|
|
לפני 6 חודשים •
18 בספט׳ 2025
Re: אני מבקשת שתשימי לב
לפני 6 חודשים •
18 בספט׳ 2025
Bluecollar(שולטת) • 18 בספט׳ 2025
► כחש כתב/ה: ► Luna Oscura כתב/ה: "]
אבל כל השרשור הזה מדבר על ציפייה חברתית ולא על רצון אישי השאלה עצמה נובעת מתוך נורמה חברתית מטופשת לגיטימי שאת לא תמשכי לגבר כזה, לחלוטין לגיטימי! לא לגיטימי, בעיניי, לומר על גבר שהוא פחות גברי כי הוא לא משלם על האישה בדייט שלו " ולא צריך להתנגד לרצון לגיטימי לפעול לפי חוקי ביולוגיה פשוטים ובסיסיים." - ואלו לא חוקי ביולוגיה אלא סתם נורמה חברתית מטופשת (אלא אם התכוונת להקשר ביולוגי של ללכת לפי מה שנמשכים ואז אני לוקחת את המשפט הזה בחזרה) הערת לי על הכללה שכביכול ביצעתי למרות שכתבתי בבירור *בעיניי*, בעיניי הגבריות שלו תרד. מנגד, את מרשה לעצמך לקרוא לנורמה החברתית ׳מטופשת׳ מבלי לציין שזה בעינייך. מה החוקיות כאן? יש מספר אנשים שבעיניים שלהם מדובר בנורמה לגיטימית וראויה. כל התגובה שלי באה להדגיש בדיוק את מה שאת אומרת - שהתשובה לשאלה הזאת לא אמורה להגיע ממקום של ציפייה חברתית אלא ממקום של העדפה אישית. אבל העדפה אישית לא צומחת מהאוויר. יש בסיס אבולוציוני לזה שנשים רבות נמשכות לגברים שמפגינים נתינה והובלה. זה לא ׳נורמה חברתית מטופשת׳ כפי שהרבה מתעקשים להדגיש, זה דפוס שחוזר על עצמו בתרבויות שונות ובתקופות שונות שאפשר לקבל או שאפשר לומר שפחות מתאים לך. כל מה שתבחרי לגיטימי. אני לא אומרת שכל גבר חייב להתנהג ככה, אני לא אומרת שכל גבר שלא משלם הוא לא גברי ואני לא אומרת שהאקט הספציפי הזה יעיד על ערך שכזה, אני כן אומרת שזה אקט שמצביע על ערך שאני מתחברת ונמשכת אליו. ולגבי השוואה להזדיין בדייט ראשון - ההבדל הוא שתשלום על החשבון זה לא פעולה חד פעמית שמיועדת להרשים. זה ביטוי טבעי של אופי. גבר שהטבע שלו להוביל ולתת יעשה את זה גם בדייט ראשון וגם בשנה השלישית. מישהי כתבה על זה. אז מרגע שישלמו על טרנסית נשנה את הביולוגיה שלה? |
|
|
|
|
לפני 6 חודשים •
18 בספט׳ 2025
לפני 6 חודשים •
18 בספט׳ 2025
Menelaus • 18 בספט׳ 2025
► פישוטו כתב/ה: לקח 13 עמודים אבל פיצחתי את הנוסחה.
