Yosefus(שולט) |
לפני 19 שנים •
12 בינו׳ 2005
Re: נושא כאוב
לפני 19 שנים •
12 בינו׳ 2005
Yosefus(שולט) • 12 בינו׳ 2005
גלתיאה כתב/ה: הרבה אנשים כותבים את מה שכותבים בפרופיל- ואין להם שמץ מה זה באמת אומר.
" זה מגעיל" " זה מזעזע" נו באמת... אתם הרי עושים לאותם אנשים את מה שהאנשים מבחוץ עושים לכם. מי החליט שהקייק שלכם יותר טוב משל האחר? מי נתן לכם בכלל את הזכות לשפוט אחרים? מה ההתנשאות הזו? זו קבלת האחר? זו סובלנות? והכי מצחיק שזה כל הזמן קורה כאן- במקום שאנשים אמורים לחוש חופשיים, ולדון בחופשיות על מה שהם, אז בדיוק כאן קוטלים אותם. הפטיש הזה דוחה אותך? ההוא מגעיל אותך? אז מה? מישהו חשב שאולי גם לאתו אדם יש זכות ומקום בדיוק לאותם האנשים שזה נורא דוחה אותם, לכתוב כאן בפורום? הרי מה עשה כאן ההוא מהאופל? הרי אתם עושים בדיוק מה שהוא עשה לכולם כאן, אתם רק מעדנים את זה, בשנינות, בהומור מטופש, אבל זה בדיוק זה..... יוסף- פשששששששששששש איזה שנינות- פתחת בלוג? עשרה קבין של שנינות ירדו לעולם, ויוסף מסתמא לקח תשעה, בעשרת הקבין של קבלת האחר הוא וויתר מראש- יותר חשוב להצחיק בפורום. נ. ב מתי דן קאפ ליגלג על קייק של מישהו אחר( וזה אם לא אכפת לך- היה הנושא, אבל השנינות הזאת הורגת אותך- תעשה עם זה משהו, או לחילופין לפני שאתה משחיז את עטך, תנסה להבין על מה מדובר ) גלתיאה היקרה, במקרה אני מכיר קצת את דן קאפ (מהמציאות הממשית והמוחשית), והתרשמתי שהוא אדם עדין נפש וחביב. באופן אישי אני מוצא פרסום אישי על אדם אחר, כולל ציטוט מהפרופיל שלו ועימות מול התנהגות סותרת כסוג של אגרסיביות/תקיפות. כיוון ששני הדברים לא הסתדרו לי, במיוחד לאור העובדה שהתנהגותו של "הפושע" אמנם ראויה לגינוי, אך לא שונה מהרבה התנהגויות אחרות בהן אני נתקל בפורום, הרי שמצאתי לנכון לשאול על מה ולמה. כפי שציינתי בסיפא של דברי, אם יש כאן אירוע חמור - אשמח להצטרף לאלו שמנסים לשים לו גבול, אולם אם יש כאן מאבק אישי בין דן קאפ לבין אדם אחר, יתכן שאעדיף לא לנקוט עמדה. הא ותו לא. ללא כל ציניות ובלי לעשות צחוק מאף אחד ומשום עניין. עד כאן הסברים למה שאני כתבתי. האם את יודעת להסביר את מה שאת כתבת - מה עניין הבלוג שלי לכאן ? מה עניין חלוקת הקבין ? למה בדיון על (אי)סובלנות ו(אי)קבלה את בוחרת לתקוף באופן אישי צד שלישי ? |
|
Yosefus(שולט) |
לפני 19 שנים •
12 בינו׳ 2005
במחשבה שניה
לפני 19 שנים •
12 בינו׳ 2005
Yosefus(שולט) • 12 בינו׳ 2005
Yosefus כתב/ה: גלתיאה כתב/ה: ... יוסף- פשששששששששששש איזה שנינות- פתחת בלוג? עשרה קבין של שנינות ירדו לעולם, ויוסף מסתמא לקח תשעה, בעשרת הקבין של קבלת האחר הוא וויתר מראש- יותר חשוב להצחיק בפורום. נ. ב מתי דן קאפ ליגלג על קייק של מישהו אחר( וזה אם לא אכפת לך- היה הנושא, אבל השנינות הזאת הורגת אותך- תעשה עם זה משהו, או לחילופין לפני שאתה משחיז את עטך, תנסה להבין על מה מדובר ) גלתיאה היקרה, ... עד כאן הסברים למה שאני