סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

לפעם הבאה שמישהו יטען שהשמאל אלים בדיוק כמו הימין

דרקן ראהל​(נשלט){מית}
לפני 3 שנים • 13 בינו׳ 2021
ברייה כתב/ה:
דרקן ראהל כתב/ה:
פרשי כתב/ה:
אני אשמח להסבר מפורט מה זה אינטרנט, תודה.
לגבי העיתון והטלפון, אם אתה חושב שדרכם אתה יכול להתחיל להבין בפוליטיקה בארצות הברית, אז יש לי טיפ בשבילך, קח עיתון אמרקאי לגמרי ותחפש כתבה על הפוליטיקה בישראל, זה דבר חוויתי מאוד, אותו דבר כשאתה כותה על פוליטיקה בארצות הברית.

אולי פשוט תפסיק להביך את עצמך? אדם שכתב בצ'ט שמרצ רוצחים, שישב בשקט כשמדברים על אלימות.

למה אתה מתנשא מעליו וסותם לו את הפה?
הוא לא מביך את עצמו. הוא טוען טענה שאולי ניתן להתווכח עליה, אבל יש בה הרבה מן האמת. אי אפשר ללמוד על הלך רוח פוליטי במדינה אחרת מפיהם של חברים שמעבירים מידע משוחד ומעתונים. לא לשווא הכתבים מדווחים מהשטח, כי מה שרואים משם לא רואים מכאן.
מצד אחד, דרקן, יש לך פאסון של אדם שמעוניין בדיון, ואני מאוד אוהבת לקרוא אותך ואת דעותיך, מצד שני אתה מזלזל בדעותיהם של אנשים ובאנשים שמנסים לקיים אתך שיח ומוציא כל חשק להתדיין אתך.

אפרופו אלימות שאינה מחייבת אקדחים, סכינים ויריקות.
(אולי באמת דיונים על פוליטיקה הם לא רעיון טוב. אני לומדת לחבב פחות אנשים שאני מכבדת).

אני רק אניח פה את מה שפרשי כתב בתגובה הראשונה שלו, שהיא מכלילה לגמרי על כל משתתפי הדיון:
שרשור מרתק של אנשים שמדברים על פוליטיקה בארצות הברית כאילו יש להם הבנה מינימלית בנושא

יש משפט שאומר "יחס גורר יחס"
king ddm​(שולט)
king ddm​(שולט) • 13 בינו׳ 2021
על מתן מדברים רוב אנשים בנדין לא ידעתי את הגלים בנין רפובליקנים לדמוקרטיה ועדיין בנין שני הפלגות עלו , עלמה אתם מדברים בכלל אנשים כן ליכולת לדבר על היסטוריה של הרצות הברית
,אנין בדל בני ישראל אמריקה בגלל סיבה פשוט מאוד ושני מאומת ,אין יותר סכנין על דברים חשובים את דבר אבל רק על שני זקנים זו
מה בדל בנין ביידן ל לטראמפ
יש לי עוד שאלה למה הוא נבחר ליותר למוד לבחירה ?
דרקן ראהל​(נשלט){מית}
-JOKER- כתב/ה:

אני עובר על כל השרשור, ורק עכשיו ראיתי את זה. קראתי כמעט עד הסוף, ואיבדתי ריכוז. אין ספק שזו כתבה מעניינת, מטרידה, ומביאה לידיעתי דברים שלא הכרתי. תודה רק על זה.
לצד זה שאני מסכים עם הכתבה שיש פה בעיות, ובאמת לא ברור לי (בהנחה וכל הפרטים מדוייקים) איך, לפחות במקרה של נאמן, לא ננקטו צעדים נגד היועץ.
עם זאת יש לי שתי הערות:
1. התקשורת - התקשורת אינה חלק ממערכת המשפט. במהותה, היא מחפשת כותרות ורודפת סנסציות. בגדול, יש לה הטיות לכיוון השמאל. עם זאת, אני לא יודע איך הם התייחסו למקרים דומים שקשורים לאנשים שאינם מהימין. כן אפשר להראות בקלות שהתקשורת עושה אותו דבר בתחומים שכלל אינם פוליטיים. קח, למשל, מקרי אונס - התקשורת רצה לדווח בקולי קולות על כל חקירה כאילו כבר נקבעה אשמה, ולרוב אינך שומע מילה אחר כך על זיכוי או ביטול האשמות (אלא אם זה מוביל לעוד סנסציה, כמו אייל גולן, למשל). איך התייחסה התקשורת לברלד, בתחילת הפרשה שלו? האם הוא לא איבד חוזים ונפגע קשות, עד שהתברר העניין? בהחלט כן. כוונתי היא, שהתקשורת בעייתית בדיווחים מהסוג המשפטי, גם כשאין פוליטיקאים או "אנשים לא רצויים" בעסק. אולי אם ינתקו את התקשורת מהצורך למכור פרסומות בזמן החדשות, קרי רייטינג, ויפחיתו מחשיבות הסקופ לטובת המהימנות, נראה מהם משהו אחר. אבל, זה גם דורש שהקהל ישנה גישה.

