לילה טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

עזה

mister z​(שולט)
לפני 6 חודשים • 8 באוג׳ 2025
mister z​(שולט) • 8 באוג׳ 2025
Sunna סאנה כתב/ה:
mister z כתב/ה:
purrr כתב/ה:
לא, זה מהלך טיפשי
גם אם נעזוב את הפלסטינים שמתים להם שם בכמויות מרעב והפגזות
אין לנו כוח צבאי יותר, המילואימניקים והסדרניקים burned out ברמות
אנחנו מאבדים לגיטימציה עולמית מרגע לרגע
הגרעון הכלכלי גובר וקשה מאוד לחיות כאן יותר מאי פעם
אין לנו יכולת צבאית להחזיק רצועת ביטחון בעזה וזה יגבה חיים של חיילים רבים
ישנם צעדים גלויים ובלתי גלויים להפסיק הזרמת נשק לישראל
וכמובן - החטופים ימותו, אלו שיכלו להיות כל אחד ואחת מאיתנו או בני משפחתינו אם במקרה היינו במקום הלא נכון בזמן הלא נכון
מימון מחקרי, אקדמי, עסקי (הייטק ולואו טק) לאט לאט נסגרים, מדינות רבות סוגרות את הברז
אז לשאלתך - לא, זו החלטה טיפשית, מהרבה יותר מדי סיבות.

אין חולק שהמחיר יהיה יקר אבל השאלה החשובה היא מה המחיר של להפסיק את המלחמה עכשיו
בסוף גם נאכל את הדגים המסריחים וגם מגורש מהעיר

יש הטייה בשם הטיית המניעה מהפסד, שגורמת לאדם להשקיע עוד ועוד משאבים כדי לפצות על כמה שכבר איבד. דוגמה טובה לכך היא הימורים, כאשר האדם מהמר עוד ועוד, כדי להשלים לפחות מה שאיבד. עוד אחת הדוגמאות הטובות ביותר שיש להטייה הזאת היא תמיד מלחמות, כאשר המשפט הוא "איבדנו כל כך הרבה, אסור לוותר עכשיו". אבל מה זה אומר? זה אומר לאבד עוד חיים, עוד משאבים. הדרך הנכונה לפעול היא להוציא את עצמך מהמלכודת שההטייה הזאת גורמת לאדם.

אבל מה נאבד ומה נרוויח מלהפסיק עכשיו?
לא בגלל מה שהשקענו רק מה המחירים של להשאיר את החמאס בשלטון וכמה אנשים ימותו בגלל ההסכם?
חשוב לדבר על המחירים אבל הבעיה היא שכל צד רואה רק את המחירים של מה שהוא לא רוצה..
Sunna סאנה​(שולטת)
Sunna סאנה​(שולטת) • 8 באוג׳ 2025
mister z כתב/ה:

לא בגלל מה שהשקענו רק מה המחירים של להשאיר את החמאס בשלטון וכמה אנשים ימותו בגלל ההסכם?
חשוב לדבר על המחירים אבל הבעיה היא שכל צד רואה רק את המחירים של מה שהוא לא רוצה..

נרוויח חיים של צעירים, פחות נזק נפשי למילואימניקים, ניסיון להתחיל לשקם את הכלכלה שלנו ואת היחסים הבינלאומיים שלנו, להחזיר את החטופים, סופית, את כולם. נאבד את הקרקע שלקחנו, את השלטון הצבאי שיש בעזה כרגע, הרבה מידע מודיעיני ככל הנראה.
אני לא חושבת שחמאס צריכים להישאר בשלטון, אבל אני חושבת שמה שעושים כרגע לא נועד באמת למוטט את חמאס כמו שנועד למוטט ולהרוג את האוכלוסייה של עזה.
barnacle​(שולט)
barnacle​(שולט) • 8 באוג׳ 2025
זאלופון כתב/ה:
למי שפספס: בזמן שהתדיינו פה בנימוס בריטי, הקבינט החליט שכאילו נלך על כיבוש עזה אבל בעצם נעצור ברגע שחמאס יחליט שוב לשחק בנו ולטלטל מול אפנו את גזר העסקה החלקית. כלומר גם נשלם את המחיר המדיני (קנצלר גרמניה, הידידותית שבין מדינות מערב אירופה, כבר הודיע על השעיית יצוא נשק לישראל שיכול לשמש בעזה), גם נשלם את המחיר האזרחי והצבאי של עוד גיוס נרחב ועוד חיילים הרוגים ועוד קרעים בחברה - וגם נישאר באותו מצב, עם חמאס לא מוכרע שחטופים בידיו. אשרי העם שיש לו מנהיגים כאלה.

