|
|
לפני שבוע •
8 במרץ 2026
לפני שבוע •
8 במרץ 2026
Wish Genie • 8 במרץ 2026
► Master Bruce כתב/ה: מרגיש לי שהשאלות האלו (שבדרך כלל נשאלות בעיקר לגבי להטב"ים, כידוע), מתחזות ל"אני רוצה להבין את מקור התופעה", אבל בעצם משמשות בעיקר כדי למחוק זהויות וליצור שיח מפלג. אז אני מצטער, אבל לדעתי התשובה היחידה הרלוונטית ללמה מישהו פוליאמורי, או יהודי, או בעל נטיה מינית כזו או אחרת היא פשוט "כי ככה" אני לא מבין למה זה יוצר שיח מפלג בכלל.... באמת שלא. אני מבין את הקשר שיצרת ללהט״בים והוא לדעתי בעייתי ואני לא מסכים איתו. השאלה היא כמה שליטה יש לך על זה. לא משנה כמה עבודה עצמית תעשה המשיכה המינית שלך לא תשתנה - או שתאהב נשים או גברים. אי אפשר לחנך את עצמך אחרת. אני לא חושב שזה המצב עם אמנוגמיה, תרבותית חינכו אותנו שמונוגמיה זה הדרך היחידה - אבל אפשר ללמוד לעשות את זה אחרת. ואני לא חושב שאתה נולד ככה או ככה. ואני בדיוק לא מסכים עם המשפט האחרון שלך. למה יהודי? כי נולדת בישראל. אילו היו מאמצים אותך ביום שנולדת משפחה באפריקה, היית מאמין בג׳וג׳ו ולא היית יהודי. למה נטיה מינית? כי ככה נולדת (פה אנחנו מסכימים). למה אתה עוסק במקצוע שלך? או למה את פוליאמורי? כי זה מה שבחרת שמתאים לך. |
|
|
|
|
לפני שבוע •
8 במרץ 2026
לפני שבוע •
8 במרץ 2026
Bluecollar(שולטת) • 8 במרץ 2026
► Wish Genie כתב/ה: ► Master Bruce כתב/ה: מרגיש לי שהשאלות האלו (שבדרך כלל נשאלות בעיקר לגבי להטב"ים, כידוע), מתחזות ל"אני רוצה להבין את מקור התופעה", אבל בעצם משמשות בעיקר כדי למחוק זהויות וליצור שיח מפלג. אז אני מצטער, אבל לדעתי התשובה היחידה הרלוונטית ללמה מישהו פוליאמורי, או יהודי, או בעל נטיה מינית כזו או אחרת היא פשוט "כי ככה" אני לא מבין למה זה יוצר שיח מפלג בכלל.... באמת שלא. אני מבין את הקשר שיצרת ללהט״בים והוא לדעתי בעייתי ואני לא מסכים איתו. השאלה היא כמה שליטה יש לך על זה. לא משנה כמה עבודה עצמית תעשה המשיכה המינית שלך לא תשתנה - או שתאהב נשים או גברים. אי אפשר לחנך את עצמך אחרת. אני לא חושב שזה המצב עם אמנוגמיה, תרבותית חינכו אותנו שמונוגמיה זה הדרך היחידה - אבל אפשר ללמוד לעשות את זה אחרת. ואני לא חושב שאתה נולד ככה או ככה. ואני בדיוק לא מסכים עם המשפט האחרון שלך. למה יהודי? כי נולדת בישראל. אילו היו מאמצים אותך ביום שנולדת משפחה באפריקה, היית מאמין בג׳וג׳ו ולא היית יהודי. למה נטיה מינית? כי ככה נולדת (פה אנחנו מסכימים). למה אתה עוסק במקצוע שלך? או למה את פוליאמורי? כי זה מה שבחרת שמתאים לך. בעקרון הלאום שלך נקבע על פי איך שנולדת. האם זה ביולוגי? לא בנוגע למקצוע שבחרת. בחרת אותו על פי סט הקישורים אתו נולדת = כפי שמונוגמיה היא בסופו של דבר נקבעת על פי טבע שנולדת אתו. אני מניחה שיש תווך מאוד לאופן שבו אפשר לטפח טבע כזה מונוגמי או כנוע או עם אינטילגנציה. אבל בסופו של דבר גם את המקצוע שלך תבחר על פי סט הכישורים ותכונות אתן נולדת. גם כבדסמית אני מאמינה שנולדתי עם טבע סדיסטי מסוים. יכולתי להיות קצבית, מנתחת דקסטר או שולטת |
|
|
|
|
לפני שבוע •
8 במרץ 2026
לפני שבוע •
8 במרץ 2026
the rain song • 8 במרץ 2026
יהודי זה מי שנולד לאם יהודיה או גויר כהלכה. לא קשור איפה נולדת ואם אומצת או לא.