2. הכתבה מפנה אצבע מאשימה כלפי מערכת המשפט. לתחושתי, ואולי אני טועה, אתה מוסיף מעורבות של פוליטיקאים, בית המשפט עצמו, כל המערכת כולה.
אבל, בכל המקרים שמובאים, בית המשפט פעל כשורה - האשמות נדחו, תיקים נסגרו, השופטים כתבו חוות דעת קשות. כמו-כן, אלא אם פספסתי משהו, אין מעורבות של מפלגה כלשהי באף מקרה. המקרה הכי מובהק, נאמן, נראה כמו עבודת יחיד של יועץ משפטי זועם וממורמר (אני מתעלם מהכפופים לו, שכן ייתכן ושיתפו פעולה מתוך אמונה כנה במנהיג העליון, או מתוך פחד על עבודתם). ה"חיסולים" היו בעיקר על ידי התקשורת, שגם אם היא שמאלנית, אינה חייל שמקבל פקודות ממפלגת שמאל, לפחות לא מאז ימי התקשורת המגוייסת, שעברו מן העולם (בישראל). אני לא רואה בכתבה הזאת מערכת חיסולים משומנת בבעלות מפלגות השמאל (שכבר שנים שהן חלשות פוליטית ומוכות), אני רואה מערכת לא מושלמת שעושה טעויות או שמאפשרת ליחידים לנצל אותה לאינטרסים האישיים שלהם, אבל גם יש בה מנגנונים שבולמים את התופעות האלה. האם היא צריכה תיקונים? ודאי. כל מערכת אנושית תמיד דורשת תחזוקה ושיפורים. האם היא מושחתת לחלוטין ובלתי צודקת בעליל? לא. זה לא מה שאני קורא. היא מאפשרת לרקובים יותר מדי, אך אינה רקובה בעצמה.
רוח סערה
רוח סערה • 13 בינו׳ 2021
קח את הדוגמה של פסילתם של ברוך מרזל מיכאל בן ארי ובנצי גופשטיין מחד בטענה שהסיתו לגזענות (בזמן שכל אחד עם מעט כנות יודע שכוונתם היתה נגד ואך ורק נגד טרוריסטים) ומאידך באותה מערכת בחירות שופטי העליון בחרו להתיר את התמודדותם של אנשי סיעת בל"ד ואפילו את אחמד טיבי שהילל שהידים במפורש (וכל אחד יודע שהם לא קיבלו ולא יקבלו מעולם את עובדת היותנו בארץ הזו כלל וכלל). אז לבוא אחרי זה ולחשוב שאולי אולי ישנה איזושהיא הוגנות ואובייקטביזם אצל שופטי העליון - זוהי האירוניה בהתגלמותה..
האמת שאינני מאשים אותם. גם אני לו הייתי שופט הייתי באופן סטטיסטי ומבלי שארצה מוציא תחת ידי פסקי דין שהם ברוח האג'נדה שלי. ואני מדגיש מבלי שארצה יען כי אינני אל מבמיתולוגיה היוונית ולא אצליח לחלוטין להיות ניטרלי. אבל זאת טענתי: הכיצד הם מתיימרין לומר ללא כל בושה שהם שופטים כל דבר לגופו של עניין?! האם לימוד אינטנסיבי בתואר למשפטים הופך אתכם לאל?! הכיצד לא שינו את שיטת מינוי שופטים לכזו שתהווה מייצגת ולו במעט את כל קשת המפה הפוליטית?! הכיצד ממשיכים בשיטת המינוי ההזויה של חבר מביא חבר?! איפה נשמע כדבר?!
ואולי השופטים הם אכן אלים וצריך לשכתב מחדש את המיתולוגיה היוונית כל ידי הוספת כמה אלים חדשים כמו ברק'וס חיות'וס מזוז'ס...
כנ"ל גם לגבי חבר מביא חבר בתקשורת (וגם ריבוי הכתבים הימניים שהתווספו ת"ל בעשור או שנים האחרונים נבלעים במערכת שכבר מונעת עשרות בשנים על אג'נדה מאוד מאוד מסויימת עם עורכי חדשות מסויימים ועם קובעי סדר-יום נטרא נורא ספציפיים)
הבוהמה ששלטה פה מאז קום המדינה עדיין ממשיכה לתפוס את נקודות השליטה המשמעותיות והקריטיות והם מבטיחים שיורשיהם ימשיכו את מורשתם.
וכן, הממשלה הימנית כביכול התנהגה בצורה דבילית ולא עשתה למרות שיכלה לחולל רפורמות אילו רק רצתה לאורך 14-15 השנים האחרונות. ולכן אנו ממשיכים אם הטירוף הזה.
רוח סערה
רוח סערה • 13 בינו׳ 2021
המערכת של הממסד עם הנטייה הברורה שמאלה הושתתה בימי קום המדינה וכעת היא פועלת מכוח האינראציה ובאמצעות כלבי השמירה שדואגים לזרוא חול בעיניים ולהשלות כאילו יש ייצוג הולם לכל הדעות והזרמים ומאידך ממשיכים לצחוק בליבם לכולם ולהבטיח שדעתם ורק דעתם היא זו שתקבע את השורה התחתונה.
הטופר המפשר
הטופר המפשר • 13 בינו׳ 2021
"רוח סערה" אני הצצתי בפרופיל שלך וראיתי שהצטרפת ממש אתמול. והנה אתה כמו רוח סערה מזמר את דף המסרים בפקודה.
גו'קר---קגב---מתהפך---סערה---- ועוד
גם אני רוצה, ברצינות , כמה משלמים שם? של מי זה של שלדון, ברונפמן? או שמא זה כבר עבודה של השב"ב (שירות בטחון בלפור)?
🤔
דרקן ראהל​(נשלט){מית}
רוח סערה כתב/ה:
קח את הדוגמה של פסילתם של ברוך מרזל מיכאל בן ארי ובנצי גופשטיין מחד בטענה שהסיתו לגזענות (בזמן שכל אחד עם מעט כנות יודע שכוונתם היתה נגד ואך ורק נגד טרוריסטים) ומאידך באותה מערכת בחירות שופטי העליון בחרו להתיר את התמודדותם של אנשי סיעת בל"ד ואפילו את אחמד טיבי שהילל שהידים במפורש (וכל אחד יודע שהם לא קיבלו ולא יקבלו מעולם את עובדת היותנו בארץ הזו כלל וכלל). אז לבוא אחרי זה ולחשוב שאולי אולי ישנה איזושהיא הוגנות ואובייקטביזם אצל שופטי העליון - זוהי האירוניה בהתגלמותה..
האמת שאינני מאשים אותם. גם אני לו הייתי שופט הייתי באופן סטטיסטי ומבלי שארצה מוציא תחת ידי פסקי דין שהם ברוח האג'נדה שלי. ואני מדגיש מבלי שארצה יען כי אינני אל מבמיתולוגיה היוונית ולא אצליח לחלוטין להיות ניטרלי. אבל זאת טענתי: הכיצד הם מתיימרין לומר ללא כל בושה שהם שופטים כל דבר לגופו של עניין?! האם לימוד אינטנסיבי בתואר למשפטים הופך אתכם לאל?! הכיצד לא שינו את שיטת מינוי שופטים לכזו שתהווה מייצגת ולו במעט את כל קשת המפה הפוליטית?! הכיצד ממשיכים בשיטת המינוי ההזויה של חבר מביא חבר?! איפה נשמע כדבר?!
ואולי השופטים הם אכן אלים וצריך לשכתב מחדש את המיתולוגיה היוונית כל ידי הוספת כמה אלים חדשים כמו ברק'וס חיות'וס מזוז'ס...
כנ"ל גם לגבי חבר מביא חבר בתקשורת (וגם ריבוי הכתבים הימניים שהתווספו ת"ל בעשור או שנים האחרונים נבלעים במערכת שכבר מונעת עשרות בשנים על אג'נדה מאוד מאוד מסויימת עם עורכי חדשות מסויימים ועם קובעי סדר-יום נטרא נורא ספציפיים)
הבוהמה ששלטה פה מאז קום המדינה עדיין ממשיכה לתפוס את נקודות השליטה המשמעותיות והקריטיות והם מבטיחים שיורשיהם ימשיכו את מורשתם.
וכן, הממשלה הימנית כביכול התנהגה בצורה דבילית ולא עשתה למרות שיכלה לחולל רפורמות אילו רק רצתה לאורך 14-15 השנים האחרונות. ולכן אנו ממשיכים אם הטירוף הזה.

