סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

אם מישהי.ו עדיין חושב.ת שישראל וארה״ב מנצחות במלחמה הזו אנא הסגבירו לי למה.

ATypical ATypical​(קינקי)
לפני שבוע • 7 באפר׳ 2026
ATypical​(קינקי) • 7 באפר׳ 2026
אני מצטער אם זה נראה קר, ולא מתייחס לבני אדם פה כפקטור, אני בהחלט מודע לעניין ויש סבל בשני הצדדים, זה פשוט לא נראה לי כמו שיקול
שאפשר להשתמש בו כדי לסיים אימות, אני לא רואה אופציה של שיח או דיפלומטיה עם משטר ששם לעצמו מטרה מאז הקמתו לחסל אותנו
בנוסף גם שהדבר הכי הגיוני, באמת הכי הגיוני לאיראן מאז ומתמיד ואפילו עוד יותר היום.. זה לדהור לפצצה, זו באמת האופציה הכי טובה עבורם

אם נחשוב על זה מהזווית ראייה שלהם, כולם שונאים אותם, הם מנודים, הם רוצים שיעזבו אותם בשקט אז הם צריכים פצצה להיות כמו צפון קוריאה
ועוד משהו, הקטע בפצצת אטום.. זה לא להשתמש בה, כי אם תשתמש בפצצת אטום, סיכוי טוב שישתמשו בה עליך

הקטע בפצצת אטום זה שתוכל לעשות מה שאתה רוצה ולדעת שלא יגעו בך, כלומר שאיראן תחליט שהיא כובשת את איחוד האמירויות, או סעודיה
או מפילה את ממשלת לבנון וכל אותם מהלכים שהם גם ככה פעלו בחלקם עם הפרוקסים, בנוסף לתקיפות על ישראל וכו' ואף אחד לא יוכל להתערב

האם אנחנו רוצים לחיות בעולם כזה? כניראה שלא, גם מדינות ערב לא, גם ארה"ב ומדינות אירופה לא.
Venus in Furs Venus in Fursחשבון מאומת
Venus in Fursחשבון מאומת
לפני שבוע • 7 באפר׳ 2026
Venus in Fursחשבון מאומת • 7 באפר׳ 2026
ATypical כתב/ה:
אני מצטער אם זה נראה קר, ולא מתייחס לבני אדם פה כפקטור, אני בהחלט מודע לעניין ויש סבל בשני הצדדים, זה פשוט לא נראה לי כמו שיקול

הקטע בפצצת אטום זה שתוכל לעשות מה שאתה רוצה ולדעת שלא יגעו בך, כלומר שאיראן תחליט שהיא כובשת את איחוד האמירויות, או סעודיה
או מפילה את ממשלת לבנון וכל אותם מהלכים שהם גם ככה פעלו בחלקם עם הפרוקסים, בנוסף לתקיפות על ישראל וכו' ואף אחד לא יוכל להתערב

ארה״ב היא המדינה היחידה (בינתיים) שאשכרה זרקה שתי פצצות אטום על מדינה אחרת, ויש שמועות שלישראל יש פצצת אטום או שתיים, אז איך זה שעוד לא כבשנו את איחוד האמירויות או סעודיה, או הפלנו את ממשלת לבנון או אפילו מנענו מהחמאס לבצע את טבח השבעה באוקטובר?
זאלופון זאלופון​(שולט)
לפני שבוע • 7 באפר׳ 2026
זאלופון​(שולט) • 7 באפר׳ 2026
Venus in Furs כתב/ה:
היי זאלופון, קיוויתי שתגיב. 🐣 💗

״בישראל החיים בסך הכל נמשכים כסדרם, ללא פגיעות משמעותיות ב... שום דבר, בעצם.״

לגמרי. 🙄

לא יודע מה איתך, לי יש חשמל, המדפים בסופר היו מלאים הבוקר, עד פסח המשכתי לעבוד (אמנם מהבית, שזה אפילו עדיף) וכשיצאתי החוצה ראיתי המון אנשים בבתי קפה, בשוק הכרמל או סתם עושים ג'וגינג.

כן, יש נזק מסוים, כן, האזעקות משבשות, וכן, יש נפגעים וכל אחד מהם הוא עולם ומלואו. אין מלחמות סטריליות ולא הגיוני לצפות לכזו. אבל בגדול, הפגיעה די מינורית, במיוחד בהשוואה לפחד האפוקליפטי שהיה פה לא כל כך מזמן ממלחמה מול אימפריית הרשע המאיימת מפרס.
Master Bruce Master Bruce​{©}
לפני שבוע • 7 באפר׳ 2026
Master Bruce​{©} • 7 באפר׳ 2026
מנצחים יש רק כשמלחמה נגמרת (וגם זה לא תמיד). עד אז יש רק מפסידים.

