ים_yam(לא בעסק) |
לפני 18 שנים •
13 בפבר׳ 2006
לפני 18 שנים •
13 בפבר׳ 2006
ים_yam(לא בעסק) • 13 בפבר׳ 2006
אני מכירה אדון אחד שבין רבות מסאביותיו לשעבר שוררת הרמוניה מופלאה, זה רק מוכיח שזה אפשרי והכל עיניין של גישה ותקשורת פתוחה
|
|
תחת השמש(נשלט) |
לפני 18 שנים •
13 בפבר׳ 2006
Re: כשאתה מכפכף את החברה שלך- החיים בקיבוץ הבדס"מי
לפני 18 שנים •
13 בפבר׳ 2006
תחת השמש(נשלט) • 13 בפבר׳ 2006
שוטרת* כתב/ה: איימי_ כתב/ה: בעולם הוונילי, יש מין קוד התנהגות, לפחות בין חברות, שאם לאחת יש רגשות כלפי בחור, והוא רוצה דווקא את חברתה, חברתה לא תעתר לו, כדי לא לפגוע בחברתה ולהפסיד את החברות. אומרים- "בחור בא, בחור הולך, אבל החברות שווה הרבה יותר..."
בקהילתנו, שמירה על הקוד הזה היא קצת בעייתית. משום מה, נראה שאין המון מאיתנו, והרבה עוברים מאחד לשני. אז מה עושים? מתרחקים מכל מקרה של היכרות משותפת, כדי לא לפגוע, או שמחליטים שאין מה לעשות, בסיטואציה הבעייתית הזאת צריך להתגבר ולהתמודד גם עם הקנאה והמבוכה שנקודות ההשקה של היחסים ביננו עשויות לעורר? איימי איימי... אין לך מושג איפה ואיך ועד כמה עמוק שזה נוגע אלי בימים אלו. בעיני אין שום בעייתיות. בעיני (ויש כאן דומית או שתיים שיכולות להעיד), ונילי או בדס"מי - היית עם מישהי שמוגדרת כחברה שלי - אתה פסול. לא כאדם, ידידות יכולה להיות תמיד , מעבר לזה? -אין סיכוי. מה עושים? בסיטואציה כזו אני מבהירה באופן הכי חד משמעי שאם הוא מכוון לקצת יותר מידידות - חבל על הזמן שלו ושלי. שחור ולבן. חברה או לא. קיצוניות בריאה לגמרי מבחינתי. שוטרת!!
רגע לפני המעצר... החיים אינם שחור או לבן, יש בהם לא מעט ובעיקר אפור!!!! ממקום של דומית, שהמבחר העומד בפניה הוא כמעט בלתי נדלה, מאוד קל לראות את הדברים כפי שאת מציגה אותם יחד עם זאת, בקהילה כל כך קטנה, מצומצמת אך איכותית יש לומר, נשאלת השאלה, דומית או דום, נשלטת או נשלט שמאוד מעורים בחיי הקהילה, מכירים ומיודדים עם רבים וטובים, האם כאשר הקשר הזוגי שלהם מסתיים, האם הפרטנר/ית שלהם נידונים לניטרול קשר עתידי נוסף??? לדעתי צריך לאפשר לשני הצדדים להתחיל בדרך חדשה שכל האפשרויות פתוחות בפניהם. כמובן לא מתוך רצון ו/או כוונה לפגוע בצד האחר. תחת השמש |
|
איימי_(נשלטת) |
לפני 18 שנים •
13 בפבר׳ 2006
לפני 18 שנים •
13 בפבר׳ 2006
איימי_(נשלטת) • 13 בפבר׳ 2006
תחת השמש כתב/ה: אכן, אנחנו קהילה קטנה יחסית ועוד יותר קטנה היא כמות הפעילים בה.
