בוקר טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

עבדות מינית

גורגי99
לפני 12 שנים • 11 במאי 2012
גורגי99 • 11 במאי 2012
זאלופון כתב/ה:
הצלע שחסרה לי במשולש הזה היא הלקוחות. הם לא יודעים בכלל מי הנשים הללו, מהיכן באו ובאילו תנאים הן חיות ועובדות? הם יודעים ולא אכפת להם? יכולים לתאר לעצמם, אבל מדחיקים? ואם הם יודעים, או לפחות מעלים בדעתם את האפשרות, אז... איך?

דברים שתמיד יהיה להם ביקוש, אסור שיישארו בשולי החוק. בין אם מדובר באלכוהול, בסמים או בזנות, הוצאת הדברים אל מחוץ לגדר תמיד תוביל לפשע ולניצול, ולעולם לא למיגור התופעה. צריכה להיות זנות חוקית ומבוקרת, שהעובדות בה נהנות מתנאים סוציאליים, מבדיקות תקופתיות ובעיקר מקיום של ממש במסגרת החוק והחברה, על ההגנה הנובעת מכך. כל צורה אחרת של זנות תגרור סנקציות כלפי הבעלים וכלפי הלקוחות. לקוח שילך למקום מפוקח ולגיטימי יוכל לראות תעודות המעידות על היות המקום כזה. לקוח שילך למקום אחר, לא יוכל לטעון שלא ידע.
יש מצב שהזנות תהיה חוקית ,נקבל בונוס על כל 4 מפגשים ה5 חינם?איזה קטע יהיה כשישאלו מישהיא נשואה היכן בעלך?,במקום לומר ירד למכולת,הלך לנטאשה הזונה החוקית ..מעכשיו היא הקבועה שלו ,לריסה לא מוצצת ,אז נטאשה כן מוצצת...הרשיתי לו ללכת ..גם אמרתי לו שיביא אותה לשישי ..לארוחת ערב (חוקי לא?)
גורגי99
גורגי99 • 11 במאי 2012
בטי בום כתב/ה:
אז מה עכשיו שמות של רוסיות זה קוד של זונות?
טטיאנה
פעם הייתה הזונה ריקי,גורגאט,פרחה,..היום הכל שודרג,גלינה ,לורה,נטאשה,אני אוהב תקטע בסרט אסקימו לימון ..עם הזונה המרוקאית..שאומרת לו..באת לזין או לזין לי תמוח ..בוא ,בוא ..טוב לך ,אתה נהנה .
Mila Berger
Mila Berger • 11 במאי 2012
גורגי99 כתב/ה:
זאלופון כתב/ה:
הצלע שחסרה לי במשולש הזה היא הלקוחות. הם לא יודעים בכלל מי הנשים הללו, מהיכן באו ובאילו תנאים הן חיות ועובדות? הם יודעים ולא אכפת להם? יכולים לתאר לעצמם, אבל מדחיקים? ואם הם יודעים, או לפחות מעלים בדעתם את האפשרות, אז... איך?

דברים שתמיד יהיה להם ביקוש, אסור שיישארו בשולי החוק. בין אם מדובר באלכוהול, בסמים או בזנות, הוצאת הדברים אל מחוץ לגדר תמיד תוביל לפשע ולניצול, ולעולם לא למיגור התופעה. צריכה להיות זנות חוקית ומבוקרת, שהעובדות בה נהנות מתנאים סוציאליים, מבדיקות תקופתיות ובעיקר מקיום של ממש במסגרת החוק והחברה, על ההגנה הנובעת מכך. כל צורה אחרת של זנות תגרור סנקציות כלפי הבעלים וכלפי הלקוחות. לקוח שילך למקום מפוקח ולגיטימי יוכל לראות תעודות המעידות על היות המקום כזה. לקוח שילך למקום אחר, לא יוכל לטעון שלא ידע.
יש מצב שהזנות תהיה חוקית ,נקבל בונוס על כל 4 מפגשים ה5 חינם?איזה קטע יהיה כשישאלו מישהיא נשואה היכן בעלך?,במקום לומר ירד למכולת,הלך לנטאשה הזונה החוקית ..מעכשיו היא הקבועה שלו ,לריסה לא מוצצת ,אז נטאשה כן מוצצת...הרשיתי לו ללכת ..גם אמרתי לו שיביא אותה לשישי ..לארוחת ערב (חוקי לא?)

