סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

כשדום מסוכן הוא אושיה בקהילה

aka BODYGUARD
לפני 18 שנים • 27 בינו׳ 2006
aka BODYGUARD • 27 בינו׳ 2006
Black Lotus כתב/ה:
ציטוט: מה עושים אם דום שאת וכמה סאביות אחרות סבורות שהוא דום מסוכן, הוא אושיה בקהילה- מקובל, עם מעמד וקשרים?
מה את עושה אם את חוששת שאם תתריעי מפניו, הוא כבר ימצא דרך לפגוע בך? להשתיק אותך?

אם מישהי נפגעה ממנו אישית היא יכולה לספר על כך למנהלות של פורומי סאביות סגורים והניק שלו יוכנס לרשימת הדומים המסוכנים.
אם מדובר במונחים של "שמעתי ש..." צריך ללכת למקור הסיפור ולראות האם מדובר במשהו שריר וקיים או בשמועות שנובעות מתוך אינטרסים.
כמו שאמרו לפני מה שטוב לאחת לא בהכרח טוב לאחרת, לכן גם כשמבררים רצוי לנסות ולהבין האם מדובר בתחושה הנובעת מאותו חוסר התאמה או שמא מדובר בחציית גבול.
ואם הוא ימצא דרך לפגוע וכו' זה כבר עובר מרמת הביצה הקהילתית לפשע שהמשטרה יכולה להתערב בו.

ואם אותה סאבית משקרת?
הדום האמור נכנס למקום שלא צריך להיות בו..
אז נפתח רשימת סאביות מסוכנות שתהיה סגורה לדומים בלבד?

אינקוויציה לשמה.
נוריתE
נוריתE • 27 בינו׳ 2006
אם ישנן הוכחות ברורות שלא מישתמעות לשתי פנים, שדום זה או אחר פוגע במכוון בשפחות שלו
ואם אותן שפחות מודות בזה ומיתאחדות נגדו, לא כקונספרציה של ניקמת שווא על לא כלום אלא מסיבות נכונות
צריך להתריע מפניו.
אבל לא תמיד אלו שנתונות לניצול רואות את זה או מודות בזה, מכל מיני סיבות.

באשר לשרשורי ה"מסוכנים"
כל אחת שרוצה לבחור לה דום צריכה לעשות את השיקולים שלה ולא תמיד ההזהרות עוזרות,זו הבעיה.

מעבר לזה
תמיד ישנן רשויות החוק
ואם הוא מאיים לפגוע או לינקום
צריך לשמור הודעות לוגים אי מיילים להקליט שחות טלפון ולאסוף חומר למשפט.
Black Lotus​(מתחלפת){זאלופון}
BODYGUARD כתב/ה:

ואם אותה סאבית משקרת?
הדום האמור נכנס למקום שלא צריך להיות בו..
אז נפתח רשימת סאביות מסוכנות שתהיה סגורה לדומים בלבד?

אינקוויציה לשמה.

