שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

מלחמת המינים - מוסר כפול

נילי ונילי
לפני 13 שנים • 17 באפר׳ 2011

Re: מלחמת המינים - מוסר כפול

נילי ונילי • 17 באפר׳ 2011
זאלופון כתב/ה:

אחד הדברים ששמתי אליהם לב די מהר כשהגעתי לפה כשולט עולל, הוא שנשלטות זורקות עליי את הפנטזיה שלהן. הן מצפות ממני להיות משהו מסוים, שלא מוכתב על ידי מי שאני או מה שאני רוצה, אלא לחלוטין על ידי התפיסה שלהן את מושג ה"שולט". אפשר בהחלט לכנות את זה "דום פלקט". [...] הוא יודע בעיקר שלושה דברים: להיות קשוח, להיות דומיננטי, ולהיות באטמן. ואם אתה לא הוא, יכול להיות שאתה לא שולט אמיתי.

מיצ, אם אתה אומר פה שדיכוי מגדרי פועל גם על גברים ולא רק על נשים- אז אני הראשונה שחותמת על האמירה הזו. פשוט, גברים בד"כ נוטים לחשוב ש"מגדר" זו מחלה שסובלות ממנה רק נשים.

האופן שבו דיכוי מגדרי עובד על גברים שולטים פה בכלוב הוא, לטעמי, אימוץ מיידי של כל קלישאה פסיכית שזורקת עליכם כל אהבלה בת 20 שצריכה אבא במקום מאהב. וזה חוזר אליהם (אליכם?) כמו בומרנג.
במקום להתנער מהפלקט שלהם (שלכם?) ולהגיד 'אני לא באטמן', גברים (שולטים) נוטים לאמץ מיידית את המאפיינים המגדריים שנזרקים עליהם: אמיץ, חכם, מסתורי, לא רוקד, יודע כל, דומיננטי, ובוא לא נשכח את הפייבוריט שלי- מכיל. תמיד מכיל. השולט המושלם לא רק שיודע אוטומטית מה טוב בשבילך, הוא גם יודע להכיל אותך כשאת מתנהגת כמו פסיכית. אה, והוא גם יודע לחנות ברוורס.

בקיצור, אם להחזיר אותנו לנושא המקורי של השרשור- מוסר כפול מגדרי - נראה לי שאחרי 100 שנה של תיאוריה פמיניסטית אנחנו כבר מתחילות להיות מסוגלות לדבר חלק מהדיכויים. לא ממש יכולות לעשות משהו נגדם, אבל לפחות יש לנו מושגים תיאורטיים לפתוח איתם שרשורים.
אצל גברים זה רק עניין של זמן. עוד 100 שנה וגם אתם תהיו ממש פה איתנו על הגל: רואים את הדיכוי אבל עומדים מולו חסרי אונים.
זאלופון​(שולט)
זאלופון​(שולט) • 17 באפר׳ 2011
ציטוט: האופן שבו דיכוי מגדרי עובד על גברים שולטים פה בכלוב הוא, לטעמי, אימוץ מיידי של כל קלישאה פסיכית שזורקת עליכם כל אהבלה בת 20 שצריכה אבא במקום מאהב. וזה חוזר אליהם (אליכם?) כמו בומרנג.
במקום להתנער מהפלקט שלהם (שלכם?) ולהגיד 'אני לא באטמן', גברים (שולטים) נוטים לאמץ מיידית את המאפיינים המגדריים שנזרקים עליהם: אמיץ, חכם, מסתורי, לא רוקד, יודע כל, דומיננטי, ובוא לא נשכח את הפייבוריט שלי- מכיל. תמיד מכיל. השולט המושלם לא רק שיודע אוטומטית מה טוב בשבילך, הוא גם יודע להכיל אותך כשאת מתנהגת כמו פסיכית. אה, והוא גם יודע לחנות ברוורס.

מדויק להפליא!
היום, כפי שודאי שמת לב אם את קוראת אותי מפעם לפעם, אני נוטה להלעיג על התופעה הזו, אבל זו לא חוכמה ממרום שנותיי וניסיוני כשולט מכיל. כשולט צעיר שמגשש את דרכו ומנסה לפצח את היצור הזה שנקרא "נשלטת", גם אני ניסיתי לפרקים להתאים את עצמי לתפקיד, מלבד עניין החניה בין שתי מכוניות שבו ידעתי מראש שאין לי סיכוי. נראה לי שעד היום זה ככה, בכל ה"תפקידים" הבדסמיים: אנשים לא בטוחים מה "צריך" לעשות ומנסים להכניס את עצמם לאיזו מסגרת שמוכתבת על ידי הפנטזיות שלהם עצמם ושל אחרים שמשליכים אותן עליהם.

אבל, וזה אולי אחד הדברים העיקריים שניסיתי לומר פה, אני חושב שלנשלטות שזרקו עליי את פנטזיות באטמן שלהן היתה הזכות המלאה לעשות זאת, גם אם כינוקא בדסמי לא תמיד היו לי הכלים להתגונן. זה בסדר גמור לנסות למצוא את הפנטזיה שלך באדם אחר, גם אם הפנטזיה שטחית וריקנית ואפילו אם היא אנוכית במהותה. את הטענות אפשר, במידה וסולדים מפנטזיות ספציפיות כאלה ואחרות, להפנות אל המנגנונים הסטראוטיפיים שמייצרים דווקא אותן.

בכל מקרה, כגבר יהודי אשכנזי סטרייט ואקדמאי, אני לא חושב ש-100 שנה יספיקו כדי שיהיה לי מותר להסתכל על דיכוי כלשהו מהצד של המדוכא. אבל כשהחייזרים יבואו, נדע להשתמש נגדם בכל המושגים שפיתחתן icon_smile.gif
sleeper​(נשלט)
sleeper​(נשלט) • 17 באפר׳ 2011
השנים חולפות ואותן הסוגיות עולות ממקלדותיהם של אנשים אחרים. למה יש מוסר כפול, למה הם חושבים שמותר להם. הייתי אומר שמבחינה סוציולוגית (ואני לא סוציולוג) אפשר להטיל את האחריות על העולם שמסביבנו - אם תשימו לב לפוליטיקאים ברחבי העולם ששמחים להראות לנו פעם אחר פעם מוסר כפול מהו, ולא מתביישים בכך. אנחנו כמובן מקבלים את אותו המוסר הכפול וממשיכים להצביע - אז אם להם מותר, למה, בעצם, אסור לנו?
מעבר לכך אבקש להפנות את תשומת ליבכם למדיום בו אנו משתמשים - אין תמונות (לרוב...), אין שמות, אין השלכות. אין השלכות... אין שום בעיה לאף אדם להיות בעל מוסר כפול כשאף אחד לעולם לא ידע על מי עומד מאחורי המעשים.

מישהי מאוד חכמה (שאני לא מחבב את המוסר שלה) אמרה לי פעם שבכל מערכת יחסים יש שני צדדים. עכשיו, אני מאוד מחבב שולטות שרושמות שהן שולטותתתת!!!!1 ועבדים לכאורה שטוענים שיעשו הכל עבור אותה אחת שתיקח אותם, אבל אלו דיבורים בעלמא. כל אחד רוצה משהו, כל אחד מוכן להתפשר כאן ושם ולא שם וכאן. אף אישה היא לא מלכה בלי שיבוא איזה עבד כדי להיות תחתיה.

יש לי עוד מה לכתוב אבל נכתב די והותר לזמן זה. מעבר לכך שהכלבה רוצה שאוציא אותה החוצה.
שיהיה לכולם חג שמח וכשר.