walking dead |
לפני 18 שנים •
9 באוק׳ 2006
לפני 18 שנים •
9 באוק׳ 2006
walking dead • 9 באוק׳ 2006
זאלוטוסים כתב/ה: פורסם כבר בבלוג של זאלו, אבל לטובת מי שלא קורא את הבלוג (גזזת על ראשכם) ולטובת פנתרה חובבת המתוק, הרי מתכון פשוט ביותר וטעים עוד יותר לטראפלס:
ממיסים שוקולד מריר עם שמנת מתוקה (בערך שליש מיכל שמנת ל 300 גרם שוקולד) ועם 40 גרם חמאה. מוסיפים אלכוהול לפי בחירה. אני השתמשתי בכף ליקר שוקולד כדי להדגיש את הטעם ובכף ליקר שקדים. מערבבים שלא יהיו גושים ומקפיאים עד שהשוקולד מתקשה במידה שמאפשרת לעבוד איתו. צרים כדורים (עם היד או עם כפיות), מגלגלים אותם באבקת קקאו, ומקפיאים שוב. סה טו. יאממממייי! הפנתרה הורודה, מנסה לאסוף את עצמה מתוך שלולית הריר |
|
עמק יא רוק(אחר){הנסיכה ברנ} |
לפני 18 שנים •
9 באוק׳ 2006
לפני 18 שנים •
9 באוק׳ 2006
עמק יא רוק(אחר){הנסיכה ברנ} • 9 באוק׳ 2006
בכל הנושא של כבישה , התהליך יכול לקחת הרבה זמן, אפילו חודש חודשיים , אבל התוצאה שווה את המאמץ
כבישת זיתים :1. 1. חשוב בעת המסיק או קניית הזיתים הטריים לבדוק עקיצות חרקים, פגמים וכתמים הנגרמים ממכות לפרי, ולא להשתמש בפרי הנראה לכם לא ראוי למאכל. ניתן לדפוק או לחרוץ את הזיתים. אני עצמי חורץ בעת המיון, ככה אני עושה שתי פעולות בבת אחת. 2. מכניסים את הזיתים, שטופים במים, לבקבוק פלסטיק שטוף עם סבון, עם פתח גדול, כמו בקבוקי מיצים. מוסיפים שתי כפות מלח גס. ממלאים את הבקבוק עד הפקק במים חמים ( לא חמים מדי, 50 מעלות בערך, חמים טיפה מעבר לטמפרטורה שאתם יכולים לשים את היד במים). המלח נועד להרוג ולחטא כל מרעין בישין ושרץ ארור שנשאר בזיתים. 3. אחרי יומיים מחליפים את המים. זכרו שאסור לגעת בזיתים או במים שנכנסים לבקבוק כי על הידיים יש נבגי פטריות. במהלך ההשרייה והכבישה יווצרו גזים שהזיתים מייצרים. הם מנפחים את הבקבוק וגורמים לזיתים להציץ מעל לקו המים. יש לפתוח בזהירות רבה , כמו בקבוק קולה שנפל על הרצפה את הפקק ולתת וגזים להשתחרר כך שכל הזיתים יהיו מכוסים שוב. חשוב לסגור היטב את הפקק של הבקבוק לאחר כל החלפת מים. 4. ממשיכים ומחליפים את המים כל יום כ 10 ימים עד שבועיים. בהחלפה השנייה מוסיפים כף מלח גס. 5. אחרי כ- שבועיים של החלפת המים יש לרוקן את המים , בכפפות גומי יש להעביר את הזיתים לכלי נקי ושטוף בסבון. בבקבוק הפלסטיק עושים שכבות של טעמים וזיתים. ניתן להוסיף: מנטה, זוטא לבנה, מרווה , עלי דפנה, פלפל אנגלי, פלפל חריף, שום, וודקה,ג'ין, טקילה, וויסקי, ברנדי או רום, קליפות הדרים, לימון, או כל דבר אחר שתרצו. זה כיף ומעניין לנסות ולהתנסות בטעמים שונים. אני במיוחד אוהב את השילוב של פלפל חריף, שום לימון וזוטא לבנה(ניתן להשיג אצלי בגינה.....) 