Morticia |
לפני 14 שנים •
8 במרץ 2010
Re: וואלה!
לפני 14 שנים •
8 במרץ 2010
Morticia • 8 במרץ 2010
זונת סושי כתב/ה: Morticia כתב/ה: זונת סושי כתב/ה: seelinewoman כתב/ה: tebayes כתב/ה: גבר הוא אדם שנולד עם זין בין הרגליים וזוג אשכים.
כל השאר זה הגדרות מבוססות דעות אישיות\חברתיות\תרבותיות. מה עם טרנסים? מה אתם? נולדו גבר בחרו להיות אישה מבחינתי זה רק תורם לטשטוש ההתניות האלה אבוי למי שבונה את הגבריות שלו ממקום הומופובי זה קצת מנפח את החוזק המאצ'ואיסטי לממדי ניפוץ בסיכה הרי מי קבע שזה לא גברי להתאפר או ללבוש שמלה? הסקוטים? בבוטום ליין, ההעדפה של כל אחד ואחת מאתנו לנשיות או גבריות היא מאוד אינדיבידואלית והכי חשוב שנשאל את עצמנו איזה בני אדם אנחנו... היה לי חבר טוב שאמנם לא טראנסג'נדר אבל בהחלט הומוסקסואל "נשי" אישית אני נמשכת לגברים מאוד לא מטרו-סקסואליים בוא נאמר ועדיין בעיניים שלי הוא היה גבר גבר ומכירה גם כמה נשים שיכלו ללמוד ממנו דבר או שניים... אלו טרנסיות,אנימדברת על טרנסים. נקבות ביולוגיות שמרגישות שהן גברים. בחיי שלא הייתי מודעת להבחנה הלשונית הזו, עמך ועם שאר הנוגעים או נוגעות בדבר הסליחה טעות לחלוטין תמימה בכל מקרה נראה לי שבול אותו כנ"ל ואני בטוחה שטאבי לא התכוון בדבריו לומר שאישה שעברה ניתוח לשינוי מין היא פחות גבר ממי שנולד עם ביצים בילט אין - נראה לי שזה לא בדיוק המסר שהוא ביקש להעביר בדיוק כמו שאני בחיים לא אומר שאישה עקרה היא פחות אישה ואני חושבת שמי שיאמר דבר כזה יאמר דבר נורא |
|
Tobias(אחר) |
לפני 14 שנים •
8 במרץ 2010
לפני 14 שנים •
8 במרץ 2010
Tobias(אחר) • 8 במרץ 2010
זו שאלה מצויינת סושי.
כתבתי בנוגע לזכר שהוא גבר עד שיחליט שהוא לא, זו הייתה הכוונה שלי לגבי טראנסים. עם זאת, אני לא חושב שאנחנו יכולים להשתחרר לחלוטין מהעבר המגדרי שלנו, ובעיקר מהילדות המוקדמת שלנו, והאינטראקציה שהייתה לנו אז פיזית וחברתית. אני חושב שהתשובה שלי לזה היא לומר שכנראה מקבי בסופו של דבר כן צדק(אוי תשתוק, אתה חושב שאני לא רואה את החיוך המרוצה שלך?) וזה אכן עניין של זכר ונקבה ולא גבר או אישה, בתחילתו של היום הראשון אנחנו נולדים זכר או נקבה, אבל בסופו של יום, אנחנו מי שאנחנו בוחרים להיות, וזהו זה. אה כן, ולכו תזדיינו כולכם, באמת, לגרום לי לומר שמישהו אחר צדק....חלאות.. |
|
זאלופון(שולט) |
לפני 14 שנים •
8 במרץ 2010
לפני 14 שנים •
8 במרץ 2010
זאלופון(שולט) • 8 במרץ 2010
tebayes כתב/ה: זו שאלה מצויינת סושי.
