| mister z(שולט) |
לפני 6 חודשים •
7 באוג׳ 2025
לפני 6 חודשים •
7 באוג׳ 2025
mister z(שולט) • 7 באוג׳ 2025
► שוסי כתב/ה: כלומר, הבנו כי הטיהור האתני המתרחש כרגע בעזה, באופן מפתיע לא מניב את התוצאה הרצויה, אז נעבור כבר להשמדת עם על מלא?
ואם גם זה לא יעבוד? נצטרך להמציא קטגוריה חדשה לזוועת שאנו מחוללים על אוכלוסיה אזרחית? אולי מספיק עם הסיסמאות הריקות? אין טיהור אתני כיום (בניגוד לגירוש שהיה לפי כל פרמטר טיהור אתני של יהודים) יש הזזה של אוכלוסייה באיזור לחימה כאשר בגלל המצריים אשר מפירים את החוק הבינלאומי ולא מאפשרים לפליטים לעבור יש צורך להזיז את אותם אנשים שוב ושוב ההגדרה של רצח עם דורשת כוונה מראש בעזה לעומת זאת גם לפי המספרים של החמאס בעצמו היחס בין המחבלים לבילתי מעורבים שנהרגו נמוך מכל מלחמה אחרת מאז מלחמת העולם השנייה |
|
|
|
|
לפני 6 חודשים •
7 באוג׳ 2025
לפני 6 חודשים •
7 באוג׳ 2025
שוסי • 7 באוג׳ 2025
► אליפסה כתב/ה: ► שוסי כתב/ה: כלומר, הבנו כי הטיהור האתני המתרחש כרגע בעזה, באופן מפתיע לא מניב את התוצאה הרצויה, אז נעבור כבר להשמדת עם על מלא?
ואם גם זה לא יעבוד? נצטרך להמציא קטגוריה חדשה לזוועת שאנו מחוללים על אוכלוסיה אזרחית? אני לא מבינה. פשוט לא מבינה. כן, באופן מפתיע העזתים לא עושים את מה שכל עם חפץ חיים היה עושה במצבם. נכנעים. פשוט נכנעים ללא תנאי, מחזירים את החטופים, את גופות הנרצחים, ומביאים להפסקת המלחמה והרעב. אבל הם לא חפצי חיים, הם בעיצומה של מלחמת דת. מפני שהם לא נכנעים אנחנו אמורים "להיכנע" במקומם? לא קוראים לזה תבוסתנות? ומה אז? שוב נעביר כסף קטארי לחמאס למטרות "הומניטאריות" ול"שיקום" עזה? ומה פתאום טיהור אתני? אני לא נלחמת בהם כי הם פלסטינים. אני נלחמת בהם כי הם מבקשים להרוג אותי. באיזה עולם אני צריכה להגן על "זכותו" של עם לחיות לצידי ב"אדמתו" כאשר בכל צומת היסטורית העם הזה סירב לפשרות וחזר וניסה להשמיד אותנו? זכויות מתקיימות בתוקפה של הדדיות. אני לא מכירה בשום זכות של מי שמבקש להרוג אותי. ואני פשוט לא מבינה את מפגן הרחמים כלפי מי, שאם יחסי הכוחות היו הפוכים, כבר מזמן היה דואג שלא נהיה כאן כדי לנהל את השיחה הזו. את חושבת שזה תלוי בהם? את מסכימה עם כל מה שביבי עושה? אני מבטיחה לך שרוב העזתים מתחילת המלחמה כבר היו מתים להכנע אבל חמאס לא נותן להם. גם אם המשאלה שלהם להרוג אותך, לרובם כיום הרבה יותר דחוף להציל את מה שנשאר מעצמם( ולא נשאר יותר מידי). הפשרות, כפי שאת מכנה אותן, הן לא באמת פשרות. את לא יכולה לגנוב מאדם ואז לאנוס אותו לקבל רק חצי ממה שגנבת ואז לטעון שהבעיה בו. זאת לא פשרה. זו גניבה. אני לא מרחמת על חמאס. אני כן חומלת על תינוקות וילדים. משני הצדדים. תינוק מחובר למכונות הנשמה, תינוק מורעב ותינוק יתום זה עניין שאבסלוטית אמור לשבור את הלב לכל מי שאנושי. את לחלוטין נלחמת בהם כי הם פלשתינאים. כי הם היו נורווגים, לא היתה לך שום בעיה לקיים זכות שיבה וגם לא היית בזה לתרבות שלהם ולא היית טוענת שאת משמידה אותם כי הם כולם שונאים אותך. זו הכללה, וגם גזענות. |
|
|
|
|
לפני 6 חודשים •
7 באוג׳ 2025
לפני 6 חודשים •
7 באוג׳ 2025
שוסי • 7 באוג׳ 2025
► mister z כתב/ה: ► שוסי כתב/ה: כלומר, הבנו כי הטיהור האתני המתרחש כרגע בעזה, באופן מפתיע לא מניב את התוצאה הרצויה, אז נעבור כבר להשמדת עם על מלא?
