| אביב נעורים |
לפני שנה •
9 בינו׳ 2025
לפני שנה •
9 בינו׳ 2025
אביב נעורים • 9 בינו׳ 2025
► תחת כנפיך כתב/ה: מיתוסית, סליחה שאני משיב בשמי פה. יש מצב שזכותך לקרוא לי ‘טרול’ בויכוח הזה.
אבל עם כל הכבוד, ויש כבוד. לא העלת פה טיעונים חדשים. ולא נראה לי שהיא תהיה מסוגלת פיזית. לענות לכל אחד שמשהו לא מוצא חן בעיניו. אז זכותך להזהיר. ויש כאלה שיתרשמו מדבריך ויש כאלה שיחשבו אחרת. זו מדינה חופשית. והעולם ימשיך להסתובב עד שיהיה משפט. ושם ישפטו מה נכון ומה לא. ואם היא תזוכה שם מחמת הספק. או שזה יהיה משכנע ללא ספקות. וזה נראה לי הכי הגיוני במדינה נורמלית שיהיה סעד גם למוחלשים/נאשמים אתה בבלבלה על מלא וחוזר על התגובות שלך. בסך הכל מצפים (אני) כמו שנכתב בשרשור המקביל שתכתוב בפורום את הצד שלה. היא נמצאת כאן ובוחרת שלא להגיב (היא לא חייבת למי מבאי הפורום תשובות). כל אדם בוחר את הדרך שלו את הערכים שלו ואיתם הוא צריך לחיות ויכול להיות שיהיו לכך השלכות במהלך החיים. |
|
|
|
|
לפני שנה •
9 בינו׳ 2025
לפני שנה •
9 בינו׳ 2025
teacher(שולט) • 9 בינו׳ 2025
לא טרול. סוּמָא.
|
|
|
| barnacle(שולט) |
לפני שנה •
9 בינו׳ 2025
לפני שנה •
9 בינו׳ 2025
barnacle(שולט) • 9 בינו׳ 2025
אדם לא חייב להיות טרול או סומא כדי לחשוב אחרת... כנראה שהניסיון האישי שלו היה כל-כך שונה שהוא מתקשה לקבל מצב שבו מה שנשאר זה הרושם השלילי שהכתבה יצרה.
|
|
|
|
|
לפני שנה •
9 בינו׳ 2025
לפני שנה •
9 בינו׳ 2025
teacher(שולט) • 9 בינו׳ 2025
שום ניסיון אישי, הוא כתב זאת בעצמו.
לא חבר שלה, לא טופל אצלה ולא סיפק לה פטריות. גיבש דיעה על סמך אופטימיות קוסמית והתחושה שיש איזון ביקום. זה אחלה במישור של ״אני מרגיש״ אבל במישור הענייני - פחות. |
|
|
|
|
לפני שנה •
9 בינו׳ 2025
לפני שנה •
9 בינו׳ 2025
שוסי • 9 בינו׳ 2025
► מיתוסית כתב/ה: ► שוסי כתב/ה: מזכירה ומסכמת,-
טיפול רגשי עושים רק אצל מטפלת רגשית מוסמכת,קרי-בעלת תואר שני טיפולי+הסמכה בתחום הטיפולי הספציפי. זה בדר"כ יכלול לפחות 6 שנים של תואר ראשון ושני+מאות שעות הסמכה מעשית תחת פיקוח סופר וויזן. מי מוסמך לטפל? מטפלים בהבעה ויצירה,מטפלות בעזרת בעהח,עובדים סוציאליים בעלי תואר שני,יועצות חינוכית אשר עברו הכשרה בפסיכותרפיה במכללה/מכון/ אוניברסיטה מוכר של המל"ג. פסיכולוגיות קליניות,שיקומיות,רפואיות וחינוכיות.