ערב טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

כמה חסומים יש לכם?

sweet seraphina
לפני 3 חודשים • 10 באוג׳ 2024
sweet seraphina • 10 באוג׳ 2024
סתם מסקרן יצא לכם לפגוש במאנצ'ים אנשים שחסמתם?
מעניין אותי איך זה מתתרגם לעולם הלא וירטואלי
Marcus Wright​(אחר)
Marcus Wright​(אחר) • 10 באוג׳ 2024
Holden כתב/ה:
Marcus Wright כתב/ה:
Holden כתב/ה:
אלפא-בטא כתב/ה:
כבר כתבתי על כך בעבר, אך חסימת אדם (לא פרופיל) שאיננה אקט של הגנה עצמית אמיתית (הטרדה חוצפה אישית וכו') היא אקט של אלימות.
כידוע לאלימות צורות רבות, יש כאלו ששולפים סכינים ברכבת תחתית, ישנם כאלו שיעקפו בפקק או יגנבו רמזור, וישנם כאלו שהחלק האלים שבהם מוצא פורקן בערוצים אחרים, מגובים חברתית ע"י אחרים שנוהגים כמותם.
החסימה בכלוב כפי שהיא לרוב מצטיירת, היא נירמול של אלימות.

למנוע מאדם לפנות אליך זו אלימות? באיזה קטע?

בקטע, שאם מעולם לא היתה בניכם אינטראקציה, סתם קראת פוסט/תגובה שלו והחלטת שהוא "לא בא לך טוב בזווית של העין" אתה חוסם אותו.
מדוע זאת אלימות? כי אם הנחסם יגלה את זה ככה במקרה כבדרך אגב.. ולא יכיר את הטירלול של לחסום ככה. ושזה נורמה דפוקה של אנשים בעלי אגו שברירי..
אז הוא יחשוב שמשהו לא בסדר איתו. גם אם זה לשניה. זה לא בסדר בעיני. מעבר למקלדות ולמסכים יש אנשים. לא chatGPT וכל כינוי כאן הוא אדם/אישה.
הוירטואליות והאנונימיות גורמת לאנשים לשכוח את זה. או גרוע מכך, לעצום עינים לעובדה ולכן זאת אלימות. להרשות לעצמם להתנהל כאילו הם לבד בעולם. ועל ה__ שלהם. כולם כאן רק עוד כמה ביטים בדיסק קשיח של איזה אתר אינטרנט איזוטרי. ובכן לא.
פגעת בו. ומעולם לא היתה בניכם שום אינטראקציה.
אתה לא הולך ברחוב ופוגע ככה סתם באנשים שלא פנו אליך, נכון? אז למה כאן כן? כי הם לא יגלו? אז אני גילית.
אבל בוא ננרמל את זה ונגיד שאתה לא אחראי לרגשות של אנשים. וזה שהם נעלבים זה לא אשמתך. אתה רק מצאת דרך למנוע צרות בעתיד. תרשה לי לגכך. שהרי ללא מעט כאן יש פרופיל שני. אז חסמת מישהו בפרופיל א' שלו אם הוא רוצה להגיע אליך הוא יגיע בפרופיל ב' אז הטיעון הזה לא מחזיק. זה רק טיעון של מי שזה לא בא לו בטוב להפסיק לחסום כך.
וזה כדור שמסתובב וקארמה שתחזור. אל תחשוב על אחרים, אחרים לא יחשבו עליך.
אתה, עשית פעולה אקטיבית וחסמת מישהו. וזה לא מרגש אותך שחוסמים אותך אז זה סבבה לגמרי לחסום אחרים.
להשתמש במנגנון החסימה כאילו היה פילטר באתר הכרויות. פטטי. ותקרא לי שיפוטי.
כתב פה מישהו בשרשור שהוא גבר אז הוא לא מוטרד. נשים שהוטרדו. שיחסמו. אבל לחסום רק כדי שלא יפנו אליך? חסימה *בכלוב* זה לא פילטר בטינדר איזה פרופילים יוצגו ואיזה לא. וגם מי שחסם אותי. עובדתית אני יכול להגיב לו כאן וגם "שוב ושבר" אני יכול לקרוא את הבלוג שלו.
כתבתי 'אתה' אבל זה רק להמחשה.
ואתה יודע מה? אני מזמין את כל נשות וגברי הכלוב לשלוח לי אדומות כל יום כל היום. לרבות תמונות דיקפיק של הבני זוג שלהן ואני לא אחוש מוטרד.
אז מה? אם אני לא חש מוטרד זה בסדר שאני אעשה את זה?
זה שאתה לא נעלב כשחוסמים אותך. לא הופך את זה ללגיטימי כי אם זה לא מעליב אותך אז סבבה לעשות את זה לאחרים.

אתה כותב הרבה ועם הרבה השלכות, אבל זה לא משנה את המהות. מאד משונה בעיניי התפישה המוסרית שלך, שחסימה היא מעשה רע לכשעצמו.

אף אחד כאן לא חייב לך או לי שום דבר. לא חייבים להתייחס אלינו, לא חייבים להגיב לנו, לא חייבים לאפשר לנו גישה. זה לא אלים ולא קרוב להיות אלים, וההגדרה של אקט החסימה כאלים, מורידה מחומרתה של אלימות אמיתית שהיא שפה מבזה, איומים, סחיטה וכיוצ"ב.

אף אחד לא חייב לנו? אף אחד לא חייב להתייחס אלנו?
בטח שחייבים. אתה בסביבה. אתה עם עוד אנשים. אתה לא לבד.
באף מקום חברתי במציאות או אפילו בפייסבוק לא היית עושה מה שבא לך בלי להתחשב ברגשות של אנשים. כי אם כן מייד היו מוקיעים אותך.

