סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

מוזר

זאלופון​(שולט)
לפני 19 שנים • 5 במרץ 2005
זאלופון​(שולט) • 5 במרץ 2005
ניקול בעקבגבוה כתב/ה:
ביל, אתה אידיוט!

התגלית הנ"ל רשומה על שמי בטאבו. תמלוגים נא להעביר דרך הבנק. תודה.

אנה וטיים, בעקרון אני מסכים עם שניכם, ורק שתי הערות קטנה יש לי:
ציטוט: ב- הנושא היה ניצול עובדים ללא שכר על ידי מעבדים נצלנים.
אין מדובר בתאגידי על שאמנם מנצלים את עובדיהם אך לפחות מקפידים על חוקי המגן כשכר מ
מנימום תוספות וכדומה.

רציתי להדגיש שהם אכן מאד מאד מקפידים על שכר מינימום, שחלילה לא תהיה חריגה, לשני הכיוונים.

מלבד זאת, הביקורת שהושמעה כלפי העובדים בחברות רומסניות מוצדקת מבחינה מסוימת, אבל חשוב לזכור שהשוק לא בדיוק מוצף במקומות עבודה, ובהיעדר התאגדות פועלים רצינית ואפקטיבית כל אדם נאלץ לדאוג לעצמו ולגרד כסף באופן בו מתאפשר לו.
לונה​(אחרת)
לפני 19 שנים • 6 במרץ 2005
לונה​(אחרת) • 6 במרץ 2005
ניקול בעקבגבוה כתב/ה:
ביל, אתה אידיוט!

לא יכולתי להגיד את זה יותר טוב בעצמי
בירדי
בירדי • 6 במרץ 2005
אני רוצה בהזדמנות זו לאחל מזל טוב לזאלופון.

איש מקסים ונפלא, שתמיד שופע עצות טובות ודברי שפר,
שתמיד מזכיר לנו מה לא לשכוח בלכתנו אל האשה,
ושנמנה עם קוראי הנאמנים ביותר.

לצערי אתה שוב מפספס את הנקודה. הפעם נסה לעקוב.
אתה דווקא צריך לעודד שוק דורסני ורומסני, כי הוא משחק לטובתך.
עולם שבו כל אדם נאלץ לדאוג לעצמו, שבו הוא צריך לדאוג להישרדותו
ולחשוש על מעמדו, הוא עולם עם יותר רייטינג למשחקי שליטה, עבדים ושפחות.
אתר הכלוב יצליח יותר, ה"קהילה" תפרח.

אבל האינטרנט סובל הכל. והוא יסבול גם את הנאום שלך
בעד "התאגדות פועלים רצינית" ( , שבפרספקטיבה רחבה
יותר ובהתחשב בנסיבות שבהן הוא נכתב,
קשה בכלל לתאר עד כמה הוא מגוחך.

יש אמנם מי שרוצה להאמין שזה "לא קשור", ומעדיף להתעלם מהחפיפה
בהוויות, במעשים, בתודעה ובעולם המושגים שבין עבדות מרצון לבין עבדות בכפייה.
יש מי שרוצה להתעלם מהחפיפה בין סחר בנשים בתור משחק, לבין התופעה הפלילית.

חיה ותן לחיות.
לבריאות, איש מקסים, מה שעוזר לך לקום בבוקר.
זאלופון​(שולט)
זאלופון​(שולט) • 6 במרץ 2005
ניקול בעקבגבוה כתב/ה:
ביל, אתה אידיוט!

זה פשוט מסכם הכל כל כך טוב, שאין לי מה להוסיף.

בעצם יש לי: אני רוצה להודות לך על כך שאתה משקיע כל כך הרבה זמן, מחשבה ואנרגיה בלכתוב לי כל פעם הודעות מושקעות ומרובות שורות. בשל סיבות אלו ואחרות (ראה ציטוט בתגובה זו), אין בכוונתי לנהוג באופן דומה לגביך, אבל שלא תחשוב שאני לא מעריך את המאמצים שלך.
השפוט של דוויל

KILL BILL 3

השפוט של דוויל • 6 במרץ 2005
בוטל טקס לשחרור 7,000 עבדים בניז'ר
יום ראשון, 6 במרץ 2005, 0:21 מאת: מערכת וואלה
!

