לילה טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

כואב, משפיל - אך לא BDSM, גלעד ללא שליט.

Domino​(שולט)
לפני 15 שנים • 16 במרץ 2009

מאיפה אנחנו יודעים?

Domino​(שולט) • 16 במרץ 2009
סטטיסטיקה של העבר.
זה הכל.
והסטטיסטיקה לא משקרת.

דרך אגב...המשוחרר הידוע ביותר שעשה את הפיגוע הגדול ביותר במדינה להערכתי (אבל זה לא עקרוני) הוא המתכנן של מלון פארק שכנראה אמור להשתחרר בשנית.
הוא בטוח יחזור לדרך הישר.
האמפרי
האמפרי • 16 במרץ 2009
morgause כתב/ה:
ציטוט: המדינה מחויבת להחזירו

למה?
אני מבינה, כשזה אפשרי וסביר. אבל אם לא?

אם הדרישה שלהם היתה נניח שנקיים את תוכנית החלוקה מ-47,
נודה שאמא של פרס אכן ערביה ועל הדרך נאולץ לקנות להם לחם
וחלב מהפיצוציה הקרובה אני אגיד לך שיש מקום לבחון את הנושא
לשלילה.
כל עוד העסקה דנה בחלופי שבויים/ אסירים או וואט אוור אין דבר
כזה אי אפשר. תדמיתה של ישראל לא תוכל להתקן על גבו של גלעד
שליט אפילו אם הוא עצמו היה נותן או קיי לממשלה להתעלם ממנו.
teacher​(שולט)
teacher​(שולט) • 16 במרץ 2009
עבדאללה ברגותי הוא טרוריסט פלסטיני, ממפקדי הזרוע הצבאית של החמאס בגדה.
כיום הוא מרצה מאסר עולם בישראל. ברגותי הגיע לגדה מכווית בשנת 1999, וניצל את
השכלתו כמהנדס על מנת לייצר עשרות קילוגרמים של חומרי נפץ ומטעני חבלה עבור
גדודי עז א-דין אל-קסאם, הזרוע הצבאית של החמאס.

ברגותי אחראי לביצועם של עשרות התקפות טרור ופיגועים כנגד ישראלים,
ובהם הפיגוע במסעדת סבארו בירושלים באוגוסט 2001; הפיגוע במדרחוב בן יהודה
בירושלים בדצמבר 2001; הפיגוע בקפה "מומנט" בירושלים במארס 2002; הפיגוע
במועדון "שפילד קלאב" בראשון לציון במאי 2002; הפיגוע באוניברסיטה העברית
בהר-הצופים בירושלים ביוני 2002; הפיגוע באוטובוס קו 4 ברחוב אלנבי בתל אביב
בספטמבר 2002; הנחת המטען בחוות הגז בפי גלילות; הנחת מטענים על פסי הרכבת
ברמלה ובלוד. בפיגועים אלו נהרגו 66 בני אדם ונפצעו כ-500.

בגין חלקו בפיגועים אלו נידון בנובמבר 2004 ל-67 מאסרי עולם - מהעונשים החמורים ביותר שהוטלו אי פעם בישראל.

אחד מתוך 1440 בדרך חזרה הביתה
האמפרי
האמפרי • 16 במרץ 2009
teacher כתב/ה:
עבדאללה ברגותי הוא טרוריסט פלסטיני, ממפקדי הזרוע הצבאית של החמאס בגדה.
כיום הוא מרצה מאסר עולם בישראל. ברגותי הגיע לגדה מכווית בשנת 1999, וניצל את
השכלתו כמהנדס על מנת לייצר עשרות קילוגרמים של חומרי נפץ ומטעני חבלה עבור
גדודי עז א-דין אל-קסאם, הזרוע הצבאית של החמאס.

ברגותי אחראי לביצועם של עשרות התקפות טרור ופיגועים כנגד ישראלים,
ובהם הפיגוע במסעדת סבארו בירושלים באוגוסט 2001; הפיגוע במדרחוב בן יהודה
בירושלים בדצמבר 2001; הפיגוע בקפה "מומנט" בירושלים במארס 2002; הפיגוע
במועדון "שפילד קלאב" בראשון לציון במאי 2002; הפיגוע באוניברסיטה העברית
בהר-הצופים בירושלים ביוני 2002; הפיגוע באוטובוס קו 4 ברחוב אלנבי בתל אביב
בספטמבר 2002; הנחת המטען בחוות הגז בפי גלילות; הנחת מטענים על פסי הרכבת
ברמלה ובלוד. בפיגועים אלו נהרגו 66 בני אדם ונפצעו כ-500.

