|
|
אתמול •
5 ביולי 2026
אתמול •
5 ביולי 2026
William Arthur{SilentDevo} • 5 ביולי 2026
► bikergirel כתב/ה: אפשר להיקשר עם שברים? הם בתחילת החלמה.
יש דרך לקשור בצורה בטוחה שתמנע הרס איחי ותזוזה של השברים? או שלא מומלץ קודם כל, שאלת על שברים ברבים(!). וזה כשלעצמו נשמע סימן אזהרה לכל פעילות בדס"מית שהיא edge play, וקשירות היא פעילות כזו. שנית, לא לגמרי ברור מהשאלה שלך למה את מתכוונת (איזה שברים, איך הם מטופלים, ושאר פרטים רלוונטיים), אבל בהנחה שאת מדברת על קשירה של האיזורים שבהם קיים שבר, ואת עודך רק בתחילת ההחלמה(!) , זה רעיון גרוע במיוחד, כי זו דרך שבהכרח תפגע בהחלמה. (ולא, זו לא המלצה להיקשר בשלב אחר של ההחלמה - להשקפתי, אדם לא צריך להיקשר אם אין לו אישור שהוא בריא וכשיר לכל פעילות extreme sport על ידי הרופאים שלו). אם נניח לרגע לטובת השאלה, שהשאלה היא במסגרת SSC, ושאולי נשברו לך הצלעות או הידיים או הגולגולת ואת מתעניינת באפשרות של קשירה אופקית של האיזורים שנותרו בריאים בגוף שלך, נגיד קשירות מעניינות ברגליים שלך, קשה לי להאמין שתמצאי קושר שירצה לקחת אחריות במצב כזה. גם ככה שברים מרובים זה מצב שמאתגר מאוד את הגוף. במילים אחרות, קחי את הזמן, תחלימי כמו שצריך, ועד אז, תכנני את כל הדברים המגניבים שתעשי כשתהיי בריאה ! החלמה מהירה ! |
|
|
|
|
אתמול •
5 ביולי 2026
אתמול •
5 ביולי 2026
מלישס(שולטת) • 5 ביולי 2026
לא.
לא מומלץ בכלל ואף מסוכן |
|
|
|
|
אתמול •
5 ביולי 2026
אתמול •
5 ביולי 2026
ivy sweet(נשלטת) • 5 ביולי 2026
מה כל כך דחוף? לא שואלת בהתרסה אבל וואלה גם אם זה צורך גדול מה הבעיה לחכות קצת? זו קשירה לא מנת דם
|
|
|
|
|
אתמול •
5 ביולי 2026
אתמול •
5 ביולי 2026
aum • 5 ביולי 2026
עם שברים בגוף נחים. לא הולכים לשחק בחבלים.
|
|
|
|
|
לפני 22 שעות •
5 ביולי 2026
לפני 22 שעות •
5 ביולי 2026
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} • 5 ביולי 2026
► MagisterDolor כתב/ה: ► פיגארו כתב/ה: יש איך, בצורה מוגבלת ומבוקרת. האם אתה רופא אורתופד? האם אתה מוכן להיות אחראי לתוצאות של קשירה כזו? בבקשה פיגארו, לנוחותך צירפתי את התגובה הראשונה שקיבלת. שהיא בדיוק ההיפך המוחלט מ"להכפיש בלי לבדוק". שאלו אותך שאלה פשוטה. הנה, זו הבדיקה. בדקו אותך. זה מה שמצאו: ► פיגארו כתב/ה: תופתעו לשמוע, אבל בסדר, תיהנו לכם להכפיש בלי לבדוק. אני מסיקה מזה שאינך רופא. מה אתה כן? לא יודעת. כי לא טרחת לציין את זה. (דרך אגב, בניגוד מוחלט למי שהגיבו לך, שאפשר בפרופילים שלהם למצוא תיאור ברור של כמה נסיון רלוונטי יש להם ובאילו תחומים בדיוק). |
|
|
|
|
לפני 18 שעות •
6 ביולי 2026
לפני 18 שעות •
6 ביולי 2026
פיגארו • 6 ביולי 2026
בשמחה, אז אענה.
איני רופא אורטופד, אך אני עובד איתם על בסיס יום-יומי, בדגש על מטופלים עם שברים מורכבים, ועברתי הכשרה רשמית בנושא. ואכן, אין לי צורך לציין לאנשים שאיני מכיר מי ומה אני בדיוק. קל להגיד לא, זה בטוח יותר, אנחנו יוצאים אחראיים ולא לוקחים סיכון. חלק מהעבודה במרפאת שברים היא למצוא איך כן לאפשר למטופלים/ות לעשות מה שהם מעוניינים בו, במידה ובצורה מבוקרת. האם מטופל עם שבר טרימלאולרי (שבר מורכב בשוק ובקרסול) יכול לעשות קשירת שיבארי שמפעילה כוחות במספר כיוונים על הגפה התחתונה? לא. האם מטופ/ל עם שבר פשוט ברדיוס (האמה), לאחר גיבוס, יכול לעבור קשירה פשוטה של ארבע גפיים כדי להגביל תנועה? אם הקושר לא מגזים, והנקשר לא נאבק מאוד, לא אמורה להיות מניעה, בסוף אנחנו מעודדים את המטופלים להפעיל את היד, ואנחנו לא חושבים שהם מרימים צמר גפן... גם אני, ביום הראשון בעבודה, הייתי אומר לא. אחרי עשר שנים, אני יודע להגיד כן, אבל... |
|
|
|
|
לפני 17 שעות •
6 ביולי 2026
לפני 17 שעות •
6 ביולי 2026
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} • 6 ביולי 2026
אחלה. אם אתה נותן לאנשים עצות, אז כן צריך לציין בפניהם מי ומה אתה בדיוק.
