ערב טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

מהמטבח בהכאבה - שרשור המתכונים הגדול

JuSt LiLi​(מתחלפת)
לפני 14 שנים • 23 באוג׳ 2010

עוגת השוקולד שלי....

JuSt LiLi​(מתחלפת) • 23 באוג׳ 2010
לכל מי שהיה וטעם בפיקניקינקי את העוגה שלי וחפר למתכון אז אני מפרסת אותו פה ודי להציק לי!!!!!

לשכבה התחתונה:
לפורר חבילת בסקוויטים גדולה
לחמם על הגז שתי חבילות שוקולד מריר יחד עם שתי שמנת מתוקה ו25 גרם חמאה...
לתת לשוקולד להתקרר מעט ואז לערבב אותו יחד עם הבסקווטים לתערובת אחידה.
להשים בצורה אדוקה בתוך תבנית.
(כשאתה מערבב את השוקולד והבסקוויטים תראה לפי מראית עין שזה לא יהיה נוזלי מידי)

לשכבה האמצעית:
להקציף אינסטנט פודינג וניל יחד עם שמנת מתוקה אחת עד שנוצר קרם.
להשים על השכבה התחתונה
להכניס את זה למקפיא כדי שהעוגה תתיצב.

בזמן שהעוגה מתייצבת במקפיא את מכין בסיר חבילת שוקולד מריר יחד עם חצי שמנת מתוקה.
מחכה שהשוקולד מתקרר ושופך על העוגה ומשאיר במקפיר עד שהיא קופאת לגמרי...

אחר כך לכניס אותה למקרר כדי שיהיה אפשר לאכול אותה באמת בלי לקבל קיפאון מוח...
אתנה
לפני 14 שנים • 24 באוג׳ 2010

ניוקי תפוח אדמה ברוטב רוקפור

אתנה • 24 באוג׳ 2010
המצרכים :


המצרכים לניוקי:
6 תפוחי אדמה בינוניים
50 גרם חמאה רכה
2 חלמונים
מלח ופלפל
300 גרם קמח לבן

המצרכים לרוטב:
½ כוס שמנת מתוקה
50 גרם גבינת רוקפור
קומץ בזיליקום קצוץ
מלח ופלפל
קומץ גבינת פרמזן מגוררת
עירית קצוצה


ההכנה :


אופן הכנת הניוקי:
מבשלים בסיר עם מים את תפוחי האדמה בקליפתם עד לריכוכם.
מסירים קליפה ומועכים לפירה. מוסיפים את החמאה, החלמונים, מלח, פלפל וקמח ולשים עד לקבלת בצק.
על משטח מקומח יוצרים מהבצק נקניק וחותכים לעיגולים באורך של כ-2 ס"מ.
מרתיחים סיר עם מים וכפית מלח ומבשלים את הניוקי עד שהוא צף.

אופן הכנת הרוטב:
במחבת טפלון רחבה מבשלים את השמנת על אש בינונית. מוסיפים את הגבינה, הבזיליקום ומתבלים במלח ופלפל. בעזרת כף מחוררת מסננים את הניוקי ומעבירים לתוך מחבת הרוטב.
מבשלים עוד מספר דקות על אש בינונית ומעבירים לצלחת הגשה. מפזרים מעל פרמזן ומעט עירית קצוצה ובתיאבון!
אתנה
לפני 14 שנים • 24 באוג׳ 2010

פקאן סיני

אתנה • 24 באוג׳ 2010
קיבלתי קילו של פקאן והתלבטתי מה לעשות איתו
חיפוש קצר ברשת הוביל אותי למתכון מעולה


המצרכים :

200 גרם אגוזי פקאן
1/2 כוס סוכר
1/2 1 כוס מים
שמן לטיגון


ההכנה :
מכינים קודם את מי הסוכר על ידי בישול של הסוכר עם המים עד לרתיחה ואחר כך להנמיך את האש ולבשל עוד מס' דקות (2-3)על אש נמוכה מוסיפים את האגוזים וממשיכים לבשל על להבה בינונית במשך כ- 10 דקות. מוציאים, מסננים ומפזרים על משטח לייבוש. כשהאגוזים יבשים לחלוטין, מטגנים אותם בשמן עמוק וחם עד שהם משחימים יפה( להיזהר לא לשרוף אותם ), מוציאים, מסננים היטב, מייבשים על מגבת נקייה ומאחסנים בצנצנת.


* משתלב מצויין עם גלידה *
Cauchy{Venus Blue}
לפני 14 שנים • 25 באוג׳ 2010

קדירת בשר וירקות שורש

Cauchy{Venus Blue} • 25 באוג׳ 2010
מצרכים:
1 ק"ג בשר טרי חתוך לקוביות גדולות (אני משתמש בפאלש-פילה, אפשר גם מספר 5. ליצריים מביננו אפשר שפונדרה - שומני ביותר אבל הטעם מדהים בעיני)
קמח מעורבב עם פפריקה ופלפל שחור
מים רותחים
תפוחי אדמה (לפי הטעם, נגיד 6 בינוניים)
2 קופסאות פטריות שמפיניון.
שתי שיני שום מקולפות

שורשים:
-ראש שום (שלם כמו שהוא)
-3 גזרים (מקולפים)
-שורש פטרוזיליה (מקולף)
-שורש סלרי (מקולף)
-בצל שלם (מקולף)
-כרישה [פרסה] (מקולפת, החלק הלבן)
-קולורבי (מקולף)
-עלים של סלרי (ענף או שניים)


