סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

שחיטת דולפינים ביפן - אנא חיתמו והפיצו!

מקבי​(מתחלף)
לפני 17 שנים • 7 במרץ 2007
מקבי​(מתחלף) • 7 במרץ 2007
ציטוט: יצא לי החשק לאכול דגים אחרי הסירטון הזה

אוקיי, אני רואה שעוד מישהו כתב את זה... ואני הייתי בטוח שמדובר בידע אלמנטרי.

הדולפין אינו דג - הוא יונק ימי. הדולפין הממוצע אינטליגנטי הרבה יותר מחבר הכלוב הממוצע. icon_smile.gif
morgause​(מתחלפת){מ}
morgause​(מתחלפת){מ} • 7 במרץ 2007
הוא נראה כמו דג? הוא מזכיר את הטונה שיש לי בסנדוויץ'? אז הוא מספיק דג בשביל הטראומה שלי, לא משנה ממה ניזונים התינוקות שלו.
מקבי​(מתחלף)
ציטוט: הוא נראה כמו דג?

לא.

ציטוט: הוא מזכיר את הטונה שיש לי בסנדוויץ'?

מזכיר למי?

ציטוט: אז הוא מספיק דג בשביל הטראומה שלי,

icon_cry.gif ליבי-ליבי-ליבי, הו כתם דת שותת!

ציטוט: לא משנה ממה ניזונים התינוקות שלו.

באמת לא משנה. icon_smile.gif
morgause​(מתחלפת){מ}
morgause​(מתחלפת){מ} • 7 במרץ 2007
מקבי! מה שכתבת רק מוכיח עד כמה מנוכר וחסר רגשות הינך. ככה לצחוק על הטראומות שלי? הרבה פסיכיאטרים מרוויחים עליי ג'ובות רציניות, אז אין מה להקל בזה ראש!
ובנוסף, דולפין *כן* מזכיר את הטונה בסנדוויץ' שלי. ואם היה לי מושג איך להעלות לפה תמונות גם הייתי מוכיחה את זה באופן מוחץ.
מקבי​(מתחלף)
ציטוט: מקבי! מה שכתבת רק מוכיח עד כמה מנוכר וחסר רגשות הינך.

היה צורך בכלל להוכיח כזה דבר? icon_razz.gif

ציטוט: ככה לצחוק על הטראומות שלי?

ברור. בשביל מה יש טראומות, אם לא בשביל לצחוק עליהן?

ציטוט: הרבה פסיכיאטרים מרוויחים עליי ג'ובות רציניות, אז אין מה להקל בזה ראש!

אני מסכים. זה באמת לא בסדר שאת הולכת לפסיכיאטרים ולא מצליחה אפילו להביא לי קצת ריטלין.

ציטוט: בנוסף, דולפין *כן* מזכיר את הטונה בסנדוויץ' שלי.

הוא מזכיר את הטונה בלחם בערך כמו שהוא מזכיר את החסה.

ציטוט: ואם היה לי מושג איך להעלות לפה תמונות גם הייתי מוכיחה את זה באופן מוחץ.

אני אוכיח לך בהזדמנות משהו אחר באופן.... מוחץ. icon_twisted.gif
מיתוסית​(שולטת)
לפני 17 שנים • 8 במרץ 2007
מיתוסית​(שולטת) • 8 במרץ 2007
1.חתמתי.
2.אני עדיין חושבת שליפנים בכל לא מזיז ממדינה קטנה ומסכנה כמו שלנו- בייחדו לא אם מעורב בעסק הרבה כסף.
3.אני גם חושבת שיש פה סוג של צביעות לאכול פרה ותרנגולת- אבל דולפין לא.
4.מצד שני דולפין כנראה יותר חכם משימפנזה שהוא החיה הקרובה ביותר לאדם מבחינת דנ"א ובכל זאת קשה לנו להרוג בע"ח שהם במעלה העץ האבולוציוני הרבה יותר מאשר אלה שבתחתית ומלבד זאת- דולפינים הם אכן מין בסכנת הכחדה בניגוד לפרות ולא שאני חלילה חושבת שנשמה של פרה פחותה משל דולפין (לכן אני צמחונית).
5.צורנית, דולפין אכן מזכיר דג, או לפחות כריש שהוא גם דג בעצמו בגלל מבנה גופו הכולל סנפירים (אז מה אם הוא יונק ויש לו ריאות ולא זימים וזה בעצם מה שהופך אותו ליונק. באותה מידה גם לכלב ים יש ריאיות וסנפירים ובכל זאת הוא בכלל לא נראה כמו דג ולדעתי לזה אנשים פה התכוונו).
מקבי​(מתחלף)
מקבי​(מתחלף) • 8 במרץ 2007
ציטוט: (אז מה אם הוא יונק ויש לו ריאות ולא זימים וזה בעצם מה שהופך אותו ליונק.

