צהריים טובים אורח/ת
עכשיו בכלוב

מרד בקולנוע

מקבי​(מתחלף)
לפני 19 שנים • 23 ביולי 2005
מקבי​(מתחלף) • 23 ביולי 2005
ציטוט: מקבי- לידיעתך (פעם אחרונה שבדקתי כשהייתי חיילת לפני 3 שנים), חיילים משלמים חצי מחיר על כרטיס קולנוע

רק במהלך השבוע (כלומר, לא בסוף השבוע, מה שכבר מונע מרוב החיילים ליהנות מזה), רק בהזמנה מראש (כלומר, לשלם הרבה יותר בכל מקרה), לפחות שבוע מראש (איזה חייל יודע מה יקרה איתו עוד שעה, שלא לדבר על עוד שבוע? בנוסף, שבוע מראש זה עוד כסף), ובהרבה מקרים - זה מותנה בשיתוף פעולה עם חברה לא-קשורה (פעמיים שאני נתקלתי - חברה סלולרית). אני אפילו לא יודע כמה הנחה באמת ישנה... אבל כמו שתיארתי כאן, זה בלוף מוחלט. אני לא אתפלא אם זה יוצא יותר יקר, או זול באיזה שלושה שקלים לכל היותר.

לא חייבים לתת הנחה לחיילים. אני רוצה לשלם במקום 35 שקלים לסרט - 20, או 25. לפני מספר שנים לא רבות, ואני מדבר על כשמונה שנים, עלה כרטיס קולנוע 19 שקלים. אני זוכר את זה טוב מאוד. אני לא חושב שערך הכסף ירד בחצי, מה שמצדיק הכפלה כמעט של המחיר.
Tame
Tame • 23 ביולי 2005
טיצ'ר
זה שאתה צודק לא אומר שגם המלכה הכחולה לא צודקת..

וכן גם אני מאוד בעד חרם צרכני, הבעיה עם הציבור זה שהוא באמת ובתמים מאמין באימפוטנציה של עצמו - המטרה היא לחדור מבעד למסך הזה ולגרום לאנשים להבין את כוחם..

אבל איך ניתן לעשות את זה? זו שאלה שמטרידה אותי כבר המון המון זמן.
מיתוסית​(שולטת)
מיתוסית​(שולטת) • 23 ביולי 2005
אני זוכרת שיצאתי כמה פעמים לסרט עם חברה סתם כך באמצע השבוע אני כמעט בטוחה שלא היה הגבלה גם על סוג אולם הקולנוע וזה עלה שקל או שניים מעל מחצית הסכום.
היה הגבלה רק על סרט אחד שההנחה הייתה פחות מחצי (אני אפילו זוכרת שזה היה שר הטבעות) אבל עדיין הנחה משמעותית. לא הזמנה מראש ולא שום דבר כזה. היה לי ידיד קרבי שבשו"ש הוא גם היה מקבל את ההנחה. אני לא בדקתי לגביי (גו'בניקית). רוב הסיכויים שזה לא השתנה יותר מידי, צריך לשאול חייל
icon_smile.gif

לגבי מרד צרכנים- עובדה שהיה בלאגן עם דמי הקישוריות של החברות הסלולאריות ולמרות שאנשים אמרו שלא יתקשרו במשך כמה שעות או יום שלם ויגרמו לנזקים כחרם צרכני, זה לא ממש עזר והחברות הללו עשו מה שהן רוצות ביודען שללקוח הישראלי אין ברירה אחרת והוא חייב לבחור אחת משתיהן ומה לעשות שלרוב האנשים יש לפחות מכשיר אחד.

כך שחרם צרכני טוב רק אם הוא כנגד חברה מסויימת שיש לה תחרות ורק אם הוא בגל.
למשל חרם נגד בזק לא יעזור אבל חרם נגד "יס" או "הוט" כן.

אני לא ממש פנאטית כמו טיצ'ר ( icon_rolleyes.gif ) אבל בהחלט מאמינה בחרם צרכני כשהוא במקום, למשל אני מתנגדת בכל תוקף לקניית מוצרים מן החי או כאלו שנוסו על בעלי חיים ואף מספר לכל מי שרק אפשר שכדאי להם לעשות כמוני- המודעות לעניין בעיניי היא לא מספיק גבוהה. ישנםן חברות רבות שבעקבות חרם והפגנות הן חדלו ממעשיהן הנפשעים, אולם לצערי הרב הזה עוד רחוק מזה.
אני בכל מקרה נהנית ממוצרים מצוינים ועושה זאת בלב שקט.
teacher​(שולט)
לפני 19 שנים • 30 ביולי 2005
teacher​(שולט) • 30 ביולי 2005

מתוך הבלוג של הפסיכופט המתורבת...
Tame
לפני 19 שנים • 30 ביולי 2005
Tame • 30 ביולי 2005
מעולה, עכשיו אני יודע לאן ללכת.

ואגב החרם נגד הסלולארי לא הצליח כי הציבור היה חלש מכדי לבצע אותו.

אני מאז כבר החלטתי שאני ממשיך להפחית בשיחות ומדבר בסלולארי רק כשאני חייב - אז אולי לבדי אני לא משנה את התנהגותן של החברות, אבל יתכן שעוד אנשים יעשו כמוני ובינתיים החשבון החודשי שלך נחתך לחצי ככה שיש גם יתרונות לדברicon_smile.gif
teacher​(שולט)
לפני 19 שנים • 11 באוג׳ 2005
teacher​(שולט) • 11 באוג׳ 2005
ככה זה,
טיפה ועוד טיפה... ככה נוצרת שלולית,
ולפני שאתה מרגיש פתאום זה צונאמי.

אופטימי עד המוות
teacher