ואם גם זה לא יעבוד? נצטרך להמציא קטגוריה חדשה לזוועת שאנו מחוללים על אוכלוסיה אזרחית? אולי מספיק עם הסיסמאות הריקות? אין טיהור אתני כיום (בניגוד לגירוש שהיה לפי כל פרמטר טיהור אתני של יהודים) יש הזזה של אוכלוסייה באיזור לחימה כאשר בגלל המצריים אשר מפירים את החוק הבינלאומי ולא מאפשרים לפליטים לעבור יש צורך להזיז את אותם אנשים שוב ושוב ההגדרה של רצח עם דורשת כוונה מראש בעזה לעומת זאת גם לפי המספרים של החמאס בעצמו היחס בין המחבלים לבילתי מעורבים שנהרגו נמוך מכל מלחמה אחרת מאז מלחמת העולם השנייה חח הזזה של אוכלוסיות? אתה קורא את עצמך? עזוב את זה שגם כאשר גירשנו אותם למקום עלק הומינטרי, שוב ושוב הפצצנו בהם. עזוב את זה שפוצצנו בית חולים! , עזוב את זה שאפילו חיילים מודים שכאשר זה נוגע לעזתים, אין טוהר הנשק, עזוב את הסרטונים המחליאים של חיילים שבוזזים בתים של עזתים שנרצחו ולועגים להם. ואפילו עזוב את העדויות על התקיפות המיניות שחיילים מבצעים בנשים וילדות פלשתינאיות( לא כולם, תרגעו. אבל זה גם מעיד על הלך רוח). אני מדברת על כך שאין שום כיון או רצון לתת להם לחזור בכלל. אני מדברת על המספרים הבלתי נתפסים של אוכלוסיה אזרחית שהופצצה, אני מדברת על כך שגם המנהיגים שלך מקווים להשטיח את עזה, שהם מודים ואף מתגאים בריש גליי על הפיכת עזה למגרש חנייה. איך זה לא טיהור אתני? איך לגרש שוב את אותה אוכלוסיה אתנית, להפציץ אותה ללא הכרה ולהתגאות בכך שלא נשאר בניין עומד, זה לא טיהור אתני? |
|
|
| mister z(שולט) |
לפני 6 חודשים •
7 באוג׳ 2025
לפני 6 חודשים •
7 באוג׳ 2025
► שוסי כתב/ה: ► mister z כתב/ה: ► שוסי כתב/ה: כלומר, הבנו כי הטיהור האתני המתרחש כרגע בעזה, באופן מפתיע לא מניב את התוצאה הרצויה, אז נעבור כבר להשמדת עם על מלא?