בגין חלקו בפיגועים אלו נידון בנובמבר 2004 ל-67 מאסרי עולם - מהעונשים החמורים ביותר שהוטלו אי פעם בישראל.

אחד מתוך 1440 בדרך חזרה הביתה

טיצ'ר,
תרשה לי להטיל ספק (לאו דווקא אישית) בכל ה"אוי ויי" מה יקרה אם כולם ישתחררו.
סכנת "והארץ היתה תוהו ובוהו" איננה אמיתית והיא דמגוגית בדומה לנושא זכות השיבה
שמא תוצף הארץ במליוני ערבים ותשתלט על דיזינגוף סנטר אבל זה בשיחה אחרת.

שני דברים עומדים לדעתי ברקע של כל טעוני האימה הללו והם מוסווים על ידם:

1. תאוות הנקם.
2. המוטו הישראלי שלא לצאת פרייאר.

תסיר את שתי התכונות האלה ותגלה שלמעשה אין סכנה כל כך גדולה בשחרורם.
teacher​(שולט)

המפרי, טעית בכל הסעיפים..

teacher​(שולט) • 16 במרץ 2009
אסתכן בכך שלא תבין אותי,
אבל אין בי תאוות נקם, או רצון לא להיות פראייר. (פראייריות בעיני היא תכונה טובה)
אני גם לא חושב שציון עובדות פשוטות, זה דמגוגיה.

יש בי בעיקר חמלה וכאב.

מעניין מה אסא כשר היה אומר על זה...
Brave Dwarf
לפני 15 שנים • 17 במרץ 2009
Brave Dwarf • 17 במרץ 2009
מסכים עם זאלו וטיצ'ר. זאלו סיכם את זה הכי מדויק וטוב מבחינתי, טיצ'ר הביא מספר עובדות ללא עוררין.

גלעד שליט חי וממולכד. (כאילו דא... ידענו באיזה מקרר מוטמנים חומרי נפץ ובאיזה טיטול של איזה תינוק, טרם החלקנו כמו XXX זקוף ל XXX רטוב בעופרת, אבל לא וידאנו שהבחור עודו בחיים? קצת היגיון).

ניתן לבצע חילוץ ראווה בדומה לזה שהוזכר כדי להוריד את שיני החמאס מהביצים של המדינה. אבל יהיו עוד קורבנות (לא שלא נותרו, מקבי, בחורים שיקריבו את עצמם לרולטה. תמיד היו כאן כאלו שנלחמו וכאלו שלא. וככה זה צריך להיות. איש איש ודרכו).

קרוב לוודאי לא נשקפת סכנה לחייו של גלעד. לא יורים בברווז שמטיל ביצי זהב (חוטפים ברווזים נוספים) אבל את זה אמר כבר זאלופון ואלו שבאו אחריו.

הטיעון "ולו היה הבן שלך" אינו רלוונטי. לו היה בנו של אחד המחליטים בנדון, המחליט היה פוסל את עצמו מהחלטה. לא בבן מדובר אלא במדינה. כמו גם טיעון התרופות. ולו היו אומרים לך שבתמורה לתרופה שאתה מקבל ימות אדם חסר פנים או מאה ושמונים שאחד מהם עשוי להיות בנך (או אתה דקה לאחר שתבריא)?

זעקה. טיעון האונס שגוי לחלוטין. את לא היית בתפקיד, גלעד שליט כן. ולו עמד ליד בית עם משפחה עליה היה מוצב להגן וברגע סכנה היה מניף את תחתוניו הלבנים ונכנע ללא מאבק, האם גם אז היית משווה אותו לבחורה מוטרדת מינית במעלית? אני בספק.

האם "בכל מחיר"? אני משאיר את זה לעצמי. אבל יש פה בת זונה של עצומה עליה חתמו לא מעט אנשים שמבקשים לא למכור תמורת חילוצם את אשר עבורו נשבו (אם המצב יגיע לכך) ולא לסכן בכך את אשר עבורו נלחמו.

