אחר צהריים טובים אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

עזה

אביב נעורים
לפני 6 חודשים • 9 באוג׳ 2025
אביב נעורים • 9 באוג׳ 2025
הלב חופשי כתב/ה:
בתור אחד שנלחם שם,
בקלות היה אפשר לכבוש את כל עזה כבר בחודש הראשון ולהוריד אותם על הברכיים
החיילים מוסרים את נפשם
והמדינה לא רוצה לנצח

הממשלה רוצה לשרוד, מה היא תעשה אם החטופים יחזרו?
ככה זה יהיה עד מועד הבחירות, לשחק סטנגה עם עצמה.
barnacle​(שולט)
barnacle​(שולט) • 9 באוג׳ 2025
הלב חופשי כתב/ה:
בתור אחד שנלחם שם,
בקלות היה אפשר לכבוש את כל עזה כבר בחודש הראשון ולהוריד אותם על הברכיים
החיילים מוסרים את נפשם
והמדינה לא רוצה לנצח

1. אי אפשר לכבוש "בקלות" שטח כזה.
במשוואה הקלאסית של מהירות, איכות ועלות, ישראל לא מסוגלת ולא רוצה לשלם את המחיר של השתלטות מהירה ואיכותית.
אז מה נשאר ? הגירסא האיטית והאיכותית (יחסית ליכולותיה של פרטצ'יה).

2. "להוריד אותם על הברכיים" - בדיוק כמו שאצלנו יש אנשים שלא משנה מה יקרה, לעולם לא ירדו על הברכיים. גם אצלהם יש.
מה שמאפיין את החבר'ה שלהם (ולמרבה הצער יותר ויותר מהחבר'ה אצלנו), היא שאשכרה לא אכפת להם כמה מהאחרים סביבם מהקבוצה שלהם נפגעים, כי להשקפת-עולמם מוות בנסיבות כאלה זה מוות טוב. אז עדיף לא להיקשר רגשית לפנטזיה הזו, של "להוריד אותם על הברכיים".

3. "לנצח" - לכל אחד יש את ההגדרה שלו של מהו ניצחון. סמוך על בנימין נתניהו שאם בן-אדם כמוהו בוחר בהגדרה הבלתי-מושגת של "הניצחון הטוטאלי" יש לו תמונה מאוד ברורה של הניצחון הרצוי לו.
טלי35​(שולטת)
טלי35​(שולטת) • 9 באוג׳ 2025
mainx זוג כתב/ה:
ראשית, חושב שמיותר להכניס פוליטיקה לפורום הזה לכן את דעתי על נושא הפוסט אשאיר לעצמי.
אבל כן רוצה להתייחס לכמה דברים שנאמרו בתגובות לפני או ליתר דיוק לספר לכם סיפור אמיתי שמתחיל אי שם ב8.10.23. הסיפור יהיה מגוף ראשון כי הוא עלי, לא משהו שמשעתי מי מישהו, משהו שעברתי בעצמי, בגופי.
אני לוחם חוד ביחידת חי"ר גויסתי ב8.10.23 לגבול הצפוני. חודש וחצי הראשונים היינו במשימת ההגנה על גבול הצפוני ואז הגיעה פקודה-יורדים לעזה!
את המעבר ניצלתי כדי לפגוש את אשתי לכמה שעות ולהסתפר. הגעתי לספר שלי במרכז הארץ והוא דחה תור של מישהו כדי לקבל אותי.
כאן בעצם מתחיל הסיפור של מפגש בין מציאות בחזית ובין מציאות המהונדסת בעורף.
מי ש"נפגע" בתור שלו לספר היה גבר בשנות 40 עם שני בנים בגילאים סביב 12-13.
הוא היה נורא עצבני על כך למרות שהתנצלתי ואמרתי שכנראה לא תהיה לי אפשרות להסתפר בזמן הקרוב.

