סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

הקהילה כביצה טובענית - יש פתרון ?

צ'יטה​(שולט)
לפני 18 שנים • 14 בפבר׳ 2006

לכל המשיבים

צ'יטה​(שולט) • 14 בפבר׳ 2006
ברצוני להודות לכל אלה שטרחו ובאו, למרות זמנם המוגבל, להשתתף בדיון זה.
באמת תודה.

תראו,
באמונתי, כל אחד צריך לעשות בחלקת הדשא הקטנה שלו. לתקן את העולם כולו, זה נשאיר לג'ון לנון, אה ..... בעצם הוא כבר לא כאן. טוב נו, אז מישהו אחר במקומו.
אבל המקום הזה, הוא חלקת דשא, וקטנה, כה קטנה, ממש קטנה, שקשה לעמוד עליה, מבלי לדרוך על אצבעות של השכן הסמוך.

פה בקהילה הזו, שכה שנוייה במחלוקת, שכה עוסקת בנושאים, שנמצאים ממש שם, עמוק בתוך איזור הדימדומים. יש לקום ולעשות מעשה. להגדיר אמות מידה, ליצור יישות מטפלת בחריגים מסוכנים. הרי הנזק שיכול להגרם, מסטייה שכזו, הוא עצום ורב.
יש מקרים רבים של עיסוק, שאני מגדירם בגדר קינקיות שובבה. וזה מצויין, ואין לי מילת זילזול בכך. נהפוך הוא, זה playfull וזה מקסים.
אבל לאלה, שעוסקים בחוויות של העולם הזה במלוא עומקו, ויש פה די רבים כאלה. זה לא משחק, החוויה הזו מגיעה לרמות פסיכוטיות. יש בה עוצמה אדירה. והחוויה העוצמתית הזו יכולה בנקל, להפוך לסיוט מרחוב הכלוב 7.

לדעתי יש פה הסכמה ברורה על עצם היותנו קהילה. ישנה גם הסכמה על המילה מצומצמת. ישנה הסכמה שנעשים פה דברים, שאני, ולא רק אני, רואה אותם בגדר חטא.

היתה יוזמה בשירשור שכן רחוק, בסקציה מוקצית לצערי, שעסק בהגדרת התשובה לשאלה: מיהו דום מסוכן. אני לצערי לא מרגיש מבין מספיק. אבל חזיתי שם בהתייצבות, מיטב מנהיגי הקהילה, שכם אל שכם, ללא אינטריגות ומשחקי כוחות, ללא אינטרסים. ואותם מנהיגים נכבדים, הגדירו באופן די ברור ונחרץ, קריטריונים לבחינה של נושא עדין זה. אגב אני חושב שצריך לערוך את המסקנות משם בשירשור חדש, ולשים אותו באלפוני דביק, לידיעת כולם.
זו מנהיגות בעיני, וראויה. היא היא שתביא את הקהילה שלנו, ממקום שיש שנוטים לומר, ביצה טובענית, למקום ראוי. היה גם שירשור שעסק בחמיסת סאביות. וגם שם, למרות מטען ריגשי עצום ורב, הדיון הפך לבסוף לעינייני, ואף הגיע לקביעת אמות מידה ראויות.

אין זה אומר שצריך לקרוא להתפקדות שמית של מנהיגי הקהילה, או אפילו חס ושלום, בחירות ציבוריות. יש צורך לדעתי, לאלה שרוצים להנהיג, להנהיג.
כן זו לא מילה גסה. להנהיג.

ואין זה אומר, שכולם צריכים להיות חברים של כולם פה. בכלל לא, וזה גם יומרני לרצות זאת. אין זה אומר, שאנשים ילכו בתלבושות אחידות ואפילו יהיו תמימי דעים על הכל. אין זה אומר שלא יהיו ריבים ומחלוקות. אלו אנשים וזה טבעם.

מה שאני מבקש, בעצם קורא בקול קריאה גדול. זה לעסוק בגיבוש אותם ערכים, ולדאוג, על ידי לחץ חברתי, לא מתון לפעמים, לקיומם.

ומי שיוביל את המהלך הזה, הוא כמובן המובילים, המנהיגים שלנו בתור קהילה.

