Madame T(שולטת) |
לפני 14 שנים •
21 ביולי 2010
מי מתחיל עם מי?
לפני 14 שנים •
21 ביולי 2010
Madame T(שולטת) • 21 ביולי 2010
אכן שאלה טובה. מזכיר לי שרשור באותו שם, שהעליתי בפורום 'הבנות על הבנים' לפני כארבע שנים ובו תהיתי האם ב'עולם השליטה' הנשים השולטות אכן 'מעיזות' לפנות לנשלטים, או שגם בתחום זה הן ממתינות שהנשלטים-הגברים יפנו אליהן...
תוכל לקרוא את התגובות לשאלה זו בשרשור הבא: http://www.thecage.co.il/phpBB/viewtopic.php?t=14506&start=0 |
|
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} |
לפני 14 שנים •
21 ביולי 2010
לפני 14 שנים •
21 ביולי 2010
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} • 21 ביולי 2010
אני לא בטוחה שזה עניין של העזה דווקא. בימים עצלים, נחמד לי לשבת בנחת ומי שמעוניין בחברתי יבוא ויבקש ואני אשקול את בקשתו. ואולי לא מתחשק לי לטרוח ולהשיג את תשומת ליבו, ולפנות ולחכות שהוא יחליט אם בא לו או לא.
(זו לאו דווקא הגישה הפרטית שלי, אני רק מציעה מחשבה שלא קשורה בתעוזה). לגבי השאלה של T, נראה לי שלשולטת אמור להיות יותר קל לומר מה היא רוצה, מאשר אחת שלא. אבל בעצם, מה הבעיה של נשלטת לבוא ולבקש יחס ממישהו שמושך אותה? אנחנו מצפים משולטות ליותר בטחון עצמי, אבל את עיקר הבטחון צריך בשביל להתגבר על החשש מסירוב. וכשאני באה בפוזה של מלכה, סירוב פוגע בי יותר חזק. |
|
מאדאם קירי(שולטת){אהובי המתו} |
לפני 14 שנים •
21 ביולי 2010
Re: זה פשוט,
לפני 14 שנים •
21 ביולי 2010
מאדאם קירי(שולטת){אהובי המתו} • 21 ביולי 2010
Cauchy כתב/ה: ...וכמו בחיים האמיתיים הפמיניסטיות מסרבות להודות שלרוב גברים מתחילים עם נשים אתה כותב את זה בגלל שבינתיים אף שולטת לא התחילה איתך כאן?
יולי Yuli כתב/ה: וכשאני באה בפוזה של מלכה, סירוב פוגע בי יותר חזק. בעיניי הנקודה הזו לא רלוונטית. כשאני מתחילה עם מישהו אני באה אליו קודם כל כאדם לאדם, לא כמלכה לעבד. ואם מישהו אומר לי "כן" רק בגלל שאני מלכה והוא עבד, אז זה לא כל כך מחמיא. כי זה אומר, שלא מצאתי חן בעיניו בתור מי שאני, אלא שהוא יכול, מבחינתו, להחליף אותי בכל שולטת אקראית אחרת.
|
|
Madame T(שולטת) |
לפני 14 שנים •
21 ביולי 2010
לפני 14 שנים •
21 ביולי 2010
יולי Yuli כתב/ה: אני לא בטוחה שזה עניין של העזה דווקא. בימים עצלים, נחמד לי לשבת בנחת ומי שמעוניין בחברתי יבוא ויבקש ואני אשקול את בקשתו. ואולי לא מתחשק לי לטרוח ולהשיג את תשומת ליבו, ולפנות ולחכות שהוא יחליט אם בא לו או לא.
