רפאל |
לפני 13 שנים •
25 ביולי 2011
לפני 13 שנים •
25 ביולי 2011
רפאל • 25 ביולי 2011
אני רוצה להסב את תשומת לבם של אנשים לעובדה שהלכה למעשה אין בכלוב לא קו-חם ולא פורום סגור לסאביות. וכשאני אומר שאין קו-חם בכלוב כוונתי לכך שהפרסום של הקו-החם בכלוב לא קיבל מעמד של "דביק" בפורום אלפוני, אלא מעמד של הודעה מהסוג שכל חבר בפורום יכול לכתוב ולהכריז בה על עצמו כעל "קו חם" לאנשים.
חשוב לי להדגיש שלדבר הזה אין שום קשר אלי (כמי שמנהל את פורום אלפוני) אלא שזו מדיניות של כלובי, שקיימת כבר הרבה מאוד זמן. עם כל הבעיות שיש בכלוב, ומה שאפשר לשפר בו, המדיניות הזו היא אחד הדברים שהטיבו עם הכלוב לדעתי, והפכו אותו למקום שיש בו פלורליזם, ליברליזם, סובלנות, והרבה פחות אלימות וריבים מה שהיו יכולים להיות. אני אסביר מדוע אני חושב כך: בתרבות דמוקרטית, הרבה פחות חשוב למצוא את ה"אנשים הנכונים" בשביל לאייש עמדות כוח, והרבה יותר חשוב לייצר את המנגנונים שימנעו מן האנשים הלא נכונים להגיע לשם. ובמידה שהם בכל זאת הגיעו לשם שיהיו מנגנונים שבאמצעותם יהיה אפשר להוציא אותם משם. עכשיו, מוסדות שהמוטו שלהם הוא "עזרה לזולות" יכולים בקלות להעשות עמדות כוח בחברה (למרות שזה לא תמיד נראה כך). עד לאן הדברים יכולים להגיע אפשר ללמוד מהאינקוויזיציה ומהפסיכיאטריה, שני מוסדות שהמוטו שלהם הוא חסד, אהבה ועזרה לזולת; אבל הכוח שבידם הוא עצום. ואם לחזור לעולם שלנו, מי שהיה כאן מספיק זמן יודע שאנשים שעמדו מאחורי הקו החם ומאחורי הפרום הסגור של הסאביות, לא אחת ניכסו לעצמם את התפקיד של נותי תו ההכשר לבדס"מ. וגם אם לא כולם עשו זאת, ברור שיש בידי האנשים האלו כוח שהם יכולים לנצל בקלות לרע, ולהשתמש בו בשביל לקדם אג'נדות בדס"מיות. אפשר לייסד קו חם שיהיה פתוח לכל, וכל מאן דהוא יכול להתנדב בו. כמובן שיש מעלות לדבר כזה, אבל יהיו לו גם הרבה מאוד חסרונות. כי כל אידיוט יוכל עכשיו לשווק את עצמו כחבר בקו החם, ולטפס על כל מיני אנשים תמימים. יותר מאשר אני מודאג מכך שתמיכה נפשית אינה זמינה בכלוב באופן מושלם, אני מודאג מכך שאנשים עלולים לקבל בכלוב "עזרה הרסנית". בסופו של דבר גם אם קו חם יכול לעשות עזרה לנגישה יותר, איננו במצב שבו אנשים "פגועים" נמצאים בחוסר אונים מוחלט. יש קו חם ארצי שלדעתי מספק את עיקר הסחורה. ומי שזה לא מספיק לו יכול ללא קושי רב למצוא כאן אוזן קשבת. לעומת זאת, השימוש לרעה שאפשר לעשות בקו החם הוא גדול מאוד. אני רוצה גם להזכיר לאנשים את מאסטר אור, שהוא בדיוק סוג של קו חם. הפילוסופיה שלו היא יפה מאוד. היא כזו: "ישנן בנות צעירות מאוד, שהן אבודות ושהן סובלות מהרס עצמי.העולם דוחה את הבנות האלו, אבל אם נרצה או לא נרצה הן תמצאנה את דרכן לבדס"מ. לכן מוטב להושיט להן יד ולעזור להן." כאמור, זו פילוסופיה יפה מאוד, אבל הלכה למעשה היא לא עלתה יפה והתברר שהעזרה של מאסטר אור היא לא משהו. - קו חם שפתוח לכל הוא גם קו חם שפתוח למאסטר אור ולמוטציות אחרות. וזה לא משהו שהייתי רוצה. עכשיו, אפשר כמובן שלא להכניס כל אחד לקו החם. נכניס רק אנשים "טובים ומוערכים". אבל אז נשאלת השאלה הנצחית: מי בדיוק מוסמך לבחור את חברי הקו ולתת להם את הכוח ואת התפקיד? כלובי? אני כמנהל פורום אלפוני? השליטה? העובדה שבכלוב אף אחד לא ניכס לעצמו את הכוח הזה אפשרה לאתר הזה להיות מקום פלורליסטי מאוד שמהווה בית להרבה מאוד השקפות בדס"מיות. חבל להרוס את זה. |