הסאביות שנמצאות בפורומים הסגורים הן אמינות על פי דעת בנות הפורום ולכן קיימת נטייה להאמין להן, אך כמו שכבר כתבתי: גם כשמבררים רצוי לנסות ולהבין האם מדובר בתחושה הנובעת מאותה חוסר התאמה או שמא מדובר בחציית גבול.
אין שום רדיפת דומים והרשימה אינה מתעדכנת באופן תדיר, כך שלא צריך להסחף בהגדרות ולעשות מכל עכבר פיל.
קינבה
קינבה • 27 בינו׳ 2006
נסיונות לקבוע מי מסוכן ומי לא לעולם לא עלו ולעולם לא יעלו יפה
כל זמן שאין מוסדות שיפוט ומוסדות אכיפה כלום לא יוכל להתקיים מעבר להסתה והשמצות
יתכן שבחלק מהמקרים בהם סאבית נפגעת או מרגישה כנפגעת הצדק עימה, ויתכן שלעיתים מוקצנים ומופכחים דברים, אבל בסופו של דבר אין לאף אחד מאיתנו יכולת להוכיח ולשפוט דברים סובייקטיבים שהתרחשו בחדרי חדרים בין שני אנשים בוגרים.
יש להבדיל בין דברים נתונים למחלוקת לבין איומים וסחיטה על רקע בדסמי, סחיטה ואיומים (אם יש הוכחות) הם דברים שניתן להוכיח אבל גם אז יש לטפל בזה בצינורות המקובלים, וזה לעומת גישות שונות לבדסמ, סשן "גבולי", אי התאמה בין אנשים, טעויות שעלולות להתרחש כמו גם תאונות, חוסר הבנה וכדומה.
כפי שאמרו לפני - מי שלא מנסה לא טועה ומטעויות לומדים, החוכמה היא לדעת להתמודד עם טעויות, לדעת להתנצל כשצריך, להיות שם בשביל סאבית גם אם איננה חברה או ידידה טובה - מספיק שעשיתם איתה סשן חד פעמי ואתם מחויבים לה בכל מה שנובע מהסשן על כל השלכותיו.

לעניין שלשמו נפתח השירשור הנוכחי רק אגיד שאני שמח שאותו דום שעליו מדברת איימי הוא מאושיות הקהילה לדעתה, לדעתי אין קהילה אלא רק קליקות ואין אושיות אלא רק כאלו שמתבלטים קצת יותר בתקופה זאת או אוחרת, ושמחתי נובעת מכך שאם היה זה אדם "רגיל" הרי שניתן היה להסית עליו, להשמיץ אותו, והוא היה עומד פעור פה ומנסה להתמודד עם הסתה קהילתית, ולשמחתי התפיסה שהוא מ"אושיות הקהילה" מונעת מלהסית כנגדו.

איימי, יתכן שהצדק איתך ויתכן שאדם זה או אחר טעה, יתכן גם שטעותו היתה גדולה מאוד ויתכן שהוא לא מבין את טעותו ולא מכיר בה, אבל מכאן ועד להפכו לאדון מסוכן רחוקה הדרך. אני מכיר אדון אחר שרבים טוענים לגביו שהוא מסוכן אך דעתך האישית היתה שונה ועובדה שהיית שפחתו משך זמן רב, רבים טענו שהוא מנצל אותך אך את ידעת יותר טוב מכולם שזה מה שטוב לך נכון לנקודת הזמן ההיא. למה את חושבת שמילה שלך כנגד כל אדם שהוא תגרום לקהילה להוקיע אותו?

ומנסיון "קהילתי" - כל נסיון הוקעה גורם לשפחות רבות לפנות לאותו אדם ולהכיר אותו, ולכן דעתי היא שכל עניין ההוקעות והרשימות איננו שווה כקליפת השום. במקום זה יש לדבר על הדברים, להדגיש בטיחות שפיות והסכמה, להסביר שגם שפחה יכולה לעצור בכל נקודת זמן שהיא, להפעיל אינטואיציה כשמכירים מישהו חדש, ללכת בשלבים ולא לקפוץ ישר למיים עמוקים, לדעת שלטעות זה בסדר ושמי שלא מנסה לא טועה, ולהמשיך הלאה חכמים יותר ומנוסים יותר. וככל שנצבור יותר נסיון כך נדע טוב יותר מה טוב בשבילינו - כי אין חכם כבעל נסיון.
צ'יטה​(שולט)