ואם גם זה לא יעבוד? נצטרך להמציא קטגוריה חדשה לזוועת שאנו מחוללים על אוכלוסיה אזרחית? אולי מספיק עם הסיסמאות הריקות? אין טיהור אתני כיום (בניגוד לגירוש שהיה לפי כל פרמטר טיהור אתני של יהודים) יש הזזה של אוכלוסייה באיזור לחימה כאשר בגלל המצריים אשר מפירים את החוק הבינלאומי ולא מאפשרים לפליטים לעבור יש צורך להזיז את אותם אנשים שוב ושוב ההגדרה של רצח עם דורשת כוונה מראש בעזה לעומת זאת גם לפי המספרים של החמאס בעצמו היחס בין המחבלים לבילתי מעורבים שנהרגו נמוך מכל מלחמה אחרת מאז מלחמת העולם השנייה חח הזזה של אוכלוסיות? אתה קורא את עצמך? עזוב את זה שגם כאשר גירשנו אותם למקום עלק הומינטרי, שוב ושוב הפצצנו בהם. עזוב את זה שפוצצנו בית חולים! , עזוב את זה שאפילו חיילים מודים שכאשר זה נוגע לעזתים, אין טוהר הנשק, עזוב את הסרטונים המחליאים של חיילים שבוזזים בתים של עזתים שנרצחו ולועגים להם. ואפילו עזוב את העדויות על התקיפות המיניות שחיילים מבצעים בנשים וילדות פלשתינאיות( לא כולם, תרגעו. אבל זה גם מעיד על הלך רוח). אני מדברת על כך שאין שום כיון או רצון לתת להם לחזור בכלל. אני מדברת על המספרים הבלתי נתפסים של אוכלוסיה אזרחית שהופצצה, אני מדברת על כך שגם המנהיגים שלך מקווים להשטיח את עזה, שהם מודים ואף מתגאים בריש גליי על הפיכת עזה למגרש חנייה. איך זה לא טיהור אתני? איך לגרש שוב את אותה אוכלוסיה אתנית, להפציץ אותה ללא הכרה ולהתגאות בכך שלא נשאר בניין עומד, זה לא טיהור אתני? בתור אחד שפוצץ כמה בתים ובתי חולים בעזה ובלבנון אין בית שאת לא נכנסת אליו ומוצאת נשק וציורים של הילדים מהגן בדפי צביעה של מחבלים ששוחטים ישראלים אבל למרות זאת הורסים בתים משתי סיבות בלבד או שהם שייכים למחבל או עמדה של חמאס ושאר ארגוני הטרור או בשביל לייצר פרימטר אבטחה מסביב לצירים ומגננים פעולה מוכרת ומקובלת בחוק הבין לאומי תקיפות מיניות אם היו צריכות להיחקר אבל שוב המגע של הצבא אם האוכלוסייה מינימלי ולא שמעתי על מקרה אחד שהיה מבוסס על משהו אבל איך את היית מתמודדת אם המצב? מה היית עושה עם מפקדות חמאס מתחת לבתי חולים ובתי ספר? מתי שאפשר מילאנו אותם בבטון בשביל למזער את הפגיעה אבל זה לא תמיד אפשרי |
|
|
|
|
לפני 6 חודשים •
7 באוג׳ 2025
לפני 6 חודשים •
7 באוג׳ 2025
Sunna סאנה(שולטת) • 7 באוג׳ 2025
► שוסי כתב/ה: חח הזזה של אוכלוסיות? אתה קורא את עצמך?
עזוב את זה שגם כאשר גירשנו אותם למקום עלק הומינטרי, שוב ושוב הפצצנו בהם. עזוב את זה שפוצצנו בית חולים! , עזוב את זה שאפילו חיילים מודים שכאשר זה נוגע לעזתים, אין טוהר הנשק, עזוב את הסרטונים המחליאים של חיילים שבוזזים בתים של עזתים שנרצחו ולועגים להם. ואפילו עזוב את העדויות על התקיפות המיניות שחיילים מבצעים בנשים וילדות פלשתינאיות( לא כולם, תרגעו. אבל זה גם מעיד על הלך רוח). אני מדברת על כך שאין שום כיון או רצון לתת להם לחזור בכלל. אני מדברת על המספרים הבלתי נתפסים של אוכלוסיה אזרחית שהופצצה, אני מדברת על כך שגם המנהיגים שלך מקווים להשטיח את עזה, שהם מודים ואף מתגאים בריש גליי על הפיכת עזה למגרש חנייה. איך זה לא טיהור אתני? איך לגרש שוב את אותה אוכלוסיה אתנית, להפציץ אותה ללא הכרה ולהתגאות בכך שלא נשאר בניין עומד, זה לא טיהור אתני? מדויקת |
