מעלייך(שולטת) |
לפני 13 שנים •
18 בספט׳ 2011
אחדד משהו:
לפני 13 שנים •
18 בספט׳ 2011
מעלייך(שולטת) • 18 בספט׳ 2011
אין לי מושג מי היה והיו, ואני כרונולוגית חדשה לקהילה הישראלית,
אך דעו לכם, כפי שקראתי גדולים ממני מציינים, חומר אנושי טוב בורח מפתיחת שרשורים כאן ולא בכדי. רמות התקיפה האישית הן מחליאות. בקשתי דם מראש הפעם כדי להיות מסוגלת להכיל מנטלית את הרפש המתפזר כאן לכל עבר ולענות לו נקודתית כדי לא לקחת אותו אישית. יש כאן כמה טיפוסים קבועים, מרי ג'יין וגו, שנדמה שמקימים מארבים ממש במטרה להוכיח את חוכמתם הנצחית והמוחלטת (בשבח הסכלות הבטחתי- ושימו לב, אכן ביסודה של כל חוכמה חור שחור של טפשות שאינו בא על שובעו) וסותמים פיות באגרסיביות משוועת- אחכ מאשימים את החדש השרשור הזה הוא רק דוגמא וצר לי שכך התפתח אך בחיי זוהי רק מראה ואם מה שעולה בה דוחה- אולי אפשרי להבא ליצור משהו יותר טוב במקום שחזור הקיא. בחיי- קראו הכל שוב אם לא מאמינים- לא הרמתי יד מיוזמתי ולו פעם אחת, רק בהתגוננות. |
|
IN YOUR MIND |
לפני 13 שנים •
18 בספט׳ 2011
לפני 13 שנים •
18 בספט׳ 2011
IN YOUR MIND • 18 בספט׳ 2011
מעלייך -
לא כדאי אף פעם לרדת לרמה של אף אחד. אבל כן כדאי לנסות לעלות אותו לרמה שלך. אם רק אפשר. ואם הוא רק רוצה. או מוכן. ברור שזה לא תמיד המקרה. אני יודע שאת מנסה. (אני לא בטוח כמוך שמרי ג'ין היתה "גועלית" או "נאסטי" או "מרושעת" או "אגרסיבית" וכו'.. אני קראתי אותה קצת אחרת ממך. ) אבל כמוך (?) - גם אני לא מכיר את כל ה"היסטוריה" של חילופי הדברים פה. |
|
IN YOUR MIND |
לפני 13 שנים •
18 בספט׳ 2011
לפני 13 שנים •
18 בספט׳ 2011
IN YOUR MIND • 18 בספט׳ 2011
ואלריק,
בחיי אתה צודק. איך בלי פאניקה?? דאגלאס אדמס ממש גמור עכשיו. אבל בכל זאת - אל תציץ, אל תיפגע ואל תברח. תישאר. למרות הפאניקה. תישאר. שתזדיין הפאניקה. |
|
מעלייך(שולטת) |
לפני 13 שנים •
18 בספט׳ 2011
סולחת לך מרי ג'יין
לפני 13 שנים •
18 בספט׳ 2011
Mary Jane כתב/ה: אגב 'רטוריקה של עבדים':
איכשהו נראה לי שצדקתי במובנים שלא התכוונתי אליהם כלל בהתחלה. כשכתבתי את זה התכוונתי לעמדה לחיים במובן הפילוסופי (ולא הבדסמי), לניסיון להפוך מושגים ולחבל בהם- לומר שכוח הוא חולשה וחולשה היא כוח, נישקו של החלש...בהשאלה מהביקורת של ניטשה אודות אדונים ועבדים. העניין הוא שנראה שמי שכתב את זה, כמו גם מי שכתב את 'צעיף אדום', הוא באמת מה שנקרא כאן 'עבד' שנורא התחשק לו לכתוב בקול של אישה שולטת. ועל הדרך לסגור כמה חשבונות ולעורר מהומות...