בוקר טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

הזכות להיקרא "בקהילה"

בוגדנית קטנטנה
לפני 18 שנים • 27 באוק׳ 2006
בוגדנית קטנטנה • 27 באוק׳ 2006
ילדה אסור ילדה מותר כתב/ה:
בוגדנית קטנטנה:" טוב לפחות אושה יודעת מה זה דאנגן...
יש כאלו שאפילו לזה לא הגיעו"

חשבת על זה שלא לכולם זה מתאים? שאולי יש כאלה שפשוט לא רוצים?
האם הדאנג'ן עושה אותי חלק מהקהילה?

קהילתיות זאת תחושה, מי שמרגיש חלק יהיה חלק, ואם לקהילה יש אחריות וסלידריות חברתית , היא תרגום למי שלא מרגיש כחלק - להרגיש חלק.

אני אגב לא רוצה להיות חלק מהקהילתיות, מתוך בחירה, מתוך רצון לשמור זאת לעולמי הפנימי והאינטימי. וכל אחד מה שמתאים לי,
אך אני בפירוש לא חושבת שהדאנג'ן הוא הרף לכך, ועצוב לי שאת כן מאמינה בזה.

לא.
לא חשבתי על זה.
פשוט בגלל שאני עדיין לא יודעת מה זה...
(אל תגלו לי!!!!!!! לאט לאט אני אשלים פערים)
חבל שיהיה לך עצוב יקירה, הבנת אותי לא נכון, או אולי הסברתי את עצמי לא נכון,
סך הכל ניסיתי לומר שאני ממש בקושי מבינה בכל עסק הזה, ואני עדיין מרגישה חלק מזה, דהיינו חלק מה"קהילה". נכון, לא חלק פעיל ומשמעותי. אבל חלק...

אז זהו, מעכשיו אני דוגלת במדיניות המתנחלים: אני כאן, אני מחוברת לאדמה השחורה-אדומה הזו! ואף אחד לא יגיד לי אחרת!
דום כתום
לפני 18 שנים • 27 באוק׳ 2006

.

דום כתום • 27 באוק׳ 2006
icon_lol.gif
מקבי​(מתחלף)
לפני 18 שנים • 28 באוק׳ 2006
מקבי​(מתחלף) • 28 באוק׳ 2006
בולשיט. הכל הבל הבלים (או כמו מטבע לשון שנטבע פה פעם על ידי אחד רם ונישא (טיצ'ר, אם איני טועה) - "הכל חבל חבלים").

באמת שלא שווה לשים זין (או, אם את אשה, משהו אחר). כל דיבורי הקהילה האלה עושים טוב רק למספר מצומצם של אנשים, ובינינו, הם היו מסתדרים בינהם גם בלי העובדה שכולם אוהבים חבלים, שוטים וסלט קיסרי. קרש קפיצה או מקום לימוד... לא יותר מזה. מעבר לכך, אלה פשוט חברים שלך. אין 'קהילת בדסמ', כמו שאין באמת קהילת הומואים ולסביות. זה שהוא אוהב גברים ובאמת אין לו שליטה על זה, לא אומר שיש לו משהו כלשהו במשותף עם הומו אחר, חוץ מזה ששניהם חובבי-ישבנים מסוקסים (שזה בסדר, אבל כמה זה כבר נותן?). בוא נגיד ככה - על סקס לא נבנות קהילות שיש להן מה להציע.

יש הרבה שמוקים בלי נעליים והרבה פרות עם יותר מדי. תעשה פשוט מה שבא לך, מתי שטוב לך, עם מי שאתה רוצה ו\או אוהב, ושיהיה לך לבריאות. וזכור - אתה בכלל לא מיוחד. אתה פשוט עושה משהו שכולם עושים טיפה אחרת.
עינבר

איפה הלוגיקה בטענה שלך ?

עינבר • 28 באוק׳ 2006
אתה קובע הנחת יסוד ואז על בסיסה אתה מוכיח טיעון.
על סקס לא נבנות קהילות. למה לא ? מי בכלל קובע ?

אני לא מכירה הרבה קהילות פעילות כמו הקהילה הזאת.
יש כאן נורמות, שמשתנות מדיי פעם, יש כאן תקשורת,
יש מפגשים, מאנצ'ים, יש מקומות בילוי קבועים, יש יחסים,
יש שירותים מיוחדים לקהילה, כדוגמת הקו החם.
נוצרו חברויות, בגלל הבסיס המשותף, יש חיים משותפים.
יש קבוצות של אנשים שנפגשות במטרה לשפר את חיינו.

אם זאת לא קהילה, אז אין קהילה בשום מקום. על שום בסיס.

זה לא אומר שמי שחובב BDSM הוא אוטמטית חבר קהילה,
אולי אפילו רובם לא, אבל מכאן ועד להגיד שאין קהילה כזאת?
אולי אנשים מרגישים חכמים ומיוחדים שהם אומרים את זה.
huan
huan • 28 באוק׳ 2006
מקבי הנחת היסוד שלך באמת מוטעה.
מה שאתה אומר בעצם ש"קהילה" או במובן הרחב שלה "חברה","תרבות" ו"ציויליזציה" אינה קיימת מהסיבה הפשוטה שבסופו של דבר היא מורכבת מקבוצות קטנות יותר ובסיסיות יותר של קליקות חברים ואשר בתןרם מורכבים גם כן מקבוצות עוד יותר מצומצמות של חברים קרובים ופריטים יחידים.

