כלבלב אנושי |
לפני 15 שנים •
1 בפבר׳ 2009
שאלה לגבי הספר "איש עומד אישה יושבת"
לפני 15 שנים •
1 בפבר׳ 2009
כלבלב אנושי • 1 בפבר׳ 2009
לגבי הספר של חנוך לוין - "איש עומד אישה יושבת",
חיפשתי בחנויות הספרים המקוונות, וישנם שני ספרים בשם זה של חנוך לוין, יש ספר "ישן" ויש ספר "חדש". האם יש הבדל בינהם ? תודה מראש. |
|
אנדרפוט |
לפני 15 שנים •
1 בפבר׳ 2009
לפני 15 שנים •
1 בפבר׳ 2009
אנדרפוט • 1 בפבר׳ 2009
איש עומד מאחורי אישה יושבת הוא התנ"ך של הפאמדום, מבחינתי. כמה כיף שגם במקרה הנ"ל התנ"ך נכתב במקור בעברית.
לדעתי אין הבדל בין הישן לחדש, בסך הכל אחרי שלווין מת הוציאו את כל ספריו בהוצאה מחודשת עם עטיפה קצת שונה. הספר הוא בעצם אוסף של סיפורים קצרים שמתחילים בפאמדום לייט ונגמרים בפאמדום קיצוני וקשה. הטוטאליות היא לכל האורך. ולגבי ההערה של פוג, קשה לי להבין איך לא אהבת את הספר הזה. לי גם קשה לפתוח אותו, בכל פעם שאני מעלעל בו זה קצת כמו לפתוח תיבת פנדורה. הוא די מזעזע אותי. מבחינתי זהו ספר על מזוכיזם והוא מייטיב לכתוב את המזוכיסטים ועולמם הפנימי היפה והמעוות. זה בהחלט לא ספר על זוגיות בדסמ יציבה אוהבת והגיונית. |
|
הדורבנים(נשלט) |
לפני 15 שנים •
1 בפבר׳ 2009
לפני 15 שנים •
1 בפבר׳ 2009
הדורבנים(נשלט) • 1 בפבר׳ 2009
רגע, שאלה חשובה: ניסיתי למצוא לשאקטי את "איש עומד.." באריזה החדשה (היא מתה על חנוך לוין, וקנתה את כל הכתבים שלו). אבל אין שם. אתה בטוח שהוא שם??
בקשר לשאלתך: אין קשר לזה בן זה שלא אהבתי אותו ובין העובדה שהוא לא מתאר "זוגיות בדסמי"ת", כפי שאתה יודע, אני אוהב את הפנטזיות שלי מחליאות ככל האפשר . ראוי גם לציין שהזמן בו קראתי בו היה ממש אידאלי! חודש מילואים בגדה, בגיל ~21, ללא חברה, ובלי לדעת שיש דבר כזה שנקרא "אינטרנט". ממש הרמה להנחתה. אז למה לא אהבתי אותו? אולי כי אני לא אוהב את לוין באופן כללי, אולי כי, כפי שציינתי, הוא מעריץ נשים אבל לא יכול לנסות להבין אותן ואת מניעיהן. אולי כי, כפי שמישהו אמר לי "זה ספר על נשים שמשפילות נשים להנהתן, אבל הן לא באמת נהנות..." ובכל זאת: היה קטע נורא יפה שם, על מישהו שמדווח על זה שמישהי פשוט לקחה אותו. מישהו יכול למצוא לי אותו? |
|
Morticia |
לפני 15 שנים •
1 בפבר׳ 2009
לפני 15 שנים •
1 בפבר׳ 2009
Morticia • 1 בפבר׳ 2009
"האדונית והרוכל" של ש"י עגנון?
יש המון שירה עברית על התמסרות גברית ממקום של הערצה לאישה {בדיזינגוף, קצת לפני פרישמן, כיוון צפון-מזרח, יש חנות נעליים קטנה עם ציטטה מדהימה... לא מצאתי אותה...} מעניין שאנחנו מתרכזים רק בטקסטים של מזוכיסטים אגואיסטיים זה ממש קורא לעידן רייכל לשיר את "ממעמקים" http://www.youtube.com/watch?v=nyrw9QE_yjQ |
|
אנדרפוט |
לפני 15 שנים •
1 בפבר׳ 2009
לפני 15 שנים •
1 בפבר׳ 2009
אנדרפוט • 1 בפבר׳ 2009
אני לא יודע מה זאת האריזה החדשה הזאת, לי יש את הספר כבר הרבה שנים והוא היה חלק ממארז של כל כתביו, שהוציאו אחרי לכתו.
אני מתקשה להבין איך לא התחרמנת מלפחות חלק מהסיפורים שם, פשוט סיפורי פנטזיות מעולים שלא פעם הביאו אותי לאורגזמות מצויינות. קצת מוזר לאונן מול סיפורת, אבל כנראה שאיכותה של ספרות נמדדת בכמה מישורים ולא רק על ידי מנחם פרי ודומיו. אולי התחברתי אליו בגלל שאני גם אוהב אותו באופן כללי ככותב. וגם אוהב את ההומאניזם השמאלני שלו והביקורת הבלתי פוסקת על המדינה בה הוא חי. אפשר לומר שהוא גיבור תרבות ממעלה ראשונה בעבורי ואין דבר יותר נחמד מגיבור תרבות שיושב ומספר לך סיפורי זימה סוטים מלוכלכים ומרגשים. בכל אופן פוג, תשיג את הספר לשאקטי, אם היא חובבת של לווין היא תעוף על הספר הזה. |
|
the_drow(שולט) |
לפני 15 שנים •
1 בפבר׳ 2009
Re: שאלה| ספר בדסמ''י
לפני 15 שנים •
1 בפבר׳ 2009
the_drow(שולט) • 1 בפבר׳ 2009
Lanya Colson כתב/ה: ohadyemini כתב/ה: שלום רציתי לשאול האם יש ספר, ספר יחסית ארוך שמוערבים בו גם יחסי שליטה, בעיקר שליטה נשית, אתם יודעים, ספר רציני, רק במקום יחסי סקס ונילי, יחסי שליטה נשית?