|
טעימה אוהבת |
לפני 13 שנים •
25 ביולי 2011
רפאל
לפני 13 שנים •
25 ביולי 2011
טעימה אוהבת • 25 ביולי 2011
במקום לסמן לך לייק
אני מרגישה צורך לפרגן לתגובתך. מילים כדורבנות. הייתי הראשונה שמחתה נגד עצם ההתהוותו הלא תקינה של הקו החם. השליטה החליטה על דעת עצמה, שרק בגלל שהיא היוזמת, היא חייבת גם לנהל, להקים ועדות קבלה, לראיין מועמדים, להחליט מי יתקבל להיות מסייע בקו ולנקז את פעילות הקו דרכה. יתר על כן עברה הלא טהור ותגובותיה הבזויות כלפי חברים בקהילה, מביאות הרבה חברים לתהות נוכח דרך פעולתה. קיים החשש שהקו החם עלול להפוך למקום מניפולטיבי המאוייש בעיקר בחברותיה של המנהלת, תוך פיספוס מטרתו העיקרית כמקור סיוע. כולי תקוה שכדבריך רפאל, האתר ישמור על פלורליזם ולא יתן במה לגחמות אישיות של חבר זה או אחר, המתיימר לייצג את כלל הקהילה בלי שקיבל את ברכת החברים. |
|
the rain song |
לפני 13 שנים •
25 ביולי 2011
לפני 13 שנים •
25 ביולי 2011
the rain song • 25 ביולי 2011
רגע, לא הבנתי את בעד או נגד שהשליטה תפתח קו חם?
|
|
walking dead |
לפני 13 שנים •
25 ביולי 2011
לפני 13 שנים •
25 ביולי 2011
walking dead • 25 ביולי 2011
רפאל כתב/ה: אני רוצה גם להזכיר לאנשים את מאסטר אור, שהוא בדיוק סוג של קו חם. הפילוסופיה שלו היא יפה מאוד. היא כזו: "ישנן בנות צעירות מאוד, שהן אבודות ושהן סובלות מהרס עצמי.העולם דוחה את הבנות האלו, אבל אם נרצה או לא נרצה הן תמצאנה את דרכן לבדס"מ. לכן מוטב להושיט להן יד ולעזור להן." כאמור, זו פילוסופיה יפה מאוד, אבל הלכה למעשה היא לא עלתה יפה והתברר שהעזרה של מאסטר אור היא לא משהו. - קו חם שפתוח לכל הוא גם קו חם שפתוח למאסטר אור ולמוטציות אחרות. וזה לא משהו שהייתי רוצה. עכשיו, אפשר כמובן שלא להכניס כל אחד לקו החם. נכניס רק אנשים "טובים ומוערכים". אבל אז נשאלת השאלה הנצחית: מי בדיוק מוסמך לבחור את חברי הקו ולתת להם את הכוח ואת התפקיד? כלובי? אני כמנהל פורום אלפוני? השליטה? העובדה שבכלוב אף אחד לא ניכס לעצמו את הכוח הזה אפשרה לאתר הזה להיות מקום פלורליסטי מאוד שמהווה בית להרבה מאוד השקפות בדס"מיות. חבל להרוס את זה. רפאל, עלית כאן על נקודה חשובה שאני אישית לא נתתי עליה את הדעת עד כה. תודה לך, זה בהחלט מסייע לי למקד יותר את הדעה שלי באשר לנחיצותו של "קו חם". |
|
מUחדת |
לפני 13 שנים •
25 ביולי 2011
לפני 13 שנים •
25 ביולי 2011
מUחדת • 25 ביולי 2011
the rain song כתב/ה: רגע, לא הבנתי את בעד או נגד שהשליטה תפתח קו חם?