אני כן מקווה שכאשר יחולץ (אם) ויתקבל כ"גיבור" לא יהיו ציניקנים שיתקעו מקלות בצלעותיו. איש איש וגורלו.

ולגבי הנקמות, האמפרי. מיותר לחלוטין. כמה מבינינו באמת הולכים להתאבד? רובנו עושים את זה כדי להגן על המשפחה שהשארנו מאחורינו, על הבית אליו אנחנו זקוקים לשוב בשלום, מאמינים שזאת הדרך היחידה ומקווים ש(כוסומו ארס) הם יירגעו שם באחד מהימים ויבנו להם חיים מאושרים ונפלאים כדי שכאשר ואם נחזור, נוכל להבטיח לבנינו שלא תהיינה מלחמות יותר.
האמפרי
האמפרי • 17 במרץ 2009
Brave Dwarf כתב/ה:

ולגבי הנקמות, האמפרי. מיותר לחלוטין. כמה מבינינו באמת הולכים להתאבד? רובנו עושים את זה כדי להגן על המשפחה שהשארנו מאחורינו, על הבית אליו אנחנו זקוקים לשוב בשלום, מאמינים שזאת הדרך היחידה ומקווים ש(כוסומו ארס) הם יירגעו שם באחד מהימים ויבנו להם חיים מאושרים ונפלאים כדי שכאשר ואם נחזור, נוכל להבטיח לבנינו שלא תהיינה מלחמות יותר.

...ותמונת הסיום אני מניח תהיה שצה"ל ובת זוגו פוסעים להם
אל עבר השקיעה על רקע הכתוביות ופס הקול של "מרכבות האש" ?
אבל בסדר. בוא נקשיח ונראה להם שאנחנו לא נשברים. גלעד שליט כן ישאר שם
ואז כמובן לא תהיינה עוד חטיפות או נסיונות לחטיפה כי הם "ילמדו". החמאס, מתוך
הבנה עמוקה את מצבו גם יתחיל לצום בכיפור.

אפרופו, התאבדות, הדרך היחידה שעולה לי לעצור מתאבד היא לתת לו תקוה אבל
לא שמעת את זה ממני ואם ישאלו אותי אני אכחיש.
מקבי​(מתחלף)
מקבי​(מתחלף) • 17 במרץ 2009
ציטוט: גם לך:
מ א י פ ה א ת ה י ו ד ע ?????

אינני מתמטיקאי, אך גם לי יש הבנה בסיסית של הסתברות. כאשר אדם אחד בעל אמצעים ורצון אומר "אני אהרוג אותך", אני לא לא תמיד כל-כך מודאג. כאשר מאות ואלפים אומרים זאת - אני מתחיל לבדוק, האם יש אמת בדבר.

השיי'ח יאסין שוחרר בעסקת ג'יבריל, 1985. שאספר לך כמה תרם אותו אדם להתחזקות החמאס (שקם רק שנתיים לאחר מכן - עם האינתיפאדה הראשונה, הממ, מעניין), וכמה אנשים רצח עד אשר ננעץ הוא עצמו ב-2004 על-ידי טילי חיל-האוויר? אני מניח שאין צורך שאספר לך. דמותו של הארכי-מחבל המלהג בכסא הגלגלים מוכרת לכולנו.

ברגותי - כמה אנשים הוא רצח? כמה עוד יירצח? כמה השחרור שלו יחזק את המטרה שלשמה נלחם, וכמה תועלת אופרטיבית תהיה לשחרורו? אני אפילו לא רוצה לחשוב על זה.

ציטוט: "ליבך" לא עם גלעד שליט ו/או משפחתו ודי עם העמדת הפנים המתמשכת
והאינסופית הזאת

הפכת לבוחן כליות ולב, האמפרי? די לך עם הפריטנזה - אתה אדם אינטליגנטי, זה לא יפה לך. הנח לזה.

ציטוט: המדינה
מחויבת להחזירו.

לא. המדינה אינה מחוייבת לכך - בוודאי שלא במחיר חייהם של חפים-מפשע. הוא חייל, כולנו חיילים, וחיילים נהרגים, נפצעים ונשבים. לא נחמד, לא אסתטי במיוחד, אבל זה מה שקורה ואין מקום לאבד עתשונות. יחד עם גלעד שליט היו עוד שניים - שמעת עליהם פעם?