כתבתי. האם את יודעת להסביר את מה שאת כתבת - מה עניין הבלוג שלי לכאן ? מה עניין חלוקת הקבין ? למה בדיון על (אי)סובלנות ו(אי)קבלה את בוחרת לתקוף באופן אישי צד שלישי ? ובכל זאת אני רק בן אדם, אז להלן: התשובה השנונה: למיטב זכרוני דן קאפ לא ליגלג על הקיק של אף אחד אחר, אולם לא לזה הגבתי, אלא לתגובתו שלו, האגרסיבית יחסית לאופיו החביב, וזה אם לא אכפת לך- היה נושא התגובה שלי, אבל העוקצנות הזאת הורגת אותך- תעשי עם זה משהו, או לחילופין לפני שאת משחיזה את עטך, תנסי להבין על מה מדובר. התשובה הפוליטיקלי קורקט: תודה לך עמיתתי המלומדה על הערותיך מאירות העיניים. יתכן כי עליך ליטול קורה מבין עינייך, אולם זאת רק בחזקת אפשרות, ואל תעלבי חלילה וחס מרמיזה זו הגורסת כי יתכן שאינך כלילת השלמות, ושכתיבתך אולי איננה תורה מסיני. התשובה הנכונה: לכי תזדייני |
|
גלתיאה |
לפני 19 שנים •
12 בינו׳ 2005
לפני 19 שנים •
12 בינו׳ 2005
גלתיאה • 12 בינו׳ 2005
יוסף- לא מבין, איך אדם עדין כמו דן קאפ מגיב באגרסיביות לנושא המדובר. והרי החמצת את הרעיון שניסו להסביר מכאן ומתחילתו ועד סופו, מר יוסף. לא רק שהחמצת, אתה לא מבין כמה שהנושא חשוב. ובסופו של דבר הסיומת של דבריך הוכיחה שמעבר לשנינות המעושה שלך, מתחת לכל זה- מה שכנראה אתה באמת- שוק הכרמל יוצא ממך בגדול.
אז תהנה- אני בטוחה שעוד לא נתת את הטופ שלך. |
|
Dan_Kap(שולט){f,yt,D,תכ} |
לפני 19 שנים •
12 בינו׳ 2005
הסבר ליוספוס
לפני 19 שנים •
12 בינו׳ 2005
Dan_Kap(שולט){f,yt,D,תכ} • 12 בינו׳ 2005
לדעתי, השתלחות באדם, גם אם היא מוסווית או מתורצת בהומור, היא עדיין השתלחות.
כשההשתלחות נעשית בגלל שאותו אדם, שומו שמיים, העז לשאול שאלה על פעילות בדסמית שאיננה לטעמו של master jaems - בעיני יש כאן קצת יותר מחוסר סובלנות. יש כאן מגמה שאם לא תיעצר, תגרום לאנשים להתלבט בנוסף לשאלה האם לשאול, גם האם הקינק שלי מספיק פופולרי ונחשב. בעיני, הדבר עוד יותר חמור כשהמדובר בפורום שנקרא אלפוני, ומיועד למי שנמצאים בראשית דרכם בבדסמ או בתחום פעילות שחדש להם. האיש שאל שאלה במקום הנכון, על מידת הבטיחות של בעיטות בביצים. הוא לא ניסה לשכנע את ג'יימס להשתתף בכך איתו, ולא ניסה לכפות שום דבר על ג'יימס. התגובות שהוא קיבל היו מזלזלות ומעליבות, לא פחות מה"התנצלות" על המעשה. מאחר ולצערי ישנם אנשים שחושבים שהאלמונימיות היחסית של הרשת מקנה להם יכולת להעליב ולפגוע - חשבתי שיהיה זה נכון להמשיך את הדיון בצורת ה,dובה של master james במקום יותר מתאים מאשר בפורום אלפוני. ומה יותר מתאים לשאול אותו מדוע בחר לתקוף אדם שלא ניסה לפגוע בו בשום צורה מאשר כאן, בפורום שאמור להיות פורום הבית שלו? |
|
בכוח המוח-אשה |
לפני 19 שנים •
12 בינו׳ 2005
לפני 19 שנים •
12 בינו׳ 2005
בכוח המוח-אשה • 12 בינו׳ 2005
זאלופון כתב/ה: אני חושב שנכון לומר שבפורום אלפוני לא ראוי לשפוט את הדברים אלא לתת מידע, אבל לא נכון לומר שלא ראוי לשפוט בכלל.