לעניין הביקורת על התקשורת אני לא אגיב.
לגבי הסוף - לא יודע מה לומר. לממשלה הימנית יש ראש מאוד ברור, גם אם האיברים מתחלפים. אולי תחליפו אותו כבר? תעלו מישהו שהוא באמת ימני, ושיעשה את השינויים שאתם רוצים? מישהו שיחוקק חוקים, שיכניס איזון? אין לי שום בעיה עם ממשלה ימנית שפועלת כמו ממשלה ימנית. לדעתי, לכולם יש בעיה עם ה"מנהיג" האופורטוניסט תאב הכח, שלא מעניין אותו מהמדינה, ובמקרה הטוב עסוק בהאדרה עצמית, במקרה הרע באינטרסים הפרטיים (בעיקר המשפטיים) שלו. הוא אפילו מצפצף על חברי המרכז ומתעלם לגמרי מסדר הרשימה שהם רצו, לטובת קידום עושי דברו. יש אנשים ממש איכותיים בימין, בלי קשר לדעותיהם, פשוט חבל.
לא ברור לי למה אתה קורא לשיטת מינוי השופטים "חבר מביא חבר" או למה אתה חושב שאין ייצוג לקשת הפוליטית במינויים. אשמח אם תסביר.
לגבי אלה שנפסלו, אני לא אהיה זה שיסכים איתך. אני גיי, להיות בעד כניסתו של גופשטיין זה כמו לירות בעצמי. האם החברים מהמפלגות הערביות היו צריכים להיפסל? יש מצב. באמת לא יודע מה התשובה הנכונה לזה, צריך מישהו יותר פוליטי או שאשכרה משייך את עצמו לאיזה מחנה כדי להתמודד איתך על הסוגיה הזו.
באמת שאשמח אם תסביר לי מה אני מפספס לגבי מינוי השופטים
דרקן ראהל​(נשלט){מית}
הטופר המפשר כתב/ה:
"רוח סערה" אני הצצתי בפרופיל שלך וראיתי שהצטרפת ממש אתמול. והנה אתה כמו רוח סערה מזמר את דף המסרים בפקודה.
גו'קר---קגב---מתהפך---סערה---- ועוד
גם אני רוצה, ברצינות , כמה משלמים שם? של מי זה של שלדון, ברונפמן? או שמא זה כבר עבודה של השב"ב (שירות בטחון בלפור)?
🤔