אני קורא בקול רב ועצום למנהיגים שבינינו, להנהיג. להנהיג באופן שפוי, בטוח ובהסכמה. ומעבר לזה, Care and Protect.

ואני בשלי, במסורת כניעה והתמסרות, במיטב דרכי עולמנו זה, עומד שם, להם, למנהיגים, עם סוסי האציל, רומחי בידי האחת, וחרבי בשנייה, לוחם אמיץ ללא חת, לשירותם. ואתם עוד תחזו בי דוהר בשדות, בשליחות מנהיגנו. לוחם למען מטרות נעלות אלו ואחרות. ולפעמים, אם תתבוננו היטב, תראו גם, שאני מוצא גם זמן, לפקוד לעיתים, את נשות האתר, המדהימות במקסימותן כי רבה, להנאתי הצרופה. ושם אולי, תחזו גם בהתחלפותי, להיום לעיתים, מנהיג אציל ורם, דום ראוי, וקצת מסוכן.

ואתם כולם, בין אם קורצתם לגזע מנהיגות, או לאבירות, או כל מה שיהיה. בואו והטו שכם למשימה חשובה זו.

מה שאני לא מוכן לקבל, כלל ועיקר, זה האמירה, שהקהילה הזו הינה, בגדר ביצה טובענית ו/או סרוחה. וכל זה עלול להאמר, שלא נדע, מיושבי ספסל מובטלים מעשייה, שרק מקטרים.
תנו כתף לעשות אותה מקום ראוי, או תסתמו !
aka BODYGUARD
aka BODYGUARD • 14 בפבר׳ 2006
כדי ליצור את המקום המדהים שאתה מדבר עליו
צריך קונצנזוס
וזה לא קיים במונחים פשוטים, של כיבוד אדם,כיבוד עמדתו,
כיבוד תאריו...
לא מעט אנשים, כולל אותי באופן אישי, היו רוצים במקום הזה....
אולם כאמור, הבמה פתוחה לכולם,
הקונצנזוס הבסיסי לא קיים,עדיין..
ואולי יום אחד יהיה..
הלוואי...
זאלופון​(שולט)
זאלופון​(שולט) • 14 בפבר׳ 2006
התהליך שאתה מדבר עליו כבר מתרחש בפועל, והוא מתרחש תקופה ארוכה מאד.

מיותר לציין שלקהילה אין "מנהיגים" משום סוג שהוא, ושאין שום "ערכים" שיהיו קונצנזוס בקרב חברי הקהילה ושלמישהו יש זכות ללחוץ על אחרים לקיימים. כמובן שגם אין לקהילה שום דרך לאכוף כללים כל שהם ובסופו של דבר, אין אמצעים שבהם אפשר לשנות את המצב הקיים.

אלא שהמצב הקיים אינו כה רחוק ממה שאתה מתאר. ממש כאן, בפורומים הללו, אנשים אומרים את דבריהם. ממש כאן מוחלפות דיעות ומתעצבים ערכים. אין כמובן כל הכרח להסכים לערכים הללו ואני בספק אם ניתן למצוא ולו ערך אחד שאפשר לומר שהוא מקובל על כל הקהילה, אבל בהחלט דרך הדיונים פה ומחוץ לפה מתגבשות דיעות ואמונות בנוגע לבדסמ ולקהילה, ומטבע הדברים ישנן התנהגויות ודיעות שנחשבות יותר קונצנזוסיאליות ומקובלות וכאלה שפחות.

אין "מנהיגים", אבל כל מי שמביע דיעה או נותן דוגמה יכול להשפיע על אחרים, וככל שהוא עושה זאת לעתים קרובות יותר ובצורה טובה יותר, השפעתו רבה יותר.

אין "אכיפה", אך דיעות ומעשים לא פופולריים זוכים לא פעם ללינץ' ציבורי.