לכן כל קשר שיווצר לאחר קשר שיסתיים תמיד ידרוך על יבלת כזו או אחרת בדיוק כפי שהיבלות גם של הסאבים כואבות(רק שאנחנו יודעים להנות מיזה... ) מצטרף לדיעה של טיצ'ר – מספיק עם הרכושנות הזו!!! וגם לנו זה כואב... תחת השמש נו די, די, הו גברים שכלתנים... מי רוצה בכלל להיות רכושני? הבעיה היא שלא רק האהבה/ החיבה שהייתה היא מה שמקשה על להתקל ב "לשעבר שלך" עם חדשות, זה גם האגו שנפגע... ולא לחינם אמרו חכמי המזרח שהאגו הוא שמאמלל אותנו... אגב, אני לא דיברתי רק על יחסים זוגיים/ בדסמ"ים שהסתיימו שמקשים על החיים בקיבוץ שלנו. זה עצם החיכוך המתמיד זה בזה, אם באירועים, אם בפורומים, ואפילו רק דרך שמועות... תארו לכם למשל את המקרה הבא: דיברתם עם בחורה במסינג'ר. מסתבר שהיא די משוגעת. היא מנגד חושבת שאתם הם המשוגעים... בקיצור- היה קליק לא טוב. זה קורה לפעמים. עכשיו לכו תדעו מה היא תגיד עליכם לאנשים... והיא אולי דואגת מה אתם תגידו עליה... או מקרה אחר- סתם שיחת טלפון/ דייט... לא הלך. לא יחסים עמוקים, שמלמדים להכיר את האדם היטב... אבל אתה יכול להיות בטוח שמישהו מהקהילה כבר ישמע שיצאת עם ההיא, ומה דעתה עליך... אתם מבינים למה אני מתכוונת?... בואו נקלוט איפה אנחנו חיים. ביצה לא ביצה, קהילה לא קהילה, זה המצב. |
|
תחת השמש(נשלט) |
לפני 18 שנים •
13 בפבר׳ 2006
לפני 18 שנים •
13 בפבר׳ 2006
תחת השמש(נשלט) • 13 בפבר׳ 2006
איימי_ כתב/ה: תחת השמש כתב/ה: אכן, אנחנו קהילה קטנה יחסית ועוד יותר קטנה היא כמות הפעילים בה.
לכן כל קשר שיווצר לאחר קשר שיסתיים תמיד ידרוך על יבלת כזו או אחרת בדיוק כפי שהיבלות גם של הסאבים כואבות(רק שאנחנו יודעים להנות מיזה... ) מצטרף לדיעה של טיצ'ר – מספיק עם הרכושנות הזו!!! וגם לנו זה כואב... תחת השמש נו די, די, הו גברים שכלתנים... מי רוצה בכלל להיות רכושני? הבעיה היא שלא רק האהבה/ החיבה שהייתה היא מה שמקשה על להתקל ב "לשעבר שלך" עם חדשות, זה גם האגו שנפגע... ולא לחינם אמרו חכמי המזרח שהאגו הוא שמאמלל אותנו... אגב, אני לא דיברתי רק על יחסים זוגיים/ בדסמ"ים שהסתיימו שמקשים על החיים בקיבוץ שלנו. זה עצם החיכוך המתמיד זה בזה, אם באירועים, אם בפורומים, ואפילו רק דרך שמועות... תארו לכם למשל את המקרה הבא: דיברתם עם בחורה במסינג'ר. מסתבר שהיא די משוגעת. היא מנגד חושבת שאתם הם המשוגעים... בקיצור- היה קליק לא טוב. זה קורה לפעמים. עכשיו לכו תדעו מה היא תגיד עליכם לאנשים... והיא אולי דואגת מה אתם תגידו עליה... או מקרה אחר- סתם שיחת טלפון/ דייט... לא הלך. לא יחסים עמוקים, שמלמדים להכיר את האדם היטב... אבל אתה יכול להיות בטוח שמישהו מהקהילה כבר ישמע שיצאת עם ההיא, ומה דעתה עליך... אתם מבינים למה אני מתכוונת?... בואו נקלוט איפה אנחנו חיים. ביצה לא ביצה, קהילה לא קהילה, זה המצב. אז מה כל החיים להיות בצל של מה יגידו? מה יחשבו? וכו'
מתי נשים את עצמינו בראש סדר החשיבות? "ואם להתייחס לאמירתך בנוגע ל"ביצה" אם כל אחד יעסוק בשלו ויקדיש את מרצו להפיק את המיטב לעצמו ולא מה האחר עושה עם מי ומתי הביצה תהיה קצת פחות טובענית!!!! תחת השמש |
|
fuxia |
לפני 18 שנים •
14 בפבר׳ 2006
לפני 18 שנים •
14 בפבר׳ 2006
fuxia • 14 בפבר׳ 2006
