אחר צהריים טובים אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

עזה

הוא​(שולט)
לפני 6 חודשים • 11 באוג׳ 2025
הוא​(שולט) • 11 באוג׳ 2025
ברניקל יקר אני מעדיף שהטרגדיות האלה יהיו שלהם (שהרי זה מחיר הבחירות להם הם התחילו וסרבו לכל פשרה) מאשר שלנו ולא היה מרחק גדול שזה יהיה הפוך.
מענין מדוע ערביי ישראל ככ חוששים להשתייך לרשות. מדובר בעם בזוי שמדינות ערב בזים לו עם ערכים ניקלים.
ודאי לא מודרני כשאח רוצח את אחותו ואמא מורידה דגדגן לבת. זה "עם" שמזמן יכול היה להכריז מדינה לחסל את מחנות הפליטים לנצל הון עתק שניתן לו לבנית מקומות עבודה ופיתוח אבל בחר בהתנגדות "מוקאוומה" אלימה. בחירה שבעתיד ודאי תסיים אותו בשמורת טבע וצריף שיספר כמה הם היו מסכנים ודפקו אותם. ואולי עוד טרגדיה על בחירה לא נכונה.
אגב המאבק בעזה הוא דתי ג'יהדיסטי בכלל כשהם בניהול קטאר תופסים טרמפ על הנרטיב הפלסטיני.
אליפסה​(שולטת)
אליפסה​(שולטת) • 11 באוג׳ 2025
barnacle כתב/ה:
ophirT כתב/ה:

אל תהא מגוחך, אין עם פלשתנאי, ואם יש אתה מוזמן להוכיח.
בנוסף , אין שום קשר לדת ולעם העברי,
אנחנו עם, מבחינה היסטורית.

גם אם נתעלם מהתהליכים של התגבשות הזהות של ערביי ארץ ישראל בתקופה שבין שלהי המאה ה-19 עד סוף התקופה העותמנית בארץ ישראל
(מכיר את מכתב אל-ח'אלידי לרב צדוק כהן ?),
זה יהיה הזוי להתכחש לזה שבין 1917 ל-1947 הפלסטינים התחילו תהליך של בניית נרטיב משותף באדיבות היריב המשותף שהופיע בארץ הקודש, אנחנו.
אנשים לא יוצאים ל"מרד הגדול" של 1936-1939 בלי שיהיה משהו שיחבר אותם, נכון ?

וגם אם אתה נורא רוצה להתעלם מכל זה, לא תוכל להתעלם מכך שבין 1948 ל-1987 הפלסטינים התגבשו לקבוצה לאומית אחת, כי העדות לגיבוש הזה היא פשוטה: האינתיפאדה הראשונה.

בשנים שלאחר מכן הם הדגימו למידה עקבית מאיתנו, בדמות תקופות של פיצול פנימי, תקופות של התלכדות ואחדות מול אויב משותף ואז התמסרות לרעיון הפיצול הפנימי כדבר החשוב ביותר, מאז 2007. האם יש אינדיקציה גדולה יותר להתהוותו של עם בארץ הקודש מאשר הבחירה להתפצל לשתי ממלכות?

ויותר ברצינות - אז מה יש לפלסטינים להראות בתור עם?
יש להם היסטוריה מודרנית רצופת טרגדיות לאומיות (1948, 1967).
יש להם מאבק לאומי מתמשך שהתחיל עם ארגוני טרור שונים ומשונים שלא הגיעו רחוק (אבל דפקו את כל הסביבה, וגם ירדן וגם לבנון יכולות לספר על זה).
יש להם הבשלה של המאבק הלאומי לשלב של התקוממות עממית (אינתיפאדה #1) ושלב של התקוממות מזויינת (אינתיפאדה #2).
יש להם אב לאומי בדמות יאסר ערפאת.
ועכשיו הצטרף אליו מועמד לאבא-לאומי-2, בדמותו של יחיא סינוואר כרות היד, הנלחם בכוחותיו האחרונים, עם קרש בידו.