כבר בימינו אנו ישנם "בתי עסק" שמוכרים כרטיסיות "ניקובים" ללקוחותיהם, תרתי משמע. מעניין מתי יעברו ל"רב קו"...

חייבת לציין שכאחד שמאוד רגיש לעניינים מסויימים, ישנם דברים שכמו בכלל לא נגישים אל ראדר הרגישות שלך.
אתה אמנם מעלה סוגייה חשובה - הסטריאוטיפ של החברה הישראלית על דמותה של זונה. התחלת עם "זונות רוסיות" והמשכת במגזרים לכאורה חלשים יותר בחברה הישראלית שהנשים בהם הן זונות. מדהים איך אתה מעלה סוגיות סופר חשובות ומעניינות בגרסה הכ"כ חיוורת שלהן, הגרסה הבהמית, הגרסה של הכדרך אגב - צחוקים - סחבק.
up u rs​(אחרת)

היכרתי

up u rs​(אחרת) • 11 במאי 2012
לפחות 5 נשים ש"עבדו" כנערות ליווי (כולן מבחירה חופשית, לאף אחת לא היה "סרסור" ומהמעט הידוע לי- גם לא עברו התעללות מינית בילדותן) ושני גברים כאלו, ואף אחת/ד מהן/ם לא הייה/תה לא ממוצא רוסי ולא ממוצא מרוקאי. אולי הצעד הראשון הראוי בכינון זכויות אדם ושמירה על כבוד האדם הוא שיחרור מסטראוטיפזציה וקבעונות?
Mephisto​(שולט)
Mephisto​(שולט) • 11 במאי 2012
נילי ונילי כתב/ה:
סיגורני כתב/ה:
...זונות,בדרך כלל, היא בחירה...

יש לנו משחק קטן בכלוב שנקרא "משחק הביביליוגרפיה" במסגרתו כל מי שממציא סטטיסטיקות ומחקרים נדרש להביא תימוכין לדבריו.

...כי הסטטיסטיקות שאני מכירה הן בדיוק הפוכות.

את יותר ממוזמנת לתת דוגמה אישית ולהביא תימוכין לסטטיסטיקות ולמחקרים שאת מכירה.

בקשר ללינק שנתת.
זה לא מחקר, זה מאמר שמתאר פעילות של ארגון.
קצת קשה לקרוא "מחקר" לטקסט שמכיל משפט כמו "לפי השקפתנו, שלא כמו ארגונים אחרים שפועלים באירופה, זנות וסחר בנשים הם היינו הך".
הכותבים/ות נשמעים יותר מידי משוכנעים מכדי שמישהו יאמין שהם באמת ניסו לחקור משהו.
גורגי99
גורגי99 • 11 במאי 2012
Mila Berger כתב/ה:
גורגי99 כתב/ה:
זאלופון כתב/ה:

כבר בימינו אנו ישנם "בתי עסק" שמוכרים כרטיסיות "ניקובים" ללקוחותיהם, תרתי משמע. מעניין מתי יעברו ל"רב קו"...