6. אחרי שהזיתים הגיעו עד קצה הבקבוק ומעליהם יש שיכבה של טעמים, שמים עלה גפן טרי אחד (הערבים אומרים שזה מונע מהשום להרקב) קצת שמן זית , וכף מלח גס. ממלאים במים פושרים וסוגרים את הבקבוק. 7. חשוב לרשום על הבקבוק עצמו איזה טעמים יש בו. במיוחד אם אתם מנסים טעמים שונים בבקבוקים רבים. במהלך הכבישה יש לשים לב לגזים ולשחרר אותם כל יום או יומיים. במהלך הזמן גם הם ילכו ויתמעטו. 8. אחרי כחודש ניתן להוציא את המים מהכבישה לצנצנת או כלי יפה לאיחסון, לנסר את הבקבוק פלסטיק ולתת לזיתים לצאת בחופשיות לכלי האיחסון. כבישת לימונים: 1. 1. בוחרים לימונים צהובים עם קליפה יפה, ליים ירוק או לימון ננסי. 2. שוטפים ומנקים את הקליפה ומשרים לימונים וליים במים ומחליפים את המים יומיים וכל יום מחליפים את המים שלוש פעמים להוצאת המרירות. לא צריך לעשות את זה עם לימון ננסי. 3. אחרי ההשריה פורסים את הפרי לפרוסות דקות. בלימון הננסי רק עושים איקס עם סכין. 4. בצנצנת אטומה מכניסים את הלימונים בשכבות, ניתן להוסיף שום,כרכום או פפריקה. 5. בסוף הצנצנת מוסיפים כפית שטוחה מלח גס לכל לימון, חצי כפית לליים וכפית לכל 5 לימון ננסי. ממלאים את הצנצנת במיץ לימון. 6. נותנים ללימונים לשבת כשבוע בצנצנת ואז פותחים ואוכלים בתיאבון |
|
Queeny(מתחלפת){being} |
לפני 18 שנים •
9 באוק׳ 2006
פינקולדה
לפני 18 שנים •
9 באוק׳ 2006
Queeny(מתחלפת){being} • 9 באוק׳ 2006
בתוך בקבוק מערבבים:
רום לבן (הכי פשוט שיש) שמנת מתוקה חלב וניל ("חלב על הבוקר") מיץ קוקוס (מגיע בקופסאות שימורים ויהיה במדור הרטבים של הסופר) מיץ אננס (או של ספרינג או פשוט הנוזל מתוך קופסת-השימורים) פוקקים את הבקבוק ומערבבים ממש טוב. לשמור במקרר אחרת יתקלקל. כמויות? רום - לפי מידת האלכוהוליזם האישית. שמנת - לפי מידת הגרגרנות. אננס - לפי מידת החיבה למתוק. קוקוס - אני ממליצה לא להשתולל, אם שמים יותר מדי זה יוצא מר. חלב וניל - להוסיף אחרי כל המרכיבים האחרים, עד סוף הבקבוק (בקבוק של ליטר). להגשה: שופכים קצת חלב בתוך צלוחית קטנה, וקוקס יבש מגורר בצלוחית אחרת. טובלים את השפה של כוס-היין / הקוקטייל בחלב, ואז בקוקוס, כך שיווצר "כתר". חורצים רבע פלח-אננס ומלבישים על שפת הכוס. ממלאים בפינקולדה ומודים לבורא. לרוויה! |
|
Ray OfLight |
לפני 18 שנים •
9 באוק׳ 2006
כמה מתוכנים נחמדים....
