|
|
לפני 15 שנים •
20 במאי 2010
לפני 15 שנים •
20 במאי 2010
the rain song • 20 במאי 2010
► איש תשוקתך כתב/ה: " מחפשת שפחה נוספת לאדוני " |
|
|
|
|
לפני 15 שנים •
20 במאי 2010
לפני 15 שנים •
20 במאי 2010
Aquila(שולט) • 20 במאי 2010
המונח "אין אפס" שאנשים תוקעים בכל מקום.
"הכלב שלי מת" - "ככה זה אחי, אין אפס". "קיבלתי קידום בעבודה" - "אין אפס! תמיד אמרתי את זה!" |
|
|
| מאדאם קירי(שולטת){אהובי המתו} |
לפני 15 שנים •
20 במאי 2010
לפני 15 שנים •
20 במאי 2010
מאדאם קירי(שולטת){אהובי המתו} • 20 במאי 2010
"אין דברים כאלה!" (מה זה אומר, בכלל?)
"אין מצב!" (בתור פיזיקאית, זה אומר לי: אין סופרפוזיציה של הוקטורים העצמיים של ההמילטוניאן.) "עם כל הכבוד - ויש כבוד." ("ויש כבוד" נמצא במשמעות המקורית של הביטוי, אין טעם להוסיף אותו.) עיוותים של המקורות: "מותר האדם מן הבהמה": המקור הוא "ומותר האדם מן הבהמה אין", היינו - האדם אינו נעלה על הבהמה. ציטוט ארוך יותר: "כִּי מִקְרֶה בְנֵי הָאָדָם וּמִקְרֶה הַבְּהֵמָה וּמִקְרֶה אֶחָד לָהֶם: כְּמוֹת זֶה כֵּן מוֹת זֶה, וְרוּחַ אֶחָד לַכֹּל, וּמוֹתַר הָאָדָם מִן הַבְּהֵמָה אָיִן, כִּי הַכֹּל הָבֶל (קוהלת ג' 19)". "כי האדם עץ השדה" - נאמר במקור באירוניה: "יט כִּי-תָצוּר אֶל-עִיר יָמִים רַבִּים לְהִלָּחֵם עָלֶיהָ לְתָפְשָׂהּ, לֹא-תַשְׁחִית אֶת-עֵצָהּ לִנְדֹּחַ עָלָיו גַּרְזֶן--כִּי מִמֶּנּוּ תֹאכֵל, וְאֹתוֹ לֹא תִכְרֹת: כִּי הָאָדָם עֵץ הַשָּׂדֶה, לָבֹא מִפָּנֶיךָ בַּמָּצוֹר." (דברים כ' 19). בעברית פשוטה: "למה מה, האדם הוא עץ? מה יש לכם להשחית עצים כשאתם רוצים להטיל מצור על בני אדם?" |
|
|
|
|
לפני 15 שנים •
21 במאי 2010
לפני 15 שנים •
21 במאי 2010
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} • 21 במאי 2010
► RIR כתב/ה: "אין דברים כאלה!" (מה זה אומר, בכלל?)
"אין מצב!" (בתור פיזיקאית, זה אומר לי: אין סופרפוזיציה של הוקטורים העצמיים של ההמילטוניאן.) "עם כל הכבוד - ויש כבוד." ("ויש כבוד" נמצא במשמעות המקורית של הביטוי, אין טעם להוסיף אותו.) עיוותים של המקורות: "מותר האדם מן הבהמה": המקור הוא "ומותר האדם מן הבהמה אין", היינו - האדם אינו נעלה על הבהמה. ציטוט ארוך יותר: "כִּי מִקְרֶה בְנֵי הָאָדָם וּמִקְרֶה הַבְּהֵמָה וּמִקְרֶה אֶחָד לָהֶם: כְּמוֹת זֶה כֵּן מוֹת זֶה, וְרוּחַ אֶחָד לַכֹּל, וּמוֹתַר הָאָדָם מִן הַבְּהֵמָה אָיִן, כִּי הַכֹּל הָבֶל (קוהלת ג' 19)". "כי האדם עץ השדה" - נאמר במקור באירוניה: "יט כִּי-תָצוּר אֶל-עִיר יָמִים רַבִּים לְהִלָּחֵם עָלֶיהָ לְתָפְשָׂהּ, לֹא-תַשְׁחִית אֶת-עֵצָהּ לִנְדֹּחַ עָלָיו גַּרְזֶן--כִּי מִמֶּנּוּ תֹאכֵל, וְאֹתוֹ לֹא תִכְרֹת: כִּי הָאָדָם עֵץ הַשָּׂדֶה, לָבֹא מִפָּנֶיךָ בַּמָּצוֹר." (דברים כ' 19). בעברית פשוטה: "למה מה, האדם הוא עץ? מה יש לכם להשחית עצים כשאתם רוצים להטיל מצור על בני אדם?" אוי, כן! ו"איש באמונתו יחיה" - זה צדיק, לא כל איש. "איש הישר בעיניו יעשה" - זו לא המלצה, אלא להיפך - תיאור של אנרכיה עם כוונה שזה מצב גרוע. וייחוס משפטים רנדומליים לא. אינשטיין. |
|
|
|
|
לפני 15 שנים •
21 במאי 2010
לפני 15 שנים •
21 במאי 2010
בלוסום(לא בעסק){ע} • 21 במאי 2010
► the rain song כתב/ה: ► איש תשוקתך כתב/ה: " מחפשת שפחה נוספת לאדוני " "יש פה לידי הרבה מקום" |
|
|
לפני 15 שנים •
21 במאי 2010
לפני 15 שנים •
21 במאי 2010
מאדאם קירי(שולטת){אהובי המתו} • 21 במאי 2010
"היה טוב מה שעשיתי? נהנית?" (בוא נגיד ככה: אותי לימדו שאם אין לך שום דבר טוב להגיד - מוטב שתשתקי. אם לא אמרתי כלום, תבין בעצמך.)