העבדים נמכרים בעודם ילדים וסובלים לעתים קרובות מהתעללות מינית ופיזית (אילוסטרציה: רויטרס)העבדות בניז'ר, אחת המדינות העניות בעולם, נהוגה כבר מאות שנים. בשנה שעברה אישרה הממשלה חוק נגד עבדות, אבל אמש הודיע נציג ממשלתי כי הבעיה כלל לא קיימת במדינה

טקס לציון שחרורם של 7,000 עבדים שהיה אמור להתקיים אמש בניז'ר, שבצפון-מרכז אפריקה, בוטל ברגע האחרון, לאחר שנשיא הוועדה הלאומית לזכויות אדם במדינה, הכחיש כי קיימת בכלל עבדות בניז'ר. הטקס היה אמור להיערך באין-אטס, סמוך לבירת המדינה ניאמי, לאחר שראש המחוז הודיע שכל העבדים באזור ישוחררו.
לדברי רומנה קצ'יולי, מהארגון הבינלאומי נגד עבדות שמרכזו בלונדון, הביטול מפתיע מאוד, משום שהוועדה הניז'רית לזכויות אדם שיתפה עד כה פעולה בנושא. "דברי נשיא הוועדה לפיהם אין עבדות בניז'ר הם שטות גמורה", אמרה קצ'יולי לכתב אתר האינטרנט של אל-ג'זירה. היא הוסיפה, כי בידיה שני מכתבים - האחד מראש ממשלת ניז'ר, בו הוא מתחייב לאכוף חוק חדש נגד עבדות, והשני מראש המחוז, המבטיח לשחרר את 7,000 העבדים.
ההתפתחות האחרונה מטילה ספק ביכולת להילחם בעבדות בניז'ר, אחת המדינות העניות בעולם, בה נהוגה העבדות כבר מאות שנים. החוק החדש האוסר את העבדות הוצג לראשונה לפני כשנה, והוא קובע עונש מאסר של עד 30 שנה למי שיפר אותו. לטענת הארגון הבינלאומי נגד עבדות, חיים בניז'ר לפחות 43 אלף עבדים.
הארגון הבינלאומי נגד עבדות קורא לסייע לממשלה ביישום החוק (מקור: וואלה! תקשורת)העבדים הם רכוש בעליהם, והם מתפקדים כעובדי חווה ומשרתים אישיים ללא תשלום, תמורת מזון דל ומגורים עלובים. "העבדים האלה חיים בעוני מנוול", אומרת קצ'יולי, "יש שתי דרגות של עבדים – אלה המשמשים כעוזרים אישיים בבית מקבלים יחס שאינו טוב מהיחס שמקבלות בהמות ולעתים אף גרוע יותר. אלה שמשמשים כעובדי חווה נקראים בכל פעם שאדוניהם צריכים לבצע איזו עבודה. הם עושים את זה ללא שכר, ובמקרים רבים הם חיים סמוך מאוד לסהרה, כך שהנגישות שלהם למים מוגבלת".

פרסומת ילדים שנולדים להורים עבדים מוצאים מידיהם לעתים קרובות, והופכים לא פעם לקורבנות התעללות מינית ופיזית. הם מועברים מיד ליד כמטבע לסוחר. העבדים בניז'ר אינם זכאים להצביע בבחירות ואדוניהם רשאים להחרים את רכושם ואף לקבוע למי יינשאו, גם זמן רב לאחר שהם משוחררים.

עתה לא ברור אם הממשלה תוכל לאכוף את החוק נגד עבדות, לא רק בשל העובדה שספק אם היא מעוניינת בכך, אלא גם משום שלמדינה הענייה אין משאבים להקצות לגורמי אכיפת החוק. "היללנו את הממשלה על העברת החוק, אבל זה באמת רק צעד ראשון", אומרת קצ'יולי, "אנחנו קוראים לסוכנויות פיתוח וסיוע אחרות לבוא עכשיו לעזרת ניז'ר. הממשלה באמת זקוקה לעזרה הזאת.
Tame
Tame • 6 במרץ 2005
אנה, אין לך מושג עד כמה תאגידים גדולים ודורסניים פוגעים כלכלית במדינה.
ולא רק כלכלית האמת, גם חברתית, תרבותית ולפעמים בריאותית.