|
|
| mister z(שולט) |
לפני 6 חודשים •
7 באוג׳ 2025
לפני 6 חודשים •
7 באוג׳ 2025
► barnacle כתב/ה: ► כחש כתב/ה: "]
אני מבינה את הדילמה המוסרית שאת מעלה פרלין, אבל היא לא לוקחת בחשבון פרט קריטי: ה7.10. את מדברת על חטאי ההנהגה כאילו חמאס הוא איזה ממשל שמנותק מהעם, אבל המציאות מראה אחרת לגמרי. אזכיר לך שההנהגה הזו נבחרה על ידי העם שלה ואזכיר לך שב7.10, אנשים מעזה יצאו להצטרף לטבח במו ידיהם, לא כי הם נאלצו, אלא כי הם רצו בכך. הם בזזו, אנסו, רצחו וחגגו על גופות. הם חזרו לעזה עם שלל וקיבלו תהילה על כך. הם לא היו החמאס, הם היו העם העזתי. ואגב, שיעורי התמיכה ב7.10 בקרב האוכלוסייה העזתית עמדה על 57% לבין 72%, שה ליטרלי רוב העם. אחד הפערים הבעייתיים בעיניי בשיח מסוג זה המאזניים האלה, השאלה הזו של: מה יותר חשוב? ואני מבינה שקשה לבחור ואני מבינה שזה מרגיש שזה בא על חשבון ההומניות אבל.. אין לנו כבר את הפריבילגיה לעצום עיניים ולא לפעול אקטיבית למען הביטחון שלנו. בעיניי, התמקדות בדילמה המוסרית מתעלמת מהאחריות *והמשמעות* הקולקטיבית על הרצחנות. העם העזתי ישלם מחיר על המלחמה הזו, וזה בלתי נמנע. אנחנו לא התחלנו את מעגל השנאה הזה, הם בחרו בו. הם רוצים אחרת? רוצים מוסר? שיחשבו אחרת ושיפתחו ערכים שלא כוללים רצון בהשמדה. הדילמה שאת מציגה היא אמיתית, אנחנו עומדים בפני בחירה לא פשוטה. או שנמשיך עם המוסר המעוור שאפשר את ה7.10, מוסר שמתעלם מתרבות של שנאה ורצחנות שקיימת בעזה. או שנבין שהמחיר של המוסר הזה הוא בדם ונפעל באופן נחרץ כדי להבטיח את הביטחון שלנו, גם אם זה אומר שנצטרך ״להקריב״ חלק מהמוסר, עם כל הקושי בדבר. אחרת.. עוד כמה שנים ונחזור לסיבוב הרבה יותר מדמם מזה שאנחנו חווים כיום. א. חמאס היה ממשל מנותק מהעם במובן אחד לפחות - ההנהגה הזו לא נבחרה על ידי העם שלה. הבחירות האחרונות שהפלסטינים ראו היו ב2006. והן היו לפרלמנט. לא לרשות המבצעת. חמאס השתלט בכוח על עזה ב2007. לא היו בחירות מאז. כל האנשים מתחת לגיל 18 ברצועת עזה לא בחרו בבחירות דמוקרטיות. הם גדלו תחת שלטון דיקטטורי אלים שחינך אותם על בסיס אמונות-השינאה שלו. ב. אני גם לא בטוח עד כמה מקורות המידע שלך לגבי שיעורי התמיכה ב7/10 בעזה מעודכנים. אם תביטי למשל על הדיווח הזה של הINSS על סקרים שנערכו בשנה שלאחר ה7/10, https://www.inss.org.il/he/wp-content/uploads/sites/2/2024/10/1907.pdf הטענה החוזרת שם, באופן עקבי, היא שהדיווחים לגבי סקרי עמדות בציבור הפלסטיני לא מציגים את הפערים המתרחבים בין הפלסטינים בעזה והפלסטינים בגדה המערבית. למשל (הציטוט מעמוד 3): "מתקפת חמאס ב7- באוקטובר הסקר המשמעותי ביותר בהקשר זה הוא הסקר הרבעוני (ספטמבר 2024) של ח'ליל שקאקי, המאפשר גם השוואה לסקרים הרבעוניים הקודמים בהתייחס לאותה שאלה בדיוק. הממצאים מצביעים על אודות ירידה באחוזי התמיכה במתקפת חמאס או בלשון השאלה בראייתה כמוצדקת. 