(זו לאו דווקא הגישה הפרטית שלי, אני רק מציעה מחשבה שלא קשורה בתעוזה). לגבי השאלה של T, נראה לי שלשולטת אמור להיות יותר קל לומר מה היא רוצה, מאשר אחת שלא. אבל בעצם, מה הבעיה של נשלטת לבוא ולבקש יחס ממישהו שמושך אותה? אנחנו מצפים משולטות ליותר בטחון עצמי, אבל את עיקר הבטחון צריך בשביל להתגבר על החשש מסירוב. וכשאני באה בפוזה של מלכה, סירוב פוגע בי יותר חזק. בהמשך לדברייך, יולי, וגם לדבריה של ריר, אצטט את השאלה המקורית שלי באותו שרשור: נשים שולטות הן בדרך-כלל נשים דומיננטיות, חזקות, אסרטיביות ומובילות. יחד עם זאת יש לי תחושה שגם בעולם השליטה, לגבי יצירת הקשר הראשוני וגם בהמשך הדרך, עדין נשמרים ברוב המקרים "כללי החיזור" המקובלים בחברה, כך שהגבר (במקרה זה, הסאב) הוא זה שפונה אל השולטת ולא להיפך. עד כמה אתן, השולטות, יוזמות יצירת קשר עם סאב שמעניין אתכן? האם אתן רואות בזה ערעור מסויים של מעמדכן כשולטות אם אתן הן אלו שפונות, או להיפך? יוצא מתוך דברייך לעיל, שלמרות שהציפיה מאישה שולטת היא שתהיה בעלת בטחון עצמי רב יותר (מאשר נשלטת, למשל), החשש לסירוב עלול להרתיע אותה מליזום ומלפנות למישהו שמענין אותה ובכך למעשה להשאיר את היוזמה לפנייה לנשלט. בדרך זו יוצא שבעצם ממשיכים לשמר את הסטריאוטיפ החברתי על פיו הגבר 'אמור' לפנות אל האישה, ולא משנה מה 'תפקידה'. |
|
לפני 14 שנים •
21 ביולי 2010
לפני 14 שנים •
21 ביולי 2010
Madame T כתב/ה: ...בדרך זו יוצא שבעצם ממשיכים לשמר את הסטריאוטיפ החברתי על פיו הגבר 'אמור' לפנות אל האישה, ולא משנה מה 'תפקידה'.[/color] רק על עצמי לספר ידעתי. איני הולכת לפי שום כללים חברתיים, לרוב אני לא ממש מודעת להם והם לא מעניינים אותי. אני יכולה להעיד על עצמי, שמאז ומתמיד התחלתי עם בחורים, הרבה לפני שגיליתי את עולם השליטה. אני לא משאירה שום דבר למזל ולא מוכנה לאבד אף הזדמנות; אם אני רואה בחור שמוצא חן בעיניי - אתחיל איתו, בין אם בעולם הונילי ובין אם בעולם הבדס"מי.
|
|
Madame T(שולטת) |
לפני 14 שנים •
21 ביולי 2010
לפני 14 שנים •
21 ביולי 2010
מאדאם קירי RIR כתב/ה: Madame T כתב/ה: ...בדרך זו יוצא שבעצם ממשיכים לשמר את הסטריאוטיפ החברתי על פיו הגבר 'אמור' לפנות אל האישה, ולא משנה מה 'תפקידה'.[/color] רק על עצמי לספר ידעתי. איני הולכת לפי שום כללים חברתיים, לרוב אני לא ממש מודעת להם והם לא מעניינים אותי. אני יכולה להעיד על עצמי, שמאז ומתמיד התחלתי עם בחורים, הרבה לפני שגיליתי את עולם השליטה. אני לא משאירה שום דבר למזל ולא מוכנה לאבד אף הזדמנות; אם אני רואה בחור שמוצא חן בעיניי - אתחיל איתו, בין אם בעולם הונילי ובין אם בעולם הבדס"מי.האמת שמשמח לשמוע, שאכן אישה לא נרתעת מליזום ולהשיג את מבוקשה, מבלי להתחשב ב'כללים' חברתיים כאלה או אחרים. הבנתי גם למה התכוונה יולי בכך שאמרה, שלפעמים נוח פשוט לשבת ולהמתין ולתת לאחרים לעשות את ה'עבודה', אבל בכל אופן, כאמור, טוב לדעת, ריר, שאת "לא משאירה שום דבר למזל ולא מוכנה לאבד אף הזדמנות". מי שלא מנסה לעתים מפסידה... |
|
Cauchy{Venus Blue} |
לפני 14 שנים •
21 ביולי 2010
לפני 14 שנים •
21 ביולי 2010
Cauchy{Venus Blue} • 21 ביולי 2010
מאדאם קירי RIR כתב/ה: Cauchy כתב/ה: ...וכמו בחיים האמיתיים הפמיניסטיות מסרבות להודות שלרוב גברים מתחילים עם נשים אתה כותב את זה בגלל שבינתיים אף שולטת לא התחילה איתך כאן?