אין ספק שברוב הפרמטרים איראן מפסידה הרבה יותר, אבל להגיד שזה אומר שצד אחר ניצח, לפני שהמלחמה נגמרה, מראה בעיקר על חוסר למידת הסטוריה.

כאשר תגמר המלחמה, בהתאם לתוצאות ההסכמים וסידורים הבטחון שיווצרו, אולי יהיה אפשר לקבוע מי ניצח.
ATypical ATypical​(קינקי)
לפני שבוע • 7 באפר׳ 2026
ATypical​(קינקי) • 7 באפר׳ 2026
Venus in Furs כתב/ה:
ATypical כתב/ה:

ארה״ב היא המדינה היחידה (בינתיים) שאשכרה זרקה שתי פצצות אטום על מדינה אחרת, ויש שמועות שלישראל יש פצצת אטום או שתיים, אז איך זה שעוד לא כבשנו את איחוד האמירויות או סעודיה, או הפלנו את ממשלת לבנון או אפילו מנענו מהחמאס לבצע את טבח השבעה באוקטובר?

יש לנו כנראה יותר מאחת או שתיים,
קודם כל, אין לנו יכולת פיזית לכבוש את אותם מדינות ולא את הרצון גם לעשות זאת
בוא נסתכל פרקטית, יש לנו את יהודה ושומרון, עזה, ובנוסף את גבולות המדינה עצמה.. אין לנו צבא מספיק גדול בשביל כרגע להרחיב את גבולות המדינה גם אם רצינו
אני מתעלם שניה מאנשים שדוגלים ב "ישראל הגדולה" וכל השיט האפוקליפטי הזה, אני מנסה להישאר בעולם הפרקטי, לכבוש שטח של מדינה אחרת אומר שצריך להתמודד עם אוכלוסייה עוינת ולנהל אותה, בהתחשב שזה מספיק קשה בגבולות הנוכחיים לא רואה איך זה פרקטי בנקודת הזמן הנוכחית לעשות יותר

אני גם מתעלם מכל הנושא האם זה מוסרי וכל זה כי אין טעם לדון בזה בהתחשב שזה לא ניתן לביצוע בעיניי גם ככה

לגבי חמאס אני חושב שמה שמפתיע זה איך יכולנו להביס את חיזבאללה, לדעת כל מה שהם מדברים ועושים, ואותו דבר באיראן אך לא מול החמאסניקים הקטנים?
התשובה פשוטה, ישראל מאוד טובה במלחמות שהיא מתכוננת אליהם, פחדנו מאיראן ופחדנו מחיזבאללה אז עשינו שיעורי בית..

ועם חמאס בוא נגיד את האמת, חשבנו שאין סיבה לפחד, חשבנו שאנחנו יודעים לנהל מה שקורה שם ושנדע מראש כשמשהו יקרה וטעינו
כשאני הייתי בביתספר למדנו על ההיבריס של מלחמת יום כיפור והביטחון המופרז שהיה לנו אחרי מלחמת ששת-הימים

אני מקווה שבספרי ההיסטוריה יכתב אותו דבר על השביעי באוקטובר ועל ההיבריס של המנהיגים שלנו/צבא באותה תקופה כמו שהם ידעו לכתוב על גולדה מאיר בזמנו
שוב.. לא מתוך מקום של שמאל/ימין, מתוך מקום שמדור לדור צריך ללמוד את טעויות העבר, לקחת אחריות ולתקן, ולזכור להוריד את האף
וכמובן.. לעשות את השיעורי בית כמו שצריך למלחמות הבאות
Venus in Fursחשבון מאומת
לפני שבוע • 7 באפר׳ 2026
ובכן זאלופון, זה שינוי עמדה מסויים מצדך וזה מבורך.

