סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

זהו עצם העניין (לא זה עצם של הכלב!)

נזמית לופתת
לפני 16 שנים • 3 בינו׳ 2008
נזמית לופתת • 3 בינו׳ 2008
אה, זה בסדר, הכלבים אצלנו בבית מאולפים לחלוטין icon_smile.gif
ראובן

Honey, look what the dog brought in

ראובן • 3 בינו׳ 2008
אני סבור שהכל בסדר - האישה בסיפורון מתנהגת כמו כלבה ('מחביאה' עצם ישנה בפח) ובהתאמה זוכה ליחס כלבי. יתרה מזאת, טוב שהיא מורטת עצמה לדעת, משום שלא סביר שאשה תשיר יותר שיער בבית מאשר הכלב ה'אוריגינלי'.

אני לא רואה טעם במתיחת ביקורת על סגנון הבדס"מ המתואר, ראשית משום שמדובר בסיפור (וטוב יעשו הקוראים אם יפרידו בין הסופר/ת לסיפור) ושנית, משום שלגמרי לא משנה מה עושים ואיך, העיקר שזה מדליק.

אם כבר הגענו לשדה הסמנטי של 'מדליק', מיד עולות לראש תמונות מהקונספט של 'בית ובו יותר מכלב אחד': שתי קערות אוכל על הרצפה בפינת המטבח - אחת לכלב ואחת לכלבה... שתי רצועות תלויות על הקיר ליד הדלת... טיול בוקר מוקדם לפארק הירקון, כאשר האדון זורק כדור ומתקיימת תחרות מי יתפוס ויחזיר אותו, הכלב או הכלבה מטעם עצמה... בערב, שני הולכי על ארבע מתחככים על רגליו של האדון כל עוד הוא מתיר זאת... בארוחת הערב, האדון מחליט למי הוא זורק נתחים מצלחתו לפי טיב וכנות היללות, ואם כבר אוכל, להלן מתכון לאוכל כלבים:

קונים 3 קילו גבות עוף (מלשון גב), מפרקים מהם את העצמות ומבשלים את הבשר בסיר מים עם מעט שמן. במקביל מבשלים אורז בסיר נפרד, בערך 600 גרם. לאחר מכן, מעבירים את הבשר והציר למיכל פלסטיק, ואת האורז למיכל נוסף. כמות זו תספיק לארוחות לשני כלבים למשך שלושה ימים. בעת הכנת הארוחה נוטלים שלוש כפות גדושות מציר הבשר, מערבבים בכמות כפולה של אורז, קורעים פנימה שתי פרוסות לחם ומוסיפים כף-מידה אחת של אוכל כלבים יבש. על הבלילה יוצקים כוס מים, מערבבים ומחלקים לקערות הכלבים. אגב, תמיד יש לתת לכלב הותיק יותר לאכול ראשון. זהו מתכון עתיק של כלבנים אירופאים (במקור, כשטרם הומצא אוכל כלבים יבש, השתמשו בעצמות עוף טחונות מעורבבות במעט שומן). אני מודה שאין זה מזון גורמה אולם הוא זול מאוד ומזין מאוד, מה גם שומר על שיני הכלבים ועל פרוותם שתבהיק. יש להאכיל את הכלבים פעמיים ביום בלבד, בבוקר ואחר הצהריים - על מנת שלא ישמינו ולא ינמנמו כל היום icon_smile.gif

למרבה הצער, ההזדהות בין הכלב לאישה אינה נגמרת שם. אדון חכם יודע טוב יותר. בסופו של דבר מגיע יומו של הוטרינר ואני לא מדבר על חיסונים או קרציות. היא יושבת בשקט בחדר ההמתנה, עיניה קרועות מאימה בעת שה-וט מסרס את כלבו של האדון. לאחר מכן היא מובלת פנימה, מופשטת ועולה עירומה על דלפק הנירוסטה הקר, נבדקת ולאחר מכן מורדמת לקראת ניתוח העיקור. לאחר ההליך הפשוט, האדון נושא על ידיו את הכלב למכוניתו, אחר כך את הכלבה (יש בכך צורך משום ששניהם עדיין מטושטשים מההרדמה). באותה העת, הוטרינר מחטא את סביבת העבודה ואז סופר את השטרות, תוחב אותם לכיסו ונאנח - אולי משום שהוא משתאה לנוכח הסטייה, אולי משום שבסתר לבו היה רוצה לנהוג כך גם באשתו.

נשיקות וליטוף בפרווה הבוהקת,
ראובן
נזמית לופתת
נזמית לופתת • 3 בינו׳ 2008
אתה מופרע לחלוטין icon_smile.gif מה קרה לשתי שמיכות על הרצפה, אחת לכלב ואחת לכלבה?

האמת היא שהנושא לעוס להלכה, ומה שניסיתי זה קצת לשבור את הקונוונציות הרגילות ולשמוע מה מנת יומם של אחרים לנושא, כך שהצעתך מתקבלת על ארבע! זה לוקח את כל הקונספט של כלבה-אדון משלב אותו ביחד עם מדיקל בצורה מופרעת וחולנית ויוצר סיטואציה מדליקה ביותר icon_smile.gif

תודה על התגובה המחממת, על המתכון ועל ההדגשה באשר להבדל בין מספרת לסיפור.