אז יש להם שפה משותפת. מנהגים משותפים. איזור גאוגרפי שהם קשורים אליו. נרטיב משותף. זה כל מה שצריך כדי להיות עם.
כל מה שחסר להם - מאז ומתמיד - זה מנהיג שיידע לעשות משהו עם כל זה.
לטורקים יש את ארדואן. לסורים יש את א-שרע. לישראלים יש את ביבי. מתי לפלסטינים יהיה מנהיג חזק שיוביל אותם אל הארץ המובטחת?

אין לי בעיה, לצורך הפלפול, לקרוא להם "עם".
אבל תראה איזה מין עם אתה מתאר, עם שהזהות הלאומית שלו קשורה הדוקות בשנאה לאיוב הציוני, בפעולות טרור, ובטינה על התבוסות שלו. זה עם שהתוכן החיובי שלו דל מאוד. התוכן החיובי היחיד שאני יכולה לחשוב עליו הוא האיסלם. ואיני בטוחה שזהו תוכן חיובי.

מה פתאום שנכיר בשאיפות הלאומיות של עם כזה? הרי זו בדיוק הטענה נגדם, שלמימוש הלאומי שלהם אין תוכן חיובי. זהו בעצם אישור אוטו-אנטישמי להשמדה שלנו.

העם היהודי אינו האתוס של לוחמי המחתרות, וההתנגדות לשלטון הבריטי. יתכן מאוד שהמדינה הזו קמה למרות הטרור היהודי ולא בזכותו. אם העם היהודי היה מקבל את עזה, מה הוא היה מקים בה? מדינת טרור? או חברת מופת שהיום היינו לומדים את ההגות שנוצרה בה?

אתה קורא ל-48 ול-67 "טרגדיות" של העם הפלסטיני. מאין מגיעה האמפתיה הזו? מדובר בעם שחזר וניסה להשמיד אותנו. הטרגדיות האלו הם כישלון שאפות ההשמדה והכיבוש של הפלסטינים, וההצלחה שלנו להתקיים. הנכבה לא קרתה לעם פצפיסטי של לומדי תורה. יש פה ניסיון מעוות לצייר את ה"עם" הפלסטיני כעם ככל העמים האירופיים, עם נאור וליבורלי, שפשוט רוצה אדמה בשביל לחיות בכבוד. זה לא המצב.

הפלפול האינטלקטואלי בשאלה אם הם עם או לא-עם, במנותק מהאופי שלהם והיחס שלהם לשכנייהם, נראה לי עקום.
זאלופון​(שולט)
זאלופון​(שולט) • 11 באוג׳ 2025
barnacle כתב/ה:

יש להם אב לאומי בדמות יאסר ערפאת.
ועכשיו הצטרף אליו מועמד לאבא-לאומי-2, בדמותו של יחיא סינוואר כרות היד, הנלחם בכוחותיו האחרונים, עם קרש בידו.

וזה בעצם מספר את כל מה שצריך לדעת על ה"עם" הזה.
טלי35​(שולטת)

שלחו לי תגובה למה שכתבת בעילום שם וביקשו שאפרסם

טלי35​(שולטת) • 11 באוג׳ 2025
mainx זוג כתב/ה:
ראשית, חושב שמיותר להכניס פוליטיקה לפורום הזה לכן את דעתי על נושא הפוסט אשאיר לעצמי.
אבל כן רוצה להתייחס לכמה דברים שנאמרו בתגובות לפני או ליתר דיוק לספר לכם סיפור אמיתי שמתחיל אי שם ב8.10.23. הסיפור יהיה מגוף ראשון כי הוא עלי, לא משהו שמשעתי מי מישהו, משהו שעברתי בעצמי, בגופי.
אני לוחם חוד ביחידת חי"ר גויסתי ב8.10.23 לגבול הצפוני. חודש וחצי הראשונים היינו במשימת ההגנה על גבול הצפוני ואז הגיעה פקודה-יורדים לעזה!
את המעבר ניצלתי כדי לפגוש את אשתי לכמה שעות ולהסתפר. הגעתי לספר שלי במרכז הארץ והוא דחה תור של מישהו כדי לקבל אותי.
כאן בעצם מתחיל הסיפור של מפגש בין מציאות בחזית ובין מציאות המהונדסת בעורף.
מי ש"נפגע" בתור שלו לספר היה גבר בשנות 40 עם שני בנים בגילאים סביב 12-13.
הוא היה נורא עצבני על כך למרות שהתנצלתי ואמרתי שכנראה לא תהיה לי אפשרות להסתפר בזמן הקרוב.