הסכנות

צ'יטה​(שולט) • 27 בינו׳ 2006
פצחתי בכתיבה באתר בסיפור על מקרה שקרה, שנתקלתי בו. מקרה נורא לדעתי. הסתובבתי בפורומים, וקראתי על סיפורים רעים אלו ואחרים. באמת נורא.
יש פה קו דק מאד, בסצנה הזו. הרי בעצם קיום הסשן יש בסיס ליחסים של הכנעה, של נצחון רצון של אחד על רצונו של השני. זה שם המשחק. מה כן לגיטימי בסשן ? לשם כך צריך תיאום ציפיות. ואם אכן היה כזה, ואז בסשן עצמו זה לא מתאים לנשלט/ת ? ואם הצד השליט כן מצליח לגרום לזה לקרות. זה בסדר או לא ?
יש דברים בסשנים שקראתי עליהם, שעל פניו, מהמקום הלא מנוסה שלי, נשמעים לי שערורייתיים. נשמעים לי לא בסדר, עבורי. אבל אם זה רצון המשתתפים, וזה נעשה בהסכמה, אם כל אחד מהצדדים מקבל את מה שהוא רוצה, אז הכל טוב.
אני משוכנע, שניתן לתאר סשן, שהיה כולו בהסכמה, ובמלוא הנאת הצדדים, כניצול. אפילו מבלי לעוות אף פרט בתיאור.
איכשהו, אני משוכנע, שלרובם יכולה לקרות טעות. זה קצת לא אנושי לא לטעות שם. מה שלא אנושי הוא לנטוש לאחר מכן. לא להיות שם לנסות לתקן אותה.
לא מאמין בלסמוך לגמרי על החושים של השולט/ת. מילת ביטחון, בטח. אבל יש מקרים בהם מגיעים למצב שהצד הנשלט לא ישתמש בה, למרות שצריך.
דום שסרח, חשוב ליידע. אסור לפחד. אבל צריך מאד להיזהר מהשמצת שווא. צריך מאד להיזהר מלהסיר לגמרי אחריות מהצד הנשלט בסיפור. אני בתחושה שיש פה גם סאביות מניפולטיביות, שמנצלות את הבמה הזו לשנאת חינם, ולצורך שלהן בבמה.
צריך מאד להזהר גם מציד מכשפים/ות. ושוב הקו דק מאד.
ועם הקו הדק הזה אני כולי תקווה, שנדע להבחין בין מניפולציה לסכנה אמיתית.
בכל מקרה, את חייבת לדעת, שאסור להשתיק מקרה, שהוא מסוכן. אם את חוששת, תפני בפרטי לכמה. ותישארי מאחורי הקלעים (אם את רוצה/צריכה).
יש פה מספיק אנשים שיהנו לעשות מזה מטעמים.
בהצלחה במסע
Dan_Kap​(שולט){f,yt,D,תכ}

לא אושיה ולא נעליים

Dan_Kap​(שולט){f,yt,D,תכ} • 27 בינו׳ 2006
אין מוסד לתקינת בדסמ ואין חלוקה של תעודת אושיה בקהילה.

גם אם היו כאלו - חשוב לזכור שהמתעללים והמנצלים לא מסתובבים לבושים במדים מיוחדים כמו האנשים הרעים בסרטים בהוליווד או עם קרניים - הם נראים כמוך וכמוני.
יש להם אפילו חברים וחברות והם מסתובבים במועדון ובמפגשי פורום.

ותק ב"קהילה" אף הוא איננו קריטריון - אדם שמקושר חברתית או נמצא באתרי בדסמ הרבה זמן יכול גם להיות הסיוט שלך או שלי.

ועכישו לשאלות:
ציטוט:
מה עושים אם דום שאת וכמה סאביות אחרות סבורות שהוא דום מסוכן, הוא אושיה בקהילה- מקובל, עם מעמד וקשרים?

בדיוק מה שאת מוכנה לעשות לגבי כל אדם אחר שאת סבורה שהוא מסוכן.
בעיני, אין פטורים והנחות בגלל מעמד, ותק, קשרים או צבע שיער.

למה את מתכוונת במונח "סבורות שהוא דום מסוכן"?

ציטוט:
מה את עושה אם את חוששת שאם תתריעי מפניו, הוא כבר ימצא דרך לפגוע בך? להשתיק אותך?

אדם מאיים או מעורר חשש שיפגע בך או ישתיק אותך אם תדברי נראה לי מסוכן עוד יותר.
מה גורם לחששות הללו שלך?

