סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

איך מרגיש פוט פטיש

המלט
לפני 18 שנים • 7 במאי 2006

Re: בתור פוט פטיש כבד...

המלט • 7 במאי 2006
guy כתב/ה:
אני חושב שנעשתה כאן טעות קטנה:
כאשר גבר מתחרמן ממראה כפות רגליה של בחורה בסנדלי עקב סקסיות, זהו פטיש. כאשר גבר מתחרמן ממראה סנדלים סקסיות, בחלון ראווה של חנות נעליים, זו סטיה (ויש הבדל!).

ובאותו הקשר, אם יורשה לי להחזיר אתכם לשאלה שנשאלה כאן במקור: בעיניי, בלתי אפשרי להתייחס לכף רגל מבלי להתייחס לבחורה שבאה איתה!
אני מודה, יצא לי להנות ממגע עם נשים, שנמשכתי אליהן יותר מכל (אם לא רק) בגלל כפות הרגליים שלהן, אך זה לא אומר שהתייחסתי לרגל תוך התעלמות מהן... ולליקוק רגליים של בחורה במועדון, מבלי להכיר אותה, ישנו מימד נוסף של גועל: מגעיל אותי לראות גברים במועדון עומדים בתור ללקק אחד אחרי השני את רגליהן של נשים שמפקירות את רגליהן עבור סיפוק זול (יהיה אשר יהיה). לא סתם עלתה פה האסוציאציה של 'זונת רגליים', ולדעתי מדובר לא בסתם זונה, אלא בזונה של 50 שקל בחצר icon_wink.gif

גבר שמתחרמן
ממראה כפות רגליה של בחורה בסנדלי עקב סקסיות, הוא גבר בריא, נורמלי וחרמן. אין
לזה שום קשר לפטיש. ודווקא גבר שמתחרמן ממראה סנדלים סקסיות בחלון ראווה,
הוא פטישיסט. רוצה לקרוא לזה סטיה? אתה לא הראשון ולא האחרון.

Morticia
לפני 18 שנים • 8 במאי 2006

Morticia • 8 במאי 2006
המלט כתב/ה:
guy כתב/ה:
אני חושב שנעשתה כאן טעות קטנה:
כאשר גבר מתחרמן ממראה כפות רגליה של בחורה בסנדלי עקב סקסיות, זהו פטיש. כאשר גבר מתחרמן ממראה סנדלים סקסיות, בחלון ראווה של חנות נעליים, זו סטיה (ויש הבדל!).

גבר שמתחרמן
לזה שום קשר לפטיש. ודווקא גבר שמתחרמן ממראה סנדלים סקסיות בחלון ראווה,
הוא פטישיסט. רוצה לקרוא לזה סטיה? אתה לא הראשון ולא האחרון.

סלחו לי אבל שניכם טועים בעיני ומכניסים משמעויות ומילים איפה שלא צריך.
יש פטישיסטים לכפות רגליים (ויש גברים "בריאים", "נורמליים" וחרמנים שלא מתרגשים מכפות רגליה של אישה בכהוא זה), יש פטישיסטים לנעלי עקב, יש שיגידו שכל פטיש הוא סטייה ומי אתם שתקבעו מהי סטייה או לא ומי הפך את הסטייה/פטיש שלכם לנעלה יותר או פחות מזה של אחר?

במיוחד לך guy - אני ממליצה לך לא למהר לצאת בכאלה קביעות שרק מגבילות את העולם התפישתי והסובלני שלך ולא אף פטישיסט שם בחוץ שזכותו המלאה להתחרמן ממה שבא לו. באיזו זכות אתה קורא לו סוטה?
גם מי שאוהב שמשתינים עליו הוא "סוטה", לא?
מה זה סוטה בכלל? סוטה ממה?
המלט

לוגיקה וסטטיסטיקה

המלט • 8 במאי 2006
את המשפט שאמרת

ציטוט: ויש גברים "בריאים", "נורמליים" וחרמנים שלא מתרגשים מכפות רגליה של אישה בכהוא זה

אומרים למישהו שטוען שכל הגברים הבריאים, נורמלים וחרמנים -- מתחרמנים
מכפות רגליה של אישה. אף אחד לא טען את זה בשום מקום.