מנקודת מבטי, יש בלבול נרחב בין סובלנות לבין קבלה. מותר לאדם לומר ש CBT או כל דבר אחר מגעיל בעיניו. מותר לאנשים מבחוץ להגיד ש BDSM דוחה בעיניהם. זכותם המלאה לדעתם בנושא, ממש כפי שזכותי לדיעה שונה. סובלנות בעיניי משמעותה לא הנכונות שלא לשפוט שום דבר ולקבל הכל כבסדר וכלגיטימי, אלא המוכנות להבין שדעתך מייצגת רק אותך ולאחר יש את הזכות לדעתו והשקפותיו שאינן פחות לגיטימיות משלך. בהתאם, אני לא דורש מאף אחד שלא להסיט את המבט כשאני עושה סשן, ממש כשם שלא הייתי רוצה שידרשו ממני שלא להסיט את המבט בעת שמתבצע מולי ביזאר קשה, שאותי אישית מגעיל אבל אני מבין שעבור אחרים הוא טוב ומהנה. אני כן דורש מהאחר שיבין שלגיטימי מצדי לאהוב בדסמ ממש כפי שלגיטימי מצדו שלא לאהוב, ושלא יקפוץ למסקנות חפוזות לגביי בגלל אהבתי לבדסמ ממש כפי שאני איני קופץ למסקנות חפוזות לגביו משום שאינו נמשך לתחום. זו בעיניי סובלנות. חסכת לי זאלו. די ברור שמותר להגיד שפטיש כזה או אחר הוא מגעיל/דוחה/מצמרר/לא כוס הפיפי שלי. באתר שלכל אחד יש את הקטע שלו זה אפילו הגיוני שזה יקרה. אנחנו לא קבוצת תמיכה ללא תנאי כאן, ויחד עם זאת אף בן אדם לא נשפט על סמך האיכסה שעושה לו את זה. באותה מידה ניתן היה להעלות את מילותי בפוסט ההשפלות, שם אמרתי בעעע לפיסטינג. ברור שאין לי בעיה שאנשים ידחפו את ידם לבטנם של אחרים דרך פתח זה או אחר,אם זה עושה להם את זה. אותי זה מצמרר לחשוב על כך בהקשר לעצמי. |
|
לפני 19 שנים •
12 בינו׳ 2005
על הסטת המבט
לפני 19 שנים •
12 בינו׳ 2005
זאלופון, זכותו של כל אדם הנמצא במקום שבו מתנהלים סשנים פומביים להסיט את המבט.
ובעיני, חובתו של כל מי שצופה בסשן פומבי שאיננו מהסוג שאיננו אוהב/ת להתאפק ולהימנע מלצעוק - "איכס, איך אתם יכולים לעשות סשן שיש בו השתנה על אדם אחר". ובדיוק בהבחנה זו, בפורום ברשת, זכותו של כל אדם לבחור מה לקרוא, ומה לא לקרוא, ולמה להגיב. ובעיני, מאחר ויש כל כך הרבה שונות, וכל הרבה פעילויות שבעיני הן "וואוו" ובעינייך יהיו "איכס" (וייתכן שגם להיפך ) - הרי שיש חשיבות מאד גדולה ליצירת קהילה שבה הנורמה היא - לא מתאים לך? איכס לך? - אל תגיב, כי הרי איש איננו בא לכפות עליך משחקי ביזאר, אם אינך נהנה מהם, בדיוק כשם שאיש איננו בא לכפות עלי או על אדם אחר לשחק ב-CBT. ואם אנחנו רוצים קהילה שיש בה סובלנות ופתיחות לשונות המגוונת ומדהימה של בדסמ - מותר להתאפק כשבא לך לכתוב "איכס! איך את/ה יכולים לעשות את זה?". |
|
לפני 19 שנים •
12 בינו׳ 2005
על סגנון
לפני 19 שנים •
12 בינו׳ 2005
ציטוט:
אותי זה מצמרר לחשוב על כך בהקשר לעצמי. זו התבטאות שונה בגוןן שלה, כי היא מדברת על החוויה שלך, בכוח. בהתבטאות שכזו אין שלילה של זכותם של אחרים לשחק בפיסטינג, או הסבר עד כמה זה נורא שהם עושים זאת. בעיני זה קו מבדיל. אני גם סבור שאת לא היית בוחרת, כמתנגדת של פיסטינג לבוא לפורום אלפוני ולענות למי ששואלת על פיסטינג - או שמא אני טועה? |
|
תאיר(נשלטת) |
לפני 19 שנים •
15 בינו׳ 2005
לפני 19 שנים •
15 בינו׳ 2005
תאיר(נשלטת) • 15 בינו׳ 2005
העניין הוא לא הטרמינולוגיה דן-קאפ, העניין הוא הטאקט. נכון, לבוא לשירשור של מישהו שרוצה רק לברר לגבי CBT ולהגיד לו שזה מגעיל זה ממש לא במקום.