"במיטה כולם אותו גובה." (תכל'ס, מלמעלה כולם נראים אותו הדבר.) "מה תעשי עם מישהו שצעיר ממך, תגדלי אותו?" (בין השאר. יולי (כפרה עליה) הזכירה לי: תקיעת המונח "הכל יחסי" תוך רמיזה לאיינשטיין. תורת היחסות לא אומרת שהכל יחסי, בסדר? הפרטית מדברת על מהירויות שקרובות למהירות האור, הכללית מדברת על עיוות בזמן-מרחב עקב הימצאותה מסה גדולה. אף אחת מהן לא מדברת על כך שהכל יחסי! |
|
|
לפני 15 שנים •
21 במאי 2010
לפני 15 שנים •
21 במאי 2010
מאדאם קירי(שולטת){אהובי המתו} • 21 במאי 2010
בעניין עיוות ציטוטים, שכחתי את "מילה בסלע". המקור: "מילה בסלע, שתיקה - בשניים".
סלע, למי שתוהה, היה המטבע בו השתמשו באותה תקופה. זהו הנוסח המקורי ל"מילה שווה כסף, שתיקה שווה זהב". כך שאם אומרים לכם שכל מילה שלכם בסלע, אולי עדיף שתשתקו. |
|
|
|
|
לפני 15 שנים •
21 במאי 2010
לפני 15 שנים •
21 במאי 2010
מקבי(מתחלף) • 21 במאי 2010
ציטוט:
"הכלב שלי מת" - "ככה זה אחי, אין אפס". "קיבלתי קידום בעבודה" - "אין אפס! תמיד אמרתי את זה!" שמע, פעם באמת לא היה אפס. לפחות לא בתיאוריה. ציטוט:
"אין דברים כאלה!" (מה זה אומר, בכלל?) שונא גם, כי שונא סתירות פנימיות אנוכי. ציטוט:
כך שאם אומרים לכם שכל מילה שלכם בסלע, אולי עדיף שתשתקו. אני אומר "חקוק בסלע", שיהיה ברור. עוד משפטים\ביטויים מעצבנים: "סראונד היקפי" - .... "דברים טובים באים באריזות קטנות" - אם זה טוב, למה לא לתת קצת יותר? "פגישת פסגה" - הם נפגשים על האברסט? וברור שזו פגישת פסגה, כשאני והחבר'ה נפגשים אף-אחד לא כותב על זה. "להצביע ברגליים" - חשבתם פעם על האקרובטיקה הדרושה? למה זה טוב בכלל?! "העדפה מתקנת" - אוקסימורון. "משתמט משירות בטחון" - אפשר להשתמט משירות אחר? אפשר לומר שהשתמטתי מלימוד תורה? "אוחז\ת" - אני מבין שהכוונה לבן\בת זוג. זה עדיין ביטוי שמביא לי את הסעיף. "הכל נשאר במשפחה" - אז למה אני שומע על זה? "טעם של פעם" - אתם מתכוונים, פג תוקף, עבש, רקוב. "האקדמיה ללשון עברית" - לכו 'זדיינו לי מהעיניים. "בדקה התשעים" - אם היה לי שקל על כל משחק שהסתיים הרבה אחרי הדקה התשעים... הייתי שם בדן-חסכן שלי. "מוזיקה\אופנה\תרבות אלטרנטיבית" - וואללה, כי עד עכשיו, כפו עליי ללבוש\להקשיב למשהו אחד ויחיד ולא הייתה לי בחירה. "קבלה לעם" - עוד אוקסימורון ארור. כמו "מכניקת קוואנטים לזאטוטים בגן". |
|
|
|
|
לפני 15 שנים •
22 במאי 2010
לפני 15 שנים •
22 במאי 2010
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} • 22 במאי 2010
► מקבי כתב/ה: "משתמט משירות בטחון" - אפשר להשתמט משירות אחר? אפשר לומר שהשתמטתי מלימוד תורה? האמת שכן. תקין לחלוטין. אני אפילו לא מתחכמת כרגע. |
|
|
לפני 15 שנים •
22 במאי 2010
לפני 15 שנים •
22 במאי 2010
מאדאם קירי(שולטת){אהובי המתו} • 22 במאי 2010
מקבי - יפה כתבת!
► מקבי כתב/ה: ציטוט:
"הכלב שלי מת" - "ככה זה אחי, אין אפס". "קיבלתי קידום בעבודה" - "אין אפס! תמיד אמרתי את זה!" שמע, פעם באמת לא היה אפס. לפחות לא בתיאוריה. ► מקבי כתב/ה: "להצביע ברגליים" - חשבתם פעם על האקרובטיקה הדרושה? למה זה טוב בכלל?! ► מקבי כתב/ה: "משתמט משירות בטחון" - אפשר להשתמט משירות אחר? אפשר לומר שהשתמטתי מלימוד תורה? ► מקבי כתב/ה: "אוחז\ת" - אני מבין שהכוונה לבן\בת זוג. זה עדיין ביטוי שמביא לי את הסעיף. ► מקבי כתב/ה: "האקדמיה ללשון עברית" - לכו 'זדיינו לי מהעיניים. ► מקבי כתב/ה: "קבלה לעם" - עוד אוקסימורון ארור. כמו "מכניקת קוואנטים לזאטוטים בגן". |
|
|