חייבת לציין שכאחד שמאוד רגיש לעניינים מסויימים, ישנם דברים שכמו בכלל לא נגישים אל ראדר הרגישות שלך.
אתה אמנם מעלה סוגייה חשובה - הסטריאוטיפ של החברה הישראלית על דמותה של זונה. התחלת עם "זונות רוסיות" והמשכת במגזרים לכאורה חלשים יותר בחברה הישראלית שהנשים בהם הן זונות. מדהים איך אתה מעלה סוגיות סופר חשובות ומעניינות בגרסה הכ"כ חיוורת שלהן, הגרסה הבהמית, הגרסה של הכדרך אגב - צחוקים - סחבק.
ואם נהיה כל הזמן רציניים ,וללא צחוקים,או סחבקיות,הסחר בנשים או הזנות תעלם,כמה רציניים אנחנו אמורים להיות בכדי שזה אכן יקרה,אם הייתה נוסחה כזאת אז כל היום הייתי רציני מאוד.וחלילה שנושא זה לא חשוב בעיני,הוא חשוב,אני בטוח שיש מי שמטפל באלו הדברים בצורה הכי נקודתית,זנות יש מבחירה,ויש לא מבחירה ..והדבר הכי מצער זה המגזרים החלשים שהם לא מבחירה ,שלדעתי יותר מצער מסחר של נשים שהם בכפייה ,שגם זה לכשעצמו דבר חמור מאוד..אבל אנשים נופלים בפח ,כמו כל דבר פלילי אחר בחיינו..ולא רק בזנות..ועוד לא נגעתי בעניין בתי המשפט ,שלא ממש מחמירים עם האנשים האלו..ובכלל בתי המשפט יותר נוטים לצד של הנאשם ..לחפש דרך אך להקל עליו את מה שעשה,או להבין ולהיתחשב בו..אם אנחנו מחפשים רציניות ..אז היא לא תמיד קיימת ,ואפשר פה ושם להיתבדח,עם כל הצער שבדברים(ואני לא מתבדח על אלו שנרצחים ללא עוול בכפם)
נילי ונילי
לפני 12 שנים • 12 במאי 2012
נילי ונילי • 12 במאי 2012
Mephisto כתב/ה:
את יותר ממוזמנת לתת דוגמה אישית ולהביא תימוכין לסטטיסטיקות ולמחקרים שאת מכירה.

בקשר ללינק שנתת.
זה לא מחקר, זה מאמר שמתאר פעילות של ארגון.
קצת קשה לקרוא "מחקר" לטקסט שמכיל משפט כמו "לפי השקפתנו, שלא כמו ארגונים אחרים שפועלים באירופה, זנות וסחר בנשים הם היינו הך".
הכותבים/ות נשמעים יותר מידי משוכנעים מכדי שמישהו יאמין שהם באמת ניסו לחקור משהו.

ניג'ס.

קבל:
דו"ח הביניים שכתבה ועדת החקירה הפרלמנטרית למאבק בסחר בנשים:
http://www.knesset.gov.il/committees/heb/docs/sachar15-4.htm#fnB9

הדו"ח המסכם של אותה ועדה:
http://www.knesset.gov.il/committees/heb/docs/sachar_final2005.htm

מתוך פרק "התופעה ומימדיה":
"הסחר בנשים לא פסח גם על תחומיה של מדינת ישראל, ומדי שנה נסחרות בין מאות לאלפי נשים ממדינות ברית המועצות לשעבר לעבודה בתעשיית המין בישראל. להערכתה של המשטרה [הערת המקפייסטת: הכוונה היא למשטרת ישראל, לא למשטרת המחשבות המאיימת של הארגונים הפמיניסטיים. נו"ן] מדובר בכ-‎3,000 נשים‎ המוברחות לארץ והמועסקות בכ-‎300-400 מכוני ליווי ובתי בושת מסוגים שונים. מדובר ב"תעשייה" שלמה של סחר בנשים למטרות ניצול מיני, הכוללת: הברחה, כליאה, ניצול וסחיטה. על פי הערכתם של גורמים מקצועיים, ביניהם נציבת מס הכנסה ונציגיה, שהופיעו בוועדה, מדובר על כמיליארד דולר בשנה.