ריר, אני לא עושה סטטיסטיקה לפי עצמי, אם הייתי עושה העולם היה נראה לי מאד שונה ממה שהוא באמת. בעולם שלי דייטינג עובד ככה: מכניסים לאלגוריתם לומד פרטים מדוייקים של אנשים כולל תמונות עירום אותם המחשב מנתח. לאחר מכן מזינים את המחשב במידע על זוגות שהצליחו וזוגות של נכשלו. לאחר כמה שנים המחשב מבצע את ההכרות בין האנשים. תאמינו לי שזה יצליח יותר טוב מכל שורת אבא שלךְ גנן, אבא שלךָ סייס. |
|
לפני 14 שנים •
21 ביולי 2010
לפני 14 שנים •
21 ביולי 2010
Madame T כתב/ה: ...אבל בכל אופן, כאמור, טוב לדעת, ריר, שאת "לא משאירה שום דבר למזל ולא מוכנה לאבד אף הזדמנות". מי שלא מנסה לעתים מפסידה... תודה לך יקירתי. אעיז להמשיך ולטעון, כי מי שפסיבית בכל הנוגע לגברים תהיה פסיבית גם בתחומים אחרים בחיים, ואולי תשכיל פחות לנצל ואף ליצור לעצמה הזדמנויות.
כמובן, ייתכן שאין קשר בין השניים, ושאשה שמאוד אסרטיבית בחיי היום יום תהיה פתאום ביישנית כשהדבר נוגע לבחורים. אבל, בעיניי לפחות, השניים כרוכים זה בזה. |
|
לפני 14 שנים •
21 ביולי 2010
לפני 14 שנים •
21 ביולי 2010
Cauchy כתב/ה: בעולם שלי דייטינג עובד ככה:
מכניסים לאלגוריתם לומד פרטים מדוייקים של אנשים כולל תמונות עירום אותם המחשב מנתח. לאחר מכן מזינים את המחשב במידע על זוגות שהצליחו וזוגות של נכשלו. לאחר כמה שנים המחשב מבצע את ההכרות בין האנשים. תאמינו לי שזה יצליח יותר טוב מכל שורת אבא שלךְ גנן, אבא שלךָ סייס. |
|
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} |
לפני 14 שנים •
21 ביולי 2010
לפני 14 שנים •
21 ביולי 2010
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} • 21 ביולי 2010
מאדאם קירי RIR כתב/ה: Cauchy כתב/ה: ...וכמו בחיים האמיתיים הפמיניסטיות מסרבות להודות שלרוב גברים מתחילים עם נשים אתה כותב את זה בגלל שבינתיים אף שולטת לא התחילה איתך כאן?
יולי Yuli כתב/ה: וכשאני באה בפוזה של מלכה, סירוב פוגע בי יותר חזק. בעיניי הנקודה הזו לא רלוונטית. כשאני מתחילה עם מישהו אני באה אליו קודם כל כאדם לאדם, לא כמלכה לעבד. ואם מישהו אומר לי "כן" רק בגלל שאני מלכה והוא עבד, אז זה לא כל כך מחמיא. כי זה אומר, שלא מצאתי חן בעיניו בתור מי שאני, אלא שהוא יכול, מבחינתו, להחליף אותי בכל שולטת אקראית אחרת.נכון. ואם אני מתחילה עם מישהו "ממרום מלכותי", בהצגה המלאכותית הזאת שאני "מלכה", דמי כחול ואני כל יכולה ולא ניתן לעמוד בפני וכל השיט הזה - אז הגישה שלי לא מכילה מוכנות לסירוב. ואז אם הוא בא, הוא פוגע יותר חזק. בגלל זה אני לא עושה את זה. אה, וגם כי זה לא כיף באופן כללי. (לזה התכוונתי - המשפט הזה היה טיעון ל"למה זה לא רעיון טוב") |
|