ונילי - The bigger dick tops. הטופ משלמ.ת בדייט. בדסמי - השולט.ת מחליט.ה. שמרנים - הגבר משלם. פרוגרסיביים - במרפסת של הדוש התל אביבי. תביאי יין מהבית עדיף. דתיים - המדינה משלמת. הייטקיסטים - מי שנשאר לו יותר בסיבוס. כלוביסטים - לאונן בצאט זה עדיין חינם. מקווה שהתחשבתי, עזרתי, טירגרתי ועיצבנתי את כל האוכלוסיות בצורה שווה ומכילה. ושנוכל לסגור את השרשור ולחזור לעסוק בעניינים דחופים יותר כמו "למה אין שולטות כוסיות עם סטנדרטים נמוכים בגילי?" רשומה לבלוג! |
|
|
|
|
לפני 6 חודשים •
18 בספט׳ 2025
Re: אני מבקשת שתשימי לב
לפני 6 חודשים •
18 בספט׳ 2025
Luna Oscura(נשלטת){Loki the t} • 18 בספט׳ 2025
► כחש כתב/ה: ► Luna Oscura כתב/ה: "]
אבל כל השרשור הזה מדבר על ציפייה חברתית ולא על רצון אישי השאלה עצמה נובעת מתוך נורמה חברתית מטופשת לגיטימי שאת לא תמשכי לגבר כזה, לחלוטין לגיטימי! לא לגיטימי, בעיניי, לומר על גבר שהוא פחות גברי כי הוא לא משלם על האישה בדייט שלו " ולא צריך להתנגד לרצון לגיטימי לפעול לפי חוקי ביולוגיה פשוטים ובסיסיים." - ואלו לא חוקי ביולוגיה אלא סתם נורמה חברתית מטופשת (אלא אם התכוונת להקשר ביולוגי של ללכת לפי מה שנמשכים ואז אני לוקחת את המשפט הזה בחזרה) הערת לי על הכללה שכביכול ביצעתי למרות שכתבתי בבירור *בעיניי*, בעיניי הגבריות שלו תרד. מנגד, את מרשה לעצמך לקרוא לנורמה החברתית ׳מטופשת׳ מבלי לציין שזה בעינייך. מה החוקיות כאן? יש מספר אנשים שבעיניים שלהם מדובר בנורמה לגיטימית וראויה. כל התגובה שלי באה להדגיש בדיוק את מה שאת אומרת - שהתשובה לשאלה הזאת לא אמורה להגיע ממקום של ציפייה חברתית אלא ממקום של העדפה אישית. אבל העדפה אישית לא צומחת מהאוויר. יש בסיס אבולוציוני לזה שנשים רבות נמשכות לגברים שמפגינים נתינה והובלה. זה לא ׳נורמה חברתית מטופשת׳ כפי שהרבה מתעקשים להדגיש, זה דפוס שחוזר על עצמו בתרבויות שונות ובתקופות שונות שאפשר לקבל או שאפשר לומר שפחות מתאים לך. כל מה שתבחרי לגיטימי. אני לא אומרת שכל גבר חייב להתנהג ככה, אני לא אומרת שכל גבר שלא משלם הוא לא גברי ואני לא אומרת שהאקט הספציפי הזה יעיד על ערך שכזה, אני כן אומרת שזה אקט שמצביע על ערך שאני מתחברת ונמשכת אליו. ולגבי השוואה להזדיין בדייט ראשון - ההבדל הוא שתשלום על החשבון זה לא פעולה חד פעמית שמיועדת להרשים. זה ביטוי טבעי של אופי. גבר שהטבע שלו להוביל ולתת יעשה את זה גם בדייט ראשון וגם בשנה השלישית. מסתמכת נטו על הציטוט שלי שהבאת כאן (לא הלכתי לחפש אותו כרגע בעצמי) לפי הציטוט לא טענתי שאת עשית הכללה אלא שכל השרשור עצמו מדבר על ציפייה חברתית ולמעשה עושה הכללה אני אחדד את כוונתי: הרבה מאוד תגובות בשרשור הזה, בעיניי, מכלילות. צודקת לגבי הניסוח שלי על נורמה חברתית, לקחתי לתשומת לבי (לא בציניות) ואני מנסחת מחדש: בעיניי, זאת נורמה חברתית מטופשת