בעיני - איום ישיר או מרומז למישהי לשתוק נראה מסוכן לא פחות מפגיעה בסאב/ית...
venus in our blood​(שולטת)

לי זה נשמע כמו פחד...

venus in our blood​(שולטת) • 27 בינו׳ 2006
בדומה ל-מה שכבר נאמר כאן, גם אני סבורה כי מי שנחשב ל''דום מסוכן '' עבור מישהי, עשוי להיות הדום הנפלא ביותר עבור אחרת.
מאוד תלוי בטיב הקשר ובאינטראקצייה בין אנשים, וחיבור בין 2 אנשים לעולם לא יהיה זהה.
אולם,
אם את סבורה כי הוא מסוכן עבורך וחוששת מפניו, לדעתי אין קשר בין היותו דמות מוכרת בקהילה או לא, את בהחלט יכולה להיעזר בחברות, בדומים מוכרים, חברים מהקהילה וכד'.

דום עשוי להיות ''מסוכן '' ו''שלילי '' ביותר עבור אחת ו ניפלא עבור אחרת.
אבל את מעלה טענה אחרת, בה את חוששת ממנו.
והפחד הזה, לדעתי, חמור ביותר.

אין שום סיבה שבעולם שמישהו שיטיל עלייך מורא.
יש כאן מספיק אנשים שישמחו לעמוד לעזרתך ולתמוך בך , גם אם אותו דום מנסה להשתיקך .
לדעתי, עלייך להיעזר בהם.
לדעתי, הדבר החמור ביותר שיכול לקרות, זה שתמצאי את עצמך פוחדת.
כאשר קורה דבר כזה, נשללת ממך חירותך.
עלייך לשאול את עצמך, האם זה באמת המצב ? ואם אכן כך, לפנות לעזרה.
Tame
Tame • 27 בינו׳ 2006
נו,
אז מי השופטים שפונים אליהם בפרטי?
הם אלו עם הסמכות להחליט אשמה או חפות?
אחר כך המסקנות שלהם יפורסמו בפומבי או שמא שמו של הדום המסוכן פשוט יכנס לרשימה השחורה מבלי ידיעתו?
גרניקה​(נשלטת)

עובדה. רק עובדה.

גרניקה​(נשלטת) • 27 בינו׳ 2006
את הדומים ה"טובים", אילו הראויים לתואר הרם, תמצאו (יקירותיי חובבות הקיין) לרוב מחוץ ל"קהילה", זאבים בודדים מזן האלפא שאינם מתבוססים בביצה הסרוחה.

סליחה עם מי שנפגע או יפגע - אבל אני עם עובדות למדתי לא להתווכח.

אה, כן, בעייתי משהו לברר עליהם עובדה כלשהי או/ו מה מידת הסיכון בשהייה איתם, משמע, עלינו לסמוך קודם כל על תחושת הבטן ולא להיפגש לפני שעוברים היכרות וירטואלית/טלפונית ארוכה.

עם כל הכבוד ל"קהילה" ולחברייה, להיסמך על שמועות משמעו אי נטילת אחריות אישית ופרצה להפיכת הסאבית לחייל על לוח השחמט של מאבקי כוח בין דומים ובין דומים לשפחות פגועות מן העבר. קחנה אחריות על עצמכן.
סאביות? מצויין - אבל לא בובות על חוט המשמשות ככלי במשחק מבחיל שכולו רישעות, קנאה ונקמנות זולה.
איימי_​(נשלטת)

Re: ....

איימי_​(נשלטת) • 27 בינו׳ 2006
DEVIL EYES כתב/ה:
ורוניק כתב/ה:
אל תדאגי אני פה!!!
מי עשה לך רע?
תני שם ומספר טלפון אני אטפל בו

אל חשש

ורוניק is here !

היא תעשה לו face sitting עד איבוד הכרה...

נכון, ואם מישהו יעצבן את ורוניק, אני אעשה לו face sitting!

תודה מתוקתי }{