סתם כי בא לו. כי בכינוי כפול זה משעשע או משהו בדומה לכך. ואם אני טועה, "מעלייך", קבלי התנצלותי על חטאי הנורא ועל כך שתגובתי הראשונה הכילה רק שש מילים שלא מצאו חן בעינייך ועל כך שעוררתי את זעמך ההו-כה-מוצדק ואת כל ההשתלחות הזו :/ כפי שאמרתי אינני קול של אישה שולטת אלא אישה אמיתית. באשר לניטשה- אם היית יורדת לסוף דעתי לא היית ממהרת לסשן אותי מנטלית ללא הסכמה בארבע מילים (אחרי ניקוי מילות קישור), שהרי מוסר האדונים עוצמתי בדיוק בכך שאינו נובע מפחד ומקורו באדם אציל עם כוונות טובות. זה שמקור עוצמתו הוא פנימי- רק הוא יכול לבצע שיפוט מוסרי.זאת בניגוד למוסר התועלתנות של העבדים- שהוא המוסר השולט בחברה כפי שמודגם כהלכה גם כאן. אני מקווה שגם אני ברורה לך יותר. עכשיו תביאי נשיקה ואל תמהרי לחתוך להבא. אגב- גם הפרופיל החדש שלך מאמש נדמה אנושי יותר |
|
Mary Jane |
לפני 13 שנים •
18 בספט׳ 2011
Re: סולחת לך מרי ג'יין
לפני 13 שנים •
18 בספט׳ 2011
Mary Jane • 18 בספט׳ 2011
אני בהחלט מאמינה לך שאת אישה ולא גבר. למעשה, אני יודעת בדיוק באיזה כינוי צבעוני את ידועה כאן (שובל של רמזים שקשה להתעלם ממנו), ולמען האמת, לו הייתי יודעת זאת מלכתחילה, לא הייתי מגיבה כלל.
ברצוני להציג לך את הדברים מנקודת מבט אחרת: בעודך מלינה על היעדר דרך ארץ בשרשורים בכלוב, דבר שהוא לחלוטין לגיטימי ואולי גם מתבקש, כינית אותי בכינויים שונים ומשונים לאורכו ולרוחבו של השרשור הזה. נהגת בתוקפנות ובמה שכינית "פגיעה מדויקת", על אף שהסברתי לך שכוונתי, עת ציינתי ביקורת קצרה, לא הייתה לפגוע בך או להקטין אותך. באמת שלא. וגם לא אעלה על דעתי להטיח בך מילים קשות כמו אלו שכתבת אודותיי וליקטת בחריצות מפליאה. ועדיין, כמו לא נשתכח הדבר מלבך, גם במה שאת מציגה ככתב פיוס, את ממשיכה וטוענת שעשיתי לך "סשן מנטלי ללא הסכמה בארבע מילים", שאני מקימה מארבים, סותמת פיות, ועוד, ולבסוף- שאת סולחת לי. על הסתירות הפנימיות בהתנהלותך ובמחשבתך- בעודך מרצה אודות מודעות עצמית, מבט ישיר למציאות בעיניים ועוד שלל תובנות- ככל הנראה חברייך ילמדו אותך. מכל מקום, צר לי שיש בלבך רגשות כאלו כלפי הדמות שלי, כפי שהיא מצטיירת באתר הזה, אשר וודאי אינם תוצר של השרשור הזה בלבד. אני חייבת לציין שזה מביך אותי, כל העניין הזה. דעי, אם יש לכך ערך בעינייך, מה שמעניין אותי במיוחד בדיונים בכלוב הוא שיח תיאורטי על בדסמ. לא הלבנת פנים, לא השחרת ידיי ולא שמירת טינה או חרחור מריבות. לא חייבים לחבב את כולם, אבל אני מבקשת ממך בכל לשון של בקשה, הפסיקי להציג אותי במשתמע או במפורש כמוקד נלוז של כל מה שמפריע לך באתר הזה. |
|
מעלייך(שולטת) |
לפני 13 שנים •
18 בספט׳ 2011
מרי ג'יין את מתעלמת בשיטיות מהאחריות בצידך
לפני 13 שנים •
18 בספט׳ 2011
התוקפנות, הפואמה, הסליחה- הן תגובות ישירות אליך ולדברים שאמרת, שום דבר לא יצרתי יש מאין מלבד הפואמה על השליטה.