פסיכולוגים חברתיים,תעסוקתיים,קוגניטיביים אשר עברו את אותה הכשרה של פסיכותרפיה שיועצות חינוכיות צריכות לעבור. מרפאות בעיסוק שעברו את אותה הכשרה של פסיכותרפיה שהנל צריכים לעבור. איך נדע לזהות? תבקשו לראות תעודות ותארים. תבקשו לראות מסמכים אשר מעידים על הכשרה מעשית. תבדקו את שם המקום בו המטפל טוען שלמד. תבדקו מול המלג. לא תעברו ניתוח לב אצל מי שקורא ספרי רפואה להנאתו. אז בבקשה אל תעברו טיפול רגשי אצל מי שאין לו הכשרה מתאימה. מטפלת בעזרת בע"ח היא לא מטפלת מוסמכת. אפשר ללמוד את זה גם אחרי תואר ראשון בביולוגיה או פסיכולוגיה- ששני התארים האלה לא מורשים לטפל. עובדים סוציאליים יכולים לטפל גם עם תואר ראשון. יועצת חינוכית זה ייעוץ ולא טיפול. הן לא יכולות ללמוד כל סוג של פסיכותרפיה. פסיכולוג חברתי או קוגניטיבי זה לא טיפולי- זה מחקרי. הם לא מוסמכים לטפל. פסיכולוג תעסוקתי ארגוני גם לא בדיוק מטפל- יותר יועץ, אבל אולי זה גבולי. פה יש פירוט על ההתמחויות של הפסיכולוגים: https://www.betipulnet.co.il/articles/%D7%A4%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%92_-_%D7%9E%D7%94_%D7%96%D7%94,_%D7%9E%D7%94_%D7%A4%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%92%D7%99%D7%9D_%D7%A2%D7%95%D7%A9%D7%99%D7%9D_%D7%95%D7%90%D7%99%D7%9C%D7%95_%D7%A1%D7%95%D7%92%D7%99_%D7%A4%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%92%D7%99%D7%9D_%D7%99%D7%A9/ מרפאה בעיסוק גם לא מטפלת רגשית ולא לומדת את זה. זה שחלקן יכולות ללמוד פסיכותרפיה כלשהי כמו נגיד CBT, לא אומר שיש להן הסמכה להיות מטפלות רגשיות. מי ששכחת ברשימה זה קרימינולוגים קליניים ופסיכיאטרים שלמדו פסיכותרפיה שגם מוסמכים לתת טיפול רגשי. אני כן מסכימה זה סופר חשוב ללכת רק למטפל מוסמך ולא אלטרנטיבי. היום כל קוסמטיקאית וכל מוסכניק יכולים ללמוד NLP ארבעה חודשים או קורס שקר כלשהו לטיפול בטראומה או לפתח מעצמם גישה לטפל ב-OCD כי היה להם והם התגברו לבד או אנשים שקראו כמה ספרי פסיכולוגיה וראו סרטונים בטיקטוק ולפרסם את עצמם כמטפלים, פסיכותרפיסטים וואט אוור. החוק לא אוסר עליהם לטפל באנשים וחבל. כמובן שיש גם מאמנים שיכולים לחרוג מהסמכות שמותרת להם. יש יועצי מיניות ויועצים זוגיים ומדריכים וכל מיני מכבסות מילים כאלה ואחרות לאותו שיט. בקיצור- הכל פרוץ. אז מה זה משנה אם היא קראה לעצמה פסיכולוגית או מטפלת רגשית או יועצת או מטפלת אלטרנטיבית או וואט אוור. מה שמשנה זה שהיא עשתה מפגשים שנראים כמו מפגשים של טיפול רגשי, שהם נתפסו ככה על ידי המטופלים שלה ועל ידה ושהיא קיבלה תשלום על השירות הזה, זה לא ייעוץ ממקום חברי. ובגלל שהיא לא מטפלת מוסמכת יש לה אפס ידע והבנה באתיקה ומה זה טיפול ולכן היא (לכאורה!) עשתה דברים שכל מטפל מוסמך יודע