סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

וכל זה ארע במקום עבודתי.........

Madame T​(שולטת)
לפני 13 שנים • 29 בנוב׳ 2010

Re: המטרה מקדשת את האמצעים?

Madame T​(שולטת) • 29 בנוב׳ 2010
ניקול בעקבגבוה כתב/ה:
כדי להעביר את המסר אתייחס לזה כמשפט רצח.
האם היה זה רצח או הריגה?התוצאה בשני המקרים זהה אם כך מה מבדיל בין השניים- כוונה.
כלומר האם הרצח תוכנן מראש או שאולי הנסיבות והשתלשלות הארועים הביאו אותו לידי כך?
ואני חוזרת-על אף התוצאה הזהה העונש בשני המקרים שונה.
ולכן הסכמנו כולנו כולל לירון כי הוא נמצא אשם, אך העונש שגזרתם אינו שווה לחומרת המעשה. שנית, שאלה :נניח כי הדמויות בסיפור עובדים במגזר הפרטי ,נניח כי הבוס גילה מחיטוטו במחשב כי העובדת המתוקה בעלת החיוך המתוק והכובש גולשת בכלוב ,
האם גם אז הייתה פגיעה בפרטיות?

איך הגעת מדיון ושאלה עקרונית לגבי זכותו של אדם שיכבדו אותו ואת פרטיותו למשפט רצח וגזירת עונשים? מה הקשר בכלל? כל מה שרציתי לומר הוא שיש דברים שבחברה תרבותית המכבדת את הזולת לא עושים, גם לא בשם הסקרנות. אין לכך הצדקה. וספק בעיני אם לירון היה שמח לו מישהו אחר היה מחטט לו בדברים אישיים שלו. וכבר נאמר -'מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך'. לא העמדתי את לירון לדין ולא ביקשתי לגזור עליו עונשים, אלא להעמיד מראה לנגד עיניו.

וצ'ארנוחה, ביום שנפסיק לנקוט עמדה מוסרית או להביע דעתנו 'המשעממת' כלפי דברים שאנחנו קוראים או שומעים או חווים, נאבד גם את היתרון שיש לאדם על פני הבהמה. ודי לחכימא ברמיזא...
המלט
לפני 13 שנים • 29 בנוב׳ 2010
המלט • 29 בנוב׳ 2010
צ'ארנוחה כתב/ה:
למה אתם צריכים לנקוט עמדה מוסרית כלפי כל דבר? זה כל כך משעמם.

השאלה בטעות יסודה, (לפחות) פעמיים: לא צריכים, אלא רוצים; ולא כלפי כל דבר, אלא רק כלפי גילויי חזירות עלובים במיוחד, שדוקרים את העין ומקוממים את הלב.
ניקול בעקבגבוה​(שולטת)
לפני 13 שנים • 30 בנוב׳ 2010
טי יקרה
אם תקראי שוב את תגובותיהם של חברנו תגלי את שלל הכינויים את העונשים שניתנו לו ומה יחסם למקרה הספציפי .
השתמשתי ברצח והריגה עמ להמחיש את השוני בין השניים
לירון לא תכנן לחטט לה במחשב הרי הוא עובד עימה ומכיר אותה מזה זמן מה,אותו צליל הודעה הוא שהביא אותו לבצע את המעשה ויתרה מכך הוא כאן מספר ומשתף אותנו כי מצפונו העיק עליו הוא מצר על מעשיו ומגלה אכזבה מאופן פעולתו,במילה אחת הוא זועק-"אני אנושי"!
לי היה ברור שהתגובות היו מתלהמות מידיי לארוע(מדגישה כי אני מגנה) אבל ראבאק קצת פרופורציה ומילים כמו "מעשה שלא יעשה "כפי שכתבת נעשים מידיי יום ביומו ,המעשה נעשה וייעשה.
Madame T​(שולטת)
Madame T​(שולטת) • 30 בנוב׳ 2010
ניקול בעקבגבוה כתב/ה:
טי יקרה
אם תקראי שוב את תגובותיהם של חברנו תגלי את שלל הכינויים את העונשים שניתנו לו ומה יחסם למקרה הספציפי .
השתמשתי ברצח והריגה עמ להמחיש את השוני בין השניים
לירון לא תכנן לחטט לה במחשב הרי הוא עובד עימה ומכיר אותה מזה זמן מה,אותו צליל הודעה הוא שהביא אותו לבצע את המעשה ויתרה מכך הוא כאן מספר ומשתף אותנו כי מצפונו העיק עליו הוא מצר על מעשיו ומגלה אכזבה מאופן פעולתו,במילה אחת הוא זועק-"אני אנושי"!
לי היה ברור שהתגובות היו מתלהמות מידיי לארוע(מדגישה כי אני מגנה) אבל ראבאק קצת פרופורציה ומילים כמו "מעשה שלא יעשה "כפי שכתבת נעשים מידיי יום ביומו ,המעשה נעשה וייעשה.