ציטוט: אם הדרישה שלהם היתה נניח שנקיים את תוכנית החלוקה מ-47,
נודה שאמא של פרס אכן ערביה ועל הדרך נאולץ לקנות להם לחם
וחלב מהפיצוציה הקרובה אני אגיד לך שיש מקום לבחון את הנושא
לשלילה.

אדמה ואגו יותר חשובים לך מחיי-אדם? לא ברור לי... אבל נניח לזה. מילימטר לא הייתי נותן. הייתי רוצח בהם בהמוניהם, טובח ללא הכרה ומאבד כל צלם אנוש, לפני שהייתי בכלל חושב על התקפלות. פה זה לא סרט פורנו זול - אם נתכופף, נקבל יותר מסתם זין.
מלך הארץ​(לא בעסק)
מלך הארץ​(לא בעסק) • 17 במרץ 2009
מקבי כתב/ה:
מעניין אותי לדעת מתי הפכנו מאומה ספארטנית, פלמ"חניקית, חזקה, איתנה ובלתי-מתפשרת, לאומת יבבנים, רכלנים, מאוננים וחסרי עמוד-שדרה. אפשר לעשות על זה תזה. מתי הפכה ישראל ממדינת היהודים אשר קמה לתחיה כמו עוף-החול מאפר השואה, מלאה ברוח-לחימה ובניה, למדינה שעיקר אזרחיה וראשיה הם צופי-האח-הגדול-הישרדות-לשחרר-את-הילד-שליט-רק-שיהיה-פה-שקט-כבר-איה-איה-זה-כואב? לי אין תשובה. למישהו יש?

........................
..................................
............................................

זאת ההתחלה. אפשר גם להפציץ ולהפגיז ללא הכרה, מכל הבא ליד (וגם מה שצריך שתי משאיות אלפא כדי להזיז אותו), להוציא להורג מחבלים ולשלוח חתיכות שלהם למשפחות... ומי שיש לו עוד רעיונות, מוזמן להציע.

אבל זה? הפסטי-גלעדשליט הזה שנהיה פה? גועל-נפש. עוד נאכל מרורים רבים בגללו.

שוב טוב לראות הגיון בריא (בסוף אתה עוד עלול גם להצביע למפלגה הנכונה... אבל זה פחות חשוב).

הבעיה שלנו היא כנראה במלחמות הפנימיות, בחוסר הפירגון וכל הרעות החולות שמונעות התגבשות מנהיגות ראויה.
בשם שימוש לרעה בפרות קדושות כמו "שלטון החוק", "דמוקרטיה", "מסורת ומורשת ישראל" ועוד אנחנו אוהבים לערוף את ראשיהם של מנהיגינו - והתוצאה: אבולוציה שלילית לפיה הזבל שבזבל מגיע בסופו של דבר לשילטון.
בדיקת הנסיבות בהן התפטרו בתקופה האחרונה נשיא המדינה, ראש הממשלה, ראשי רשויות המס, מפכ"ל המשטרה, הרמטכ"ל, שר הביטחון, שר האוצר הירשנזון .....ומי לא? לא משאירה מקום לספק "שבימים ההם אין מלך בישראל".
הטובים כבר לא הולכים לטיס הם הולכים לעשות לביתם.
תחילת ההידרדרות הייתה לדעתי כאשר נערפו ראשיהם של רה"מ, שר הביטוחן והרמטכ"ל לאחר הטבח שביצעו הפלנגות הנוצריות בפלסטינאים במחנות סברה ושתילה.

בכל מדינה אחרת היו בגין, רפול ושרון זוכים לתהילה על הצלחת המלחמה למרות הטבח המצער שלא ישראל ביצעה. אבל אנחנו שאוהבים להיות קורבנות חיסלנו את הקריירה של השלושה ודיכאנו כל מוטבציה של מנהיגות פוטנציאלית (למרות שרפול עשה אחרי שנים קמבק קטן).

לו רק שרון היה נשאר בתמונה לאחר מלחמת לבנון - מצבנו היום היה אחרת לגמרי, ואולי גם מצבם של הפלסטינאים שהיו כבר זוכים למדינה ממזמן (למרות שכבר אינם רוצים כנראה להיפרד מאיתנו) - והם היו נזהרים מאוד שלא להרגיז אותנו.