ולענין הסטיה. עד עכשיו לא ניסיתי לקבוע מה סוטה ומה לא סוטה, אבל כיון שהעלית את זה, אני
אנסה עכשיו: -- טכנית, מה שאינו נורמלי, הוא סוטה. השאלה היא אז, 'מה נורמלי'? -- וכאן
התשובה היא במונחים סטטיסטיים טהורים - אם עורכים רשימה של פעילויות מיניות, וכוללים
בתוכן "אוהב שמשתינים עליו" -- "מתחרמן מנעליים סקסיות בחלון ראווה" - וכו, ובודקים
את ההתפלגות באוכלוסיה, אז מגלים שרוב האוכלוסיה מתרכז סביב קבוצה מסוימת של פעילויות,
ומיעוט האוכלוסיה מתרכז סביב פעילויות אחרות -- וכך מגדירים מה נורמלי, ומה לא נורמלי.
הענין הוא שבד"כ אנשים משתמשים במלה הזו לגנאי -- ולא לתיאור טכני של מה נורמלי ומה לא.
מה שמפתיע אותי קצת, הוא שגם אנשים בתוך עולם הבדסמ עדיין משתמשים במינוח הזה, כאשר
די ברור שבעיני כל מה ש"נורמלי", הם בעצמם מייצגים את כל מה ש"סוטה".
Morticia

Morticia • 8 במאי 2006
המלט כתב/ה:

גבר שמתחרמן
לזה שום קשר לפטיש.

סלח לי אם הבנתי לא נכון את דבריך אבל לאור הדברים שרשמת עכשיו, מסקנתי תקפה.
גבר נורמלי, הווה אומר, נפוץ חברתית עפ"י הגדרה, מתחרמן ממראה כפות רגליה של... etc. etc.

אני מבינה את ההגדרה של המילה סטייה, בוא לא נגזים.
פשוט כשבא בן אדם, כנוע, נשלט, בדס"מי וקובע בכזו נחרצות שסטייתו התקנית של אחר סוטה מסטייתו התקנית שלו, זה טעון, זה בעייתי וזה רחוק מרחק שנות אור מההגדרה המילונית לסטייה.

ברור שהמילה סטייה במקורה היא בדיוק מה שאמרת. אבל יש מילים כל כך נגועות בהקשרים שליליים שאי אפשר כבר לפרוק מהן את המטען הזה. זה ברור שהמילה "סוטה" היתה כאן שיפוטית וגסה.

הדבר היחידי שלא הסכמתי אתך זה שהתחרמנות מכף רגל סקסית זה לא פטיש. מעבר לכך בעיקר לא אהבתי את בחירת המילים של גיא.

שמעו, החברה, על אף כל הנורמות המקובלות, מורכבת מסוטים (ואני מכוונת למושג המקורי של המילה), יש מעט מאוד אנשים שעומדים בקו ישר עם התקן. לדעתי, לא כל כך פשוט לקבוע נורמל מתוך בחינה מדוקדקת... נורמל זה הרבה העמדת פנים ואג'נדות פוליטיות-כלכליות, בדר"כ...

מבחינתי "סוטים" במובן הטעון של המילה זה כל מיני כאלה פסיכים שלא מתקשרים ומוציאים את הזין שלהם ליד ילדות קטנות בבתי ספר או באוטובוס. זה סוטים כאלה וגם אז אני כאילו יותר מתייחסת להפרעות הנפשיות שלהם ופחות למשמעות המילה סטייה ביחס לכל סטייה אחרת.

אבל כל עוד זה בן אדם שפוי שפועל מתוך תשוקה שאינה סוטה מבינתו, במסגרת מוסכמת הדדית, גם אם סוטה מן הישר, לא סוטה מן הטעינה העזה שהמילה קיבלה לאורך השנים.

יש מצב שחלק מהאנשים שמופיעים במועדון ומלקקים כפות רגליים לכל עבר הם "סוטים". יש מצב שהם כאלה ווירדוס שאין עם מי לתקשר וכאלה קצת פסיכים, לא יודעת אבל זה ממש לא אומר שכל גבר שיש לו פטיש לנעליים הוא סוטה מין כזה, במובן הרע. ומה? אלו מאתנו שלא מרגישות כמו זונות רגליים ונותנות להם חופשי כאילו להתעלק, לא סוטות?

כאילו כל האזכור של המילה סטייה היה מאוד בעייתי פה בעיני ואני די משוכנעת המלט שאנחנו יכולים למצוא פה בינינו הסכמה.