כתבתי בנוגע לזכר שהוא גבר עד שיחליט שהוא לא, זו הייתה הכוונה שלי לגבי טראנסים. עם זאת, אני לא חושב שאנחנו יכולים להשתחרר לחלוטין מהעבר המגדרי שלנו, ובעיקר מהילדות המוקדמת שלנו, והאינטראקציה שהייתה לנו אז פיזית וחברתית. אני חושב שהתשובה שלי לזה היא לומר שכנראה מקבי בסופו של דבר כן צדק(אוי תשתוק, אתה חושב שאני לא רואה את החיוך המרוצה שלך?) וזה אכן עניין של זכר ונקבה ולא גבר או אישה, בתחילתו של היום הראשון אנחנו נולדים זכר או נקבה, אבל בסופו של יום, אנחנו מי שאנחנו בוחרים להיות, וזהו זה. אה כן, ולכו תזדיינו כולכם, באמת, לגרום לי לומר שמישהו אחר צדק....חלאות.. לא הבנתי. מצד אחד נראה שאתה (ומקבי) אומרים שמבחינה אישיותית ומנטלית, "גבר" יכול להיות כל מה ש"אדם" יכול להיות, ולכן אין משמעות להגדרה המנטלית של "גבר" מעבר להגדרה המנטלית של "אדם". אני מסכים עם זה. מצד שני, אתה אומר שניתן לבחור מנטלית שלא להיות "גבר". אבל אם אין משמעות מנטלית ל"גבר", איך זה יתכן? כיצד הבחירה הזו מתבטאת בפועל? מה אתה יכול לעשות כדי לוותר על הגבריות שלך, אם היא אינה תלויה במי שאתה אלא במה שאתה? |
|
Lakshmi(נשלטת) |
לפני 14 שנים •
8 במרץ 2010
לפני 14 שנים •
8 במרץ 2010
Lakshmi(נשלטת) • 8 במרץ 2010
ההבדל בין הגבריות שלהם הוא מאוד ברור,
סער הוא החתיך עם הגוף השרירי והמסוקס ובאלירז יש קסם אישי וסקס אפיל ולא משנה מה תשימי בכף המאזניים מול סקס אפיל הסקס אפיל ינצח, תמיד וכנ"ל אצל בחורות יש בחורות עם גוף חטוב ויש בחורות שהם "רגילות" אבל הסקס אפיל שלהם פשוט מסנוור הרבה יותר מהגוף החטוב. |
|
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} |
לפני 14 שנים •
8 במרץ 2010
לפני 14 שנים •
8 במרץ 2010
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} • 8 במרץ 2010
1. איפה היילני כשצריכים אותה?
2. זהו, זהו זה בדיוק: יש כל מיני מודלים של גבריות, ורוב הגברים שאני מכירה לא מהווים ביטוי שבלוני של מודל מסויים. בחיי שאני לא יודעת אין מרגיש/ה טרנס/ית ולא מצליחה לדמיין את זה. אבל מבחינתי גבר זה זכר, ומכאן שתי שאלות שנראות לי ראויות לתשובה: מהו גבר טוב? לדידי, זה "מהו אדם טוב". התשובה זהה בעיני, וגם על "מהי אשה טובה" התשובה תהיה זהה. מהו גבר המושך בעיני באופן אישי? נו, בוודאי שיש לזה תשובה, אבל היא הרי אישית, עניין של טעם אישי. אני רוצה את הגבר שלי קצת גורילה, קצת איש מערות, אחד כזה שיכה על חזהו ויצא לצוד לי חזיר בר. זה אומר שככה אני תופסת גבריות בכללי? באותה מידה אפשר לומר שזה שעיניים חומות יפות בעיני, אומר שאני רואה כחולי עיניים כנחותים. בדיחה, לא? ויבוא לפני גבר דק גזרה ועדין מגע ורך הליכות, האם אחשוב אותו ל"לא גבר"? סביר להניח שלא אמשך אליו מינית, אבל אם הוא נראה בחור טוב אשמח בידידותו וככה בשקט אומר לו, שיש לי חברה שנראה לי תהיה בול הטעם שלו. "גבריות" זה פיקציה של החברה. יש בני אדם שונים עם העדפות שונות ותחושות שונות, וזה מחמם את הלב כשהם מוצאים זה את זה. גילוי נאות: מעולם לא צפיתי באח הגדול ואני לא יודעת מי אלה סער ואלירז מעבר למה שחברים כותבים בסטטוסים בפייסבוק. |