שאסור לעשות וזה שיש לה תואר בפסיכולוגיה, אז זה לא מקנה שום כלים או יכולות טיפוליים. לצורך הדוגמה זה כמו לעשות בגרות בפסיכולוגיה, אבל ביותר מעמיק. אם רצתה לטפל, הייתה צריכה לקחת ברצינות וללכת להשקיע שנות לימוד והסמכה בתארים וקורסים שאשכרה שווים משהו כי גם אני יכולה להגיד שהשקעתי 5 שנים בללמוד אבל בפועל זה בתואר בפילוסופיה, קורס באימון וקורס ב-NLP, אז זה עושה אותי כמו פסיכולוגית קלינית שלמדה 5 שנים??? והחלק האחרון זה תגובה לכל הטרולים פה שמגנים עליה מסיבה מוזרה. מטפלת בעזרת בעהח היא בהחלט מוסמכת.אחרת לא היתה עובדת דרך משרד הבריאות.כן צריך לבדוק היכן למדה והתמחתה כמובן. עובדת סוציאלית לא מורשת לטפל לאחר תואר ראשון.לכן הן מתקבלות למשרד הבריאות רק לאחר תואר שני טיפולי.הן מקבלות רישיון של עובדות סוציאליות.לא מטפלות. לגבי השאר- כמו שכתבתי, גם יועצות וגם פסיכולוגיים חברתיים,צריכים לעבור הכשרות פסיכותרפיה.כך גם מרפאות בעיסוק אשר לחלוטין נחשב לתואר טיפולי. כך למשל,בהרבה מקומות הן מנהלות ומנחות צוותים טיפוליים. לגבי יועצות-בבקשה תתעדכני ,יש המון מוסדות במלג אשר מכשירים אותן להיות פסיכותרפיסטית( בדרכ בC.B.T). כל מה שאני כותבת,אני יודעת ממקור ראשון כפסיכולוגית חינוכית מומחית. לגבי קרמינולוג קליני-הוא רשאי לתת טיפול רק לאוכלוסיות מסוימות. נערך לאחרונה על-ידי * בתאריך שישי ינו' 10, 2025 12:07 am, סך-הכל נערך פעם אחת |
|
|
|
|
לפני שנה •
9 בינו׳ 2025
לפני שנה •
9 בינו׳ 2025
שוסי • 9 בינו׳ 2025
https://extra-academic.openu.ac.il/pages/psagot_psychotherapy_cognitive-psychological.html
סתם דוגמא ללימודי פסיכותרפיה של יועצות. |
|
|
|
|
לפני שנה •
9 בינו׳ 2025
לפני שנה •
9 בינו׳ 2025
שוסי • 9 בינו׳ 2025
https://www.study.co.il/forum/print.asp?f=36&m=39709
לגבי עובדות סוציאליות שלא מורשות לטפל לאחר תואר ראשון. |
|
|
|
|
לפני שנה •
9 בינו׳ 2025
לפני שנה •
9 בינו׳ 2025
שוסי • 9 בינו׳ 2025
https://www.maccabi4u.co.il/new/eligibilites/2726/
קופות חולים אשר מעסיקים מטפלות בעזרת בעלי חיים. |
|
|
|
|
לפני שנה •
9 בינו׳ 2025
לפני שנה •
9 בינו׳ 2025
שוסי • 9 בינו׳ 2025
https://mushlam.clalit.co.il/he/articles/Pages/occtherapy.aspx
ריפוי בעיסוק תחום טיפולי. |
|
|
|
|
לפני שנה •
9 בינו׳ 2025
לפני שנה •
9 בינו׳ 2025
שוסי • 9 בינו׳ 2025
https://m.tau.ac.il/study-program?menu=8&safa=1&shana=2024&tab=schedule&tcid=5952
תכנית הלימודים של ריפוי בעיסוק,הכוללת מגוון קורסים טיפוליים בתחום הרגשי ואף פסיכיאטרי |
|
|