מה אכפת לי, אמר. בלאו הכי אתם לא עושים כלום, לא נלחמים, רק ישנים ואוכלים. כל המלחמה הזאת כישלון אחד גדול.
לא כעסתי, הופתעתי- למה אתה חושב שאנחנו לא עושים כלום?
התשובה הפתיעה אותי עוד יותר- כי עדיין יש טילים על מרכז והחטופים לא חזרו. ככה הסבירו לו בתקשורת.

חזרתי הביתה רק בפברואר 2024 חודשים וחצי אחרי הסיפור לעיל. אחרי חודשיים של לחימה בחאן יונס, אחרי לוואיות של חברים וביכורי פצועים בבית החולים.

חזרתי עם תחושת ניצחון (ולא רק אני-כולם) כי עמדנו במשימה, חיסלנו מחבלים ותשתיות טרור. אבל חזרתי עם תחושה שלא סיימנו, יש מלאכה רבה לפנינו.
כבר לא היו טילים על מרכז וגם על עוטף לא היו.

ושוב פגשתי אנשים בעורף שאמרו- כישלון, צריך עסקה, בכל מחיר......

מי יודע היום להעריך מה זה בכל מחיר? אם היו שואלים מישהו בשנת 2005 (בדיוק לפני 20 שנה) מה יהיה המחיר, לאף אחד לא היה עלה לראש מספר "מעל 2000"....

היום אנחנו נלחמים בראש ובראשונה שלא יהיה 7.10 הבא לא עלינו. נלחמים על הבית.
אם לא הייתם בתוך הריסות של עזה, לא שמעתם שרקת כדור מעל הראש או אבק שעולה אחרי פגיעת אר פי ג'י 20 מטר מכם, אל תקראו לנו כישלון- אתם פוגעים בנו, הלוחמים. אתם רוצים להביע דעה - מותר לכם, רק תחשבו קודם האם תמונה שתקשורת ציירה לכם היא אמתית או שמישהו רוצה שתחשבו שאנחנו נכשלים ומפסידים, כי מישנמצא שם יודע-אנחנו מנצחים בגדול ועושים את העבודה בצורה הכי מקצועית שרק אפשר לתאר.

עד הניצחון!

כתבת ממש יפה!
תודה על השירות שלך ושל כל אלו שליטרלי נכנסים מתחת לאלונקה 🌸
עיניים ים
עיניים ים • 9 באוג׳ 2025
מושלם כתבת פשוט מסכים. עד הנצחון. חיביים אסור להפסיק , יש לי 3 חיליים בצבא שאומרים לי התחלנו חיביים לסיים אסור להפסיק אסור להקשיב לתיקשורת ולהפגנות אחרת 7/10 יהיה קבוע.
שרף אורנים
לפני 6 חודשים • 10 באוג׳ 2025
שרף אורנים • 10 באוג׳ 2025
זאת עוד דוגמא לגסיסה האיטית של המערב, שמסרב להבין מי עומד מולו ומה המטרות והאמונות שלו. האיסלאם שואף לחזור ולשלוט בעולם כולו והפעם לא במסעות כבישה פיזיים, אלא ע"י הגירה, ילודה וניצול הדמוקרטיה ולאט לאט להשתלט על עיר בשבדיה, בצרפת, באנגליה ולאט לאט, על מדינה שלמה... הם אומרים את זה כבר שנים והמערב, מסרב להקשיב ולהפנים.

אי אפשר להיות מוסרי כשהאויב שלך שוחט משפחות שלמות, אונס, מתעלל, מבתר ושורף אנשים. אי אפשר להיות מוסרי כשיש נשק בחדר ילדים, בבית ספר, בגן חיות, בבתי חולים. אי אפשר להיות מוסרי כששולחים קטינים למשימות גרילה. צה"ל מנסה להיות הצבא הכי מוסרי בעולם והבעיה היחידה, שרק צה"ל משתתף בתחרות הזאת. אני לא אוהב מלחמות ואין לי שום שאיפה להרוג סתם אנשים, גם לא מתוך נקמה, אבל חייבים להיות מחוברים למציאות.