מה אכפת לי, אמר. בלאו הכי אתם לא עושים כלום, לא נלחמים, רק ישנים ואוכלים. כל המלחמה הזאת כישלון אחד גדול.
לא כעסתי, הופתעתי- למה אתה חושב שאנחנו לא עושים כלום?
התשובה הפתיעה אותי עוד יותר- כי עדיין יש טילים על מרכז והחטופים לא חזרו. ככה הסבירו לו בתקשורת.

חזרתי הביתה רק בפברואר 2024 חודשים וחצי אחרי הסיפור לעיל. אחרי חודשיים של לחימה בחאן יונס, אחרי לוואיות של חברים וביכורי פצועים בבית החולים.

חזרתי עם תחושת ניצחון (ולא רק אני-כולם) כי עמדנו במשימה, חיסלנו מחבלים ותשתיות טרור. אבל חזרתי עם תחושה שלא סיימנו, יש מלאכה רבה לפנינו.
כבר לא היו טילים על מרכז וגם על עוטף לא היו.

ושוב פגשתי אנשים בעורף שאמרו- כישלון, צריך עסקה, בכל מחיר......

מי יודע היום להעריך מה זה בכל מחיר? אם היו שואלים מישהו בשנת 2005 (בדיוק לפני 20 שנה) מה יהיה המחיר, לאף אחד לא היה עלה לראש מספר "מעל 2000"....

היום אנחנו נלחמים בראש ובראשונה שלא יהיה 7.10 הבא לא עלינו. נלחמים על הבית.
אם לא הייתם בתוך הריסות של עזה, לא שמעתם שרקת כדור מעל הראש או אבק שעולה אחרי פגיעת אר פי ג'י 20 מטר מכם, אל תקראו לנו כישלון- אתם פוגעים בנו, הלוחמים. אתם רוצים להביע דעה - מותר לכם, רק תחשבו קודם האם תמונה שתקשורת ציירה לכם היא אמתית או שמישהו רוצה שתחשבו שאנחנו נכשלים ומפסידים, כי מישנמצא שם יודע-אנחנו מנצחים בגדול ועושים את העבודה בצורה הכי מקצועית שרק אפשר לתאר.

עד הניצחון!

אני שונאת את השרשור הזה ואני לא יונת דואר אבל התרשמתי שיש סיבה טובה אז הנה... זה ממישהו פה בכלוב שגם מעריך את העשייה של הלוחמים שלנו:

מה הולך גבר..
אח אל תנסה להסביר, לא יכולים להבין.
לא אכנס לפירוט של איפה הייתי ומה עשיתי, אבל משתחרר עכשיו אחרי שנה וחצי ברצף בעזה.
קראתי כמוך וחשתי את אותם תחושות, אבל בחרתי להתעלם.
שומר את האנרגיה בשביל לחזור לחיים בעולם הזה, אחרי שכל כך התרגלתי לעולם המקביל.
וצובר כוח לקריאה הבאה שבטח תיכף תגיע.

וכן מתעצבן כמוך מכל הפרשנויות והדיבורים וחושב על כל האחים שלי שחזרו לבלי עבודה באלגן במשפחה ותיכף נחזור שוב וכולם מדברים ומדברים.

ראינו אח, עשינו, נעשה הסיסמאות של ההכשרה ההיא לפני שנים, טובות היום מתמיד.."בחרנו בחי"ר, יש לזה מחיר"
על כדורים או טיל או מטען אתה מדבר?
אח מי שלא שם ווסט שעות על שעות ב50 מעלות ולא שאין מזגן אין מאוור לא יבין אותך. אז התקלה או הקרסה יבין?
מי שלא נכנס לבתים ראה את הספרים של היטלר ואת התמונות שיש על קירות הבית, יכול להבין

אוהב על מלא ובארווור עד לניצחון למה מי יכול לעלינו
ויאללה בטח נפגש בג' טונה ריו עלייך.
ותן בראש אח.