האמירה הזאת לא מוסיפה אמינות לשום דבר שכתבת. לא יודעת מה זה אומר שהקושר לא מגזים, ולא יודעת מה זה אומר שהנקשר לא מאד נאבק. קשירה מפעילה לחץ לא רק על האיבר הקשור אלא על שאר הגוף שצריך להתנהל סביב זה. לא ברור לי הטון האגרסיבי. אנשים שמדברים מתוך ידע וניסיון בדרך כלל שמחים להבהיר את זה ולא נעלבים כששואלים אותם. |
|
|
|
|
לפני 16 שעות •
6 ביולי 2026
לפני 16 שעות •
6 ביולי 2026
MagisterDolor(שולט) • 6 ביולי 2026
► יולי Yuli כתב/ה: אחלה. אם אתה נותן לאנשים עצות, אז כן צריך לציין בפניהם מי ומה אתה בדיוק.
האמירה הזאת לא מוסיפה אמינות לשום דבר שכתבת. לא יודעת מה זה אומר שהקושר לא מגזים, ולא יודעת מה זה אומר שהנקשר לא מאד נאבק. קשירה מפעילה לחץ לא רק על האיבר הקשור אלא על שאר הגוף שצריך להתנהל סביב זה. לא ברור לי הטון האגרסיבי. אנשים שמדברים מתוך ידע וניסיון בדרך כלל שמחים להבהיר את זה ולא נעלבים כששואלים אותם. זה מה שקורה כשאתה נותן עצה חסרת אחריות, אולי יש לו ידע על שברים, אבל אין לו ידע בקשירה או לקיחת אחריות על דברים שהוא כותב. |
|
|
|
|
לפני 15 שעות •
6 ביולי 2026
לפני 15 שעות •
6 ביולי 2026
Ollie(נשלטת) • 6 ביולי 2026
לכן לא שאלתי אם הוא אורתופד, אלא התייחסתי ל(היעדר ה)קשר שלו לחבלים. התגובה המסבירה רק מדגימה את היעדר הידע. וגם מראה שהוא אינו רופא - הייתי אצל כמה רופאים בהקשר של חבלים, ויש הבדל גדול בין התשובות שלהם לתשובות של הבחור המבין הזה: הם יודעים שהם לא מבינים בחבלים, אז הם שואלים המון דברים לפני שהם עונים, והם לא עונים תשובה בלי לפרט בתוכה את ההסתייגויות.
חוץ מזה, התשובה המסבירה שלו גם מתאימה למה שכתבתי בסוגריים בתגובה הראשונה שלי: ► Ollie כתב/ה: (ואם הוא יגיב פה שאפשר לקשור לולאה סביב מפרקי הידיים ולחבר בעדינות למיטה והנה עשינו קשירה בלי לפגוע ברגל שנשברה - 🤦🤦🤦) זה פשוט גזלייטינג, בעיניי. ניסיון לטשטש אותנו לתוכן האמיתי של התגובות הראשונות שלו. כשמישהי שואלת אם אפשר להיקשר עם שברים, היא לא מתכוונת "האם אפשר לשים עליי רתמה קישוטית עם חבלים כשיש לי שברים", כי בשביל זה היא לא צריכה פורום. היא יודעת לבד שאם החבלים לא מפעילים שום מתח ושום הידוק ושום דבר, זה בסדר. ► פיגארו כתב/ה: האם מטופ/ל עם שבר פשוט ברדיוס (האמה), לאחר גיבוס, יכול לעבור קשירה פשוטה של ארבע גפיים כדי להגביל תנועה? הטקסט הזה יכול לתאר תרחישים מסוכנים ותרחישים טריוויאליים לא מסוכנים בכלל, שהם יותר "קישוטיים" מכל דבר אחר (לא קישוט ממש, אבל נותנים אווירה של בדסמ ולא אפקט פיזי). אבל על התרחישים האחרונים היא הרי לא שאלה. כמו שאמרתי, בשביל זה לא צריך פורום. בדיוק כמו שהיא לא באה לשאול אם כאשר היד מגובסת מותר ללבוש חולצה. היא הרי שאלה על התרחישים האחרים, שאנחנו יודעים שהם מסוכנים. אז לענות "יש איך, בצורה מוגבלת ומבוקרת" ואז להיתמם שאתה - עם כל הידע היעני רפואי שלך - פשוט התכוונת שאפשר לעשות קשרים שמבחינת ההשפעה על הגוף הם כמו ללבוש חולצה, זה פשוט גזלייטינג. |
|
|
|
|
לפני 10 שעות •
6 ביולי 2026
לפני 10 שעות •
6 ביולי 2026
Antimatter(נשלט) • 6 ביולי 2026
יש להמנע מכך. במידה והשבר לא מאוחה או בתחילת האיחוי ותלחץ עליו מספיק חזק לא תתקבל עמדה טובה מול שני חלקי השבר (בשבר פשוט). זה עלול להסתיים בניתוח לתיקון המצב. בקיצור, תתאפק.
|
|
|