לפני 18 שנים •
9 באוק׳ 2006
Ray OfLight • 9 באוק׳ 2006
עוגת תפוזים/מייפל הכי פשוטה להכנה
חצי כוס שמן אחת וחצי כוס סוכר (אפשר להחליף ב"כמו סוכר" למי שבדיאטה) 3 ביצים 3 סכיות סוכר וניל כוס ורבע קמת תופח 1 שמנת חמוצה (ניתן להחליף ביוגורט 0%) מערבבים הכל מחלקים ל2 אינגליש קייק חד פעמיים (מגיע עד החצי העוגה תופחת) חצי שעה בתנור 160 מעלות. אחרי שהעוגה יוצאת שופכים עליה בין רבע לחצי כוס מיץ תפוזים סחוט או רוטב מייפל. שקשוקת חצילים/סלט חצילים 2 חצילים שאפו אותם בתנור בתוך נייר כסף קוצצים/מועכים אפשר יחד עם הקליפה 2 עבגבניות בצל/כרישה רסק עגבניות מטגנים במעט שמן את הבצל/כרישה לאחר מכן מוסיפים את העגבניות שמים טיפה סוכר לאזן את החמיצות. מוסיפים את החצילים ונותנים להכל להתבשל. מתבלים אני אישית שמה:מלח גס,פלפל,פפריקה חריפה/מתוקה,אבקת שום,שום כתוש,טבסקו,פטרוזילה יבשה. מוסיפים רסק עגבניות ונותנים לזה להתבשל. בעיקרון זה מוכן יותר טעים יום אחרי גם חם וגם קר. אם רוצים לעשות מזה שקשוקה פשוט שוברים את הביצים אני ממליצה מעל גם לשים קוביות בלוגרית וזעתר ולהכניס להקרמה בתנור. מוס נוטלה 3 שמנת מתוקה 1 קופסת נוטלה רגילה מערבבים את אחת מהשמנות עם הנוטלה. את שתי השמנות האחרות מקציפים עד שנהיית קצפת. מקפלים בעדינות את הנוטלה עם השמנת לבפנים .מחלקים ל2 אינגלייש קייק ולמקפיא. לזניה מהירה ומעולה (ללא רוטב בשמל) - חלבית 1 קופסא של גבינה לבנה 5% חצי קילו 2 קוטג' 5% שקית פתיתי העמק 250 גר' בוגלרית או גבינה מלוחה אחרת חבילה של פרמז'ן או קשקבל (בערך 180-200 גר') 1 שמנת לבישול ביצה 1 קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות עם עשבי תיבול עלי לזניה מערבבים את הגבינה הלבנה,קוטג',בולגרית,שמנת,חצי מפתיתי העמק וחצי מהגבינה הקשה הנוספת להוסיף ביצה (לקשקש מנפרד) ולתבל עם מלח ופלפל. מסדרים שכבה של עלי לזניה על זה גבינה ועל זה את העגבניות המרוסקות ככה 3 פעמים שהשכבה העליונה היא גבינה ועגניות מרוסקות. מכניסים לתנור על 220 עלות אחרי 10-15 דק' מוציאים מפזרים את החצי פתיתי העמק וחצי הגבינה הקשה שנשארו ומכניסים לעוד 15-20 דק' בערך עד שרואים שנוזלים התייבשו. זהו לבנתיים בתאבון |
|
מקופלת(נשלטת){Blue eyed } |
לפני 18 שנים •
13 באוק׳ 2006
Re: אחלה נושא זה אוכל
לפני 18 שנים •
13 באוק׳ 2006
מקופלת(נשלטת){Blue eyed } • 13 באוק׳ 2006
VIP כתב/ה: לקשור בקורנפלור
לקשור בקורנפלור. מגניב. איפה משיגים קורנפלור קשיר והאם הוא בא בצורה של בחורה? איזה ביטויים יש בבישול, בחיי.. ולעניינו מתכון הכי פשוט בעולם לרוב הדברים. וגם זול. זה בסביבות 23 אג' או 7 אג' לאלו שבמסלול טוב בהרבה. "אמא? היי.. מה שלומך?" ואז הולכים לארוחה שווה. אבל אם רוצים אוכל טייק אווי זה קצת אחרת: "סבתא? היי.. מה שלומך?" מומלץ. |
|
דלפי דולפת |
לפני 18 שנים •
21 באוק׳ 2006
מחזירה את השרשור הזה עם הגעת הסתיו והחורף
לפני 18 שנים •
21 באוק׳ 2006
דלפי דולפת • 21 באוק׳ 2006
רק שהפעם מתכונים של מרקים חמים לחורף ותבשילי קדרה (הכוונה היא לא לסוגי החמין, הטשולנט, הסחינה ושאר ירקות מהסוג הזה הקיימים בעדות השונות)
בהצלחה |
|
עגיל בפטמה(שולטת) |
לפני 18 שנים •
22 באוק׳ 2006
לפני 18 שנים •
22 באוק׳ 2006
עגיל בפטמה(שולטת) • 22 באוק׳ 2006
טוב הנה לכם מתכון פשוט וטעים להכנת לבנה.