בקשר למונוגמיה, אני חושבת שהדתות הגדולות אחראיות לנושא. גם היהדות, שכן איפשרה כמה נשים, דאגה שגבר, יהיה אחד. כיוון שאי אפשר היה להוכיח אבהות בימים ההם ומעטים הגברים שיסכימו לפרנס ולהשקיע בילד שאינו שלהם. הנצרות כבר היה נחושה מאוד. בסך הכל, הכוונה, אני משערת, היתה למנוע גילוי עריות וכאוס חברתי. חוץ מזה, לוקח זמן רב לגדל ילדים עד עצמאות. בניגוד לשאר בעלי החיים. כשחיינו בשבט, השבט גידל את הילדים. לאחר מכן, גילו שקל יותר לגדלו בזוג. לא סתם נשים נמשכו אז וגם היום לגברים בעלי אמצעים. אני לא יודעת להגדיר כך או אחרת. אנחנו נולדים לתוך מונוגמיה כך שקשה להגיד אם זו תכונה כמו משיכה מינית. בסך הכל, העובדה שהיום יותר פתוחים לזה, יותר ויותר אנשים בודקים את האפשרות. |
|
|
|
|
לפני שבוע •
8 במרץ 2026
לפני שבוע •
8 במרץ 2026
Wish Genie • 8 במרץ 2026
► Bluecollar כתב/ה: כפי שמונוגמיה היא בסופו של דבר נקבעת על פי טבע שנולדת אתו. אז עם זה אני ממש לא מסכים. אני לא חושב שנולדים ככה או ככה - זה בדיוק מה שאני אומר. |
|
|
|
|
לפני שבוע •
8 במרץ 2026
לפני שבוע •
8 במרץ 2026
Luna Oscura(נשלטת){Loki the t} • 8 במרץ 2026
► Wish Genie כתב/ה: ► Bluecollar כתב/ה: כפי שמונוגמיה היא בסופו של דבר נקבעת על פי טבע שנולדת אתו. אז עם זה אני ממש לא מסכים. אני לא חושב שנולדים ככה או ככה - זה בדיוק מה שאני אומר. אבל עובדתית, יש הרבה א.נשים שא-מונוגמיה לא מתאימה להם.ן וזה בהחלט לגיטימי וראוי לכבד את זה גם. |
|
|
|
|
לפני שבוע •
8 במרץ 2026
לפני שבוע •
8 במרץ 2026
Wish Genie • 8 במרץ 2026
► Luna Oscura כתב/ה: ► Wish Genie כתב/ה: ► Bluecollar כתב/ה: כפי שמונוגמיה היא בסופו של דבר נקבעת על פי טבע שנולדת אתו. אז עם זה אני ממש לא מסכים. אני לא חושב שנולדים ככה או ככה - זה בדיוק מה שאני אומר. אבל עובדתית, יש הרבה א.נשים שא-מונוגמיה לא מתאימה להם.ן וזה בהחלט לגיטימי וראוי לכבד את זה גם. אם איכשהו יצא הרושם שאני לא מכבד אנשים על בחירותיהם או מה שמתאים להם, חלילה. אני הכי מכבד בעולם. וזה בדיוק מה שאני אומר זה בחירה של אנשים. ומה שהם בוחרים וטוב להם - מעולה. |
|
|
|
|
לפני שבוע •
8 במרץ 2026
לפני שבוע •
8 במרץ 2026
Luna Oscura(נשלטת){Loki the t} • 8 במרץ 2026
► Wish Genie כתב/ה: ► Luna Oscura כתב/ה: ► Wish Genie כתב/ה: ► Bluecollar כתב/ה: כפי שמונוגמיה היא בסופו של דבר נקבעת על פי טבע שנולדת אתו. אז עם זה אני ממש לא מסכים. אני לא חושב שנולדים ככה או ככה - זה בדיוק מה שאני אומר. אבל עובדתית, יש הרבה א.נשים שא-מונוגמיה לא מתאימה להם.ן וזה בהחלט לגיטימי וראוי לכבד את זה גם. אם איכשהו יצא הרושם שאני לא מכבד אנשים על בחירותיהם או מה שמתאים להם, חלילה. אני הכי מכבד בעולם. וזה בדיוק מה שאני אומר זה בחירה של אנשים. ומה שהם בוחרים וטוב להם - מעולה. לי היה חשוב לשים דגש על זה כאן. אני אכן חולקת על דעתך שזאת בחירה הבחירה היא האם לעשות משהו או לא לעשות משהו בדיוק כמו שאני לא בוחרת להיות בדס"מית אבל אני כן בוחרת ליישם את הבדס"מ שלי אני פוליאמורית אבל יכולתי לבחור לא ליישם זאת, יכולתי לבחור שזה יהיה דבר שאני אתפשר עליו בזוגיות בדיוק בגלל זה, אני חושבת שזאת נטיה מסויימת ולא בחירה. |
|
|
|
|
לפני שבוע •
8 במרץ 2026
לפני שבוע •
8 במרץ 2026
