בטי בום(שולטת) |
לפני 20 שנים •
17 באוק׳ 2004
קיחוטה , מה נהיה איתך ?
לפני 20 שנים •
17 באוק׳ 2004
בטי בום(שולטת) • 17 באוק׳ 2004
מודה לאנשים על דברים , ומה איתי ?
אני הבאתי לך ביידיש הכי מגניב, ואם היית נחמד אז הייתי מצרפת לינק לשפת הזולו , אבל עכשיו תתחנן ואני לא ובכלל ככה לא תתקדם בהיררכיה של הממלכה ולא תעקוף את פייה שהיא כידוע אחראית להבטחת אישים אצלינו . |
|
קליבר(שולט) |
לפני 20 שנים •
17 באוק׳ 2004
Re: בנתיים מוקדש באהבה לקליבר
לפני 20 שנים •
17 באוק׳ 2004
קליבר(שולט) • 17 באוק׳ 2004
בטי בום-קטלני כתב/ה: ביידיש זה נשמע יותר טוב
המילים כתובות באותיות לטיניות לחסרי היידישקייט שבינינו גוט שאבס Dem Internazionale Sheit oif ir ale wer nor shklafen Was hunger leiden mus in noit Der geist er kocht unruft teu wafen In shlacht uns firen is er greit Di welt fun gwaldtaten un leiden Tzrushteren welen mir, undan Fun freiheit gleichheit a ganeiden Bashaien wet der arbetsman! [color=red]ידעתי שהיא אוהבת אותי , רק לא ידעתי כמה Dos wet seinshoin der letzter un antsheidener shtreit Mit dem internazional shteit oif ir arbetsleit! [/color] |
|
בהט(נשלטת) |
לפני 20 שנים •
17 באוק׳ 2004
בטי,
לפני 20 שנים •
17 באוק׳ 2004
בהט(נשלטת) • 17 באוק׳ 2004
אותי הגרסא היידית הפילה מצחוק.
|
|
תאיר(נשלטת) |
לפני 20 שנים •
17 באוק׳ 2004
לפני 20 שנים •
17 באוק׳ 2004
תאיר(נשלטת) • 17 באוק׳ 2004
האתר שלי נמחק כי לא נכנסתי לחשבון שם יותר מידי זמן
אולי זה סימן שאני צריכה ללמוד HTML. ואת המילים של שחקי שחקי הבאתי מתוך ספר, אני לא זוכרת עד כדי כך על פה. |
|
Dan_Kap(שולט){f,yt,D,תכ} |
לפני 20 שנים •
18 באוק׳ 2004
תזכורת קלה
לפני 20 שנים •
18 באוק׳ 2004
Dan_Kap(שולט){f,yt,D,תכ} • 18 באוק׳ 2004
זהו האינטרנציונל הסוציאליסטי, והמקור שלו איננו ברה"מ, אלא בצרפת, ב-1871, הרבה לפני שלנין, סטאלין וכל שאר הדמויות חלמו על שלטון, ועל קומוניזם.
בדיוק כשם שהדגל האדום נולד דווקא בארצות הברית - תחילה כסמל של האיגודים המקצועיים של הכורים, ולאחר הפגנות פועלים שפוזרו ביריות ובהרוגים והרוגות (כן, בארצות הברית שכולנו שואפים להיות כמוה היה מקובל להפעיל נשק ואש חיה מול מפגינים, לרצוח מנהיגי איגודים מקצועיים ולפזר שביתות באמצעות משטרה פרטית) - הפך לדגל של תנועת העבודה בארצות הברית, ובהמשך הפך לסמל עולמי למאבק של עובדים על זכויותיהם. |
|
סטאר(מתחלף) |
לפני 20 שנים •
18 באוק׳ 2004
אז כאן
לפני 20 שנים •
18 באוק׳ 2004
סטאר(מתחלף) • 18 באוק׳ 2004
הנה הגירסא האנמית של חיים חפר:
האינטרנציונל קום עם עובד הרם דגליך מין השדה מין הסדנא כל הרעב שלום ולחם הוא אח איתך לאמונה עולם ישן עד היסוד נחרימה מגב כפוף נפרוק העול את עולנו אז נשיבה לא כלום אתמול מחר הכל אחווה היא דגלנו וחרות לכל עם עם האינטרנציונל יעור, ישגב אדם אם אני זוכר נכון, ההבדל היחיד בבית השני הוא במילה "נחרימה", כשבאינטרנציונל המקורי אומרים "נחריבה" |
|
החייל ניר |
לפני 20 שנים •
18 באוק׳ 2004
לפני 20 שנים •
18 באוק׳ 2004
החייל ניר • 18 באוק׳ 2004
תאיר, ריגשת אותי.
קודם כל הגירסה העיברית שפירסמת מהזכרון מושלמת, שלונסקי שהיה מתרגם גדול עשה זאת נהדר. חיים חפר החליף (פוליטיקלי קורטקט זויין) את המיל נחריבה בנחרימה, שזה סירוס מניפולטיבי של הכוונה. שחקי שחקי של שאול טשרניחובסקי הוא שיר ענק שראוי היה שיהיה ההמנון הלאומי שלנו, שיר חברתי, אנטי דתי, אנושי וחזק. |
|
Dom_Quixote |
לפני 20 שנים •
19 באוק׳ 2004
רוב תודות הגיע הזמן
לפני 20 שנים •
19 באוק׳ 2004
Dom_Quixote • 19 באוק׳ 2004
יפה לך, איפה מצאת את זה?
ואכן, למען הדיוק, האיטנרציונל הסציאליסטי נכתב בצרפת ב-1871 בידי יוג'ין פוטייה. כבוד, קיחוט |
|