|
Tobias(אחר) |
לפני 14 שנים •
8 במרץ 2010
לפני 14 שנים •
8 במרץ 2010
Tobias(אחר) • 8 במרץ 2010
[/quote]
לא הבנתי. מצד אחד נראה שאתה (ומקבי) אומרים שמבחינה אישיותית ומנטלית, "גבר" יכול להיות כל מה ש"אדם" יכול להיות, ולכן אין משמעות להגדרה המנטלית של "גבר" מעבר להגדרה המנטלית של "אדם". אני מסכים עם זה. מצד שני, אתה אומר שניתן לבחור מנטלית שלא להיות "גבר". אבל אם אין משמעות מנטלית ל"גבר", איך זה יתכן? כיצד הבחירה הזו מתבטאת בפועל? מה אתה יכול לעשות כדי לוותר על הגבריות שלך, אם היא אינה תלויה במי שאתה אלא במה שאתה?[/quote] אתה יכול לבחור להיות אישה. |
|
הדורבנים(נשלט) |
לפני 14 שנים •
8 במרץ 2010
לפני 14 שנים •
8 במרץ 2010
הדורבנים(נשלט) • 8 במרץ 2010
tebayes כתב/ה:
לא הבנתי. מצד אחד נראה שאתה (ומקבי) אומרים שמבחינה אישיותית ומנטלית, "גבר" יכול להיות כל מה ש"אדם" יכול להיות, ולכן אין משמעות להגדרה המנטלית של "גבר" מעבר להגדרה המנטלית של "אדם". אני מסכים עם זה. מצד שני, אתה אומר שניתן לבחור מנטלית שלא להיות "גבר". אבל אם אין משמעות מנטלית ל"גבר", איך זה יתכן? כיצד הבחירה הזו מתבטאת בפועל? מה אתה יכול לעשות כדי לוותר על הגבריות שלך, אם היא אינה תלויה במי שאתה אלא במה שאתה?[/quote] אתה יכול לבחור להיות אישה.[/quote] בסדר, אבל מה זאת אישה? (: אני חושב שאין סתירה באמת. יש שתי הגדרות פסיכולוגיות ל"גבר" (כלומר, שתי תחושות שונות שהמילה הזאת מעבירה לנו, תלוי באיזה משפט משמשים בה ומה ההקשר), זאת שטבאיס ומקבי השתמשו בו לראשונה משרה תחושה של פתיחות, שוויון הזדמנויות, ומדגיש את החופש ואת ריבוי האפשוריות לבחור צורת חיים מסויימת. גבר הוא כל מה שזכר עם שני בייצים יבחר להיות. הוא יכול להיות אופה, זמר, הומו, טייס, ותמיד יהיה מי שיאהב אותו, יראה בו מודל לחיקוי (אם הוא יהיה מספיק טוב בתור מודל). אתה מי שאתה בוחר להיות וכו'. וההגדרה השנייה ל"גבר" היא צורת ההתנהגות שהחברה בשנות הארבעים והחמישים ציפתה מזכרים להתנהג. הגדרה שטבועה תחושתית בזכרון הקולקטיבי של כולנו, וגלשה לעשורים מאוחרים יותר: תרגישו המפרי בוגרט ב"קזבלנקה", תרגישו את ג'ימס בונד, תרגישו את רוקי ורמבו, תרגישו את ההוא ממשפחת בריידי, וכו'. אפשר לשלב את שתי ההגדרות במשפט אחד, אם זה יהיה יותר ברור. כי אפשר להרגיש בקלות איזו מילה שייכת לאיזו הגדרה: "גבר הוא לא רק גבר כמו שלמדנו. גם מי שלא מתנהג כמו "גבר" הוא עדיין גבר, נכון? הערה ליולי: את יודעת שאני מעריך אותך מאוד, אבל לא כלכך אהבתי את התגובה שלך הפעם. אני חושב שהיא נורא מנסה להיות פוליטיקלי קורקט, ואני חושב שבמקרה זה זה חטא קצת לעצם הדיון, שהוא "קלוקל" במהותו...(:, ואיך את יכולה לאהוב אנשי מערות?!?! איכסה. |
|
בטי בום(שולטת) |
לפני 14 שנים •
8 במרץ 2010
לפני 14 שנים •
8 במרץ 2010
בטי בום(שולטת) • 8 במרץ 2010
מודלים לגבריות הוא כמספר הגברים ביקום.
