שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

בטורקיה עוצרים עכשיו בדס"מיים

bondman​(נשלט)​{FLR}
לפני 7 שעות • 3 באוק׳ 2026
bondman​(נשלט)​{FLR} • 3 באוק׳ 2026
► האקסלי כתב/ה:
זה מעניין. בייחוד כשהקהילה של הבדסם, והקהילה הגאה, הן שתי קהילות שנוטות שמאלה חזק, ועל כן מאוד סובלניות כלפי ימין קיצוני מוסלמי. וזה שני דברים מגוחכים בעיניי.
הדבר המגוחך הראשון הוא הקשר בין שמאל חילוני ליברלי ופנאטים דתיים משיחיים הומופובים.
מצד אחד, ההתנגדות המובנת לקנאות דתית יהודית ונוצרית קיימת בשמאל, אבל פתאום כשבאים המוסלמים, שלידם יהדות ונצרות זה משחק ילדים, פתאום השמאל נעשה סובלני כלפיהם, כולל פה בארץ ופה בקבוצה.
והדבר המגוחך השני הוא הציפיה שאם אתה גיי או בדסמי אתה חייב להיות בשמאל.
לא נתפס בעניכם שגבר יכול מצד אחד מאוד לכייף כשהוא קושר את בן הזוג שלו למיטה, ובו זמנית יכול להעריך את השוק החופשי ואת כוחות הבטחון. גיי או בדסם חייב להיות שמאל.
אני מקווה שהשנאה היוקדת של האיסלאם, בטורקיה, אירופה וארה"ב תעיר פה אנשים.

דווקא התרשמתי שקהילת הBDSM בארץ נוטה ברובה ימינה.
Master Bruce​{©}
לפני 7 שעות • 3 באוק׳ 2026
Master Bruce​{©} • 3 באוק׳ 2026
אם המפלגות שכרגע בשלטון ינצחו בבחירות, לא ירחק היום שבו זה יקרה גם בישראל
Black Lotus​(מתחלפת)​{זאלופון}
לפני 6 שעות • 3 באוק׳ 2026
איזה דטרמניזם!
אנחנו מדינה שאנשים שהם לא טייסים מצליחים להציל מטוס מהתרסקות, ואתם לא מסוגלים להאמין שנצליח להתאחד למען מטרה? ובמילותיו של ז'בוטינסקי:

כִּי עוֹד נַפְשִׁי דְרוֹר שׁוֹאֶפֶת,
לֹא מְכַרְתִּיהָ לְעֵגֶל-פָּז,
כִּי עוֹד אַאֲמִין גַּם בָּאָדָם,
גַּם בְּרוּחוֹ, רוּחַ עָז.
Master Bruce​{©}
► Black Lotus כתב/ה:
איזה דטרמניזם!
אנחנו מדינה שאנשים שהם לא טייסים מצליחים להציל בה מטוס מהתרסקות.

אני מאמינה ביכולת שלנו לשנות ולכוון נכון את המטרות שלנו. ובמילותיו של ז'בוטינסקי:

כִּי עוֹד נַפְשִׁי דְרוֹר שׁוֹאֶפֶת,
לֹא מְכַרְתִּיהָ לְעֵגֶל-פָּז,
כִּי עוֹד אַאֲמִין גַּם בָּאָדָם,
גַּם בְּרוּחוֹ, רוּחַ עָז.

אחלה אמונה.
אבל אני מאמין שכשמישהו אומר שהוא רוצה לעשות משהו, להאמין לו.
גם אם המישהו הזה הוא מנהיגי המפלגות החרדיות, סמוטריץ', ואבי מעוז.
זאלופון​(שולט)
זאלופון​(שולט) • 3 באוק׳ 2026
קצת פרופורציות: החרדים הם רק 15% מאוכלוסיית המדינה ואינם אוחזים בשום כוח ממשי מלבד פוליטי: לא בכוחות הביטחון, לא במוסדות המדינה מלבד הכנסת, לא בתקשורת ובוודאי שלא בכלכלה. אנחנו לא קרובים להיות טורקיה או איראן, לא נהיה קרובים בעתיד הנראה לעין ולא נעשו שום ניסיונות לקרב אותנו לשם.

ואם אנחנו כבר בדמוגרפיה: סביר שקהילת הבדסמ בישראל אכן נוטה ברובה ימינה, אבל זה מפני שאחרי 7.10 כמעט כל הציבור היהודי בישראל נוטה ימינה. להתרשמותי יש בקהילה אחוז מאד לא פרופורציונלי של שמאל, כנהוג בקהילות של מיניות אלטרנטיבית, אלא שזה לא מספיק כדי להתגבר על הפער האדיר באוכלוסייה הכללית.
bondman​(נשלט)​{FLR}
bondman​(נשלט)​{FLR} • 3 באוק׳ 2026
לפי דעתי הרוב הימני ( לפחות בכלוב ) הוא עוד הרבה מלפני
ה7 לאוקטובר.

