר ובעל אמצעים - יש פה פערי כוחות שיכולים להשפיע ההסכמה. אם השולטות מאוד חכמה ומרשימה ובעלת ידע נרחב ותארים לדוג', והנשלט יחסית טיפש ובעל אינלגלגנציה נמוכה משמעותית - יהיה קל נורא לשכנע אותו לעשות דברים. אם הנשלט דווקא הוא המנוסה ומעצב שולטת חדשה וטריה לפי הפנטזיה שלו ולא הצרכים שלה. אני לא אומר שהאנשים בדוגמאות שלי הם הרעים. א י לא אומר שהנפגעים בדוגמאות חסרי ישע. אני לא פוסל יחסים כאלה. אני רק אומר שיחסי כוחות ופערים מנטליים משפיעים על הסכמה. גם ברמת התת מודע. גם אם השולט התכוון לטוב ומתקשר בצורה נכונה וכנה. יש פערים שמסוכן לשחק איתם, כדאי להיות מודעים לזה במקום לאמר "לכולם מגיע לשחק ואם הוא הסכים ושפוי זה סבבה". |
|
|
|
|
לפני 3 שבועות •
6 בינו׳ 2026
לפני 3 שבועות •
6 בינו׳ 2026
גריי גרין • 6 בינו׳ 2026
מישהו יכול להסביר איך ייראה ניצול של מישהו שלא מבין רמזים חברתיים?
|
|
|
|
|
לפני 3 שבועות •
6 בינו׳ 2026
לפני 3 שבועות •
6 בינו׳ 2026
זוג פלוס(שולטת) • 6 בינו׳ 2026
שוסי כתב/ה: לא כל אוטיסט לא מסוגל להבחין בין טוב לרע.
למעשה, כמעט חצי מהם משולבים כיום במערכת החינוך הרגילה.( שזו בברור מסוכנת הרבה יותר מהאדוןבשחור47 המצוי במחוזתנו) לשלול מהם אוטומטית את הזכות למיניות ( גם אם היא לא בתו התקן הסאחי), מעצם היותם מוגדרים כלא נוירוטיפיקלים זה אייבליזם. באותה מידה אפשר לכתוב שלקיים מיניות עם כל אדם שמוגדר עם שונות/ מוגבלות מנטלית/ קוגניטיבית/ נפשית זה פסול מוסרית. אני בטוחה שיש נשים כאן שסובלות מדיכאון וחרדות שעבורן בדסמ הרבה יותר מסוכן מאשר לאוטיסטים. בפועל,זה בעצם שולל מיניות מאחוזים גדולים מהאוכלוסיה, וזה, לא סביר. אנחנו צריכות לבחון יכולות שיפוט באופן אינדודואלי ולא לפי תוי תקן של משרד הבריאות. אוטיזם לא מתבטא בחוסר היכולת להבחין בין טוב לרע. גם לא ראיתי שמדובר בפוסט על שלילת מיניות. אוטיזם יכול להתבטא בהרבה צורות החל מקשיי שפה ותקשורת, הפרעות OCD, הפרעות אכילה ועוד. אצל כולם קיים הקושי בהבנת סיטואציות, ניואנסים, היכולת לנתח אותן וכיצד לפעול ולתקשר כשאלו מתרחשים. זו גם הסיבה שקל הרבה יותר להשפיע על אנשים הלוקים באוטיזם וכמובן אם לוקחים את זה למקום הרע...גם לתמרן אותם, לנצל אותם ולהפעיל עליהם מניפולציות. זה לא אומר שאי אפשר לקיים קשרים, מערכות יחסים וזוגיות או מיניות עם אנשים על הרצף. בוודאי שכן. זה רק אומר שכל קשר עם מישהו הלוקה באוטיזם צריך לקחת בחשבון את הקשיים שלהם, להבין אותם ולדעת להתנהל בתוך זה בסבלנות וברגישות הנדרשת. על אחת כמה וכמה בתוך קשר בדסמי. כי גם כשהם אומרים ''כן'' או מתחייבים לעשות משהו, זה לא בהכרח המצב. לא תמיד הם מבינים את הסיטואציה, על מה הסכימו ועל מה התחייבו. צריך בהחלט להזהר שלא לנצל אותם דרך הפעלת מניפולציות רק כדי להשיג את הרצונות שלנו. זה הכל. |
|
|
|
|
לפני 3 שבועות •
6 בינו׳ 2026
Re: אוטיזם ובדסם: הכלה או ניצול?
לפני 3 שבועות •
6 בינו׳ 2026
Gordweil(נשלט) • 6 בינו׳ 2026
Into כתב/ה: עם כל הכבוד להכלה, אנשים על הרצף האוטיסטי הם טרף קל.