הלב שלי אתכם אחיי הלוחמים.
תודה עליכם
סווריןן
סווריןן • 11 באוג׳ 2025
והנה הגענו חזרה להלך המחשבה שהוביל אותנו עד הלום - התעלמות מכך שלפלסטינים יש בכלל סיפור, תהייה (מאז גולדה) שיש בכלל עם פלסטיני, דמוניזציה של הפלסטינים והאחדה שלהם לפלקט רצחני ותו לא, לעג והתנשאות (תראו מה אנחנו יכולנו לעשות ועשינו, וראו אותם... גיחי גיחי), הכחשת הנכבה (מאות אלפים עזבו כחלק ממסע תיירותי), עשורים של השפלה במחסומים, דרך מודיעין (סחיטת גייז פלסטינים לטובת מידע מפליל על אחרים - בוחר סתם משהו שנוגע ברגישות לפרטיות כאן), של מעצרים מנהליים, של החלשת דוברים חילונים של הציבור הפלסטיני (עודא למשל)... שאמשיך?

פשוט ישבנו כאן בשקט, מפתחים אקדמיה, חינוך, חקלאות, אמנות, והם, הנאצים עם הכפיות, מתהפכים עלינו שוב ושוב ושוב.

מה שציינתי למעלה אינו עניין של דעה. גם תומך בן גביר יכול לקבל כל זאת ועדיין להחזיק בעמדותיו. מי שזה יטריד אותו הם מי שמסרבים בכלל לזהות שיש כאן בכלל סיפור נגדי. לכן ישראלים כל כך מופתעים מהאופן בו ישראל נתפסת בעולם, מחוץ לבועה הצדקנית של ערוץ 14. ואז מה עושים? הופכים גם את העולם לאוסף טמבלים שעובר הטעייה נבזית על ידי תעמולה ורטואוזית של החמאס (פתאום הם הופכים מדבילים רצחניים לגאוני תקשורת המונים).
סנטוריון
סנטוריון • 11 באוג׳ 2025
סווריןן כתב/ה:
והנה הגענו חזרה להלך המחשבה שהוביל אותנו עד הלום - התעלמות מכך שלפלסטינים יש בכלל סיפור, תהייה (מאז גולדה) שיש בכלל עם פלסטיני, דמוניזציה של הפלסטינים והאחדה שלהם לפלקט רצחני ותו לא

כמו שאמרתי, עם או לא עם - זה לא ממש משנה לי. אני לא מאחיד אותם לפלקט רצחני ותו לא - את זה הם עשו בעצמם די טוב, כמו פחות או יותר כל חברה ערבית נחשלת במזרח התיכון (בפעם האחרונה שבדקתי יש 22 מדינות במזה"ת וכולן דיקטטורות פשיסטיות איסלאמיות פונדמנטליסטיות רצחניות ואלימות - והנה, הפתעה הפתעה, גם הפלשתינאים הם כאלה). האמירה כאילו אנחנו אחראים לטירלול ולאלימות שבחברה הפלשתינית היא הזויה, במיוחד לאור ההיסטוריה הישראלית הפשרנית שחטפה סטירה פעם אחר פעם.