גם את גאנדי איבדנו, והוא היה יכול להציע מיליון שיטות להחזיר את גלעד שליט.

היום מחפשים איך להוריד את ליברמן, אולי הוא לא דיווח על איזה עסקה פעם אולי שכח לרשום קבלה או סתם חנה בכחול לבן בלי כרטיס.

התוצאה היא שממשל אולמרט עוד גורם נזקים עד הרגע האחרון.

גם אם לא יכנע לחמאס ויבצע את העסקה ההזויה וההרסנית - הוא כבר סלל דרך לראש הממשלה הבא. ביבי או כל רה"מ אחר כבר יגיד שבסך הכל הסכים לתנאים שישראל הציעה עוד לפני תקופתו ויוריד מעצמו את הלחץ בעניין גלעד שליט... עד החטיפות הבאות.

הסטטיסטיקה אומרת שהרוצחים ימשיכו לרצוח בנו - ואם העסקה תצא לפועל מאות ישראלים ישלמו על כך בחייהם.
וכמעט שכחתי את האלפים שישלמו בנכות כזו או אחרת... קצת חיגרים, קצת גידמים, קצת עיוורים, קצת צלקות, וגם ילדות בנות שש עשרה שיצטרכו ללמוד מחדש ללכת ולדבר (נא ראה פיגוע בדולפינריום ואחרים).

"האנגלים הנאורים" ידעו לדכא את הטרור במלזיה בין היתר ע"י קבירת השהידים בעור חזיר - לנו זה אולי יותר מדי.
כבר הוצע פעם להטיל עונש מוות על מחבלים ולהוציאו לפועל בכל פעם שיחטפו בני ערובה ולא ישוחררו.
יש עוד הרבה שיטות ויש עוד הרבה מומחים.

אבל בינתיים מי שקובע את האג'נדה אלו אנשים חלשים.
זעקה אילמת​(נשלטת)
זעקה אילמת​(נשלטת) • 17 במרץ 2009
מקבי:
מעניין אותי לדעת מתי הפכנו מאומה ספארטנית, פלמ"חניקית, חזקה, איתנה ובלתי-מתפשרת, לאומת יבבנים, רכלנים, מאוננים וחסרי עמוד-שדרה. אפשר לעשות על זה תזה. מתי הפכה ישראל ממדינת היהודים אשר קמה לתחיה כמו עוף-החול מאפר השואה, מלאה ברוח-לחימה ובניה, למדינה שעיקר אזרחיה וראשיה הם צופי-האח-הגדול-הישרדות-לשחרר-את-הילד-שליט-רק-שיהיה-פה-שקט-כבר-איה-איה-זה-כואב? לי אין תשובה. למישהו יש?

בערך מאותו זמן שהחלו להקרין לוויות ב TV והתקשורת עשתה קלאוס-אפ על חיילים בוכים.

לדעתי, ישנם שלושה כיוונים אפשריים לתקרית חטיפה מהסוג הזה:

1) להכריז על החייל כחלל. סוף סיפור

לא מתקבל מאחר וזו התנהלות של יען. לפחות קרא לילד בשמו – הינך רוצה להפקירו.

2) לנסות לשחררו באמצעים צבאיים, יהיו אלה אשר יהיו. גם במחיר של כשלון המבצע - רק לא להראות וויתור.

הקומנסנס שלי אומר שלו ידעו היכן הוא מוסתר היו מנסים לחלצו במבצע עופרת יצוקה. אין לנו קצה של חוט על מקום הימצאו.
אני גם לא יכולה שלא לתהות מדוע החמאס לא העלה את גלעד לשדור עם קנה רובה מוצמד לראשו ודרש להפסיק את ההפגזות על עזה.

והצעד המועדף עליי:

זאת ההתחלה. אפשר גם להפציץ ולהפגיז ללא הכרה, מכל הבא ליד (וגם מה שצריך שתי משאיות אלפא כדי להזיז אותו), להוציא להורג מחבלים ולשלוח חתיכות שלהם למשפחות... ומי שיש לו עוד רעיונות, מוזמן להציע.