תחת השמש כתב/ה: רגע לפני המעצר... החיים אינם שחור או לבן, יש בהם לא מעט ובעיקר אפור!!!! ממקום של דומית, שהמבחר העומד בפניה הוא כמעט בלתי נדלה, מאוד קל לראות את הדברים כפי שאת מציגה אותם יחד עם זאת, בקהילה כל כך קטנה, מצומצמת אך איכותית יש לומר, נשאלת השאלה, דומית או דום, נשלטת או נשלט שמאוד מעורים בחיי הקהילה, מכירים ומיודדים עם רבים וטובים, האם כאשר הקשר הזוגי שלהם מסתיים, האם הפרטנר/ית שלהם נידונים לניטרול קשר עתידי נוסף??? לדעתי צריך לאפשר לשני הצדדים להתחיל בדרך חדשה שכל האפשרויות פתוחות בפניהם. כמובן לא מתוך רצון ו/או כוונה לפגוע בצד האחר. תחת השמש[/color][/size][/align][/b] צודק, יש הרבה אפור. יש אפור שאני לא מסכימה איתו כי הוא אפור של עננים גדולים שמביאים עלי הרבה גשם אח"כ..... אבל יש אפור שאפשר לחיות איתו. אם לא- אנחנו עוורי צבעים. וזה חבל לא לראות את כל הצבעים. מה אנחנו מחפשים בסה"כ? את החצי השני שלנו. זו השאיפה העמוקה של כל אחד מאיתנו (שעדיין לא מצא) ואני לא הייתי רוצה להפריע לאף אחד/ת (ובטח שלא לחברה קרובה) לבנות את החיים שלו/ה עם בן/ת הזוג שבחרו ! להיפך. |
|
aka BODYGUARD |
לפני 18 שנים •
14 בפבר׳ 2006
Re: ייבוש ביצות
לפני 18 שנים •
14 בפבר׳ 2006
aka BODYGUARD • 14 בפבר׳ 2006
שוטרת* כתב/ה: teacher כתב/ה: שוטרת, את מתכוונת שמי שהיה פרטנר שלך ונפרדתם, בטוב או ברע,
מבחינתך לא יכול להיות עם אף חברה שלך אחר כך? מאיזו סיבה? teacher מהסיבה הפשוטה. אתה מתחבר לאנשים שלרוב דומים לך מבחינת הגרעין הבסיסי שלך כאדם. אני לא אהיה עם אף אחד שהיה באיזשהו קשר עם חברה מהסיבה הפשוטה - לא כי זה חוק , אלא כי גם אם יתהפך העולם - אני לא אמשך אליו, אני לא ארצה אותו , אני לא אביט בו כעל גבר. והרגש הכי קטן שאולי יתעורר בה כלפיו יגרום לכך שבעיני הוא יהיה פסול. וכן , אני מצפה בדיוק לאותה נאמנות עיוורת מהחברות שלי, זה חלק מאותו בסיס מדובר. וכך נולדו האמאזונות???? ואולי אני לא מבין.... בגלל שלמישהי נגמר ממישהו, זה הופך את המישהו ללא קביל בקשת מסויימת של אנשים... חברה שלך למשל- סביר להניח שיש לה קשת חברות משלה, שגם להן קשת חברות.. סורי טיצ'ר, לפי החשבון שלי מדובר במוצג מוזיאוני ולא זן נכחד... איימי דארלינג, בסופו של דבר מדובר בבגרות והתבגרות. אם מדובר בנקמה זו או אחרת, הרי שמוטיב הבגרות וההתבגרות חסר. אם מדובר בכאב לב, הרי שד''ר זמן יעשה את שלו. אני לא בעד לנחות למקומות הללו של אובדן ואכזבה, אולם כולנו בני אדם... ואיך עושים זאת? ... לצערי השיטה היחידה היא החוויה, רק החוויה.. |
|
Tainted(לא בעסק) |
לפני 18 שנים •
14 בפבר׳ 2006
לפני 18 שנים •
14 בפבר׳ 2006
Tainted(לא בעסק) • 14 בפבר׳ 2006
אני יכולה להבין את שוטרת במשהו קטן, אני לא הייתי רוצה שהחברה הכי טובה שלי תצא עם האקס הטרי שלי.
אבל מבחינת ''לשרוף'' אותו ב3/4 קהילה- זה מיותר ומטופש. גם כאב שבא מפרידה עובר, אז אפשר להבין את החוסר רצון לראות את האקס עם הנוכחית שלו ישר אחרי הפרידה, אני יכולה להבין את זה במאה אחוז, אבל לבוא להגיד מעכשיו ועד שאני אמות (כן, אני מקצינה) אסור לאנשים שאני מכירה להיות איתו... רחוק מאוד. בקצרה, אני עם טיצ'ר. |
|
שוטרת* |
לפני 18 שנים •
14 בפבר׳ 2006
לפני 18 שנים •
14 בפבר׳ 2006
שוטרת* • 14 בפבר׳ 2006
תחת השמש כתב/ה: שוטרת!!