מניח שיש ביניהם גם שוחרי שלום, וגם כאלה שמקשיבים למוצרט בשבת בבוקר. אני מניח שגם היו גרמנים כאלה במלחמת העולם השנייה. מניח שאפילו אחרי שלברנטי בריה היה חותך את האצבעות לכמה אנשים במרתפי העינויים הסובייטים הוא היה חוזר הביתה ושותה תה וקרא דוסטוייבסקי. רצית שנכיר בהם כעם? אחלה, קיבלת. מול עם אנחנו צריכים להתנהל כמו עם, ולא כמו אוסף של פרטים שאולי חלקם נחמדים ואולי לא. לעם יש אג'נדה, פעולות, מניפסטים, יחסי חוץ, מלחמות וכו' - ועל פי אלה הם יקבלו את שכרם. וזה בדיוק מה שקורה עכשיו.
mister z​(שולט)
mister z​(שולט) • 11 באוג׳ 2025
סווריןן כתב/ה:
והנה הגענו חזרה להלך המחשבה שהוביל אותנו עד הלום - התעלמות מכך שלפלסטינים יש בכלל סיפור, תהייה (מאז גולדה) שיש בכלל עם פלסטיני, דמוניזציה של הפלסטינים והאחדה שלהם לפלקט רצחני ותו לא, לעג והתנשאות (תראו מה אנחנו יכולנו לעשות ועשינו, וראו אותם... גיחי גיחי), הכחשת הנכבה (מאות אלפים עזבו כחלק ממסע תיירותי), עשורים של השפלה במחסומים, דרך מודיעין (סחיטת גייז פלסטינים לטובת מידע מפליל על אחרים - בוחר סתם משהו שנוגע ברגישות לפרטיות כאן), של מעצרים מנהליים, של החלשת דוברים חילונים של הציבור הפלסטיני (עודא למשל)... שאמשיך?

פשוט ישבנו כאן בשקט, מפתחים אקדמיה, חינוך, חקלאות, אמנות, והם, הנאצים עם הכפיות, מתהפכים עלינו שוב ושוב ושוב.

מה שציינתי למעלה אינו עניין של דעה. גם תומך בן גביר יכול לקבל כל זאת ועדיין להחזיק בעמדותיו. מי שזה יטריד אותו הם מי שמסרבים בכלל לזהות שיש כאן בכלל סיפור נגדי. לכן ישראלים כל כך מופתעים מהאופן בו ישראל נתפסת בעולם, מחוץ לבועה הצדקנית של ערוץ 14. ואז מה עושים? הופכים גם את העולם לאוסף טמבלים שעובר הטעייה נבזית על ידי תעמולה ורטואוזית של החמאס (פתאום הם הופכים מדבילים רצחניים לגאוני תקשורת המונים).

גם אם נקבל את הטענה שמדובר ב"עם" ולא כפי שהם הגדירו את עצמם עד לפני כמה עשורים "חלק מהעומה הערבית "
למה אתה מתייחס אליהם בזלזול ולא מצפה מהם לקחת אחריות על המעשים שלהם?
הטבח ב1929 בעקבותיו גורשו יהודי חברון ועזה גם היה בגלל מדינת ישראל?
המלחמה שמדינות ערב פתחו בה ב48 הייתה בגלל הכיבוש?
כל אותם אנשים שהאמינו ל קאוקגי שאם הם יצאו מהשטח לכמה ימים או ישחוט את כל היהודים זה גם אשמתנו?
המחסומים וגדר ההפרדה שנבנו לאחר פיגועי ההתאבדות..

השנאה ליהודים התחילה הרבה לפני שהייתה מדינה ולא צפויה להעלם בעשורים הבאים ולא משנה כמה חזק תרצו
או על כמה הסכמים הממשלה תחתום
Fairy t
Fairy t • 11 באוג׳ 2025
כן צריך לכבוש
זה לא חדש ולא המדינה הראשונה ולא האחרונה שתעשה את זה

אפשר לדון על מה לעשות אחרי שנכבוש - שם הבעיה אם כדאי להשאיר את זה בשליטת ישראל
אליפסה​(שולטת)
אליפסה​(שולטת) • 11 באוג׳ 2025
סווריןן כתב/ה:

יש לי שתי שאלות:

מזו דמוניזציה של העם הפלסטיני?
ברור לי שיש כמה אינדיבידואלים נפלאים בקרב הפלסטינים. אבל אי אפשר לרקוד על שתי חתונות. אם הם עם, אנחנו מתייחסים אליהם כאל קבוצה ולא כאל פרטים. כקבוצה הם לא רצחניים? היתה תקופה, בתולדות הסכסוך, שהפלסטינים, כעם העבירו מסר של שלום, שכולל הכרה כנה וברורה בדבר זכותו של העם היהודי למדינה משלו, כאן בישראל? היה רגע שאלמלא כוחנו הצבאי הם, כעם, לא היה מצטרפים בהתלהבות להשמדה שלנו? מה כאן הדמוניזציה?