חמאס זה עזה, עזה זה חמאס. חמאס (ושאר החברה בפת"ח, ג'יהאד איסלמי, רשות פלסטינית וכו') שואף להשמיד את מדינת ישראל ולהעלים מהעולם את היהודים (ואת שאר הדתות, אבל קודם כל את היהודים וזה לא משנה אם אתה חרדי בבני ברק או חילוני אתאיסט בתל אביב).

אפשר היה להשמיד את עזה תוך כמה ימים, אבל אנחנו לא עם שמשמיד אבל אנחנו צריכים לדאוג להמשך קיום המדינה הזאת, כי אין לנו מדינה אחרת, את זה למדנו כבר על בשרנו ממש לא מזמן, בראייה היסטורית. אז צריך לכבוש את עזה. לפחות להתחיל בשטחים בצפון הרצועה, שאמורים להיות נקיים מאדם, כי זה העונש היחידי שמזיז לעזתים. לא ההרס, לא ההרוגים... זה לא נתפס בעיניים מערביות, אבל זה המצב.

בהמשך לכיבוש, צריך לעודד ההגירה כי זה הכי מוסרי שיש (אי אפשר יהיה לחיות בעזה, גם לא עוד חמש ועשר שנים), אין דרך אחרת, אין דרך לחיות חיים נורמלים, שיש לך אנשים שטופי שנאה ותאווה לדם ולרצח, במרחק דקות נסיעה בטיוטות.

לצערי, אני לא בטוח, שאנחנו בדרך לשם
ophirT​{vanvan duc}חשבון מאומת
ophirT​{vanvan duc}חשבון מאומת • 10 באוג׳ 2025
עם זקוף קומה לא פוחד לעמוד על הדברים שהוא מאמין בהם
מדען גרעין
מדען גרעין • 10 באוג׳ 2025
ophirT כתב/ה:

זה תופס לשני העמים וזו הבעיה הקשה: אמונה דתית הזויה.
לפני 6 חודשים • 11 באוג׳ 2025
ophirT​{vanvan duc}חשבון מאומת • 11 באוג׳ 2025
מדען גרעין כתב/ה:
ophirT כתב/ה:

זה תופס לשני העמים וזו הבעיה הקשה: אמונה דתית הזויה.

אל תהא מגוחך, אין עם פלשתנאי, ואם יש אתה מוזמן להוכיח.
בנוסף , אין שום קשר לדת ולעם העברי,
אנחנו עם, מבחינה היסטורית.
barnacle​(שולט)
barnacle​(שולט) • 11 באוג׳ 2025
ophirT כתב/ה:

גם אם נתעלם מהתהליכים של התגבשות הזהות של ערביי ארץ ישראל בתקופה שבין שלהי המאה ה-19 עד סוף התקופה העותמנית בארץ ישראל
(מכיר את מכתב אל-ח'אלידי לרב צדוק כהן ?),
זה יהיה הזוי להתכחש לזה שבין 1917 ל-1947 הפלסטינים התחילו תהליך של בניית נרטיב משותף באדיבות היריב המשותף שהופיע בארץ הקודש, אנחנו.
אנשים לא יוצאים ל"מרד הגדול" של 1936-1939 בלי שיהיה משהו שיחבר אותם, נכון ?

וגם אם אתה נורא רוצה להתעלם מכל זה, לא תוכל להתעלם מכך שבין 1948 ל-1987 הפלסטינים התגבשו לקבוצה לאומית אחת, כי העדות לגיבוש הזה היא פשוטה: האינתיפאדה הראשונה.