לגבי השאלה היא לאיזה מודל אנחנו מתחברות. פעם התפקיד של הגבר היה להגן, כנשים חיפשנו את הזכר החזק. אח"כ זה היה גם המפרנס, חיפשנו גבר שידע להעניק גם הגנה כלכלית. מכיוון שיצאנו לעבוד ואת ההגנה מספקים לנו (או שלא) רשויות החוק אנחנו יכולות להיות פנויות לחפש את הגבר שיענה לנו על הצרכים האישיים. את האדם שעושה לנו. אבא שלי ואחי מאד דומים, אבא שלי היה גבר מסוג אחד ואחי גבר מסוג שונה, למרות הדמיון, כי החברה איפשרה לו להיות אחר. פה היופי. אומנם לא ראיתי את האח הגדול, אבל למזלנו יש עוד כמה מודלים לגבריות חוץ מנכה רגשית ומהמר כפייתי, לא? |
|
מקבי(מתחלף) |
לפני 14 שנים •
8 במרץ 2010
לפני 14 שנים •
8 במרץ 2010
מקבי(מתחלף) • 8 במרץ 2010
ציטוט: מקבי בסופו של דבר כן צדק(אוי תשתוק, אתה חושב שאני לא רואה את החיוך המרוצה שלך?)
חיוך? איזה חיוך? זו ההבעה הרגילה שלי. (סתם, אני רגיל להיות צודק - אני פשוט לא רגיל שאנשים אחרים מזהים את זה. אתה כנראה מאוד חכם!) מה שמביא אותי, בטוויסט מפתיע, לחידוד הנקודה שלי. לא התכוונתי: ציטוט: מצד שני, אתה אומר שניתן לבחור מנטלית שלא להיות "גבר". אבל אם אין משמעות מנטלית ל"גבר", איך זה יתכן? כיצד הבחירה הזו מתבטאת בפועל? מה אתה יכול לעשות כדי לוותר על הגבריות שלך, אם היא אינה תלויה במי שאתה אלא במה שאתה?
לזה, לפחות לא בצורה גורפת. כוונתי הייתה, שההגדרה לגבר היא נזילה, ותלויה בשני משתנים: 1) תפיסה אישית (אתה חושב שאתה גבר?) 2) קונצנזוס (חושבים שאתה גבר?) זה שיש לך זין בין הרגליים הופך אותך לזכר. אתה יכול בכלל לרצות להיות קוזינה עסיסית - ואז, אינך גבר. ואתה יכול להיות עם כוס מהביל ושחלות לתפארת, אבל להרגיש הכי גבר-גבר בעולם, ואז.. הדבר היחיד שעוצר אותך, בעצם, זו מערכת הרביה הפנימית שלך. אם אתה מרגיש כמו גבר ורוצה להיות גבר, אז אתה גבר. אם יש לפחות עוד כמה אנשים שסבורים שאתה גבר, אז אתה גבר. זה לא שחור-לבן (כמה זה 'כמה אנשים'? אמא זה מספיק?), אבל באופן כללי, אפשר לומר שההגדרה לגבר היא נזילה, אבל יש לה הגדרה בסיסית (רצון אישי + תפיסה חיצונית). ציטוט: ויש בחורות שהם "רגילות" אבל הסקס אפיל שלהם פשוט מסנוור הרבה יותר מהגוף החטוב.
כן, פגשתי אחת כזאת, היה לה אחלה סקס-אפיל, אבל הייתי עסוק בלבהות לה בחזה. |
|
Bloody |
לפני 14 שנים •
8 במרץ 2010
לפני 14 שנים •
8 במרץ 2010
Bloody • 8 במרץ 2010
זין בין הרגליים הוא תנאי הכרחי, אך לא מספיק.
ואין מה לגרור טראנסים וטראנסיות לדיון, כי היוצא מהכלל לא מגדיר את הכלל. בכל אופן, אני. אני זה מודל הגבריות. |
|