נראה לי שרון בן ישי קורא את המצב יותר נכון, וההחלטה הזו היא בעצם דרכו של נתניהו להתחיל את המשא ומתן על תנאי הסיום של המלחמה.
המקל - פינוי מיליון עזתים מgaza city אלוהים יודע לאן עם תאריך סיום סמלי מאוד ועם דימויי "קמפיין הרעב" כסכין פיפיות שלדעת ביבי כנראה עוזר מול העולם.
הגזר - נכונות ישראלית לשליטה אזרחית פלסטינית לא חמאסית (אבל גם לא רש"פית) ברצועת-עזה.
עכשיו זה בידיים של הדוד דונאלד להראות אם הוא באמת אמן המשא-והמתן.
mainx זוג​(שולט)
mainx זוג​(שולט) • 8 באוג׳ 2025
ראשית, חושב שמיותר להכניס פוליטיקה לפורום הזה לכן את דעתי על נושא הפוסט אשאיר לעצמי.
אבל כן רוצה להתייחס לכמה דברים שנאמרו בתגובות לפני או ליתר דיוק לספר לכם סיפור אמיתי שמתחיל אי שם ב8.10.23. הסיפור יהיה מגוף ראשון כי הוא עלי, לא משהו שמשעתי מי מישהו, משהו שעברתי בעצמי, בגופי.
אני לוחם חוד ביחידת חי"ר גויסתי ב8.10.23 לגבול הצפוני. חודש וחצי הראשונים היינו במשימת ההגנה על גבול הצפוני ואז הגיעה פקודה-יורדים לעזה!
את המעבר ניצלתי כדי לפגוש את אשתי לכמה שעות ולהסתפר. הגעתי לספר שלי במרכז הארץ והוא דחה תור של מישהו כדי לקבל אותי.
כאן בעצם מתחיל הסיפור של מפגש בין מציאות בחזית ובין מציאות המהונדסת בעורף.
מי ש"נפגע" בתור שלו לספר היה גבר בשנות 40 עם שני בנים בגילאים סביב 12-13.
הוא היה נורא עצבני על כך למרות שהתנצלתי ואמרתי שכנראה לא תהיה לי אפשרות להסתפר בזמן הקרוב.

מה אכפת לי, אמר. בלאו הכי אתם לא עושים כלום, לא נלחמים, רק ישנים ואוכלים. כל המלחמה הזאת כישלון אחד גדול.
לא כעסתי, הופתעתי- למה אתה חושב שאנחנו לא עושים כלום?
התשובה הפתיעה אותי עוד יותר- כי עדיין יש טילים על מרכז והחטופים לא חזרו. ככה הסבירו לו בתקשורת.

חזרתי הביתה רק בפברואר 2024 חודשים וחצי אחרי הסיפור לעיל. אחרי חודשיים של לחימה בחאן יונס, אחרי לוואיות של חברים וביכורי פצועים בבית החולים.

חזרתי עם תחושת ניצחון (ולא רק אני-כולם) כי עמדנו במשימה, חיסלנו מחבלים ותשתיות טרור. אבל חזרתי עם תחושה שלא סיימנו, יש מלאכה רבה לפנינו.
כבר לא היו טילים על מרכז וגם על עוטף לא היו.

ושוב פגשתי אנשים בעורף שאמרו- כישלון, צריך עסקה, בכל מחיר......

מי יודע היום להעריך מה זה בכל מחיר? אם היו שואלים מישהו בשנת 2005 (בדיוק לפני 20 שנה) מה יהיה המחיר, לאף אחד לא היה עלה לראש מספר "מעל 2000"....

היום אנחנו נלחמים בראש ובראשונה שלא יהיה 7.10 הבא לא עלינו. נלחמים על הבית.
אם לא הייתם בתוך הריסות של עזה, לא שמעתם שרקת כדור מעל הראש או אבק שעולה אחרי פגיעת אר פי ג'י 20 מטר מכם, אל תקראו לנו כישלון- אתם פוגעים בנו, הלוחמים. אתם רוצים להביע דעה - מותר לכם, רק תחשבו קודם האם תמונה שתקשורת ציירה לכם היא אמתית או שמישהו רוצה שתחשבו שאנחנו נכשלים ומפסידים, כי מישנמצא שם יודע-אנחנו מנצחים בגדול ועושים את העבודה בצורה הכי מקצועית שרק אפשר לתאר.