מעדויות של נשים ושל קטינות שהופיעו בפני הוועדה ומסיורים במכוני הליווי ברחבי הארץ, התבררו ממדי היחס המחפיר כלפי הנשים. קונים אותן, לאחר מכן הן צריכות לפדות את עצמן והכול תחת איומים, מכות ואונס, כשדרכונן נלקח מהן. הן מקבלות בין ‎10 ל-‎15 קליינטים בממוצע ביום. הן מרוויחות על כל קליינט כ-‎120 ש"ח כש-‎100 ש"ח הולכים לסוחר ו-‎20 ש"ח אליהן, ומזה הן צריכות לפדות את עצמן.
נילי ונילי
נילי ונילי • 12 במאי 2012
גורגי99 כתב/ה:
אם אנחנו מחפשים רציניות ..אז היא לא תמיד קיימת ,ואפשר פה ושם להיתבדח,עם כל הצער שבדברים(ואני לא מתבדח על אלו שנרצחים ללא עוול בכפם)

גם נשים שנחטפות, נכלאות, נאנסות יומיום ומוכות תדיר בעצם נרצחות על לא עוול בכפן. אני לא רואה איך זה מצחיק ומותר להתבדח על זה.
אני רואה הבדל בין תגובה שקטה ו"לייק" בנושא ובין תגובה אקטיבית ושמחה בנושא הרציני הזה. זה לא מכבד את זכרן ופוגע ברגשותיי.
King of Hearts
King of Hearts • 12 במאי 2012
סיגורני כתב/ה:
נילי ונילי כתב/ה:
ועוד לינק קריאה לשבת:
"סחר בנשים בישראל 2001-2007" דו"ח שכתבה ריטה חייקין עבור ארגון "אשה לאשה" החיפאי.
http://www.isha.org.il/upload/File/RitaChaikin_Trafficking%20in%20Israel_2002-07_Heb.doc
(קובץ וורד)

יקירתי, שימי לב לשנים של המחקר הזה.
החל ה2008- כאשר נערך "מבצע טיהור" מטעם המשטרה בנושא הסחר בנשים- התופעה הזאת כמעט אינה קיימת בארץ יותר.
זה אולי מאוד מטהר מצפון לחשוב שרוב הזונות הארץ מקורה במקרים כמו של אותה חלאה שנכנס לכלא- הונאת הנשים, החרמת פספורטים- אבל בפועל- המציאות רחוקה מכך, וגם שהמצב הנושאי הזה קרה- זה עדיין היה המיעוט של הזונות. הרוב תמיד היו ישראליות שב-ח -ר -ו באופציה הזאת (ואם את תגידי שוב שאין פה בחירה ,אני אטען מולך שגם אימהות יחדנית איננה בחירה ,כי אם ברירת מחדל...). לא אומרת שאין דברים כאלו בכלל, אלא שהבדואים בסיני שסייעו להברחות האילו- מצאו ב5 שנים האחרונות עיסוקים מכניסים יותר- כמו חטיפת מבקשי עבודה מסודן ודרישת כופר עבורם- גם עניין מכניס יותר וגן פחות סיכון- עדיף לחטוף אזרח סודני כאשר במדינתו אין שום כוחות ביטחון שיבואו לחפש אותו מאשר להתעסק עם המשטרה והחוק הישראלי...

המשטרה "ניקתה" את הסחר בנשים רוסיות ואוקראיניות רק בגלל שמשרד החוץ האמריקאי שם את ישראל ברשימה השחורה של מדינות שסוחרות בנשים.

התוצאה: סחר אכזרי בנשים ישראליות. ואין פוצה פה או מגן.

לא בחירה ולא נעליים. עבדות, סחר, ניצול מטורף.

כן יש עבדות כלכלית, עובדי שמירה,נקיון ובכלל עובדי קבלן.
לא כך הזונות - הן נסחרות, הן כלואות, הן נאנסות עשרות פעמים ביום.
אילו סיגורני היתה מבלה יום אחד בנעליה של זונה ישראלית (וחלילה לי לאחל לה התנסות כזו) היא היתה מדברת אחרת.
ק תחשבו על נערה שמובאת על ידי השומרים שלה לאתר בניה ונאנסת 30 פעם בלילה על ידי תור ארוך של פועלי בניה זרים. וזו רק דוגמה.