אבל אני חושבת שהמילים מגעיל או מזעזע הן לא מילים שצריך למחוק אותן מהלקסיקון. אני חושבת שלתקוף אנשים בגלל שכתוב להם בפרופיל האישי מה מגעיל אותם זה מיותר. להכיר את עצמך בבדסם זה לא רק לדעת מה עושה לך את זה אלא גם מה ממש ממש לא עושה לך את זה. כל אותם דברים שלא יגרמו לך נזק משום סוג אלא פשוט יגרמו לך לאבד כל עניין מיני או אחר בסיטואציה. צריך לדעת שמותר לך להגעל, שלא מדובר פה בעסקת חבילה ואם אתה אוהב למשל לקשור זה לא אומר שאתה חייב גם להשתין על בת הזוג שלך. כשבן אדם רואה משהו קורה לאדם אחר הוא אוטומטית מדמיין את התחושה על עצמו, מין אמפטיה פיזית. לכן הרבה פעמים כשגברים רואים שגבר אחר מקבל בעיטה בביצים בסרט (לאו דווקא סרט בדסמי) התגובה הראשונית שלהם היא לצעוק אאאוץ' ולשים את הידיים קדימה ולהגן על החבילה שלהם. אותה תגובה של השלכה של הצופה כלפי עצמו יכולה לקרות גם כאשר קוראים תיאור פלסטי במיוחד. ההשלכה הזאת יכולה ליצור תגובה מאוד ריגשית וראשונית. ברור שכשאדם אומר שמשהו הוא מגעיל או מזעזע הכוונה היא שזה מגעיל אותו ומזעזע בעיניו. הפתיחות פה צריכה לבוא לא מתוך הרגשה מזויפת כאילו כולנו אוהבים את את אותם דברים אלא מתוך ידיעה שזה בסדר לעשות גם משהו שמגעיל אחרים, וזה בסדר להגעל ממה שהם עושים. |
|
לפני 19 שנים •
15 בינו׳ 2005
על הבדלים בהתבטאות
לפני 19 שנים •
15 בינו׳ 2005
Dan_Kap(שולט){f,yt,D,תכ} • 15 בינו׳ 2005
יש אנשים שהתגובה שלהם במועדון כאשר מישהו משחק בפעילות בדסמית שאיננה לטעמם יסבו ראש.
יש מי שילכו הצידה. אבל נדמה לי שאף אחד לא יעמוד ויצעק לאנשים שמשחקים בצורה שהיא SSC שהם מגעילים אותו. בעיני,בצורה דומה, לבוא לפורום אלפוני לשרשור שבו אדם שואל שאלה ענינית ולצעוק שהדבר הזה הוא איכס, להתבדח על הנושא באגרסיביות ובכלל לאבד שליטה על המקלדת - זו המקבילה לבוא לזוג אנשים שמשחק במועדון ולצעוק עליהם שמה שהם עושים הוא איכס. יש לי תחושה שהתגובות של master james מיצגות קצת יותר מחוסר סובלנות, קצת יותר מחוסר יכולת להבין במה טעה ולהתנצל וקצת יותר מאגרסיה כלפי מי ששונה. אשמח להתבדות. ויש לי תחושה שמשום כך הוא עסוק כל כך קשות לנסות לתקן את התדמית השיווקית שלו... זכותו של אדם לומר איכס, איננה נופלת מזכותו של אדם אחר לאהוב את אותה פעילות. לאיש טרם נגרם נזק מלהתאפק לומר איכס על אותם 90% עד 10% מכל הפעיליות הבדסמיות שבמקרה איננו אוהב. בדסמ איננה תחרות פופולריות - אם מה שאנחנו אוהבים היה מקובל על כולם, היינו קוראים לזה מיינסטרים, או רחמנא ליצלן - וונילה. ולכן, בשם הסובלנות וההבנה לזכותם של האחרים להיות שונים מאיתנו בהעדפות שלהם, אני חושב שעדיף להתאפק כשכל מה שיש לומר הוא "איכס". ולמי שחש חובה לומר מה איכס בעיניו, אני פותח שרשור בפורום הכללי. http://www.thecage.co.il/phpBB/viewtopic.php?p=65568#65568 |
|