המצרכים: 3 יח' לבן 3% שומן 2 יח' יוגורט 4.5% שומן 1 יח' שמנת חמוצה 9% שומן 1 כף מלח אופן ההכנה: מערבבים את כל היוגורט לבן שמנת ביחד בקערה גדולה. כשהם מעורבבים טוב מוסיפים להם את כף המלח. (אפשר להוסיף קצת יותר למי שאוהב לבנה מלוחה). מערבבים שוב את הכל. לוקחים מסננת גדולה (כמו של פסטה) שמים אותה בתוך קערה אחרת כך שכל החורים של המסננת נמצאים בתוך הקערה. מרפדים את המסננת בנייר סופג (סנו רב מגבת הכי טוב לדעתי) ואחרי שהכל מרופד שופכים בזהירות את כל התערובת ממקודם לתוך המסננת. מכסים את כל הבאלגן הזה בעוד שכבה של נייר סופג ומכניסים למקרר. כל שעתיים בערך פלוס מינוס לבוא ולרוקן את כל הנוזלים שהצטברו בקערה מתחת למסננת. לוקח בערך 24 שעות עד שזה מוכן אבל בעקרון מתי שזה מפסיק להוציא נוזלים אפשר להתחיל לאכול. מעבירים את הלבנה הקשיחה לכלי אחר, מוזגים מעט שמן זית מעל הכל, מוסיפים מעט זעתר. בתאבון |
|
עמק יא רוק(אחר){הנסיכה ברנ} |
לפני 18 שנים •
22 באוק׳ 2006
לפני 18 שנים •
22 באוק׳ 2006
עמק יא רוק(אחר){הנסיכה ברנ} • 22 באוק׳ 2006
מרק שורשים
מרק חם, משביע ובריא ביותר לחורף חומרים : שורש סלרי שורש פטרוזיליה תפוחי אדמה גזר בצל ו\או כרישה שום קישואים שמן זית וחמאה כמון ציר או אבקת מרק עוף הכנה: 1. קולפים את שורש הסלרי, תפוחי האדמה, הגזר, שורש הפטרוזיליה, השום, הכרישה והבצל וחותכים לקוביות קטנות. 2. מטגנים כמה דקות בשמן זית וחמאה. 3. מוסיפים מים שיגיעו עד קו השורשים ומבשלים כ 10 - 15 דקות , עד שכל השורשים רכים. 4. מעבירים לבלנדר ומרסקים למחית עם גושים קטנים. חשוב לתת למרק להתקרר לפני שמעבירים לבלנדר כדי למנוע כוויות 5. מחזירים לסיר, מוסיפים מים, אבקת מרק עוף לפי כמות המים, ומבשלים כ 5 - 10 דקות. בשלב זה ניתן להוסיף קישואים וגזר חתוכים לרצועות דקות להוספת מרקם וצבע. 6. אחרי שמעבירים לקערה או לצלוחיות מרק מקשטים בטיפטוף שמן זית, מעט כמון, וכמה עלי פטרוזיליה בתיאבון עמק |
|
isolde(שולטת) |
לפני 18 שנים •
23 באוק׳ 2006
קוקטייל מחייה מתים- לחובבי רעד בלית רצוני בלבד
לפני 18 שנים •
23 באוק׳ 2006
isolde(שולטת) • 23 באוק׳ 2006
1 כוס אספרסו
50 גר' שוקולד מריר משובח קוניאק, לעניים שביננו גם ברנדי יספיק חסר בזה משהו? אולי פצפוצי אורז וקורנפלקס כי זה נייטרלי אבל יכאבו יל האוזניים מזה בצד ג'ינג'ר מסוכר קצוץ דק, קליפות תפוזים- לא עם צמקאו! עוד שוקולד מריר אולי אני ארקח מזה עוגה מתובלת כזאת עם ציפורן קינמון ומה עוד? חסר לי משהו אני זוממת להכניס את הכל לעוגיות גרטרוד אבל אין חשיש בארץ מנטה? |
|
flashback{ג"ו} |
לפני 18 שנים •
30 באוק׳ 2006
ואם בענייני אוכל עסקינן...
לפני 18 שנים •
30 באוק׳ 2006
flashback{ג"ו} • 30 באוק׳ 2006
אני מחפשת מתכונים לאוכל שהוא גם:
טעים(!) ,בריא, דל בשומן וקלוריות, ללא שימוש מיותר בסינטטי או אבקות, ובעיקר חם לחורף הבא עלינו לטובה.. |
|