שהרי לא משנה מה אני אומר, כל אחד עושה כאן מה שהוא מוצא לנכון. זאת חלק מהבעיה שאני מדבר עליה. כי עושים את זה תוך התעלמות מוחלטת
אז אני בא ואומר שזה לא מתאים. ותראה כמה התנגדות וטענות. למה? מה כל כך קשה? ואתה רוצה לשכנע אותי שזה לא נירמול של משהו עקום?
למה כל כך חשוב לחסום מישהו שמעולם לא פנה אליך? שום טיעון לא היה משכנע עד עכשיו.
אלו רק טיעונים של מי שלא רוצים להפסיק לעשות את זה.

יש חסימה ויש חסימה.
חסימה שמטרתה פילטר חד צדדי זה דבר רע בעיני. כן. היא אלימות והסברתי מדוע. השלכות או לא.
זה לא כזה מסובך להפסיק להשתמש בפיצ'ר החסימה כאילו היה פילטר. וזה שיש לאמירה שלי התנגדות חזקה כל כך אומר דרשני. או אז זה דווקא מחזק את האמירה שזה אקט אלים.
כן. אלו האמות מוסר שלי. שונות ככל שיהיו מכמה אנשים שמגיבים כאן בפורום.
Marcus Wright​(אחר)
Marcus Wright​(אחר) • 10 באוג׳ 2024
sweet seraphina כתב/ה:
סתם מסקרן יצא לכם לפגוש במאנצ'ים אנשים שחסמתם?
מעניין אותי איך זה מתתרגם לעולם הלא וירטואלי

פגשתי ידידת עבר שחסמה אותי.
זה התרגם לזה שהיא יצאה חומוס.

היינו ידידיים פעם. הקשר נותק כל אחד/ת הלך/ה לדרכו/ה.
בחלוף השנים הייתי רואה אותה מידי פעם בצ'ט אבל לא ידעתי שזאת היא. היא החליפה כמה כינויים.
אז פתאום אחרי כמה שנים אני פוגש אותה במאנצ'
פייר. התרגשתי.
אז מדברים, "סוגרים פערים" ופתאום היא באה לי ביציאה: אתה חסום אצלי.
היא. הכירה את הכינוי וידעה את מי היא חוסמת. אני, לא ידעתי שזאת היא.
מעולם לא התנהלתי אליה בחוסר כבוד. לא במציאות ולא באתר. לא היתה שום הצדקה לחסימה.
וגם אם כן העלבתי אותה. בחיי שזה לא היה בכוונת תחילה. לא יותר פשוט ליצור שיח?
בסדר. מיילא חסמה אותי. מיילא לספר לי כשהיא פוגשת אותי פנים מול פנים כדי לנקות כפיים. היא לא הסירה את החסימה מיד.
זה לקח כמה שבועות, היא רצתה להגיב בבלוג שלי, או אז ורק אז היא הסירה את החסימה.

מי רוצה לשכנע אותי שחסימה כפילטור זה לא טירלול? (לא במקרה של הטרדה)
.
תחת אש
תחת אש • 10 באוג׳ 2024
3.75
מטפורה
מטפורה • 10 באוג׳ 2024
בלת"ק, רק לגבי נושא שהוזכר בדפים האחרונים: לחסימה ללא אינטראקציה מקדימה לרוב אין תכלית שהיא פרגמטית, אלא יש לה סיבה והיא זהותית. החוסם או חוסמת לא באמת מאמינים שהנחסם או הנחסמת עשויים בסבירות גדולה לפנות אליהם ומבקשים בכך למנוע זאת רק כדי לייעל חיפוש. במקום, הם קוראים טקסט שלא אהבו או לא התחברו אליו בפרופיל, בבלוג או בפורום (בדרך כלל על רקע פער פוליטי. כמובן פוליטיקה במובן הרחב, כלומר הכלל-זהותי, ולא רק שמאל-ימין). החסימה היא מעין אקט של מיקרו-מחאה. אגב, זה לא בלעדי לרשת החברתית הזו, וגם לא בלעדי לפונקציית החסימה, יש לזה ביטויים שונים. בכל מקרה, זה גורם לחוסם או החוסמת להרגיש איזשהו קטרזיס, לשמור על איזשהו מרחב נקי ובטוח, בחברה שבו הסתגרות באקו צ'יימברז היא נורמה ואפילו סמל סטטוס עבור פלחים מסוימים באוכלוסיה.
בעיני, תופעה לא כל כך משמחת.
יש לי חולשה לרקדנים​(נשלטת)
613
חלק היו מטרידים (הרוב)
עם חלק פשוט לא הייתה התאמה וזה חסך פניה חוזרת אחרי הרבה זמן.
slave for ever​(נשלט)
slave for ever​(נשלט) • 10 באוג׳ 2024
Fuck You כתב/ה:
slave for ever כתב/ה:

881

באמת? 🤣🤣🤣🤣

כן.

אני באתר 21 שנים.
slave for ever​(נשלט)
slave for ever​(נשלט) • 10 באוג׳ 2024
Bluecollar כתב/ה:
סליחה בפני ערוץ 14 שהעברתי תחנה למשהו אחר

רק 14!
פרלין​(נשלטת){ש}
פרלין​(נשלטת){ש} • 10 באוג׳ 2024
slave for ever כתב/ה:
Fuck You כתב/ה:
slave for ever כתב/ה:

881

באמת? 🤣🤣🤣🤣

כן.

אני באתר 21 שנים.

אתה זוכר על מה חסמת? זה ממש מעניין!
אני לא בטוחה ש-21 שנה זאת ה-סיבה. אני פה 16 שנה ובשיאי נראה לי שהגעתי ל-14.

אגב, זאת רשימה סטטית אצלכם? מי שנכנס לעולם לא יוצא?