אני אשתתמש במילים שלך ואנסח את זה כך "בולשיט"

העובדה הפשוטה היא שלא דרוש יותר מכה מאלמנטים בכדי שמספק קבוצות חברתיות יצרו קבוצה חברתית גדולה יותר.הדברים השונים בין שני אנשים הם עצומים והדומה מצומצם אך עם זאת נוצרים "קבוצות חברים",קבוצות חברים יכולים להפוך לקהילה כאשר המשותף בינהם יכול להיות לא יותר מרעיון,רקע תרבותי דומה או אמונה מעומעמת....זו הדרך בה מתגבשות זהויות אתניות ודתיות...זו הדרך שנבנות מדינות וציליוזציות....עם תיקח 2 הומואים ההבדלים יהיו עצומים...עם תיקח שני רוסים ההבדלים יהיו עצומים לא פחות,עם תיקח שני יהודים ההבדלים יהיו גדולים עוד יותר...אבל אני משער שלהם אתה כן תקרא "העם היהודי","הקהילה היהודית" או הקהילה הרוסית (אלה עם כן אתה מחזיק בדעות פוסט מודרניסטיות מובהקות ואז המחלוקת היא עקרונית ובלתי ניתנת לישוב).
והעניין שהקטע הזה לא פועל רק במישור החברתי...תיקח כמה אטומים שונים לגמרי תרכיב אותם ביחד וקוראיםלזה מלקולה...תיקח כמה מלקולות שאין בינהם אפילו אטום אחד משותף תקבל כסא....והדוגמאות לדברים שונים בצורה דרסתית היוצרים קבוצה גדולה יותר הוא כמעט בלתי נדלה.

קיימת קהילת בדסמ מהסיבה הפשוטה שקיימים דברים דומים שלרוב האנשים פה משחקים תפקיד בקביעת הזהות שלהם (עם בצורה מעטה או רבה זה כבר תלוי בבן אדם) זה שיש שוני גדול בין האנשים וקבוצות החברים פשוט איננו רלוונטי לכל מושג "הקהילה" או בשמו הכללי יותר "קבוצה חברתית מורכבת)
Yosefus​(שולט)

מה זה צ'ונגים?

Yosefus​(שולט) • 28 באוק׳ 2006
בוגדנית קטנטנה כתב/ה:

...וחוצמזה, נחמד לדעת שיש צ'ונגים כמוני...
BelGoat​(שולט)
לפני 18 שנים • 30 באוק׳ 2006

אני אסביר את עצמי

BelGoat​(שולט) • 30 באוק׳ 2006
טוב אני חייב להגיד משהו

דבר ראשון סליחה שלא יצא לי להגיב (היתה תקלה עם המחשב ועבודה באמצע אז נשארתי כמה ימים בלי היכולת להגיב.

(יוספוש: צ'ונג הוא ביטוי צבאי אם אני לא טועה והוא מתאר אנשים חדשים)

דבר ראשון נעים להכיר את כולם (כמובן מי שעוד לא הכרתי) icon_smile.gif

אני חייב להסביר את עצמי::
אין לי שום בעיה מבחינת השייכות ל"קהילה", השאלה היתה מה אתם חושבים.
air תודה לך על ההסבר - אני בהתחלה הבנתי שהמסיבה היא פשוט למוזמנים בלבד ואני אשמח להשתתף. אני כבר אשלח לך הודעה על זה (תלוי בעבודה ועוד כמה דברים).

ההגדרה שלי לקהילה היא "קבוצה של אנשים בעלת מאפיין יחודי כלשהו"
בשבילי קיימות פה שני קהילות: "קהילת הבידיאסאם העולמית/ישראלית" שמה שבעצם הופך אותנו לקהילה הוא הרצון שמקונן בתוכנו לקיים סוג מסויים של קשר בידיאסאמי כלשהו. והשני הוא "קהילת הכלוב" שהיא בעצם קהילה מורכבת מכל האנשים שנמצאים פה ומשתפים ידע ובלוגים בתחום.

אני שוב מודה לכולם על ההישתתפות בפוסט הזה ומוסר את אהבתי לכולם.
אנחנו "קהילה", אנחנו "משפחה"
בעצם למי אכפת?
כיף לנו ביחד? אז זה מה שחשוב!

לילה טוב לכל מי שעוד ער בשעות מטורפות כאילו icon_rolleyes.gif
בוגדנית קטנטנה
לפני 18 שנים • 31 באוק׳ 2006

Re: מה זה צ'ונגים?

בוגדנית קטנטנה • 31 באוק׳ 2006
שאלת מה זה צ'ונג?
Yosefus כתב/ה:
בוגדנית קטנטנה כתב/ה:

...וחוצמזה, נחמד לדעת שיש צ'ונגים כמוני...

לא היית בצבא?
צ'ונג זה צעיר בצבא...
או בתרגום חופשי:
אנשים חדשים שלא ממש מבינים מה קורה...
..יא צ'ונג! icon_razz.gif