עד הניצחון!
mister z​(שולט)
mister z​(שולט) • 8 באוג׳ 2025
Sunna סאנה כתב/ה:
mister z כתב/ה:

נרוויח חיים של צעירים, פחות נזק נפשי למילואימניקים, ניסיון להתחיל לשקם את הכלכלה שלנו ואת היחסים הבינלאומיים שלנו, להחזיר את החטופים, סופית, את כולם. נאבד את הקרקע שלקחנו, את השלטון הצבאי שיש בעזה כרגע, הרבה מידע מודיעיני ככל הנראה.
אני לא חושבת שחמאס צריכים להישאר בשלטון, אבל אני חושבת שמה שעושים כרגע לא נועד באמת למוטט את חמאס כמו שנועד למוטט ולהרוג את האוכלוסייה של עזה.

אני מסכים איתך שהפשיטות שהיו עד עכשיו לא יכולות לחסל את החמאס ניסו להילחם בלי לכבוש ושום דבר טוב לא יוצא מזה
והפסקת הלחימה אולי תעזור למנוע מוות של חיילים בזמן הקצר (לגבי הנפש אני לפעמים חושב שכבר מאוחר מידי)
אבל כמה אזרחים ימותו בפיגועים שיבצעו המחבלים שנשחרר? כמה אנשים חמאס ישחוט בפעם הבאה שהם יצליחו לתקוף? אולי לא עוד שנה ואולי גם לא עוד חמש אבל בסוף הם ינסו שוב
מעבר לכך שאין כרגע על השולחן הצעה אפשרית לסיום
סנטוריון
סנטוריון • 8 באוג׳ 2025
mainx זוג כתב/ה:
אל תקראו לנו כישלון- אתם פוגעים בנו, הלוחמים. אתם רוצים להביע דעה - מותר לכם, רק תחשבו קודם האם תמונה שתקשורת ציירה לכם היא אמתית או שמישהו רוצה שתחשבו שאנחנו נכשלים ומפסידים, כי מישנמצא שם יודע-אנחנו מנצחים בגדול ועושים את העבודה בצורה הכי מקצועית שרק אפשר לתאר.

מי קורא ללוחמים כישלון? יש קונצנזוס כמעט מוחלט בקהל הישראלי-יהודי שהלוחמים עושים את מלאכתם נאמנה. אין בנאדם אחד ששמעתי שמתבטא לשלילה בעניין. אפילו בסיפור שלך הבנאדם קרא למלחמה כישלון, לא ללוחמים, וזו זכותו המלאה - רצוי שאנשים לא ילכו על שברי ביצים אלא יגידו את דעתם ויתנהלו דיונים כאלה.
mainx זוג​(שולט)
mainx זוג​(שולט) • 8 באוג׳ 2025
סנטוריון כתב/ה:
mainx זוג כתב/ה:
אל תקראו לנו כישלון- אתם פוגעים בנו, הלוחמים. אתם רוצים להביע דעה - מותר לכם, רק תחשבו קודם האם תמונה שתקשורת ציירה לכם היא אמתית או שמישהו רוצה שתחשבו שאנחנו נכשלים ומפסידים, כי מישנמצא שם יודע-אנחנו מנצחים בגדול ועושים את העבודה בצורה הכי מקצועית שרק אפשר לתאר.

מי קורא ללוחמים כישלון? יש קונצנזוס כמעט מוחלט בקהל הישראלי-יהודי שהלוחמים עושים את מלאכתם נאמנה. אין בנאדם אחד ששמעתי שמתבטא לשלילה בעניין. אפילו בסיפור שלך הבנאדם קרא למלחמה כישלון, לא ללוחמים, וזו זכותו המלאה - רצוי שאנשים לא ילכו על שברי ביצים אלא יגידו את דעתם ויתנהלו דיונים כאלה.