הדברים מתרחשים באופן טבעי, מתוך כך שכולנו שווים כאן ולכולנו זכות לומר מה שאנחנו רוצים ולנהוג כרצוננו, מבלי שמישהו כאן יוכל למנוע דבר מאתנו (למעט כלובי, אבל זה לא רלוונטי). כך, בהחלט ניתן לומר שיש כאן נורמות. לדוגמה, רובנו מסכימים ש SSC זה חשוב (אם כי יש ויכוחים על המידה). לדוגמה, רובנו מסכימים שזה לא לעניין לפנות לסאביות בצורה מזלזלת רק בגלל שהן סאביות. ועוד כהנה וכהנה.

לכן אני לא חושב שצריך או אפשר לקום ולעשות משהו. מי שיתיימר להיות "מנהיג הקהילה" רק יעורר כלפיו בוז ולגלוג. מי שינסה לכפות דעתו וכלליו רק יעורר התנגדות. את הזכות להביע דיעה - כבר יש, ותודה לאל - גם את הזכות להביע דיעה לא פופולרית.
בסופו של דבר אנחנו שוב חוזרים לעקרון ה"תמצא לך את האנשים שאתה אוהב ומעריך". אנשים שאתה לא אוהב ולא מעריך יכולים לקבוע כללים ולגבש ערכים כמה שהם רוצים. לך לא יהיה אכפת ולא צריך להיות אכפת.
צ'יטה​(שולט)

קצת תגובות

לבודיגארד: תמיד אין הסכמה, ברור שכך. המנהיגים יוצרים אותה, במנהיגותם. סוחפים אחריהם את אלה שאין ביניהם הסכמה, להסכמה, במנהיגות שלהם. שים שכם, תתעלם מהערות לא ראויות, תחנך, כפי שאתה יודע לעשות כה היטב, בחצר ביתך. שים כתף ידידי, ויש לך כתף רחבה, כך שמעתי, וביחד נעשה פה מקום מטופח ומצוחצח.

לזאלופון: התהליך הזה אכן כבר קורה, ונפגשנו שם בו. הוא קורה בזכות מנהיגות שגם אתה גילית. אז זהו שיש מנהיגים. אך לא כל אלה שראויים להנהיג, כבר שם. צריך לקרוא להם לבוא. וזה מה שאני עושה.
לגבי הלהשפיע, יש המון כח לקהילה, כח לא ישוער. לחץ ציבורי של קהילה, יכול לגרום לגדול שבאמיצים, להכנע, ולעמוד כארנבת מול פנסי רכב.
כמו שבהרחבה של העובדה הזו, אם היו קמים להם במדינה, מספיק אנשים שאכפת להם, ומתאגדים להם יחד. היו יוצרים לחץ ציבורי שהיה גורם למנהיגות להתכופף. לא להעיז לעשות את מה שהם עושים היום. אבל לצערי, לא איכפת מספיק לאנשים במדינה הזו.
בארה"ב שם חייתי מספר שנים, אמר נשיא אחד פעם: "אל תשאל מה המדינה יכולה לעשות בשבילך, תשאל מה אתה יכול לעשות בשביל המדינה שלך". שם יש רוח מעורבות ורצון לתרום למדינה שהם גאים בה. ואצלנו ? אין. לא ממש. וחבל שכך.
הקהילה פה היא קטנה מספיק, בכדי להחשב בגדר חצר ביתנו. בוא נעשה למענה. בוא איתי, ולא רק אתה. ותראה שנצליח.
מUחדת

הקהילה כביצה טובענית - יש פתרון ?

מUחדת • 14 בפבר׳ 2006
1. ?who cares

צ'יטה כתב:
ציטוט: לבודיגארד: תמיד אין הסכמה, ברור שכך. המנהיגים יוצרים אותה, במנהיגותם. סוחפים אחריהם את אלה שאין ביניהם הסכמה, להסכמה, במנהיגות שלהם. שים שכם, תתעלם מהערות לא ראויות, תחנך, כפי שאתה יודע לעשות כה היטב, בחצר ביתך. שים כתף ידידי, ויש לך כתף רחבה, כך שמעתי, וביחד נעשה פה מקום מטופח ומצוחצח.

