סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

שחזור ''המפץ הגדול''

נוריתE
לפני 16 שנים • 13 בספט׳ 2008

הלכת כבר לאיבוד חואן?

נוריתE • 13 בספט׳ 2008
huan כתב/ה:
באטרקאפ אני מצטער אבל את מדברת מתוך בורות. בורות גם לגבי טיב הניסוי והתוצאות האפשריות (הוא לא מנסה לחקור כיצד נוצר היקום אל אף שגם זו שאלה מאוד מעניינת) .

אני צופה בכל אילו
והניסוי ה- ספציפי כן ניסה לבדוק איך נוצר המפץ , על מה אנחנו מדברים עד עכשיו ומה התחיל את השירשור,
זה שאתה לא מסכים איתי או אולי עם עוד אנשיםואולי בניהם מדענים רציניים בלי תקציבים מגלומניים למישחקים
זה לא אומר שהם לא ניסו לחקור את המפץ הגדול..

הנה :
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3594640,00.html
הניסוי אמור לשחזר את התנאים ששררו בעת "המפץ הגדול
huan
huan • 13 בספט׳ 2008
ציטוט: הנה :
www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3594640,00.html
הניסוי אמור לשחזר את התנאים ששררו בעת "המפץ הגדול

יש להבדיל בין ידיעה עיתונאית שמטרתה רייטינג והמנסה לפנות לציבור הרחב שלרוב מכיר את המונח "מפץ גדול" אך איננו יודע מה זה "חלקיק היגס" או "סופר סמטריה". כפי שנסיתי להסביר כבר קודם הניסוי המדובר של הLHC לא חוקר את המפץ הגדול אלה מנסה לדמות תנאים של אנרגיה גבוהה אשר שררו גם זמן קצר לאחר המפץ הגדול (ובו החלקיקים המדוברים נוצרו והיו יכולים להתקיים מבלי להתפרק או להתרכב לאחת הקומפוזציות הידועות לנו היום). יתכן ואנחנו מדברים על שני דברים שונים.

http://www.hayadan.org.il/wp/5135new-collider-promises-to-transform-physics-0909082/
נוריתE
נוריתE • 13 בספט׳ 2008
היבנתי כזה..
בוזון היגס חורים שחורים חומר שחור מימדים חדשים ...

הם ניסו להבין איך נוצרנו...
תקרא פה, אני כבר חרשתי את זה
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3592700,00.html
וכמו שאמרתי כבר, נשיונל גי'אוגרפיק יביא בשבוע הבא תכנית על המיתקן זה.אני אצפה בה.

רק מה אני לא יכולה להפסיקו לתהות
אם אכן כמו שניטען שמה (למטה) אולי הם יגלו בעתיד מימד נוסף לשלשה שאנחנו מכירים כבר
האם יעזבו את חקר החל ואתהחיפוש אחרי "ארץ 2" למסעות זמן-מימד, נוסח "גולשים בזמן"
ומי ידע, אולי באחד העולמות המקבילים האלו, כבר פתרו את כל השאלות האלו מה שיחסוך לנו המון כסף על מחקרים איזוטריים בעתיד
כדי שנוכל להתרכז ברצינות ,לא רק באיך היגענו לפה
אלא במה שיותר חשוב
איך להישאר..

אלריק!
לפני 16 שנים • 19 בספט׳ 2008
אלריק! • 19 בספט׳ 2008
icon_cool.gif אני חייב לאמר שאני מרותק לדיון הזה ולמרות שאודה שאני בור
ועם הארץ בנושא פיסיקת חלקיקים ומכניקת הקוונטים הצלחתי להבין כמה וכמה דברים
הקשורים לניסוי ועל כך תודה לתורמים.
כמה דברים.
Buttercup ,תאורית הרב יקום היא תאוריה שנמצאת בדיונים כבר עשרות שנים
וספרות המדע הבדיוני כבר התיחסה אליה בעבר כמו גם הז'אנר במתכונתו הטלוויזיונית.
אבל מעולם לא הצלחתי למצוא מאמר או ניסוי המוכיח את התאוריה. אם יש כאן מישהו
שאומר אחרת ויכול להוכיח אני יותר מאשמח לדעת שניתן למצוא את מספר החיה.
לגבי הנסוי, אם הבנתי נכון אז אנחנו רק בתחילתו של הניסוי בשלב של הרצת האמצעים
הטכניים שנבנו לצורך הניסוי הנ"ל.יקח עוד זמן אם בכלל עד שנמצא את חלקיק היגס.
אבל שוב,אני תלמיד כיתה א' בהשוואה לחואן או לפוג ומודה שאשמח ליותר הארות בתחום
עד כמה שמוחי יוכל להכיל בטרם יתפוצץ. icon_wink.gif