בשנים שלאחר מכן הם הדגימו למידה עקבית מאיתנו, בדמות תקופות של פיצול פנימי, תקופות של התלכדות ואחדות מול אויב משותף ואז התמסרות לרעיון הפיצול הפנימי כדבר החשוב ביותר, מאז 2007. האם יש אינדיקציה גדולה יותר להתהוותו של עם בארץ הקודש מאשר הבחירה להתפצל לשתי ממלכות?

ויותר ברצינות - אז מה יש לפלסטינים להראות בתור עם?
יש להם היסטוריה מודרנית רצופת טרגדיות לאומיות (1948, 1967).
יש להם מאבק לאומי מתמשך שהתחיל עם ארגוני טרור שונים ומשונים שלא הגיעו רחוק (אבל דפקו את כל הסביבה, וגם ירדן וגם לבנון יכולות לספר על זה).
יש להם הבשלה של המאבק הלאומי לשלב של התקוממות עממית (אינתיפאדה #1) ושלב של התקוממות מזויינת (אינתיפאדה #2).
יש להם אב לאומי בדמות יאסר ערפאת.
ועכשיו הצטרף אליו מועמד לאבא-לאומי-2, בדמותו של יחיא סינוואר כרות היד, הנלחם בכוחותיו האחרונים, עם קרש בידו.

אז יש להם שפה משותפת. מנהגים משותפים. איזור גאוגרפי שהם קשורים אליו. נרטיב משותף. זה כל מה שצריך כדי להיות עם.
כל מה שחסר להם - מאז ומתמיד - זה מנהיג שיידע לעשות משהו עם כל זה.
לטורקים יש את ארדואן. לסורים יש את א-שרע. לישראלים יש את ביבי. מתי לפלסטינים יהיה מנהיג חזק שיוביל אותם אל הארץ המובטחת?
סנטוריון
סנטוריון • 11 באוג׳ 2025
barnacle כתב/ה:
ophirT כתב/ה:

גם אם נתעלם מהתהליכים של התגבשות הזהות של ערביי ארץ ישראל בתקופה שבין שלהי המאה ה-19 עד סוף התקופה העותמנית בארץ ישראל
(מכיר את מכתב אל-ח'אלידי לרב צדוק כהן ?),
זה יהיה הזוי להתכחש לזה שבין 1917 ל-1947 הפלסטינים התחילו תהליך של בניית נרטיב משותף באדיבות היריב המשותף שהופיע בארץ הקודש, אנחנו.
אנשים לא יוצאים ל"מרד הגדול" של 1936-1939 בלי שיהיה משהו שיחבר אותם, נכון ?

וגם אם אתה נורא רוצה להתעלם מכל זה, לא תוכל להתעלם מכך שבין 1948 ל-1987 הפלסטינים התגבשו לקבוצה לאומית אחת, כי העדות לגיבוש הזה היא פשוטה: האינתיפאדה הראשונה.

סמנטיקה. עם, לא עם, מה זה משנה? זה כמעט לא רלבנטי להבנת המציאות.

בכל מקרה, זה סיפור יפה, פרט לכך שהוא רעוע בעיני. אתה צריך יותר מאשר שנאה לאויב משותף כדי לבנות עם. אם אנחנו לא היינו פה, הם היו עם? הם היו נשארים ביחד? החברה הפלשתינאית מורכבת משבטים וחמולות שלא סובלים אחד את השני. הם לא מתחתנים זה עם זה, לא מכירים זה בזה, בזים זה לזה ורוצחים זה את זה. איזה מין עם זה? הם מסכימים על משהו? יש להם חזון משותף, חוץ מלרצוח אותנו?

הפריימינג למרד הגדול לא היה בכלל לאומיות פלשתינית, אלא האומה הערבית הגדולה מול ישראל. לא הייתה הבחנה בין סוריה, ערביי ישראל, ערביי לבנון, ערביי מצרים, ערביי ירדן וכו'. הם כולם ראו את עצמם כחלק מגוף אחד גדול, ומי שזיהה ותיעל את הלאומנות הזו זמן קצר לאחר-מיכן היה כמובן נאצר.