טופר, כפרה, אני חולה על התגובות שלך.
הפעם, אני יוצא חוצץ. כמות הפעמים שמאשימים אותי בדברים שכתבת על אחרים היא אינסופית. אנחנו צריכים להתמודד עם כל אחד לגופו. תגובתו של רוח סערה שונה מזו של מתהפך, והיא שונה מאלה של ג'וקר או פרש.
מבין את כוונתך, מבין מאיפה באת, אבל...
פרשי
פרשי • 13 בינו׳ 2021
דרקן ראהל כתב/ה:
פרשי כתב/ה:
אני אשמח להסבר מפורט מה זה אינטרנט, תודה.
לגבי העיתון והטלפון, אם אתה חושב שדרכם אתה יכול להתחיל להבין בפוליטיקה בארצות הברית, אז יש לי טיפ בשבילך, קח עיתון אמרקאי לגמרי ותחפש כתבה על הפוליטיקה בישראל, זה דבר חוויתי מאוד, אותו דבר כשאתה כותה על פוליטיקה בארצות הברית.

אולי פשוט תפסיק להביך את עצמך? אדם שכתב בצ'ט שמרצ רוצחים, שישב בשקט כשמדברים על אלימות.

לא זכור לי שכתבתי על מרצ רוצחים, אז אין לי מה להגעב על הטענה.
אבל כשיהיה לך תגובה עניינית ולא נביחות, תעדכן אותי
דרקן ראהל​(נשלט){מית}
אוקיי. אני לא מופתע אם אתה לא זוכר, זה היה בצ'ט לפני איזה שנה או שנתיים. יש לי זיכרון של פיל.
תראה, כשאתה בא ומכריז שאף אחד לא מבין כלום, אני לא רואה איך אפשר לתת לזה תגובה עניינית.
מה שכן, לא הייתי צריך להגיב כמו שהגבתי. זה עלי. אשתדל שלא יחזור.
אולי אתה רוצה לנסות לבטא את דעתך בצורה אחרת?