54% מכלל הציבור הפלסטיני עדיין רואים את המתקפה כמוצדקת, אלא שכאן חשוב להבחין בין הממצאים בהתייחס לאוכלוסיית הגדה המערבית לבין אלו של תושבי רצועת עזה. בעוד ש64%- מקרב תושבי הגדה המערבית עדיין רואים את המתקפה כמוצדקת, רק 39% מתושבי רצועת עזה רואים אותה כמוצדקת. הפער מאוד משמעותי, ולהוציא סקר מארס ,2024 הוא גם עקבי ומשתווה לפער שניכר גם בסקר דצמבר ,2023 אז עמד על 25%". ג. ולא, זה לא אומר שתושבי עזה הפכו להיות אוהבי ישראל בשנים האחרונות. כל מי שהסתובב בארץ ישראל באינתיפאדה השניה לא היה צריך את ה7/10 בשביל לדעת שחלק לא קטן וכנראה די גדול של הפלסטינים שונא ישראלים ומוכן לפגוע בהם אם רק תהיה לו ההזדמנות לעשות את זה. מצד שני, שמת לב לתושבי עזה שנמצאים באיזור שתחת חסותו של יאסר אל-שבאב? גם לגביהם יש יסוד סביר להניח שהם לא אוהבי ישראל עם לב חם, אבל יש להם הרבה יותר בעיות עם חמאס מאשר איתנו. שמעת את יאסר דנן מדבר? הוא לא תומך חמאס. והוא הדמות הייצוגית של 80,000 פלסטינים בעזה שכבר לא נמצאים תחת שלטון חמאס. ואם לאמל"ק את זה - יש חמאס, ויש פלסטינים, והנתונים העובדתיים מבססים את הסברה שזה לא אותו דבר. במלחמת העולם השנייה כל הגרמנים היו נאצים? הם הרי. לא זכו אפילו ברוב הקולות בפרלמנט ביפן בכלל הייתה שושלת קיסרית בת מאות שנים אף אחד לא שאל את היפנים מה הם רוצים נכון זה לא נחמד אבל אדם שחיי במדינה כלשהי יש לו חלק במה שהשילטון עושה גם עם הוא לא מסכים איתו עדיין יש מאמץ למזער פגיעה בבלתי מעורבים (מספיק לראות שמספר הפצצות שהוטלו על עזה כפול ממספר ההרוגים בשביל להבין) אבל חשוב לזכור שהיא אפשר להילחם בשלטון בלי לפגוע באזרחים |
|
|
| mister z(שולט) |
לפני 6 חודשים •
7 באוג׳ 2025
לפני 6 חודשים •
7 באוג׳ 2025
► פרלין כתב/ה: ► אליפסה כתב/ה: ► פרלין כתב/ה: למה אנחנו בעזה עכשיו? כי יש שם חטופים שלנו, ואנחנו נלחמים עבורם. וכי יש שם אנשים שרוצים להרוג אותנו. ואנחנו נלחמים עד שנחסל את האיום שלהם. לחץ צבאי לא ממש הוכיח את עצמו בהבאת חטופים. שזה מבאס תחת וגם די מדהים, כמה מעטים חולצו, אבל זה מה שזה. ואנחנו לא נצליח להרוג את כל ״הרעים״, אני לא חושבת שיש מישהו שחושב שזה יקרה. גם אם וכאשר נכבוש את עזה, היינו בסרט הזה. רק להזכיר שכל ה"הסכמים" לשחרור חטופים קרו רק בזמן שהיה לחץ צבאי חיכינו במשך חודשים בין לבין וחמאס רק לא הסכים לשחרר עד שהוא לא הרגיש את האדמה רועדת מתחת לגיל אז כן לחץ צבאי לא החזיר לבדו אבל אין ספק שהיה גורם הכרחי |
|
|
| mister z(שולט) |
לפני 6 חודשים •
7 באוג׳ 2025
לפני 6 חודשים •
7 באוג׳ 2025
https://www.haaretz.co.il/opinions/2025-08-07/ty-article-opinion/.premium/00000198-84ac-d9db-a9be-87af9d810000
מאמר שפורסם באופן נדיר ב"הארץ" וסותר את הטענה להרעבה ורצח עם |
|
|
| מדען גרעין |
לפני 6 חודשים •
7 באוג׳ 2025
לפני 6 חודשים •
7 באוג׳ 2025
מדען גרעין • 7 באוג׳ 2025
► mister z כתב/ה: https://www.haaretz.co.il/opinions/2025-08-07/ty-article-opinion/.premium/00000198-84ac-d9db-a9be-87af9d810000
מאמר שפורסם באופן נדיר ב"הארץ" וסותר את הטענה להרעבה ורצח עם אתה לא דתי לאומי (כתבת בפרופיל שאתה כזה) שרוצה לכבוש את עזה ולהתנחל שם? תענה בכנות בבקשה. |
|
|
| anyzeany |
לפני 6 חודשים •
7 באוג׳ 2025
לפני 6 חודשים •
7 באוג׳ 2025
anyzeany • 7 באוג׳ 2025
אויש איזה מסכנים העזתים. הם רק רוצים שלום. הם בכלל ילדי פרחים מורעבים שחולים במחלה מסתורית, הילדים רעבים וההורים שמנים.
|
|
|