אין לוחם אחד שיש לו ספק בצידקת הדרך במלחמה הזאת ואני אומר את זה על סמך 5! סבבים שכבר עשיתי. אז מי שקורא למערכה הזאת כישלון, או שהוא אומר את זה מחוסר ידיעה (כפי שכבר אמרתי) ואז עדיף שילך "לעשות שיעורי בית" ומוטב לא דרך התקשורת, או שהוא אומר את זה מתוך מאבק פוליטי ואין ביסוס לדבריו. אבל כך או כך לוחמים הם אלה שעושים את המערכה הזאת ומזדהים עימה, אז לקרוא לזה כישלון זה לפגוע בהם.

לגבי הקונצנזוס" בל נשכח את מכתב האמנים והתגובה של גבור ישראל עידן עמדי שאני מזדהה עם כל מילה שאמר.
Sunna סאנה​(שולטת)
mainx זוג כתב/ה:

אין לוחם אחד שיש לו ספק בצידקת הדרך במלחמה הזאת ואני אומר את זה על סמך 5! סבבים שכבר עשיתי. אז מי שקורא למערכה הזאת כישלון, או שהוא אומר את זה מחוסר ידיעה (כפי שכבר אמרתי) ואז עדיף שילך "לעשות שיעורי בית" ומוטב לא דרך התקשורת, או שהוא אומר את זה מתוך מאבק פוליטי ואין ביסוס לדבריו. אבל כך או כך לוחמים הם אלה שעושים את המערכה הזאת ומזדהים עימה, אז לקרוא לזה כישלון זה לפגוע בהם.

לגבי הקונצנזוס" בל נשכח את מכתב האמנים והתגובה של גבור ישראל עידן עמדי שאני מזדהה עם כל מילה שאמר.

איזו אמרה מכלילה. יש המון לוחמים, ויותר ויותר מהם שלא מוכנים לשרת יותר בעקבות הדברים שהם רואים שנעשים בעזה. אני מכירה כמה מהם בעצמי.
https://www.ynet.co.il/news/article/rkr5nyfrge
https://www.zman.co.il/588846/popup/
https://www.kan.org.il/content/kan-news/defense/935959/
https://www.kan.org.il/content/kan-news/defense/935959/
https://www.ha-makom.co.il/idf-droppings/
מעבר לכך, אתה אומר שאסור לנו לקבל מידע מהתקשורת (על אף שזו הדרך של הציבור לקבל מידע), ושהדעות של האנשים לא רלוונטיות מרגע שהן פוליטיות, אבל המלחמה הזאת היא פוליטית, המערכה הזאת היא פוליטית.
ההזדהות שלך ושל חיילים וחיילות עם הגוף הכללי של צה"ל זה משהו מובן, קשה לפעול באופנים הכל כך מפחידים ומסוכנים בלי להאמין במה שאתה עושה. אני לא חושבת שאני הייתי יכולה לעשות דברים כאלו אם לא הייתי מזדהה עם המערכה, אבל זה לא אומר שאסור לבקר את הלחימה ואת מה שעומד מאחוריה. להיפך, כדי לשמור על החיילים החובה שלנו היא לנסות להבין מה כאן הכרחי, וממה אפשר להימנע, על מי אפשר לשמור.
Sunna סאנה​(שולטת)
mister z כתב/ה:

אני מסכים איתך שהפשיטות שהיו עד עכשיו לא יכולות לחסל את החמאס ניסו להילחם בלי לכבוש ושום דבר טוב לא יוצא מזה
והפסקת הלחימה אולי תעזור למנוע מוות של חיילים בזמן הקצר (לגבי הנפש אני לפעמים חושב שכבר מאוחר מידי)
אבל כמה אזרחים ימותו בפיגועים שיבצעו המחבלים שנשחרר? כמה אנשים חמאס ישחוט בפעם הבאה שהם יצליחו לתקוף? אולי לא עוד שנה ואולי גם לא עוד חמש אבל בסוף הם ינסו שוב
מעבר לכך שאין כרגע על השולחן הצעה אפשרית לסיום

https://www.ynet.co.il/news/article/bkb3qomdex
הנה. הצעה על השולחן. נראה מה יהיה.
הלב חופשי
הלב חופשי • 8 באוג׳ 2025
בתור אחד שנלחם שם,
בקלות היה אפשר לכבוש את כל עזה כבר בחודש הראשון ולהוריד אותם על הברכיים
החיילים מוסרים את נפשם
והמדינה לא רוצה לנצח