עוד שאלה לי למלומדים.
"תיאוריית הסופר-שריגים."
האם מדובר בתאורית המיתרים?
האם יש ניסויים שמנסים להוכיח את התתאוריה הזו? ומה היא אומרת למעשה?
huan
לפני 16 שנים • 24 בספט׳ 2008
huan • 24 בספט׳ 2008
הממ למען האמת שמימדים שאליהם מדברים בהקשר של הניסוי הם מימדים פיזיים ולא עולמות מקבילים של תאוריית היקומים המקבילים (שאכן לא הוכחה ואין כיום אף ניסוי תאורתי המאפשר בדיקה של תאוריה זו - לעומת זאת תורת המיתרים מציאה דרך לבדוק את המצאותם של "יקומים מקבילים" באמצעות כוח הכבידה).

אני אישית לא שמעתי על תאורית הסופר שריגים. אך במידה ושאלת לגבי קיומם של ניסויים להוכחת תאוריית המיתרים? מודלים של ניסויים כאלה אכן קיימים אך לצורך עריכתם נדרשת אנרגיה הגדולה מספר מונים מזו אליה יגיע הLCH. עם זאת הניסוי כן יכול לתת ראיות עקיפות לכך שהתאוריה נכונה וזאת במידה ויתגלו תופעות כגון "זליגת כבידה" ועוד.

דרך אגב, בימינו כבר לא מדברים על תאוריית המתרים, אלה על תאורית M אשר מאחדת למעשה את 4 תאוריות המיתרים שהתחרו בינהם עד מלפני כ10 שנים. אתה גם מוזמן להתעניין בספרים של בראיין גרין שמסביר את הדברים בצורה די טובה ונגישה גם לאילו מאיתנו (ואני בינהם) שאין להם דוקטורט בפיזיקה.
Tame
לפני 16 שנים • 4 באוק׳ 2008
Tame • 4 באוק׳ 2008
אחחח איזה יופי של דיון, נהיניתי מאוד לקרוא אותו וגם אני למדתי דבר או שניים.
וכן אני מסכים עם חואן, כיום מדברים על תורת הM שלמיטב הבנתי מדברת על סופר גרביטציה שמתקיימת במימד ה11 - הגרביטציה במימדים שלנו היא רק שבריר של מה שהיא "אמורה" להיות.
לפי מה שהבנתי מאיזו הרצאה שערך אחד הפרופוסורים שהיה במשלחת הישראלית לסרן בשביל לעבוד על המאיץ - הסיבה שעלולים להיווצר חורים שחורים מיקרוסקופים היא בגל אותם מימדים שדנות בהם תורת הסופר סטרינג/M שהם מאוווד מאוווד קטנים וספיראליים, ברמות המרחק בין החלקיקים במימדים כאלה יכול להיווצר מצב שכוח הגרביטציה יגבור על הכוח האטומי החזק וידחוס יותר מידי מאסה לפחות מידי מרחב..
אבל כבר סיכמנו שזה לא באמת מסוכן..

ורק כדי לנסות לפשר בין חואן לבאטרקאפ - לפי דעתי המחקר הכי חשוב שיכול להיות הוא מחקר האוקיינוס העמוק. עד כה הושקעה בו פחות מ1% מכמות ההשקעה (זמן, כסף, כוח אדם) שהושקעה בחקר החלל ואילו התגליות שהמחקר הזה הניב לא פחותות בתרומתם לאנושות מתגליות חקר החלל. זו כמו תיבת אוצר ענקית שמונתחת על סף דלתנו ואנחנו קופצים לחלל עם חלליות ומתלהבים מאיזו בקטריה שהתגלתה במאדים כשבאוקיינוס העמוק יש עדיין מינים רבים שאינם מוכרים למדע.
מי שראה את הסרט deep blue ocean וראה את היצורים המאוד-מאוד מוזרים שצולמו שם (שהם רק קצה קצהו של הקרחון לפי מה שהבנתי) בטוח יהיה שותף להתלהבות.

שלא תבינו לא נכון - גם אני פריק של חלל, אבל הסקרנות מהאוקייאנוס מתחילה להתחזק icon_smile.gif
Tame
לפני 16 שנים • 4 באוק׳ 2008

יודעים מה

Tame • 4 באוק׳ 2008
הנה לינקים נחמדים (שום דבר לא נוצר בהדמיית מחשב, אמנם יש שם כמה אפקטים קוליים ילדותיים אבל הצילום לא שונה):
זה מתחיל בערך מאמצע הקליפ הזה:
http://www.youtube.com/watch?v=T27QQop7CX0&feature=related
ונמשך כאן:
http://www.youtube.com/watch?v=JZKwrnfudF8

תהנוicon_smile.gif