אממ... לא. זה לא מה שהופך אותו ליונק. העובדה שהצאצאים שלו יוצאים מגופו אחרי תקופת היריון וניזונים מחלב הופכת אותו ליונק. ובכלל, מורגאוס התלוצצה... אני מקווה.

ציטוט: .אני עדיין חושבת שליפנים בכל לא מזיז ממדינה קטנה ומסכנה כמו שלנו- בייחדו לא אם מעורב בעסק הרבה כסף.

העצומה אינה יוזמה ישראלית, וחתומים עליה למעלה מחצי מיליון איש. זה, כמובן, לא משנה את העובדה שליפנים עדיין, קרוב לוודאי, לא אכפת. icon_smile.gif

ציטוט: .אני גם חושבת שיש פה סוג של צביעות לאכול פרה ותרנגולת- אבל דולפין לא.

אני לא חושב כך. אני עושה הבדלה. תרנגולת זה לא הרבה יותר מג'וק עם נוצות. לדולפין יש, כאמור, אינטליגנציה גבוהה מאוד, וניתן להשוותו לילד קטן מהבחינה הזאת. הוא חיה בעלת תודעה ורגשות, שלא כמו התרנגולת. לגבי הפרה... אצלה הסיפור יותר מסובך. גם הפרה היא יונק, אבל לא אינטליגנטי במיוחד, ולא נראה שיש לה תודעה קיומית כלשהי.

ציטוט: ולפינים הם אכן מין בסכנת הכחדה בניגוד לפרות ולא שאני חלילה חושבת שנשמה של פרה פחותה משל דולפין (לכן אני צמחונית).

רוב מיני הדולפינאים אינם בסכנת הכחדה. מינים מסויימים אכן נמצאים בסכנת הכחדה, אך למיטב ידיעתי גם אינם ניצודים. לגבי פרות... הן חיה שלא קיימת בטבע. הן מובאות לעולם ומוחזקות למטרה אחת - סיפוק צרכי האדם. דולפינים הם חיות-פרא. לגבי נשמה כזו או אחרת... זהו דיון תיאולוגי שאין לי ממש מה לתרום לו.
pagosh​(שולט)
pagosh​(שולט) • 8 במרץ 2007
מקבי אומר: תרנגולת זה לא הרבה יותר מג'וק עם נוצות. לדולפין יש, כאמור, אינטליגנציה גבוהה מאוד, וניתן להשוותו לילד קטן מהבחינה הזאת. הוא חיה בעלת תודעה ורגשות, שלא כמו התרנגולת. לגבי הפרה... אצלה הסיפור יותר מסובך. גם הפרה היא יונק, אבל לא אינטליגנטי במיוחד, ולא נראה שיש לה תודעה קיומית כלשהי.

אני רק רוצה לשאול פשוט ולקבל תשובה פשוטה: האם מה שאתה אומר זו עובדה? אם כן, הבא בבקשה סימוכין
Lilu-FemdoM{Pon}
Lilu-FemdoM{Pon} • 8 במרץ 2007
מסמך מזעזע של האנושות , לא יאמן עד כמה הרוע חצה כל גבול, אין לזה
סוף מסתבר.

אני לא מוצאת את המילים לתאר את הזעזוע מרוב שאני מוכת הלם.
מיתוסית​(שולטת)
מיתוסית​(שולטת) • 8 במרץ 2007
גם אני לא הבנתי למה אתה חושב שאין להם מודעות קיומית?
ובמדיה ובעל חיים הוא פחות אינטליגנט מבני אדם, למה זה נותן לנו הזכות להרוג אותו?

כשאמרתי נשמה, התכוונתי ל"חיים".

התרנגולת מרגישה וחושבת. זה שהיא לא יודעת לפתור תרגילים בחשבון או להתחבר לצ'אט, לא אומר שאין לה זכות קיום או שהיא לא מרגישה כשחותכים אותה ומגירים את דמה.

לפי מה שאתה אומר, אנחנו מורשים גם להרוג ואולי אף לאכול מפגרים ברמה מאוד נמוכה (IQ מתחת ל60 או 50) כך שהם בקושי מתלבשים לבד או אנשים שהם "צמחים"...?
מה עם חולי אלצהיימר שבקושי מודעים לעולם? פגועי מוח?

נ.ב- אז מה אם פרה היא חית בית ולא חיה בטבע- כך גם כל חיות הבית כמו הסוס, הכלב, הכבשה, החזיר...
זה שהפרה מבוייתת לא אומר שאין לה זכות לחיות בטבע, והיא אפילו יכולה לשרוד בטבע טוב מאוד גם בלי בני אדם.