זה אפילו קצת מצחיק:
"אתה סוטה", אמר הסוטה לסוטה
ענה הסוטה לסוטה: סוטה מהנורמה או סוטה חולה בראש?
השיב הסוטה לסוטה: אתה סוטה טיפש לחשוב שמישהו עוד עושה את האבחנה הזו בעגת הרחוב...
(מחוץ למוסדות אקדמיים ומשרדים של רואי חשבון, או משהו כזה...)
המלט

המלט • 8 במאי 2006
Morticia כתב/ה:
המלט כתב/ה:

גבר שמתחרמן
לזה שום קשר לפטיש.

סלח לי אם הבנתי לא נכון את דבריך אבל לאור הדברים שרשמת עכשיו, מסקנתי תקפה.
גבר נורמלי, הווה אומר, נפוץ חברתית עפ"י הגדרה, מתחרמן ממראה כפות רגליה של... etc. etc.

ובכן, לא זאת היתה הכוונה. הכוונה היתה להגיד -- שבקבוצת הגברים הנורמלים,
הבריאים והחרמנים, ישנה תת-קבוצה של גברים שמתחרמנים ממראה כפות רגליה
של בחורה בסנדלי עקב סקסיות....

נערך לאחרונה על-ידי * בתאריך שני מאי 08, 2006 1:34 pm, סך-הכל נערך פעם אחת
teacher​(שולט)
teacher​(שולט) • 8 במאי 2006
אתחיל מזה שנראה לי ש:
ציטוט: ''..שמעו, החברה, על אף כל הנורמות המקובלות, מורכבת מסוטים (ואני מכוונת למושג המקורי של המילה), יש מעט מאוד אנשים שעומדים בקו ישר עם התקן. לדעתי, לא כל כך פשוט לקבוע נורמל מתוך בחינה מדוקדקת... נורמל זה הרבה העמדת פנים ואג'נדות פוליטיות-כלכליות, בדר"כ... ''

לא נכון לדעתי, אני עם המלט.
אם את הולכת להגדרה הבסיסית, מופשטת מכל הפוליטיקלי והלא פוליטיקלי, אז ההגדרה שלו היא נכונה, והיא גם דינאמית, כי נורמות משתנות על ציר הזמן.
והמילה סוטה היא בדיוק מה שהיא - מציינת את הריחוק מהנורמה. אין פה ציון של טוב ורע, אין פה ציון של מוסרי או לא, או אפילו חוקי. יש כאן אבחנה סוציולוגית נקודה. רוצה לשים משמעויות נוספות למילה סטיה - שימי חופשי, אבל זה לא יקרב אותך לתשובה ברורה.

חרמנות לא = פטיש.
זו פשוט העדפה מינית, כמו מישהו שמעדיף בחורות נמוכות, או עם חזה גדול, או נהנה שמוצצים לו.
אלה העדפות. נראה לי שההבדל הבולט והברור ביותר (גם אם מכליל משהו) יהיה בין רוצה לצריך.
(כשה'רוצה' = העדפה וה'צריך' = פטיש.)

ולדבר האחר:
פטישיזם הוא ציר שלם של התנהגויות ולא דבר יחיד.
זה רק טבעי שאנשים הנמצאים בנקודה אחת, יזלזלו או לא יקבלו את התנהגותם של אלה שנמצאים על נקודה אחרת. זה לא אומר לי כלום, זה קורה גם ב-BDSM. בגלל זה כל שתי דקות מתפרסמים פוסטים שה-BDSM של זה הוא לא טוב, ואילו ה-BDSM של ההוא הוא יופי... וכו'..
הכל דיעות, זכות כל אחד להביע דיעה, ובהמשך עקיף לשרשור ה-YKINMY, זה לא מפריע לי אישית שאומרים את זה. אבל FACE IT, אנחנו לא הרוב בשום מקום, וגם הפטישיסטים, בהגדרה הבסיסית של המונח (שאנחנו כנראה לא מסכימים עליה).
והפטיש, כמו שנאמר, הוא בין האדם לנעל (או לרגל/מגף/בלונים/גומי/עשן סיגריות/ליצנים ועוד..)
ולא בין האדם לחברו.
לא סתם אין פטיש לנשים הרפתקניות, או פטיש לחכמות, או פטיש לאנשים אחראיים למשל..
וביננו - יש ה מ ו ן פטישים...
ה''מאפשר'' אינו חלק אינטגרלי מהפטיש, אלא רק נשא. כתופעת לואי אם יש היכרות, כימיה, דו-שיח... זה כבר קשור למערכות יחסים/נימוס/חברות/חברתיות. אנחנו לא חיים בוואקום.
ובכל זאת - הפטיש, בליבה שלו, הוא איזו האנשה מינית (לא יודע איך לנסח את זה בדיוק), של אובייקט, אשר לעצמו - הוא סתם סתם סתם אובייקט.