מזו הכחשת הנכבה?
העובדות ידועות. מי מכחיש שאנשים גורשו? כן מתנגדים למסגור שעשו לגרוש, תחת השם "נכבה", כאילו מדובר בארוע שעומד בפני עצמו: עם תמים ופצפיסטי שגר שבאדמתו גורש ע"י הקולוניאליסטים היהודים. לארוע הזה יש שם אחר: מלחמת העצמאות. היה הסכם חלוקה שהערבים דחו. הם פתחו במלחמה במטרה להרוג (זו לא דמוניזציה. זה מה שהיה). הם הפסידו. וגם אחרי שהפסידו גם אז לא הכירו בזכות הקיום שלנו. לא גורש עם עם שוחר שלום. גורש עם שוחר מלחמה. אפשר להתווכח על אופי הגירוש ועל האופן שבו דברים מסויימים נעשו. אבל מה היתה האלטרנטיבה? לצאת מכל האדמות שנכבשו, לבקש סליחה, ולהמתין עד שהם יתקפו שוב? וחוזר חלילה עם שפעם אחת המתקפה שלהם תצליח?

וכולנו יודעים מה יקרה כשהם יצליחו. רמז, זו לא תהיה מדינת כל אזרחיה, עם חוק יסוד של כבוד האדם וחירותו.

אני לא מצליחה להבין את תורת המוסר הזו, שרואה בניצחון ובהבטחת הקיום שלנו פשע.
סווריןן
לפני 5 חודשים • 12 באוג׳ 2025
סווריןן • 12 באוג׳ 2025
לפלסטינים יש יד ורגל בטרגדיה של עצמם. הפרעות ב 1920 ובעשור שבא אחר כך מלמדות על נתק בין הסכסוך לבין התנחלויות או עצם הקמת המדינה. הפלסטינים גם לא הציגו שום תכנית שלום ברורה משל עצמם לסיום הסכסוך. בנקודות בהן ניתן היה להתקדם למשהו חיובי יותר-ברק, אולמרט-הם לא התקדמו. בכל אחד מהצמתים הללו, בדרך כלל הם בחרו בכיוון של יותר אלימות - האינתיפאדה השניה כדוגמה. זאת ועוד, האופי של השביעי באוקטובר--דו"ח דינה מספר כמה מהפרטים--לא מכוון לדו קיום אחרי שלב מלחמתי, אלא להשמדה כוללת של כל יהודי בין הים לירדן. להתנהלות כזו יש תוצאות.

לא כתבתי את מה שכתבתי כפציפיסט או כפוסט ציוני. אני תומך בלחימה נחושה ועקבית ביסודות הג'יהדיסטים, ואני מודע לקושי לברור מי הוא מי תוך לוחמה בשטח בנוי.
אבל...
הזהות היהודית -לאומית שהתפתחה כאן, וודאי אחרי 67, סובלת מהכחשה שיטתית ואמנזיה סלקטיבית אודות האופי הדורסני של הציונות אל מול הפלסטינים. רובנו חיים בבועה בכל הקשור ליום יום בשטחים, ולא אכנס לדוגמאות. קל למצוא אותן. האיוולת היא לחשוב שנצליח להיות העם היחיד שחי עם הרגל על הגרון של חמישה מיליון אנשים. לא נצליח. באשר לנכבה, היומנים של נחמני מספרים סיפור שלא נלמד בבתי הספר שלנו, בנוגע לאופי הרצחני של מלחמת השחרור בגליל כשהתחלנו לנצח (מה שעשינו בדיר יאסין לא הספיק). גם לאופי ההתנהלות הזה יש תוצאות
אז הפכנו את עצמנו לאלופי העולם בהתקרבנות - אנחנו הקורבנות המוחלטים: השואה, השביעי באוקטובר... אין אחרים.

ישראל היא מדינה שפועלת באופן לא מוסרי באופן שיטתי ובמשך עשורים רבים בתוך אזור בו קיימים אנשים (לא ישראלים) רעים. רעים מאוד. היכולת להכיל את המורכבות של זה היא תנאי בעיני לחשיבה פרודוקטיבית בזיקה לסכסוך הזה.