2. מי הם אותם מנהיגים עלומים, מי בחר בהם ואת מי הם אמורים להנהיג?
צ'יטה​(שולט)

למיוחדת, המיוחדת מאד

1. לך איכפת, גם. תודי !
2. הם עולים מהציבור. והם מנהיגים את כולם, כן גם אותך ! תמיד יש כאלה. ההתכחשות להם לא עוזרת.
מUחדת
מUחדת • 14 בפבר׳ 2006
1. אתה לא ממש חייב להאמין לי, צ'יטה,
אבל מצב הקהילה לא מעניין שפיץ משיערות ראשי.
אני חייה את חיי, עם החברים שלי, החוויות שלי וזה הכל.
אין לי עניין ב"חומה ומגדל" של ההתישבות הבדס"מית בארץ הקודש.

אולי באמת הגיע הזמן שכל אחד יתעסק בעצמו, בבדס"מ שלו
ונפסיק לנסות חוקק חוקים בדרכמה כדי להרגיש בשליטה. כל הזמן שליטה.
שחררו.

2. מנהיגים עולים מהעם כשיש להם מניפסט ברור וסוחף.
להגיד "איש שלום", "כתף אל כתף", "אני אנווט" זה כל כך 1992.

יכול להיות שרמזת שאתה ,לכל הפחות, אחד מ"מנהיגי הקהילה"?
צ'יטה​(שולט)

למיוחדת, המיוחדת מאד

ציטוט: ואני בשלי, במסורת כניעה והתמסרות, במיטב דרכי עולמנו זה, עומד שם, להם, למנהיגים, עם סוסי האציל, רומחי בידי האחת, וחרבי בשנייה, לוחם אמיץ ללא חת, לשירותם. ואתם עוד תחזו בי דוהר בשדות, בשליחות מנהיגנו. לוחם למען מטרות נעלות אלו ואחרות.

1. חבל שכך. שהרי נאמר כבר על ידי חכמים ממני, כל עם ראוי למנהיגים שלו.
2. בציטוט שצרפתי מופיע בבירור לא כמנהיג. למרות שבעיתות אלה הקריאה למנהיגות, היא מנהיגות לכשעצמה. אני מודה.
סיגלית​(אחרת)

לציטה הנכבד

סיגלית​(אחרת) • 14 בפבר׳ 2006
[ואני בשלי, במסורת כניעה והתמסרות, במיטב דרכי עולמנו זה, עומד שם, להם, למנהיגים, עם סוסי האציל, רומחי בידי האחת, וחרבי בשנייה, לוחם אמיץ ללא חת, לשירותם. ואתם עוד תחזו בי דוהר בשדות, בשליחות מנהיגנו. לוחם למען מטרות נעלות אלו ואחרות.[/quote]

אני רואה שיש לך המוווווווווווווווווון זמן פנוי לנתח לפרש להתווכח ולקשקש אבל הפעם ברצינות - קשה לעשות סדר במחנה ה "כלוב " עם כל כך הרבה סוגי אנשים המאכלסים את הכלוב - ולכן אשמח אם אתה וחברים \ ות מכובדים אחרים ימצאו נושאים חדשים שלא הועלו בפורום זה מכבר שבאמת יש לשים עליהם את הדעת
צפי בי מחדיר לעצמי​(נשלט)
לפני 18 שנים • 15 בפבר׳ 2006

יש פתרון ואפילו פשוט

הנח להם לריב כאוות נפשם וזכור שניים רבים שלישי לוקח .

איש דגול אמר פעם שהוא איננו יודע באיזה כלים תנוהל מלחמת העולם השלישית אבל הרבעית תנוהל במקלות ואבנים.

מן הידועות שיחד עם הפורמים הומצא הטרול יצור שאינו דורש אוכל מים וניזון מכעסם של אחרים במשך השנים הוא עבר אבולציה פיתח תפיסת עולם מעוותת יצא מהארון הצמיח ראש נוסף על מנת לדעת מה מדובר בגנותו מאחורי גבו.
והגרסא הנוכחית ששום אנטי וירוס אינו יכול לה מסוגלת להיעלב ולנהל מלחמות אינטרנט עקובות ממילים על פני דפים שלמים במחוזות שונים ואף להתחבר לצ'אט וללבות את האש.
שומר נפשו ירחק שכן האש אינה משחק ילדים והיא מכלה כל חלקה טובה