teacher
Morticia
Morticia • 8 במאי 2006
teacher כתב/ה:
אתחיל מזה שנראה לי ש:
ציטוט: ''..שמעו, החברה, על אף כל הנורמות המקובלות, מורכבת מסוטים (ואני מכוונת למושג המקורי של המילה), יש מעט מאוד אנשים שעומדים בקו ישר עם התקן. לדעתי, לא כל כך פשוט לקבוע נורמל מתוך בחינה מדוקדקת... נורמל זה הרבה העמדת פנים ואג'נדות פוליטיות-כלכליות, בדר"כ... ''

לא נכון לדעתי, אני עם המלט.
אם את הולכת להגדרה הבסיסית, מופשטת מכל הפוליטיקלי והלא פוליטיקלי, אז ההגדרה שלו היא נכונה, והיא גם דינאמית, כי נורמות משתנות על ציר הזמן.

ומה קובע את השינויים? איזה אג'נדות מייצרות שינוי ולמה? אל תבלבל פוליטקלי עם פוליטי.

והמילה סוטה היא בדיוק מה שהיא - מציינת את הריחוק מהנורמה. אין פה ציון של טוב ורע, אין פה ציון של מוסרי או לא, או אפילו חוקי. יש כאן אבחנה סוציולוגית נקודה. רוצה לשים משמעויות נוספות למילה סטיה - שימי חופשי, אבל זה לא יקרב אותך לתשובה ברורה.teacher

שמע, זו התחכמות לשמה. אם אתה לא הבחנת בכוונתו הטעונה של מי שצעק סוטה, זו כבר לא בעייה שלי. באמת שאני לא צריכה לא אותך ולא את המלט כדי לגלות את המושג המקורי של המילה "סטייה". אל תתעלם ממילים שאיבדו את משמעותן המקורית בהקשרים חברתיים.
כמו שקשה היום לומר "לגמור" מבלי להישמע גס... לדוגמא.

מעבר לכך, בחיי, אתה בדר"כ מבין אותי לא נכון ואין לי חשק לויכוח הזה. אני לא מסכימה עם מרבית הקביעות הנחרצות שלך, חלקן מבוססות על תובנות מוטעות שלא היו בדבריי, אני חושבת שהויכוח הוא בינך לבין ספרי פסיכולוגיה ומדעי החברה, לא לביני וברשותך, בשלב זה אנצל זכות אחרת שניתנה לה וזו זכות השתיקה.
דוכיפת​(נשלט)
דוכיפת​(נשלט) • 8 במאי 2006
טיצ'ר
פטיש אינו דווקא לאובייקט דומם.כדאי לבדוק במילון,אני מניח שהגדרת הפטיש היא משהו כמו האללה,(כמו אליל,יחוס ערך כזה לדומם או לחי)
יש פטיש לשדיים,לציפורנים,לאצבעות לשיער.אפשר להגדיר אותם כמובן כאובייקט,אבל,אצלי לדוגמא,הפטיש מתקשר מידית לאשה הנושאת אותם.אין לי פטיש לשער,צפורנים או כפות רגלים של זכרים,או כשהם לא חלק מגופ אישה,וכך לגבי נעלים,עור,משי וכ"ו
ולמיטב הבנתי(וזו הסטיה שלי)-יש גם פטיש לאשה-דומית.
משיכה לנשים חכמות הרפתקאניות וכ"ו לא יקראו לזה פטיש,למרות שמשיכה לסוג מסוים עד כדי הערצה יכולה להיות בגדר פטיש.
(אגב,לא יודע בכלל על מה הפוסט הזה,התייחסתי לשורה האחרונה שלך.)
teacher​(שולט)

אתה צודק מאוד

teacher​(שולט) • 8 במאי 2006
זו הסיבה שכמעט כתבתי דומם ואז החלטתי שאובייקט בלבד זה בדיוק מה שצריך.