תושבי קריית שמונה לא חושבים כמוך:
https://www.ynet.co.il/news/article/hk0dpsg2wl

וכבר שש שנים של מצב חירום מתגלגל ומתמשך. איך לדעתך זה משפיע על ילדים שעלו לכיתה א׳ ב2020? לאלו שנכנסו לחטיבה? להורים שלהם? כל הסבל האזרחי הזה הוא שולי? זה שכולנו איכשהו התרגלנו ״לאכול מסביב״ ולנסות לשמור איכשהו על משהו שנראה כמו שפיות זה סביר בעיניך? אני באמת שואל, ללא סרקזם. אתה אדם חכם. זה הגיוני? זה הגיוני לצאת למלחמת בחירה כששליש מהציבור לא ממוגן כראוי על פי דו״ח מבקר המדינה מינואר 26? מבקר המדינה המאוד מפרגן שמונה על ידי ראש הממשלה?

כשאתה אומר ״אימפריית הרשע״ למי בדיוק אתה מתכוון?
Kind Kind
לפני שבוע • 7 באפר׳ 2026
Kind • 7 באפר׳ 2026
צריך קודם להגדיר מהו אותו ניצחון.
גם אם ההישגים שהשגנו בשנתיים וחצי האלו אינם בגדר "ניצחון מושלם" שבו אין יותר אויבים וכולם או נכנעו או הושמדו.. ברור שהיו הישגים גדולים, בין אם צבאיים או אסטרטגיים, שאכן הובילו לנזק משמעותי במיוחד לאויבים שלנו, נזק שיקח להם שנים ארוכות לתקן.
אז גם אם "המשחק" נמשך, ולא "ניצחנו" בו, בהחלט שיפרנו את מצבנו בלא מעט מובנים.
אבל למה בעצם אני נגרר לדיון הזה כאן? אני באתי לכאן כדי לברוח מכל השיט של החיים האמתיים שם בחוץ.
Venus in Fursחשבון מאומת
לפני שבוע • 7 באפר׳ 2026
Kind כתב/ה:

אז גם אם "המשחק" נמשך, ולא "ניצחנו" בו, בהחלט שיפרנו את מצבנו בלא מעט מובנים.
אבל למה בעצם אני נגרר לדיון הזה כאן? אני באתי לכאן כדי לברוח מכל השיט של החיים האמתיים שם בחוץ.

אז עכשיו מצבנו בעצם משופר לדעתך? כי אני לא מרגיש משופר בשום תחום של חיי.
Venus in Fursחשבון מאומת
לפני שבוע • 7 באפר׳ 2026
ואני רוצה לחדד את הנקודה לכל המגיבים.ות.
האם האיום של נשיא ארצות הברית: ״ציוויליזציה שלמה תימחק הלילה״ מקובל עליכם? נשמע לכם סביר? האם אתם תומכים בו?
Aria-S Aria-Sחשבון מאומת
Aria-Sחשבון מאומת
לפני שבוע • 7 באפר׳ 2026

קצת פרספקטיבה ואמפתיה לא יזיקו

Aria-Sחשבון מאומת • 7 באפר׳ 2026
לגמרי. 🙄[/quote]
לא יודע מה איתך, לי יש חשמל, המדפים בסופר היו מלאים הבוקר, עד פסח המשכתי לעבוד (אמנם מהבית, שזה אפילו עדיף) וכשיצאתי החוצה ראיתי המון אנשים בבתי קפה, בשוק הכרמל או סתם עושים ג'וגינג.

זאלופון
קצת צרם לי לקרוא את התגובה שלך.
קל יחסית להסתכל על המציאות ככה כשאתה לא נפגע ממנה ישירות, וכשהעבודה והחיים שלך ממשיכים פחות או יותר כרגיל.

אני לא נגד המלחמה, להיפך. אבל חשוב לזכור שיש כאן לא מעט אנשים שהמציאות שלהם נראית אחרת לגמרי:
אנשים שאיבדו רכוש, שהבתים שלהם נפגעו, שהחיים שלהם השתבשו.

יש גם תעשיות שלמות, כמו עולם האירועים, שפשוט נעצרו. אנשים שהפרנסה שלהם נעלמה בין רגע, ועדיין צריכים לשלם חשבונות, בלי מענה אמיתי מהמדינה.
תחשוב על מישהו שחיכה לחודשים החזקים של האביב, אחרי חורף חלש… וקיבל עוד תקופה בלי הכנסה. ויש כאלה שזה המצב אצל שני בני הזוג, עם ילדים ומשכנתא.

אז כן, יש גם אנשים ששותים קפה בתל אביב, אבל זה לא מבטל את הקושי של אחרים.
קושי לא מודדים בתחרות, ואין פה “כוס חצי מלאה” כשיש אנשים שבקושי סוגרים את החודש ולא רואים את הסוף.

קצת אמפתיה לאנשים שנפגעו לא תזיק.