הוראות:
1. לקלף את כל מה שצריך לפי המתואר במצרכים
2. לקמח את קוביות הבשר ולטגן עד שיקבלו צבע מבחוץ
3. להוסיף את כל השורשים ולהמשיך לטגן כמה דקות
4. להוסיף מים רותחים עד שיכסו את הבשר (שימו לב: בסיר גדול מידי יכנסו יותר מים, ולתבשיל יהיה פחות טעם)
5. להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה 4 שעות (אם הטעם לא מספיק דומיננטי אפשר להמשיך לבשל כל עוד נותרו הרבה נוזלים בסיר)
6. לקלף ולחתוך תפוחי אדמה
7. להעביר חלק מהנוזלים לסיר שני ולבשל בו את תפוחי אדמה עם הנוזלים כשעה
8. לחתוך את הפטריות ולהוסיף לסיר התפוחי אדמה עוד כמה דקות
9. משאירים בשני סירים ומגישים יחד על מצע אורז או פסטה בשר ותפוחי אדמה עם פטריות.
10. יש מי שזורק את ירקות השורש ויש מי שאוכל אותם. תלוי בכם. spit or swallow

הערה: לעצלנים, ניתן לבשל את תפוחי האדמה והפטריות בסיר הבשר. זו לא בהכרח פגיעה בטעם, אבל אני מעדיף בסירים נפרטים.
Cauchy{Venus Blue}
לפני 14 שנים • 29 באוק׳ 2010

Shortbread - עוגיות חמאה אנגליות מסורתיות

Cauchy{Venus Blue} • 29 באוק׳ 2010
Shortbread- עוגיות חמאה אנגליות מסורתיות.
אלה לא עוגיות החמאה המסוכרות שהיינו קונים בקופסאות המתכת העגולות, אלא עוגיות חמאה שמגישים בשעת התה באיים הבריטיים (מלבניות ומגיעות בשקית בדומה לופלים), פשוט וטעים. מתאים מאד ליצירת פירורים לעוגות פירורים למינהן.

רכיבים: (כ-8 עוגיות בקוטר 6 ס''מ)
100 גרם חמאה (קצת רכה, להוציא מהמקרר קודם לכן)
44 גרם אבקת סוכר
144 גרם קמח

מתכון:
מערבבים את החמאה עם הסוכר (עדיף באמצעות 'גיטרה' של מיקסר)
מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהתערובת הופכת לפירורים (לא עד בצק אחיד)
מכסים ומניחים את הפירורים לנוח 20 דקות במקרר (לא יותר)
לשים היטב ומרדדים לגובה ס''מ וחצי-שניים (אני עושה את זה עם הידיים בלבד).
קורצים עודיות ודוקרים בהן חורים עם מזלג או קיסם (על מנת שלא יתנפחו)
אופים ב170 מעלות עד שהקצוות משחימים
walking dead
לפני 14 שנים • 3 בנוב׳ 2010
walking dead • 3 בנוב׳ 2010
עינוג שוקולד ופיסטוקים - קל ביותר להכנה!

פרוסות של שוקולד במרקם פאדג'י נפלא עם הפתעות פיסטוקים פריכים. ראו הוזהרתם, מושחת במיוחד! נא לאכול ולהכין מבעוד מועד טלפון להזמנת נט"ן icon_smile.gif

מרכיבים (לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה)
300 גרם שוקולד מריר משובח (60% מוצקי קקאו ומעלה)
פחית חלב מרוכז וממותק (בערך 400 גרם)
70 גרם חמאה
100 גרם פיסטוקים שבורים גס

הכנה:
על אש קטנה ממיסים בסיר שוקולד, חלב מרוכז וחמאה עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה. מסירים מהאש ומערבבים פנימה פיסטוקים. יוצקים את התערובת לתבנית המרופדת ושולחים למקרר להתייצבות לשעתיים. מחלצים מהתבנית, מקלפים את נייר האפייה, פורסים לפרוסות ונמנעים מבדיקות סוכר וכולסטרול לחודש.
Here And There​(נשלטת)
לפני 12 שנים • 26 ביוני 2012

ועוד שאלה..

Here And There​(נשלטת) • 26 ביוני 2012
החמצת ירקות, באמצעות מיץ לימון או באמצעות חומץ, אשמח לקבל מתכון טוב.

תודה!


Franchesca
לפני 12 שנים • 26 ביוני 2012

זה די פשוט..

Franchesca • 26 ביוני 2012
אני מערבבת לימון וחומץ, בערך חצי חצי.
פלפל שחור שלם, שיני שום, שמיר מלח.
ירקות לבחירתך, אני שמה גזר, כרובית וכרוב ולפעמים סלרי.
אם את צריכה את זה לזמן הקרוב תאחסני בטמפרטורת החדר (מקסימום יומיים אם חם) לאחר מכן במקרר.
Here And There​(נשלטת)
לפני 12 שנים • 27 ביוני 2012

Re: זה די פשוט..

Here And There​(נשלטת) • 27 ביוני 2012
Franchesca כתב/ה:
אני מערבבת לימון וחומץ, בערך חצי חצי.
פלפל שחור שלם, שיני שום, שמיר מלח.
ירקות לבחירתך, אני שמה גזר, כרובית וכרוב ולפעמים סלרי.
אם את צריכה את זה לזמן הקרוב תאחסני בטמפרטורת החדר (מקסימום יומיים אם חם) לאחר מכן במקרר.



תודה.
ועוד כמה שאלות, פלפל שחור מלא?
פלפל מגיעה טחון או גרוס לא?
בכמה לימונים את משתמשת?