אנחנו עושים הפרדות מלאכותיות כשאנחנו באים להגדיר דברים, קצת בצורה של 'הפרד ומשול', וברור שבחיים זה לא ממש כך. והמגף או הציפורן או כל נשוא פטיש אחר מחוברים בקצה שלהם לבנאדם (לרוב), ויש גם יחסים, גם אם הם לגמרי אפלטוניים או חברתיים ולא זוגיים או מיניים.

זו גם הסיבה שכתבתי קודם - אנחנו לא חיים בוואקום, יש סביבה, ובכל סיטואציה, פטישיסט הוא עדיין חלק מהחברה ויש ממנו ציפיות בסיסיות להתנהג כך. הכל מתערבב בסופו של דבר.

אבל בתוך כל העירבוביה הזו - ה'האללה' (שזה אחלה מילה) היא למשהו שכשלעצמו אינו מכיל את בתכונות הללו. מדי אחות אינם אחות באמת, ובגדי עור אינם העור האמיתי שלנו. ואם נסתכל על ציפרניים ארוכות או חזה גדול - גם הם, כשלעצמם, הם חלקי גוף, איברים, ללא משמעות מעבר לתפקידם הביולוגי אנטומי.

ובכל זאת, פטישיסט שנהנה מהם אינו נהנה סתם, וגם יש לו דרישות. הציפורן לא יכולה להיות סתם ציפורן, היא צריכה למשל, להיות מטופחת וארוכה ואולי גם בצבע מסויים. פטישיסט במידה - X יוכל לקבל זאת רק אם היא מחוברת לאישה ולא לגבר, כי זה כבר יתנגש לו עם האוריינטציה המינית. פטישיסט אחר במידה - Y כבר יתרכז כל כך בציפורן עצמה שכבר לא יהיה איכפת לו למה היא מחוברת בקצה... אם בכלל, וזה יכול להיות גבר,טראנס, אישה או סתם ציפורן בלי כלום.. העיקר שהיא עונה על ההגדרות המדוייקות שלו.

ולגבי הפוסט עצמו -
מדובר בתהייה לגבי פטישיסטים, ומה הם מרגישים כלפי הנשים שמחוברות בקצה המגף/סנדל וכו'.. במיוחד אם הם לא מכירים אותן בכלל ובכל זאת רוצים לממש את הפטיש שלהם.

קצת נזלנו לכיוונים של מה זה פטישיזם בכלל ומהי סטיה, ומה ההבדלים בינם לבין סתם העדפה,
אחד הדברים שעוד לא סיימנו איתו זה העניין הזה:
יש את הפטישיסט, יש את הפטיש (שזה הסנדל או הציפורן למשל) ויש את האדם בצד השני - כלומר זו שנועלת את הסנדל, או טיפחה במיוחד את הציפורניים. והשאלות הן - מה זה עושה להן, למה הן משקיעות בזה כל כך הרבה זמן ומאמץ, ומה שמורטישיה טענה - האם ההנאה שהן שואבות מהפטיש הזה הופך אותן לפטישיסטיות בעצמן?

(*זכר ונקבה מטעמי נוחות הכתיבה והשכיחות הסטטיסטית בלבד - אפשר חופשי גם להפוך)
me-worship-u
לפני 18 שנים • 16 במאי 2006
me-worship-u • 16 במאי 2006
כמו שכתבתי בעמוד הראשון דווקא במועדון לא הייתי מבצע אקט פוט פטיש עם לא מוכרת,בעוד ששבוע שעבר,עם מישהי לא מוכרת עם זוג רגליים סקסי בטירוף ונעלי עקב מזילי ריר, דווקא פנטזתי על כך. היא ישבה לידי בסינמה סיטי (משימה בלתי אפשרית ד.א אחלה סרט) ולמרות כל המתח והאקשן שבסרט,לקחה ממני כמה רגעי תשומת לב לא מעטים לטובתה במשך הסרט.
יש לי יותר מספק סביר להניח שהיא גם איכשהוא בקטע כי היתה שם בסרט סצינה אחת קצרקרה בה הראו שחקנית עם נעלי עקב סופר-סקסיים ב CLOSE UP מסויים ושמתי לב שהיא ובן זוגה פשוט התמוגגו אחד עם השניה על אותה הסצינה,חייכו וצחקקו.
כן יש דברים שכל הנראה שמים לב כשזה חלקק גם ממך
קיצר, את כן את משורה 14 כיסא 4... אם אפשר פעם הבאה בלי הבן זוג ושורה אחת יותר למעלה?
icon_wink.gif