אפשר ואפשר ואפשר. דה פאקטו זה לא יקרה גם לא דה יורה. זוכר את דעת העולם?
בוא נעזור עוד טיפה להסברה הפלשתינאית (שהיא כל כך טובה עד כי לעיתים אני חוששת שגם היהודים יאמינו בה) לעשות לנו פרזנטציה שלילית.

אבל זה? הפסטי-גלעדשליט הזה שנהיה פה? גועל-נפש. עוד נאכל מרורים רבים בגללו.

כי עד היום פשוט חיינו בסוג של "שנגרי לה" ולא ידענו טרור מהו.

גמד:
ניתן לבצע חילוץ ראווה בדומה לזה שהוזכר כדי להוריד את שיני החמאס מהביצים של המדינה. אבל יהיו עוד קורבנות (לא שלא נותרו, מקבי, בחורים שיקריבו את עצמם לרולטה. תמיד היו כאן כאלו שנלחמו וכאלו שלא. וככה זה צריך להיות. איש איש ודרכו).

חילוץ מאין? רוצה לגלות לנו ולעופר דקל את מקום הסתרתו של גלעד שליט?

קרוב לוודאי לא נשקפת סכנה לחייו של גלעד. לא יורים בברווז שמטיל ביצי זהב (חוטפים ברווזים נוספים) אבל את זה אמר כבר זאלופון ואלו שבאו אחריו.

לחייו לא נשקפת סכנה אלא אם הוא נהרג בעופרת יצוקה. בעצם, על אילו חיים אתה סח? יש לו בכלל חיים? יכולים להיות לו לו ישוחרר? לא נעים לאמר, אבל אני תוהה עד כמה שפוי ניתן לצאת לאחר שבי החמאס לאורך זמן כה רב.

זעקה. טיעון האונס שגוי לחלוטין. את לא היית בתפקיד, גלעד שליט כן. ולו עמד ליד בית עם משפחה עליה היה מוצב להגן וברגע סכנה היה מניף את תחתוניו הלבנים ונכנע ללא מאבק, האם גם אז היית משווה אותו לבחורה מוטרדת מינית במעלית? אני בספק.

רק לחדד. לא נאנסתי. אמת, לא הייתי בתפקיד בטחוני – אין זו הפואנטה אלא העובדה שלא אתה ולא אני היינו בנעליו. לא כל אחד בנוי הן פיזית והן נפשית להיות פייטר. למרות כל ההכשרה גם דרגים גבוהים יותר מגלעד שליט פישלו בריל טיים. זו לא אמתלא להפקירו.

ולגבי הנקמות, האמפרי. מיותר לחלוטין. כמה מבינינו באמת הולכים להתאבד? רובנו עושים את זה כדי להגן על המשפחה שהשארנו מאחורינו, על הבית אליו אנחנו זקוקים לשוב בשלום, מאמינים שזאת הדרך היחידה ומקווים ש(כוסומו ארס) הם יירגעו שם באחד מהימים ויבנו להם חיים מאושרים ונפלאים כדי שכאשר ואם נחזור, נוכל להבטיח לבנינו שלא תהיינה מלחמות יותר

אתה באמת קונה את מה שאתה עצמך כתבת פה? באש נלחמים באש? ההיסטוריה הוכיחה ששום עם נכבש לא התנהל בדפטיסטיות. זה לא הפתרון.

האמפרי:
אפרופו, התאבדות, הדרך היחידה שעולה לי לעצור מתאבד היא לתת לו תקוה אבל

תקווה? כעם כובש דחפנו את הבריונים שמולנו לאקטים חייתיים. אגיד לך אף יותר מכך, לו היינו במקומם, מגדלים את ילדינו כשהפלייגראונד שלהם הן שלוליות ביוב, בתנאים תת אנושיים- אני לא בטוחה שכמות היהודים עם דם על הידיים הייתה פחותה משלהם.
יתכן ואם החינוך בשני הצדדים היה לדו קיום, יתכן ואם נפסיק לשאול שאלות ונלך לכיוון השורה התחתונה נבין שבסופו של יום כולם בני אדם לא שווים יותר ולא שווים פחות ובטח שווים יותר מהאגו המנופח של הממשלות או מאדמה.
בינתיים אנחנו באקט טו סקוואר וואן. אין עיסקה.