לגבי ה15 אחוז. צריך גם לראות התפלגות גילים.
המאלף השולט בעבד​(שולט)
לא חושב שיש לייחס קשר בין היותה של טורקיה מדינה עם נטיה מוסלמית דתית חזקה להעדר סיקור.
חשוב להקפיד על המונחים. טורקיה היא לא מדינה דתית, כך לפי החוקה שלה כעת, זה בניגוד לאירן. יתכן שהדבר ישתנה בעתיד, אבל בינתיים זה המצב. המדינה לא חייבת להיות דתית במהותה כדי לאסור על פעילות מינית אלטרנטיבית או על פעילות מינית מתירנית באופן כללי.

לדעתי, העדר הסיקור נובע מכך שקהילת בדסם, אם אפשר לקרוא לזה קהילה, היא קטנה מאוד. זה בניגוד ללהט״ב - כאלה יש המון. יתכן שיהיה פרסום נרחב יותר בשלב מאוחר יותר, אם הרדיפה תסלים.
Black Lotus​(מתחלפת)​{זאלופון}
לפני 5 שעות • 3 באוק׳ 2026
► המאלף השולט בעבד כתב/ה:
לא חושב שיש לייחס קשר בין היותה של טורקיה מדינה עם נטיה מוסלמית דתית חזקה להעדר סיקור.
חשוב להקפיד על המונחים. טורקיה היא לא מדינה דתית, כך לפי החוקה שלה כעת, זה בניגוד לאירן. יתכן שהדבר ישתנה בעתיד, אבל בינתיים זה המצב. המדינה לא חייבת להיות דתית במהותה כדי לאסור על פעילות מינית אלטרנטיבית או על פעילות מינית מתירנית באופן כללי.

לדעתי, העדר הסיקור נובע מכך שקהילת בדסם, אם אפשר לקרוא לזה קהילה, היא קטנה מאוד. זה בניגוד ללהט״ב - כאלה יש המון. יתכן שיהיה פרסום נרחב יותר בשלב מאוחר יותר, אם הרדיפה תסלים.

בדקתי שוב ואתה צודק: למרות שהממשל מקדם מדיניות שמרנית דתית, האישומים הוטלו לפי ספר החוקים הפלילי הטורקי ולא מכח הדין הדתי.

וראינו מקרים דומים ברוסיה תחת פוטין, שבהם היו ועדיין מתקיימות רדיפות של קהילת הלהט"ב על אף שהמדינה לא דתית. תודה על הדיוק, הוא חשוב ומוערך.

סיקור דווקא היה בתקשורת העולמית (הקבוצה מקשרת למאמרים בנושא מ- bbc, nbc ורויטרס). הניסוח שלי היה לא הכי ברור. אנסה לנסח מחדש: הכוונה שלי היתה שהקהילה שמחבקת את הרדופים, מעלימה עין מכך שמי שרודף אותם הוא משטר שתומך באג'נדת פרו-פלסטין שלהם ושהיא אחת המדינות שמגבות את חמאס.
Master Bruce​{©}
► Black Lotus כתב/ה:
► המאלף השולט בעבד כתב/ה:

בדקתי שוב ואתה צודק: למרות שהממשל מקדם מדיניות שמרנית דתית, האישומים הוטלו לפי ספר החוקים הפלילי הטורקי ולא מכח הדין הדתי.

וראינו מקרים דומים ברוסיה תחת פוטין, שבהם היו ועדיין מתקיימות רדיפות של קהילת הלהט"ב על אף שהמדינה לא דתית. תודה על הדיוק, הוא חשוב ומוערך.

סיקור דווקא היה בתקשורת העולמית (הקבוצה מקשרת למאמרים בנושא מ- bbc, nbc ורויטרס). הניסוח שלי היה לא הכי ברור. אנסה לנסח מחדש: הכוונה שלי היתה שהקהילה שמחבקת את הרדופים, מעלימה עין מכך שמי שרודף אותם הוא משטר שתומך באג'נדת פרו-פלסטין שלהם ושהיא אחת המדינות שמגבות את חמאס.

פרו פלסטין ולגבות את חמאס לא רק שאלו לא דברים שהולכים ביחד, אלא להיפך: הם מנוגדים בצורה ישירה. חיזוק וגיבוי חמאס הוא תהליך שמיועד בצורה מפורשת וגלויה כדי למנוע הקמת פלסטין. ואת זה לא אני אומר, אלא בנימין נתניהו אומר.

"מי שרוצה למנוע הקמת מדינה פלסטינית צריך לתמוך בחיזוק חמאס ובהעברת כספים לחמאס" - נתניהו, 2019.
olivia r​(נשלטת)
olivia r​(נשלטת) • 3 באוק׳ 2026
► האקסלי כתב/ה:
זה מעניין. בייחוד כשהקהילה של הבדסם, והקהילה הגאה, הן שתי קהילות שנוטות שמאלה חזק, ועל כן מאוד סובלניות כלפי ימין קיצוני מוסלמי. וזה שני דברים מגוחכים בעיניי.
הדבר המגוחך הראשון הוא הקשר בין שמאל חילוני ליברלי ופנאטים דתיים משיחיים הומופובים.
.

באמת? משיטוטי בחו"ל היה נדמה לי שקהילת הבדס"מ דווקא יחסית פרו-ישראלית, בשונה מקהילות להט"ב או סטודנטים למדעי הרוח וכו'. מאיפה מגיע המידע הקושר את קהילת הגייז והבדסמ בנושא הזה?