► Wish Genie כתב/ה: ► Bluecollar כתב/ה: כפי שמונוגמיה היא בסופו של דבר נקבעת על פי טבע שנולדת אתו. אז עם זה אני ממש לא מסכים. אני לא חושב שנולדים ככה או ככה - זה בדיוק מה שאני אומר. אוקיי אז פירסמת שרשור לדיון כדי להגיד אני לא מסכים ולא נכון. אין פה באמת עניין לדיון ומחשבה. זה פינג פונג של כן נכון לא נכון מעניין שמבחינתך בדסמ זה לא בחירה אלא משהו מובנה בך. בעוד שמרכיב אישיותי כמו מונוגמיה ורצון באדם אחד בלבד צורת חיים מסוימת זה בחירה שלך שאפשר לשנות כמו רדיו. אם זה בחירה, התכבדו להשאר עם האישה שלכם בקשר מחייב ואל תפגעו בה/תלחצו עליה בשביל שאתם תוכלו להשתולל או למצות את משבר גיל ה-40 שלכם בו אתם שוברים את כל הכלים כי החיים נהיו טובים מדי. למה לכפות "בחירה" "שלך" על אחרת *פרובוקציה דוחה מכוונת נערך לאחרונה על-ידי * בתאריך ראשון מרץ 08, 2026 5:20 pm, סך-הכל נערך פעם אחת |
|
|
|
|
לפני שבוע •
8 במרץ 2026
לפני שבוע •
8 במרץ 2026
[quote="Luna Oscura"]
► Wish Genie כתב/ה: ► Luna Oscura כתב/ה: ► Wish Genie כתב/ה: ► Bluecollar כתב/ה: כפי שמונוגמיה היא בסופו של דבר נקבעת על פי טבע שנולדת אתו. אז עם זה אני ממש לא מסכים. אני לא חושב שנולדים ככה או ככה - זה בדיוק מה שאני אומר. אבל עובדתית, יש הרבה א.נשים שא-מונוגמיה לא מתאימה להם.ן וזה בהחלט לגיטימי וראוי לכבד את זה גם. אם איכשהו יצא הרושם שאני לא מכבד אנשים על בחירותיהם או מה שמתאים להם, חלילה. אני הכי מכבד בעולם. וזה בדיוק מה שאני אומר זה בחירה של אנשים. ומה שהם בוחרים וטוב להם - מעולה. לי היה חשוב לשים דגש על זה כאן. אני אכן חולקת על דעתך שזאת בחירה הבחירה היא האם לעשות משהו או לא לעשות משהו בדיוק כמו שאני לא בוחרת להיות בדס"מית אבל אני כן בוחרת ליישם את הבדס"מ שלי אני פוליאמורית אבל יכולתי לבחור לא ליישם זאת, יכולתי לבחור שזה יהיה דבר שאני אתפשר עליו בזוגיות בדיוק בגלל זה, אני חושבת שזאת נטיה מסויימת ולא בחירה.[/quote הוספת לי נקודת מבט ואני מסכימה |
|
|
|
|
לפני שבוע •
8 במרץ 2026
לפני שבוע •
8 במרץ 2026
Wish Genie • 8 במרץ 2026
► Bluecollar כתב/ה: ► Wish Genie כתב/ה: ► Bluecollar כתב/ה: כפי שמונוגמיה היא בסופו של דבר נקבעת על פי טבע שנולדת אתו. אז עם זה אני ממש לא מסכים. אני לא חושב שנולדים ככה או ככה - זה בדיוק מה שאני אומר. אוקיי אז פירסמת שרשור לדיון כדי להגיד אני לא מסכים ולא נכון. אין פה באמת עניין לדיון ומחשבה. זה פינג פונג של כן נכון לא נכון מעניין שמבחינתך בדסמ זה לא בחירה אלא משהו מובנה בך. בעוד שמרכיב אישיותי כמו מונוגמיה ורצון באדם אחד בלבד צורת חיים מסוימת זה בחירה שלך שאפשר לשנות כמו רדיו. אם זה בחירה, התכבדו להשאר עם האישה שלכם בקשר מחייב ואל תפגעו בה/תלחצו עליה בשביל שאתם תוכלו להשתולל או למצות את משבר גיל ה-40 שלכם בו אתם שוברים את כל הכלים כי החיים נהיו טובים מדי. למה לכפות "בחירה" "שלך" על אחרת *פרובוקציה דוחה מכוונת בכל ההודעות הקודמות שלי הסברתי למה זה בדיוק לא משהו שנולדים איתו לדעתי. ואז כדאי להוכיח את הטענה שלך הכנסת את המשפט ״כפי שמונוגמיה היא בסופו של דבר נקבעת על פי טבע שנולדת אתו״ והתבססת עליו כדי לבנות את הטיעון שלך שזה הפוך מכל מה שנאמר על ידי עד עכשיו. אני יכול לחזור על כל מה שאמרתי. אם זה עוזר. אני לא חושב שנולדים מונוגמיים או אמנוגומיים. אני לא חושב שזה תכונת אופי. זה דרך חיים שאפשר לאמץ או לא, יכול להתאים לאנשים מסוים ולא להתאים לאנשים אחרים. אבל זה לא משהו שנולדים איתו. |
|
|