אם הבנתי את טעימה- היא קוראת לפלורליזם, להפיכת הכלוב למקום טוב יותר עבור דובוני הבדס"מיכפ'תלי ואף הגדילה לעשות והציעה את עצמה לתפקיד- מבלי להוציא דיבתו של איש ובלב טהור כוונות. (נ.ב: טעימה בלי ו' קישור- נראה לי שיהיה לך טיפה יותר נוח להביע את דעתך אם תחלצי את הלשון שלך מישבנו של רפאל. הבנו, את איתו אבל הוא עושה את זה טוב ואת סתם גרופית. תנוחי. באופן פלורליסטי, אבל מקלקלת ולא מוסיפה דבר לדיון) |
|
טעימה אוהבת |
לפני 13 שנים •
25 ביולי 2011
לפני 13 שנים •
25 ביולי 2011
מיוחדת - חשבתי שרק ל"השליטה" יש תגובות בזויות מעל גבי הפורום. התגובה האחרונה שלך מוכיחה אחרת.
כל התגובות שמנסות להסיט את הדיון ממטרתו ולהפוך את דעותי ללא לגיטימיות, רק מחזקות את דברי בקשר לשליטה , חבר מרעותיה וכל מה שיקרה, חלילה, בקו החם. היום זה קורה איתי מחר זה יקרה עם כל חבר שלא יתאים להן. בבקשה אל תפסיקו להגיב. |
|
בלוסום(לא בעסק) |
לפני 13 שנים •
25 ביולי 2011
Re: רפאל
לפני 13 שנים •
25 ביולי 2011
בלוסום(לא בעסק) • 25 ביולי 2011
טעימה אוהבת כתב/ה: השליטה החליטה על דעת עצמה, שרק בגלל שהיא היוזמת, היא חייבת גם לנהל, להקים ועדות קבלה, לראיין מועמדים, להחליט מי יתקבל להיות מסייע בקו ולנקז את פעילות הקו דרכה. . טעות בידיך - היא עושה את זה מתוקף *ההסמכה* שהיא עברה! |
|
מUחדת |
לפני 13 שנים •
25 ביולי 2011
Re: מיוחדת
לפני 13 שנים •
25 ביולי 2011
מUחדת • 25 ביולי 2011
טעימה אוהבת כתב/ה: מיוחדת - חשבתי שרק ל"השליטה" יש תגובות בזויות מעל גבי הפורום. התגובה האחרונה שלך מוכיחה אחרת.
כל התגובות שמנסות להסיט את הדיון ממטרתו ולהפוך את דעותי ללא לגיטימיות, רק מחזקות את דברי בקשר לשליטה , חבר מרעותיה וכל מה שיקרה, חלילה, בקו החם. היום זה קורה איתי מחר זה יקרה עם כל חבר שלא יתאים להן. בבקשה אל תפסיקו להגיב. מותק- אני לא השליטה, עם או בלי מרכאות מתחכמות וזה שאת ממש משתדלת להקרא כמו מישהי שאיכפת לה לשנות ולא רק להלעיז- לא הולך לך. התגובה שלך היא אותה התגובה, כל הזמן, בלי קשר לדיון. אמנם יש לך אוצר מילים גדול טיפה יותר משל טרול ממוצע- אבל עדיין, טרול. אולי רדי כבר מעניין חברים-לא חברים של אור? את נשמעת רדופה. בחינתי אדם הלוקה בתסמונת הקדוש-המעונה-השומר-בשער, מסתתר תחת ניק וכל כוונתו היא לההכנס, שוב ושוב במישהו אחר- בלי שום קשר לנושא הדיון (שמזמן כבר לא עומד על אור ומתנגדיה/חבריה) ובכן, אדם אובססיבי עלול להיות מסוכן. גם אם הוא רק טחול של טרול. |
|
מUחדת |
לפני 13 שנים •
25 ביולי 2011
לפני 13 שנים •
25 ביולי 2011
מUחדת • 25 ביולי 2011
*כפולה לה לה.
|
|
טעימה אוהבת |
לפני 13 שנים •
25 ביולי 2011
לפני 13 שנים •
25 ביולי 2011
מיוחדת כתבה:
"(נ.ב: טעימה בלי ו' קישור- נראה לי שיהיה לך טיפה יותר נוח להביע את דעתך אם תחלצי את הלשון שלך מישבנו של רפאל. הבנו, את איתו אבל הוא עושה את זה טוב ואת סתם גרופית. תנוחי. באופן פלורליסטי, אבל מקלקלת ולא מוסיפה דבר לדיון)" אחרי התגובה המזהירה שלך, המדברת בעד עצמה, כדאי לך לאמץ את הפסוק המוכר מספר עמוס: "המשכיל בעת ההיא ידום" (כולי תקוה שלמרות הרמה שהפגנת בתגובה, את מצליחה להבין את משמעות המילים). אבל בטח לא תקשיבי לי, שהרי אני טרול. |
|