שצריך לשנות. באשר להמשך התגובה לגבי זה שמדובר בבסיס אבולוציוני, אני פחות מסכימה. אפשר לטעון את זה על הרבה דברים כמו: אוקיי, אז תפקיד האישה הוא לדאוג לכל צרכי הגבר שצד ולגדל בעצמה את הילדים ולא לעבוד או לפתח קריירה. בסופו של יום, העולם משתנה וגם דברים שבעבר אולי התבססו על מרכיב של אבולוציה משתנים לחלוטין. באותה מידה, יש גם נשים רבות שימשכו לתכונות אחרות ודווקא יסלדו מהתעקשות של הגבר לשלם כלכלית על דייט (לדוגמה) זה שבעינייך זה אקט שמצביע על ערך כזה ואת נמשכת בעקבות כך לגבר כזה זה לגיטימי לחלוטין! זה שלך ממש אין לי זכות לבוא ולקבוע מה מתאים ונכון עבורך או לשפוט אותך על כך. קצת איבדתי אותך בנושא של להזדיין, לא ראיתי שכתבתי משהו על זה בציטוט שהבאת אז אני לא חושבת שעשיתי השוואה כזאת בעצמי... בכל מקרה, לוקחת יותר לתשומת לבי את זה שגם אני צריכה להקפיד יותר על ניסוחי "בעיניי" ו"לדעתי" תודה נערך לאחרונה על-ידי * בתאריך חמישי ספט' 18, 2025 3:01 pm, סך-הכל נערך פעם אחת |
|
|
|
|
לפני 6 חודשים •
18 בספט׳ 2025
לפני 6 חודשים •
18 בספט׳ 2025
ve-ra • 18 בספט׳ 2025
עוד נושא שהצמיח כמה פנינים נהדרות מפז. הן שוב הלכו לאיבוד בים של ויכוחים אומללים ומיותרים שמונהגים תמיד על ידי אותן פרסונות
שמישהו יעשה כבר משהו |
|
|
|
|
לפני 6 חודשים •
18 בספט׳ 2025
לפני 6 חודשים •
18 בספט׳ 2025
שוסי • 18 בספט׳ 2025
► ve-ra כתב/ה: עוד נושא שהצמיח כמה פנינים נהדרות מפז. הן שוב הלכו לאיבוד בים של ויכוחים אומללים ומיותרים שמונהגים תמיד על ידי אותן פרסונות
שמישהו יעשה כבר משהו אהההה..אלא אם כן את תופסת את עצמך כמי שכתבה את אותן פנינים, את לקחת חלק פעיל מאוד בדיון. |
|
|
|
|
לפני 6 חודשים •
18 בספט׳ 2025
לפני 6 חודשים •
18 בספט׳ 2025
ve-ra • 18 בספט׳ 2025
תפתחו קבוצת תמיכה ותעזבו בשקט רבאכ
|
|
|
|
|
לפני 6 חודשים •
18 בספט׳ 2025
לפני 6 חודשים •
18 בספט׳ 2025
שוסי • 18 בספט׳ 2025
למען האמת נשמע שאת זו שזקוקה לתמיכה...
|
|
|
|
|
לפני 6 חודשים •
18 בספט׳ 2025
לפני 6 חודשים •
18 בספט׳ 2025
חתיכת דוקרנית • 18 בספט׳ 2025
הוא הזמין הרי ... למה שלא ישלם ?
אם אני אזמין אני אשלם 😅 |
|
|
|
|
לפני 6 חודשים •
18 בספט׳ 2025
לפני 6 חודשים •
18 בספט׳ 2025
פרלין(נשלטת){ש} • 18 בספט׳ 2025
אולי עדיף לדבר על מי אמור לא לשלם - נשלטות.
וזה מה שחשוב! 😁 |
|
|
|
|
לפני 5 חודשים •
19 בספט׳ 2025
לפני 5 חודשים •
19 בספט׳ 2025
Tequila(שולט) • 19 בספט׳ 2025
אני תמיד משלם בדייטים.
אבל אם הפרטנרית רוצה לשלם חלק אני לא מתעקש כי אני מבין שזה יושב לה על איזושהי נקודה מצד שני אם גבר מבקש להתחלק בדייט כנראה שזה יושב לו באיזושהי נקודה וצריך לכבד את זה, אני מבין שזה יכול להוריד לנשים מסוימות. בכל מקרה אם למישהו מהצדדים הנושא מפריע כמו בכל נושא תקשורת טובה יכולה לעזור |
|
|