אני לא בטוח שפורום זה המקום הכי טוב ויעיל להסביר דברים כאלה אבל לאור התגובה הלפני אחרונה שלך אני מניח שאת יכולה לחשוב מחוץ לקופסא (קחי בחשבון שבתרבות שלנו יש רק דעה אחת שמושמעת בכל הערוצים, דעה אחת ותו לא לגבי התרבות עצמה מכל הבחינות)

בכל מקרה אני לא אנסה לשנות את דעתך כי אני לא בטוח שאני יכול או שאת רוצה.
במקרה שאת כן רוצה הייתי ממליץ על ספרים כמו "no logo" או "משבשי תרבות" שיפתחו לך פתח (צר אמנם) לתפישה שונה מבחינה תרבותית/כלכלית/חברתית/פסיכולוגית-רפואית.

מצטער אם התגובה נשמעת מתנשאת, אני פשוט מאוד עייף כרגע וקשה לי להתנסח בצורה ברורה.
בירדי
בירדי • 6 במרץ 2005
זאלופון כתב/ה:
ניקול בעקבגבוה כתב/ה:
ביל, אתה אידיוט!

זה פשוט מסכם הכל כל כך טוב, שאין לי מה להוסיף.

בעצם יש לי: אני רוצה להודות לך על כך שאתה משקיע כל כך הרבה זמן, מחשבה ואנרגיה בלכתוב לי כל פעם הודעות מושקעות ומרובות שורות. בשל סיבות אלו ואחרות (ראה ציטוט בתגובה זו), אין בכוונתי לנהוג באופן דומה לגביך, אבל שלא תחשוב שאני לא מעריך את המאמצים שלך.

טוב, אבל גם אתה טורח לא מעט כדי להבהיר לכולם עד כמה אתה אדיש.
אז אני אידיוט ואתה שרלטן, בסדר. ההתנצחות ביני לבינך, מהנה ככל שתהיה,
היא לא מה שחשוב. ואתה, אתה יכול ללעוג כמה שאתה רק רוצה
על מספר השורות שאני כותב - אתה הרי קורא כל אחת ואחת מהן.
בכל אופן, לי (כמו שאתה רואה), זה לא מפריע. להפך.

לך לעמוד הכניסה של הפורום הזה ותבדוק מתי בפעם האחרונה
כל כך הרבה אנשים קראו או הגיבו להודעה.
זה הכל רייטינג היום, זאלופון. אתה הבחורה בבגד ים שאני מפרסם בשער
כדי שאנשים ייכנסו לקרוא את התוכן. ההשמצות האלה הן כפית סוכר
שאיתה בולעים כוס מלאה בשאלות קשות ובמסרים מרים.

הקוראים אולי לא יסכימו עם מה שאני כותב, אבל הם יקראו את זה.
והם יהרהרו בזה.
לא כולם, אבל חלק. באמת.

אתה מבין, אני באמת חושב שאתה שרלטן איום, אבל אין לי שום דבר
אישי נגדך. אני בטוח שאתה אדם ממש נחמד ומאוזן בחיים.
נחמד ומאוזן וטועה ומטעה בהרבה מאוד דברים, אבל בטח שאתה לא אידיוט.

ואני, לא אכפת לי מדי פעם להתמודד עם העלבונות הקשים והעסיסיים
שאתם מטיחים בי בפרעות מדי פעם בפעם. מה שחשוב הוא להבהיר
לאנשים עד כמה חשוב לשאול שאלות. הרצון להשפיל אשה, וזה חשוב
שתדע זאלופון, הוא לא בגנים, הוא לא טבוע בנו. צריך לשאול שאלות.
חשוב, במיוחד במקרה הזה, לשאול למה זה קורה.
וחשוב לא לקבל את כל זה כמובן מאליו, לא להסתפק בתיאוריות הדילטנטיות שלך,
ובקלישאה העלובה "חיה ותן לחיות".

תורך.
crazy_toast​(שולט){אליס}
ביל כתב/ה:
הרצון להשפיל אשה, וזה חשוב
שתדע זאלופון, הוא לא בגנים, הוא לא טבוע בנו.

ומאיפה אתה יודע את זה?
השאלה של "עד כמה גנים שולטים בהתנהגות" היא חלק מדילמה הגדולה של תורשה מול סביבה שכל סטודנט שנה א' לפסיכולוגיה לומד בשיעור ראשון.