רגע לפני המעצר... החיים אינם שחור או לבן, יש בהם לא מעט ובעיקר אפור!!!! ממקום של דומית, שהמבחר העומד בפניה הוא כמעט בלתי נדלה, מאוד קל לראות את הדברים כפי שאת מציגה אותם יחד עם זאת, בקהילה כל כך קטנה, מצומצמת אך איכותית יש לומר, נשאלת השאלה, דומית או דום, נשלטת או נשלט שמאוד מעורים בחיי הקהילה, מכירים ומיודדים עם רבים וטובים, האם כאשר הקשר הזוגי שלהם מסתיים, האם הפרטנר/ית שלהם נידונים לניטרול קשר עתידי נוסף??? תחת השמש הדגשתי את הנקודה בה עומדת הטעות העיקרית בהבנת המסר שלי. אתה מדבר על מיודדים ומכירים , וכאלה יש לא מעט וכל מה שכתבתי לא תקף לגביהם. אני, לעומת זאת, מדברת על חברה,(וזה מושג נדיר , בדיוק כמו איך שאני רואה את הדברים) ,לא על "מעגל חברים" כמו שנכתב כאן, אני מדברת על חברה/אחות.במקרה כזה , בדס"מי או וונילי- אין שום צבע אחר פרט ללבן או שחור. ובמקרה כזה אני לא מבצעת מעצרים , במקרה הזה דווקא אני יותר בקטע של שיחרורים . אם מישהו כאן יכתוב שלא תהיה לו בעיה להיות בקשר אחר חוץ מידידות עם מישהו/י שהיה באיזשהו קשר עם אח/ות - אני לא אתווכח , כי אז כנראה באמת השקפת העולם לגמרי שונה. |
|
Blondie the good(מתחלף) |
לפני 18 שנים •
14 בפבר׳ 2006
לפני 18 שנים •
14 בפבר׳ 2006
Blondie the good(מתחלף) • 14 בפבר׳ 2006
בהחלט סוגיה מעניינת.
אף על פי שאינני אישיות מוכרת במיוחד בקהילה, יצא לי להיות מעורב בתקרית כזו, ואני מפחד לחשוב מה היה קורה לו דמות מוכרת ממני הייתה מעורבת בשטות כזו (בעיני כל העסק נופח מעבר לכל פרופורציה) כיוון שבישראל בכלל ובפה בפרט כולם מכירים את כולם, ומבחר השולטים/שולטות/נשלטים/נשלטות האיכותיים (בדגש חזק על איכותיים) מצומצם ביותר, צריך לנסות ולגלות גדלות, כי הסיכוי לראות אקס/ית עם מישהו/י אחרת הוא גבוה מאד, ועל אף הצביטה בלב, יש לנשוך שפה ולא להתנהג בצורה ילדותית. בנקודה זו הייתי רוצה להעלות טענה שנויה במחלוקת שאני מעלה הרבה זמן - המיתוס שיש רוב עצום של נשלטים מול שולטות אינו מדויק כלל. נשלטים איכותיים (שלוב של אישיות, אינטליגנציה ומראה חיצוני) אין הרבה לכן קשה לאמר שלדומיות אפשרות בחירה בלתי מוגלת (אלא אם הסטנדרטים שלהן ברצפה) |
|
teacher(שולט) |
לפני 18 שנים •
14 בפבר׳ 2006
אכן - השקפת עולם שונה
לפני 18 שנים •
14 בפבר׳ 2006
teacher(שולט) • 14 בפבר׳ 2006
אז אנחנו מסתכלים שונה על העולם, לפחות בהיבט הזה.
לגבי העניין של פוקסיה עם האפור: פוקסי, אני מתפלא עלייך, עם כזה שם מקסים וצבעוני, היית צריכה לדעת שלא מדובר באפורים, אלא באינסוף גוונים של צבע, כך בנוי העולם. אני חושב שכל ניסיון לדחוס אותו לדואטון של שחור ולבן, יפגע במישהו. אולי זה חוק שימור האנרגיה, לא יודע, אבל כל כך הרבה כוח צבעוני שמחפש מקום להתפרץ ולחיות עצור בתוך שחור ולבן, משהו בטוח יקרה. שוטרת - אנשים שונים יכולים להסתכל על אותו הדבר ולראות משהו שונה לגמרי, אין באמת שחור ולבן, הדבר היחידי שהוא כזה, זה החוק, והוא אינו מייצג את המציאות, הוא תוצר שלה. אנחנו לא מכונות, שמכניסים אליהן מידע, ובצד השני יוצאת תמיד אותה החלטה. הייתי רוצה לחשוב שאפשר ומותר להפעיל שיקול דעת ולהסתכל על המציאות ולא על הסכימה שאנחנו עושים ממנה. וזה לא אומר שאין עקרונות - אלא שצריך תמיד לבחון אותם במציאות ולאמת אותם באמצעות בחינה בסלע ולא באמונה. ואני מעריך את העקרונות שאת חיה לפיהם, וגם לי יש עקרונות. צריך למצוא את שביל הזהב, בין אופורטוניסטיות וחוסר עמוד שידרה לדוגמאטיות וקושי עורף. וכל אחד שם את עצמו במקום שמתאים לו. האנשים שבקצוות ממש - לא מסתדרים עם החיים מי יודע מה.. teacher |
|