זו, אינה יותר מחוות דעת בשיח תאורטי על בדסמ, התגובה שלך היתה חרחור מלחמה (צעיף אדום קראנו לזה?) טענותייך הן התחסדות לשמה. אני לוקחת אחריות על כך שבקשתי דם (הנחתי ממילא שיגיע) ועל כך שהגבתי באופן מרושע משהו כשהותקפתי באופן אישי כמקובל כאן. אם לא היית מבקשת את סליחתי לא בהכרח היית מקבלת אותה. וכיוון שבקשת עכשיו לא להציג אותך- גם לא אציג אותך כך או אחרת רק ראבאק- אל תשליכי את האחריות על אחרים. |
|
Mary Jane |
לפני 13 שנים •
18 בספט׳ 2011
לפני 13 שנים •
18 בספט׳ 2011
Mary Jane • 18 בספט׳ 2011
אולי אני "מתעלמת מאחריות" כי אני מנותקת רגשית, מי יודע ; )
בכל מקרה ערב טוב שיהיה, פרחים, פרפרים, הצבע הורוד, וכיו"ב. |
|
מעלייך(שולטת) |
לפני 13 שנים •
18 בספט׳ 2011
רואה, כשאת רוצה את יכולה
לפני 13 שנים •
18 בספט׳ 2011
תודות מרי, ערב אפרפר, צונן, מוסקובאי משהו רך ונעים עד מאד גם לך
|
|
אלריק! |
לפני 13 שנים •
18 בספט׳ 2011
לפני 13 שנים •
18 בספט׳ 2011
אלריק! • 18 בספט׳ 2011
IN YOUR MIND כתב/ה: ואלריק,
בחיי אתה צודק. איך בלי פאניקה?? דאגלאס אדמס ממש גמור עכשיו. אבל בכל זאת - אל תציץ, אל תיפגע ואל תברח. תישאר. למרות הפאניקה. תישאר. שתזדיין הפאניקה. שכנעת אותי. |
|
daniel222 |
לפני 13 שנים •
18 בספט׳ 2011
Re: ראשית- אני מצהירה שוב, אני דמות אמיתית ואין לי קשר לצעיף
לפני 13 שנים •
18 בספט׳ 2011
daniel222 • 18 בספט׳ 2011
מעלייך כתב/ה: Mary Jane כתב/ה: אגב 'רטוריקה של עבדים':
ולחבל בהם- לומר שכוח הוא חולשה וחולשה היא כוח, נישקו של החלש...בהשאלה מהביקורת של ניטשה אודות אדונים ועבדים. הזו :/ "צעיף/מעליך בהתחלה תמכו בך אבל ככול שהדברים התבהרו לדעתי התמונה השתנתה בשם האומנות לשחק ברגשות של אנשים עדין מסריח" צודקת בטי- מי שביקר אותי יפה קיבל תגובה יפה ומי שפגע ברשעות קיבל אותו הדבר בחזרה, למה הפליאה הגדולה?? למרי ג'יין אני ממליצה לקרוא פחות שופנהאור וניטשה ויותר קאמו סרטר ושאר אקזיזטנציאליזם צרפתי. איכשהו נראה שהגרמנים מדכאים אותה מדי, אולי הצרפתים ישיבו את שמחת החיים האבודה שלה. לא מבין למה צריך לענות למי שפגע ברשעות באותו המטבע, למה זה טוב בדיוק ? הרי ברור שאם תעני באותה המטבע זה יגרור תגובה נוספת, כנראה פוגעת עוד יותר שתגרור תגובה שלך וכך הלאה. פשוט חסר טעם. לא עדיף להתעלם ? |
|