האם יש? תעלוליה של ילדה רעה של מריו ורגס יוסה הממ משעשע בדיוק קניתי אותו. אימי קוראת אותו כרגע. גנבה לי את הספר |
|
Geshem Black |
לפני 15 שנים •
1 בפבר׳ 2009
לפני 15 שנים •
1 בפבר׳ 2009
Geshem Black • 1 בפבר׳ 2009
"ג'סטין" - אליס תומפסון.
המחווה לספרו של המרקיז דה סאד אינה מקרית. סיפורו של אסתטיקן (ששמו אינו ידוע) האוסף חפצי אומנות ומזיל ריר על כל דבר יפה, המפתח אובססיה לדיוקנה של אישה בשם "ג'סטין". בחיפושו הנלאה אחריה, הוא מגלה את אחותה התאומה, ג'ולייט, ומנסה דרכה להגיע לאהבתו הגדולה מכול. תוך כדי זה הוא נשאב לתוך עולמן האפל של שתי האחיות אשר משחקות איתו משחקי שליטה והמציאות סביבו מתחילה להתערער. אחד מהספרים הכי חזקים שיצא לי לקרוא בספרות הבדס"מית, ואחריו חרשתי על שאר הספרים של תומפסון, סופרת סקוטית שבקושי מוכרת בארצנו, שזכתה בפרס ספרותי על הספר הזה. "ג'סטין" הוא הספר היחיד שלה שתורגם לעברית. כתבתי בהשראתו באותה תקופה (לפני 4-5 שנים, כשקראתי בו) סיפור קצר של 13 עמודים שמבוסס באופן שערורייתי על הספר של תומפסון (ובמקביל על זה של דה סאד), רק עם אלמנטים על-טבעיים וריינים. אגב, עוד ספרות בדס"מית, אפשר למצוא אלמנטים בספריה של אן רייס. לדוגמה - טרילוגיית 'היפהפיה הנרדמת' כשהראשון בהם נקרא: "The Claiming of Sleeping Beauty'. גם בספרים של פיליפ ק. דיק, אפשר למצוא הרבה אלמנטים של שליטה נשית. הנשים שם שולטות ביד רמה, מניפולטיבית ופסיכוטית כמעט בגיבורי ספריו. |
|
Morticia |
לפני 15 שנים •
1 בפבר׳ 2009
Re: שאלה| ספר בדסמ''י
לפני 15 שנים •
1 בפבר׳ 2009
Morticia • 1 בפבר׳ 2009
the_drow כתב/ה: Lanya Colson כתב/ה: ohadyemini כתב/ה: שלום רציתי לשאול האם יש ספר, ספר יחסית ארוך שמוערבים בו גם יחסי שליטה, בעיקר שליטה נשית, אתם יודעים, ספר רציני, רק במקום יחסי סקס ונילי, יחסי שליטה נשית?
האם יש? תעלוליה של ילדה רעה של מריו ורגס יוסה הממ משעשע בדיוק קניתי אותו. אימי קוראת אותו כרגע. גנבה לי את הספר עם או בלי קשר לפאמדום, זה אחד הסופרים האהובים עלי ביותר וכל הספרים שלו מומלצים בחום רב {בכלל הספרות המרכז-דרום אמריקאית נוטה להיות משובחת לרוב} מסכימה גם עם הדברים על חנוך לוין - חסידה גדולה שלו בעצמי חוצמזה.... "מיזרי" של סטיבן קינג? {עוד סופר שאני נורא נורא אוהבת} |
|
הדורבנים(נשלט) |
לפני 15 שנים •
2 בפבר׳ 2009
לפני 15 שנים •
2 בפבר׳ 2009
הדורבנים(נשלט) • 2 בפבר׳ 2009
כן, מיזרי מפחיד. ראיתי את הסרט ואהבתי מאוד.
דרך אגב (אם אפשר להוריד שנייה את רמת הדיון), סרטים עם מוטיבים פמדומיים הרבה יותר מגרים אותי מפורנו. שלא לדבר על עונות שלמות של באפי ציידת הערפדים... אך פיית'... אך, אך גלורי!! מי זה א. הפיליפ הזה? מה הוא כתב? המלצות בבקשה... מורטישיה - יש לך איזשהו ספר של שליטה נשית שבה יש התמסרות גברית לאשה, כנגד רצונו ההתחלתית? משהו כמו "אילוף הסוררת" רק הפוך וטיפלה יותר רך (ועם סוף שמח, מבחינתינו)? קשה למצוא.. |
|
ליידי תמרה(שולטת) |
לפני 15 שנים •
3 בפבר׳ 2009
לפני 15 שנים •
3 בפבר׳ 2009
ליידי תמרה(שולטת) • 3 בפבר׳ 2009
גלורי? באמת?
אחחח... בשביל דארת' ווילו אפילו אני הייתי שוקלת להחליף צד. |
|