כשאין לאדם את הכלים החברתיים הבסיסיים לזהות מניפולציה, ציניות או שקרים, ואין לו יכולת לקרוא ניואנסים של שפת גוף- להיכנס איתו ליחסי שליטה זו רשלנות פושעת. איך אדם שמתקשה לקרוא סיטואציות חברתיות מורכבות יכול לתת הסכמה אמיתית ומלאה לשליטה? שולטים/ות שבוחרים נשלטים/ות על הרצף מחפשים מישהו שלא יזהה את הדגלים האדומים ולא ידע להתגונן מול המניפולציות שלהם. לדעתי, מי שמרשה לעצמו לשלוט על מישהו שהיכולת שלו לקרוא את המציאות מוגבלת- הוא לא דומיננטי, הוא טורף שמנצל חסר ישע בחסות הליברליות. אני רוצה להתייחס אל גוף השאלה המקורית, להתעלם רגע מהשיח הקודם, ולתת את חוות דעתי כאדם שנמצא בספקטרום האוטיסטי. קצת רקע על החוויה שלי בעולם הבדס"מי: אני נכנסתי אל העולם הזה לפני בערך כשנה. אני הייתי מודע לכך שהמצב החברתי שלי איננו טוב, אבל במקביל ידעתי שהמשיכה שלי לבדס"מ גרמה לי לחסם שלא אפשר לי להתקדם מבחינה חברתית. אינני יודע איך להסביר את זה ממש, אולם הרגשתי שכל עוד לא הצלחתי לטפל במשיכה שלי לשליטה נשית, אני לא אצליח להתפתח חברתית (זה בנוסף לעוד גורמים שלא אפרט עליהם כאן). בעקבות הבנה זו, הלכתי לטיפול קינק-פרנדלי שנועד בשביל שאוכל לשתף את המשיכה שלי עם אדם מקצועי, אבל גם כדי לאפשר לי בהדרגה להיות יותר פתוח כלפי המשיכה שלי לקהילה. במהלך המסע הבדס"מי שלי, הבנתי גם שהמסע הזה גרם לי ללמוד יותר ויותר על מה זה אומר להיות בספקטרום האוטיסטי. חוויתי מצבים חברתיים שלא חשבתי שאני אחווה. הצלחתי להשיג חברים מתוך הקהילה הזו (ואפילו חברת אמת אחת), ואני הולך הרבה יותר לאירועים חברתיים. עם זאת, חוויתי משברים חברתיים, איבדתי קשרים בעקבות התנהגות לא הולמת מצידי, שלא הייתי מודע אליה, ואני הרבה פעמים מוטרד לגבי מה אנשים חושבים עליי. המסע הבדס"מי גרם לי להיות יותר מודע לקשיים שלי בהיותי בספקטרום, ואני די פתוח לגבי החוויה שלי בבדס"מ כאדם בספקטרום עם אנשים בתוך הקהילה. כשאני קורא את גוף הטענה, אני חושב שיש כאן יותר עניין של ניסיון בעולם הבדס"מי, אבל במקביל אני מרגיש שיש כאן מעין הכללה לגבי אנשים שנמצאים בספקטרום האוטיסטי. כן, לפעמים יש קשיים בהבנה של שפת גוף, קשיים בניואנסים חברתיים, אולם יש אנשים בספקטרום שיכולים לזהות את הדברים האלו, כאשר יש להם מספיק ניסיון בסביבות חברתיות. מהאנשים שאני פגשתי בעולם הבדס"מי שהם גם נמצאים בספקטרום האוטיסטי, ראיתי שהם מסוגלים להבין את הניואנסים האלו כשזה נוגע ליחסי שליטה. ישנם אנשים ספקטרום שמאוד מעדיפים להיות במערכת שבה יש סדר, חוקים, ומשמעת, שגורמת להם להבין מה כן ומה לא לעשות. בנוסף, אני מאוד חושב שבגלל הקושי החברתי/תקשורתי, צריך קודם לקחת את הזמן ולבנות סביבה חברתית עם אנשים שבאמת מכירים אותך ואכפת להם ממך. צריך שתהייה את ה"מגן" החברתי שאפשר יהיה לדבר איתו על דברים שקורים לך ושתהייה לך את האפשרות לשתף ולהתייעץ עם מישהו נוירוטיפיקלי (אבל לא בהכרח) כדי להבין האם מה שעוברים זה תקין או לא. זה משהו שהיה לי מאוד חשוב כשאני נכנסתי לעולם הבדס"מי, ואני חושב שזהו פקטור משמעותי בהתמודדות של אדם בספקטרום האוטיסטי. בנוסף, ככל שיש הבנה יותר מעמיקה של בדס"מ, ככה גם יש יותר הבנה מעמיקה של דגלים אדומים, של דברים שלא אמורים להיות במערכת שליטה, ואדם בספקטרום שיש לו ניסיון מספק, יכול לדעתי להבין את הסיטואציות האלו. אני יכול להמשיך את הטיעונים שלי, אולם אני לא חושב שיש כאן עניין של הכלה או של ניצול. צריך לבחון כל מקרה באופן פרטי, כי צריך להיות גם המודעות שהאוטיזם של אנשים שונים בספקטרום מתבטא באופן שונה. ישנם אנשים שיש להם תפקוד יותר גבוה ומאפשר להם להיות יותר מודעים להתנהגות שלהם בסביבתם, ומסוגלים להתערבב בצורה יותר קלה בסביבה חברתית, ויש אנשים בספקטרום שמתקשים יותר באספקט הזה. להכניס את הסיטואציה המתוארת אל תוך שאלה של כן ולא, לדעתי מתעלמת מהניואנסים והמורכבויות שנמצאות בהתמודדוות בספקטרום האוטיסטי. אגב, מתנצל אם אני כתבתי בצורה שהיא פחות מנוסחת כמו שצריך, אני הרגע קמתי וראיתי את השאלה הזו אז חשבתי שאני אתן את הפידבק שלי. כמו כן, כל מה שנאמר לעיל הוא בגדר חוות דעת ומחשבה שלי, וכנראה שעם דיון ושיח מספק, הדעה שלי יכולה להשתנות כשאקבל דעות נוספות על הנושא. |
|
|