אני לא בעד קיצוניות מכל סוג שהוא (לגבי הכינויים שכונה פותח השרשור וה'עונשים' שהטילו עליו) ומסכימה איתך שאנשים אכן עושים מעשים בגבור עליהם יצרם (יצר הסקרנות או כל יצר אחר), ומן הסתם עוד יעשו. יחד עם זאת, אני עדין תוהה מה מטרת העלאת שרשור זה מלכתחילה. אני מניחה, שאותה בחורה לא ידעה שפרטיותה הופרה. במקרה זה, לא היה עדיף אולי, שפשוט יניח לענין ולא יעלה אותו בפורום ציבורי זה? הוא נתן כאן מספיק 'רמזים', שאותה אחת יכלה די בקלות (להערכתי) לזהות את עצמה. ומן הסתם את הניק שלה הוא יודע לאור ה"בדיקה" במחשב שלה. לא היה עדיף כבר - אם רצה לטהר את מצפונו שהעיק עליו - לו היה פונה אליה לפרטי ומתנצל שם?... כל 'ההכאה על חטא' הפומבית הזאת נראית לי לא לענין, אבל כמובן שכל אחד רואה את הדברים בדרכו שלו...
מלכתך לנצח​(שולטת)

יופי אתה יודע גם את הכינוי שלה כאן

מלכתך לנצח​(שולטת) • 30 בנוב׳ 2010
ולפחות אתה מודה באשמה
ותקווה שהיא קוראת את ההודעה כרגע ומזהה אותך
זאת סיבה מספיק טובה בכדי שתעניש אותך
*מנגינה*{התווים שלו}

בלי להתייחס לשום תגובה באופן ישיר

*מנגינה*{התווים שלו} • 30 בנוב׳ 2010
יש לי הרגשה שאותה מלכה, לא רק שקראה את השרשור
אפילו הגיבה פה בגוף שלישי.
ומה הלאה....
זה שייך רק לה ולו.
Madame T​(שולטת)

Re: בלי להתייחס לשום תגובה באופן ישיר

*מנגינה* כתב/ה:
יש לי הרגשה שאותה מלכה, לא רק שקראה את השרשור
אפילו הגיבה פה בגוף שלישי.
ומה הלאה....
זה שייך רק לה ולו.

ברגע שמישהו מעלה דברים בפורום פומבי, אנו הופכים ל'שותפים' בצורה כזו או אחרת.

ואגב, אותה גברת, על פי דבריו של לירון היא נשלטת ולא שולטת....

'ניצלתי את העובדה שאני נכנס למשרדה מידי פעם מאחר ואנו חולקים את אותה המדפסת וכאשר
יצאה להפסקת הצהריים ניצלתי את ההזדמנות והצצתי ב"היסטורי" שלה ומצאתי שהגברת "נשלטת"'.
*מנגינה*{התווים שלו}
*מנגינה*{התווים שלו} • 30 בנוב׳ 2010
תודה על התיקון מאדאם.
מכיון שהתגובה שלה היא בגוף שלישי
יתכן שהגיבה כנשלטת או כמלכה, תחושתי שהיא כאן, לא השתנתה.
מסכימה איתך שהחשיפה בפורום משתפת את כולם במקרה,
אני התייחסתי להמשך שיקרה אחרי החשיפה, זה ישאר שלהם.
Shimmy​(נשלט){Vents}
Shimmy​(נשלט){Vents} • 30 בנוב׳ 2010
אינסטקנטיבית בא צצצצצצ כזה ורצון לגנות. מודה.
רק שאחרי האינסטינקט באות המחשבות על מעשים פחות מוסרים שנעשו ועל ההבנה שמדובר לפעמים בחרא של נכות,שריטה או סטייה (שכל אחד יבחר מה מתאים לו) ואז אתה מבין שככל שאתה מעוניין לגנות ולהיות שיפוטי וככל שברור שמדובר במעשה מכוער ולא ראוי ברור גם שמדובר במשהו שהרבה יותר קל לגנות על פני להיות בנעליו.

ובאשר לכך שאותה נשלטת יודעת? י איך לעזאזל היא יכולה לדעת? הרי זו יכולה להיות כל מי שפתחה את הכלוב בעבודה וקיבלה הודעה מתישהו. נשמע לי כמו פרופיל של לא מעט.
Madame T​(שולטת)
Shimmy כתב/ה:

ובאשר לכך שאותה נשלטת יודעת? י איך לעזאזל היא יכולה לדעת? הרי זו יכולה להיות כל מי שפתחה את הכלוב בעבודה וקיבלה הודעה מתישהו. נשמע לי כמו פרופיל של לא מעט.

אם תשים לב לדברים שרשם בפתח השרשור, יש פה לא מעט 'נתונים' שיכולים לעזור לה לזהות את עצמה:

הרי שאני מכיר כבר למעלה משנתיים את הבחורה
האחראית לכל. בת 32 ,רווקה, נאה , בהירה, שיער גלי בעלת חיוך מקסים. מתוקה אמיתית.

הייתי חייב לדעת לאיזה צד היא משוייכת .

מאוד קיוויתי שהיא שולטת למרות שקשה היה לי להאמין בהכירי את אופיה.

ניצלתי את העובדה שאני נכנס למשרדה מידי פעם מאחר ואנו חולקים את אותה המדפסת...